inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : اشتراک تجربه ای جالب توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۳:۰۸:۵۳]


پاسخ : عرق سیب توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۲:۴۳:۲۳]


پاسخ : تهیه کونیاک به چه طریق است؟؟؟ توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۲:۴۲:۴۴]


پاسخ : تهیه هیدرومتر و مترومتر توسط milad_sh
[امروز ساعت ۰۲:۳۷:۴۸]


پاسخ : عرق گیری از شراب سیب (ودکا سیب) توسط mrock13
[امروز ساعت ۰۲:۳۷:۲۵]


اشتراک تجربه ای جالب توسط HnD
[امروز ساعت ۰۲:۰۸:۴۹]

نویسنده تاپیک: تهیه وودکا از شکر  (دفعات بازدید: 3652 بار)

این تاپیک حاوی پستی است که به عنوان بهترین پاسخ انتخاب شده است. اگر مایل به مشاهدۀ آن هستید اینجا را کلیک کنید.

arash_g_h

  • میهمان گرامی
تهیه وودکا از شکر
« در: ۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۰:۴۴ »
با سلام خدمت اساتید وب سایت آبجوسازی خانگی
مقصود از ایجاد این تاپیک پرداختن به موضوع تهیه وودکا از محلول آب و شکر است .
میخواستم بدونم به طور مثال برای تخمیر محلول ساخته شده از 20 لیتر آب و 5.5 کیلو شکر   . از چه ماده یا قرصی همراه با مخمر استفاده باید کرد که قدرت تخمیر بالا برود و تمام قند موجود در محلول به الکل تبدیل شود ؟          (چون وقتی این محلول را فقط با مخمر تخمیر و تقطیر کنیم میبینیم که 2 لیتر وودکای 40% میدهد که مشخص است مخمر نتوانسته کارش را به درستی انجام دهد.)
 

آفلاین Abjosaz

  • هَدَل
  • مدیر کل
  • *****
  • تعداد پست کاربر: 338
  • تشکر شده: 1223 بار
  • هَدَل هستم یک آبجوساز خانگی!
    • مشاهدۀ نمایه
    • آبجوسازی خانگی
تهیه وودکا از شکر
« پاسخ #1 در: ۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۷:۵۲ »
فکر می کنم 5.5 کیلو شکر باید حداقل 6 تا 7 لیتر الکل 40 درصد بدهد و 2 لیتر خیلی کم و نشان از مشکل اساسی در سیستم است. در تخمیر آب و شکر افزودن مواد مغذی مخمر ضروری است چون شکر هیچ مادۀ مغذی غیر از قند ندارد. همچنین اسیدیتۀ مایع هم باید کاهش داده شود تا در دامنۀ مطلوب برای مخمر (پی هاش بین 4 تا 5) قرار بگیرد. معمول ترین مادۀ مغذی مورد استفاده، دی آمونیوم فسفات است که می توانید از فروشگاه های مواد شیمیایی و آزمایشگاهی تهیه کنید. این ماده مهمترین عنصر مورد نیاز سلول ها یعنی نیتروژن و همچنین فسفر را تامین می کند. برای تخمیر  آب شکر معمولاً حدود 1 گرم در لیتر از آن استفاده می شود. . از قرص های مخمر آبجو یا هر نوع مخمر غیرفعال شدۀ دیگر  مانند رسوبات مخمری بچ قبلی که جوشانده میشود یا مخمر نان که ارزانتر است نیز می توان برای تأمین ویتامینهای خانوادۀ B استفاده کرد. یک انتخاب خوب دیگر برای تأمین انواع ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز مخمر ها جایگزین کردن مقداری از شکر دستور با عصارۀ مالت یا شیرۀ خرما است.حداکثر یک کیلو شیرۀ خرما برای یک بچ 20 لیتری کافی است که میتواند جایگزین 700 گرم شکر شود.البته یادتان باشد اهمیت اصلی را همان دی آمونیوم فسفات دارد و اگر از آن به عنوان تنها مادۀ مغذی هم استفاده کنید جواب می دهد. برای کاهش پی هاش هم می توانید از پودر اسید سیتریک که در بقالی ها و عطاری ها به جوهر لیمو معروف است و یا اگر در دسترس دارید سایر اسیدهای خوراکی مانند اسید لاکتیک، اسید فسفریک و غیره استفاده کنید. از آب لیمو و پرتقال تازه هم می توانید استفاده نمائید. برخی از ودکاسازان از رب گوجه فرنگی هم برای این منظور استفاده می کنند.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ح ر, ساکارو, امید, Milad b

arash_g_h

  • میهمان گرامی
تهیه وودکا از شکر
« پاسخ #2 در: ۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۲:۳۳ »
واقعا ممنونم جناب Abjosaz از پاسخ کامل شما .بله با نظر شما راجع به کم بودن درصد الکل در تقطیر و نیاز مواد مغذی برای تخمیر کاملا موافقم . آیا نام تجاری برای خرید دی آمونیوم فسفات وجود دارد یا با همین نام باید خریداری شود؟      حتما راهنمایی شما را در عملیات بعدی اجرا می کنم و مشاهدات را برای خوانندگان ثبت می کنم.
با تشکر فراوان !
 

