inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : اشتراک تجربه ای جالب توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۳:۰۸:۵۳]


پاسخ : عرق سیب توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۲:۴۳:۲۳]


پاسخ : تهیه کونیاک به چه طریق است؟؟؟ توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۲:۴۲:۴۴]


پاسخ : تهیه هیدرومتر و مترومتر توسط milad_sh
[امروز ساعت ۰۲:۳۷:۴۸]


پاسخ : عرق گیری از شراب سیب (ودکا سیب) توسط mrock13
[امروز ساعت ۰۲:۳۷:۲۵]


اشتراک تجربه ای جالب توسط HnD
[امروز ساعت ۰۲:۰۸:۴۹]

نویسنده تاپیک: بهترین دما حریره آبجو برای مخمر زدن  (دفعات بازدید: 274 بار)

آفلاین Bakhtiar

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 86
  • تشکر شده: 57 بار
    • مشاهدۀ نمایه
بهترین دما حریره آبجو برای مخمر زدن
« در: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۵:۲۲ »
درود بر استاد هدل و تمامی دوستان
اگر مخمر رو به حریره تو دمای سی و پنج درجه بزنیم چه اتفاقی رخ میده ، آخه من امروز یه همچین کاری رو انجام دادم و الانم میترسم البته تو مقالات استاد دیدم که برای حریره ۲۵ درجه خوبه ولی من بعداز مخمر زدن ترموتر رو زدم دیدم هنوز دما پایین نیومده و بین سی تا سی و پنج هستش لطفا راهنمایی کنید ، در ضمن بعداز یک ساعت قفل هوا شروع به کار کرد و بیشتر بخاطر این عکس العمل سریع ترسیدم
مرسی از راهنماییتون
 

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 1002
  • تشکر شده: 1869 بار
    • مشاهدۀ نمایه
بهترین دما حریره آبجو برای مخمر زدن
« پاسخ #1 در: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۱:۱۳:۲۹ »
با درود  به استاد هدل و دوستان پیشکسوت
جناب bakhtiar قربان معمولا باید سعی کنید خیلی سریع دمای حریره رو به زیر 30 درجه برسونید و بعد از ان با هوادهی , باز هم کمی دما پایین تر میاد  و  این یعنی بهترین دامنه برای مخمرزنی  علت اینکه استاد فرموده بودن در دمای 25 درجه اینست که اگه خاطر تون باشه ما همیشه سعی میکنیم دما زیر بیست درجه باشه برای تخمیر اولیه  یعنی تخمیر باید در این محدوده دمایی باشه خوب حالا شما در دمای 35 درجه مخمر زنی کرده اید یعنی تخمیر شما در دمای 35 داره شروه میشه و ادامه پیدا میکنه و این صحیح نیست البته قطعا میدونم که خیلی سریع دمارو پایین اوردین و اگر اینطور باشه ایرادی نداره شروع سریع تخمیر هم به همین دلیل هست اگر این عمل تکرار نشه و اگر خیلی زود جبران مافات کرده باشیدو دما رو پایین اورده باشید  قطعا جای نگرانی نخواهد بود
موفق باشید
چو ایران نباشد تن من مباد..
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Bakhtiar

آفلاین Braumeister

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 118
  • تشکر شده: 183 بار
    • مشاهدۀ نمایه
بهترین دما حریره آبجو برای مخمر زدن
« پاسخ #2 در: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۰:۱۴ »
سلام دوست عزیز،

بستگی به مخمر که استفاده کردین، ممکنه که اتفاق خیلی‌ بدی نیفته و فقط تخمیر شما خیلی‌ با سرعت تر از اونی‌ انجام بشه که باید بشه. اینجوری که تعریف می‌کنید که قفل هوا شروع به کار کرده، پس تخمیر شروع شده و به مخمر شما آسیب جدی نرسیده.
سرعت تخمیر چه کم و چه زیاد,  اکثرا باعث تولید استر‌ها و عطر‌های ناخواسته می‌شه و اینجوری احتمالا اون عطر و طعمی که مورد نظرتون هست به دست نیارید. فقط دقت کنید که با سرد کردن ناگهانی حریره وقتی‌ که توش مخمر هست، امکان شوکه کردن و سکته کردن مخمر وجود داره که زحمتتون اینجوری کلا به هدر میره.
یک حساب سر انگشتی و تجربی هست که میگه ، حد اکثر تغییر حرارت به طرف پین نباید بیشتر از ۲ درجه در ۱۲ ساعت باشه .

موفق باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Bakhtiar

آفلاین Bakhtiar

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 86
  • تشکر شده: 57 بار
    • مشاهدۀ نمایه
بهترین دما حریره آبجو برای مخمر زدن
« پاسخ #3 در: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۲:۴۴ »
درود مجدد
آره سریع حرارتشو پایین آوردم و کل این اتفاقها توی بیست و پنج دقیقه افتاد و پنج دقیقه هم با یک قاشق چوبی تمیز بلند بهم زدم تا اکسیژن بهش برسونم و فکر کنم اکسیژن یارانش کردم خخخ
مخمر هم از آبجو قبلیم از تخمیر ثانویه برداشته بودم و زدم ، فقط جای تعجبم همون یک ساعتهای به کار افتادن مخمرها بود که ترسیدم خراب بشه آخه هیجده لیتر انداختم و عصاره رازک که تو انجمن خریدم و امتحان کردم و واقعا حیفم میاد خراب بشه ، هر چند که بشه هم فدای سر بچه های انجمن
 