آفلاین Abjosaz

  • هَدَل
  • مدیر کل
  • *****
  • تعداد پست کاربر: 338
  • تشکر شده: 1223 بار
  • هَدَل هستم یک آبجوساز خانگی!
    • مشاهدۀ نمایه
    • آبجوسازی خانگی
تهیه وودکا از شکر
« پاسخ #3 در: ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۶:۲۰ »
دی آمونیوم فسفات(Diammonium phosphate) را باید به همین نام درخواست کنید و البته متذکر شوید که گرید خوراکی،دارویی، طبی یا آزمایشگاهی باشد. فرمول مولکولی آن  NH4)2HPO4) و ای نامبر آن هم E342 است.لابراتورهای تولیدکنندۀ مواد شیمیایی مختلف هستند و مثلاً همین ماده اگر تولید مرک آلمان باشد چند برابر گرانتر از نمونه های هندی اش است. نکتۀ دیگر اینکه خیلی از فروشنده ها اینگونه مواد را به صورت باز و به مقدار کم نمی فروشند ولی برخی هم هستند که اینکار را میکنند ولی قیمتش را  اضافه می کنند. تا یکی دو سال پیش یک فروشگاه مواد آزمایشگاهی در سه راه جمهوری تهران بود که 100 گرم دی آمونیوم را به قیمت حدود 15 هزار تومان می داد درحالی که شما می توانستید یک بستۀ 1 کیلویی آن را حدود 80 هزار تومان بخرید. البته این ماده در فروشگاه های فرنگی به مراتب ارزانتر است و اگر کسی امکانش را دارد به صرفه تر است که اینگونه مواد را از خارج تهیه کند. یکی از دلایلش این است که گرید دارویی مواد شیمیایی از گرید خوراکی آنها خالص تر و گرانتر است و آنچه در فروشگاه های ایران هست اغلب گرید دارویی و برندهای معروف است.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ح ر, ساکارو, امید

arash_g_h

  • میهمان گرامی
تهیه وودکا از شکر
« پاسخ #4 در: ۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۵:۳۰ »
واقعا ممنونم از جواب کامل و اطلاعات وسیعتان جناب Abjosaz .
 

آفلاین چیا

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 36
  • تشکر شده: 46 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه وودکا از شکر
« پاسخ #5 در: ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۷:۵۸ »
سلام.
استاد هدل عزیز تقطیر شکر سفید سمی نیست ؟ بنده یک جا فکر کنم دیدم
اگه لطف کنید راهنمایی کنید.
تشکر.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ح ر

آفلاین Abjosaz

  • هَدَل
  • مدیر کل
  • *****
  • تعداد پست کاربر: 338
  • تشکر شده: 1223 بار
  • هَدَل هستم یک آبجوساز خانگی!
    • مشاهدۀ نمایه
    • آبجوسازی خانگی
تهیه وودکا از شکر
« پاسخ #6 در: ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۹:۵۲ »
خیر قربان شکر اگر طبیعی باشد یعنی از مواد مصنوعی و شیمیایی برای درست کردنش استفاده نشده باشد مشکلی نخواهد داشت. آنچه شنیده اید مربوط به زمانی بود که چندین سال پیش در پی اتفاقات ناگواری که برای مصرف کنندگان مشروبات تقطیری رخ داد، شایع شد یکی از دلایلش شکرهای مصنوعی بوده که برای تخمیر و سپس تقطیر عرق مورد استفاده قرار گرفته بوده است. به خاطر همین نویسندگان مختلف از جمله خود حقیر هم همیشه جانب احتیاط را رعایت کرده و متذکر می شدیم که تنها زمانی از شکر برای تهیۀ شرابی که قرار است تقطیر شود استفاده کنید که از طبیعی بودن آن مطمئن باشید و یا بنابر تجربه در استفاده از یک شکر مشکلی برایتان پیش نیامده باشد. هرچند شکر برای تهیۀ ودکا بین مشروب سازان فرنگی متداول است ولی یادمان باشد برای ما در ایران جایگزین های خیلی بهتر و امن تری از شکر وجود دارد مانند قند خرمای مایع یا شیرۀ خرما که در دسترس رفقای فرنگی نیست!
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: چیا, datam, ح ر, ساکارو, alijo

آفلاین ايمان

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 79
  • تشکر شده: 125 بار
  • عاشق خوردن و ساختن ابجو
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه وودکا از شکر
« پاسخ #7 در: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۶:۳۶ »
ایا منطور شما از دی امونیوم فسفات همان دی امونیوم هیدروژن فسفات است؟زیرا این ماده را هرکجا که جویا شدم موجود نداشتند و دی امونیوم هیدروژن فسفات را پیشنهاد می کردند.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, saheb1368