آفلاین Braumeister

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 118
  • تشکر شده: 183 بار
    • مشاهدۀ نمایه
بهترین دما حریره آبجو برای مخمر زدن
« پاسخ #4 در: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۱:۵۳:۳۹ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
درود مجدد
آره سریع حرارتشو پایین آوردم و کل این اتفاقها توی بیست و پنج دقیقه افتاد و پنج دقیقه هم با یک قاشق چوبی تمیز بلند بهم زدم تا اکسیژن بهش برسونم و فکر کنم اکسیژن یارانش کردم خخخ
مخمر هم از آبجو قبلیم از تخمیر ثانویه برداشته بودم و زدم ، فقط جای تعجبم همون یک ساعتهای به کار افتادن مخمرها بود که ترسیدم خراب بشه آخه هیجده لیتر انداختم و عصاره رازک که تو انجمن خریدم و امتحان کردم و واقعا حیفم میاد خراب بشه ، هر چند که بشه هم فدای سر بچه های انجمن
یه تیکه کلام بین ما همکارای آبجو ساز آلمانی‌ هست که میگه
bier-wird-es-immer
ترجمش یعنی‌ ، آخرش آبجو می‌شه ...
منظورش اینه که آخرش آبجو می‌شه، ولی‌ چه جور ابجویی بشه  خدا میدونه
شما هم ناراحت نباش همکار عزیز،
مال شما هم آخرش آبجو می‌شه ؛)
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Bakhtiar

آفلاین Bakhtiar

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 86
  • تشکر شده: 57 بار
    • مشاهدۀ نمایه
بهترین دما حریره آبجو برای مخمر زدن
« پاسخ #5 در: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۲:۱۱:۰۰ »
درود بر شما جنابBraumeister عزیز مرسی از اینکه بچه های انجمن رو از راه دور کمک میکنید ، عیبی ندارد فقط آبجو بشه و تبدیل به سرکه یا اسید نشه بازم اشکالی نداره
یه سوال من امروز از عصاره رازک که داده بودین یک بسته دقیقا یک ساعت جوشوندم و برای هیجده لیتر استفاده کردم بنظرتون تلخی و عطر و طعمش چطوری میشه و دومین سوالم اینکه قابلمه رو هر کاری کردم  و با همه چیز شستم عصاره رازک ازش نرفت که نرفت 😂
یه چیزی عین چسب چسبیده به قابلمه با چی میشه تمیزش کرد
 

آفلاین Braumeister

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 118
  • تشکر شده: 183 بار
    • مشاهدۀ نمایه
بهترین دما حریره آبجو برای مخمر زدن
« پاسخ #6 در: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۲:۲۴:۱۱ »
 سلام دوست عزیز،

منم خودم با این عصاره بستگی به تلخی‌ که می‌خوام درست کنم ۵۵ دقیقه تا ۷۰ دقیقه میپزم و نتیجهٔ خوبی‌ میگیرم. البته همینجور که قبلان هم توضیح دادم، برای اینکار یک فرمول وجود داره که بشه تلخی‌ رو درست حساب کرد.

من راستش دیگ رو معمولان بعد از انجام پخت با یک ماده شیمیایی که هویت باز  داره تمیز می‌کنم. در حقیقت مثل مایه ظرف شوری میمونه، ولی‌ یه کم قوی تر. البته میزارم نیم ساعت تا ۱ ساعت حسابی‌ تو این مایه (گرم تا داغ) خیس بخوره . هر وقت ولی‌ عصاره نپخته به دمو دستگاه و وسیله و دستو بالم میخوره راحت با یک دستمال الکلی می‌تونم تمیزش کنم. بعضی‌ وقتا هم یه کم زیادی مالیده می‌شه ، با همون اسپری الکل که وسیلو ضدّ عفونی‌ می‌کنم، یه کم به وسیله میپاشم و چند ثانیه بعد تمیز می‌کنم، و نتیجهٔ خوبی‌ میگیرم
 

آفلاین gghali

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 75
  • تشکر شده: 47 بار
    • مشاهدۀ نمایه
بهترین دما حریره آبجو برای مخمر زدن
« پاسخ #7 در: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۹:۱۶ »
سلام دوستان
منم از عصاره  برامستر خان استفاده کردم
با عصاره مالت و پخت و . . .
بار اول که درب بشکه را باز کردم و عطر رازک و مالت را بوییدم واقعا لذت بردم و فهمیدم آبجوی خونگی با عصاره مالت و عصاره رازک آلمانی چه اصالت و عطری داره...
دست مریزاد
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Braumeister

آفلاین Braumeister

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 118
  • تشکر شده: 183 بار
    • مشاهدۀ نمایه
بهترین دما حریره آبجو برای مخمر زدن
« پاسخ #8 در: ۱ مهر ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۳:۳۸ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام دوستان
منم از عصاره  برامستر خان استفاده کردم
با عصاره مالت و پخت و . . .
بار اول که درب بشکه را باز کردم و عطر رازک و مالت را بوییدم واقعا لذت بردم و فهمیدم آبجوی خونگی با عصاره مالت و عصاره رازک آلمانی چه اصالت و عطری داره...
دست مریزاد

درود بر شما دوست عزیز،

ممنون که از تجربه خوبتون اینجا گزارش دادین.
خوشحالم باب میلتون بوده ، و امیدوارم که نوش جانتان باشه.
به سلامتی
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: gghali