آفلاین Abjosaz

  • هَدَل
  • مدیر کل
  • *****
  • تعداد پست کاربر: 338
  • تشکر شده: 1223 بار
  • هَدَل هستم یک آبجوساز خانگی!
    • مشاهدۀ نمایه
    • آبجوسازی خانگی
تهیه وودکا از شکر
« پاسخ #8 در: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۳:۵۶ »
بله قربان همان است. دی آمونیوم هیدروژن فسفات نام IUPAC آن است.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ح ر, saheb1368, ساکارو, امید

آفلاین mr jackson

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 23
  • تشکر شده: 2 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه وودکا از شکر
« پاسخ #9 در: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۷:۳۳ »
با سلام و خسته نباشید
بنده طبق دستوری که گفته شده مقدار 20 لیتر اب را با 5 کیلو شکر و مقدار 20 گرم دی آمونیوم فسفات را با هم مخلوط کرده و مخمر زدم ولی تخمیر بیشتر از 1 روز طول نکشید و محصول 2 لیتر عرق 40 % شد . و این نشان میدهد که عمل تخمیر با موفقیت صورت نگرفته .

سوال من این است که چه عملیات انزیمی باید انجام شود تا مخمر ها ماده مغذی داشته باشند برای عملیات تخمیر کامل؟

(و این پودر هایی که به نام "مواد مغذی" برای مخمر در گشور های خارجی فروخته می شود هاوی چه موادی است که ما به جاش برای محلول اب و شکر استفاده کنیم ؟ )
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: saheb1368

انتخاب شده به عنوان بهترین پاسخ توسط در ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۴:۳۳:۴۷

آفلاین mr jackson

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 23
  • تشکر شده: 2 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه وودکا از شکر
« پاسخ #10 در: ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۴:۵۱ »
  • عدم انتخاب بهترین پاسخ
  • کسی نیست جواب من رو بده ؟
     

    آفلاین datam

    • مدیر آبجوسازی
    • ****
    • تعداد پست کاربر: 1002
    • تشکر شده: 1869 بار
      • مشاهدۀ نمایه
    تهیه وودکا از شکر
    « پاسخ #11 در: ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۵:۴۹ »
    با درود با استاد هدل و دوستان پیشکسوت
    قربان , صبور باشید معمولا کسانی که پاسخ سوال شما رو بدانند قطعا شما رو راهنمایی خواهند کرد من متاسفانه تجربه چندانی در این امر ندارم خود استاد و دوستان باتجربه مثل جناب ح ر و یاجناب enjoy of beer , باید به سوال شما پاسخ دهند  نقدا عرض میکنم  که مخمر ها تحت هیچ شرایط انزیمی , دارای مواد مغذی نمیشوند مگر در پروسه ای جداگانه  , که در ان خود مخمر ها , به موادی مغذی جهت مصرف  دیگر مخمر ها تبدیل میشوند که شرح تقریبا کامل ان در بحثی شامل چند پست   در تاپیک دیگری موجود هست  مخمر ها , مواد مغذی رو مصرف میکنند و این ما هستیم که این مواد را به مخمر ها میرسونیم  استاد هدل در جند پست قبل تردر همین تاپیک , به سوالی مشابه سوال شما به کاربر مهمانی بنام  arash_g_h جواب داده بودن (و احتمالا به همین علت سوال شما بی جواب مونده ) من مجددا توصیه های استاد را , برایتان نقل قول میکنم :
    [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
    فکر می کنم 5.5 کیلو شکر باید حداقل 6 تا 7 لیتر الکل 40 درصد بدهد و 2 لیتر خیلی کم و نشان از مشکل اساسی در سیستم است. در تخمیر آب و شکر افزودن مواد مغذی مخمر ضروری است چون شکر هیچ مادۀ مغذی غیر از قند ندارد. همچنین اسیدیتۀ مایع هم باید کاهش داده شود تا در دامنۀ مطلوب برای مخمر (پی هاش بین 4 تا 5) قرار بگیرد. معمول ترین مادۀ مغذی مورد استفاده، دی آمونیوم فسفات است که می توانید از فروشگاه های مواد شیمیایی و آزمایشگاهی تهیه کنید. این ماده مهمترین عنصر مورد نیاز سلول ها یعنی نیتروژن و همچنین فسفر را تامین می کند. برای تخمیر  آب شکر معمولاً حدود 1 گرم در لیتر از آن استفاده می شود. . از قرص های مخمر آبجو یا هر نوع مخمر غیرفعال شدۀ دیگر  مانند رسوبات مخمری بچ قبلی که جوشانده میشود یا مخمر نان که ارزانتر است نیز می توان برای تأمین ویتامینهای خانوادۀ B استفاده کرد. یک انتخاب خوب دیگر برای تأمین انواع ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز مخمر ها جایگزین کردن مقداری از شکر دستور با عصارۀ مالت یا شیرۀ خرما است.حداکثر یک کیلو شیرۀ خرما برای یک بچ 20 لیتری کافی است که میتواند جایگزین 700 گرم شکر شود.البته یادتان باشد اهمیت اصلی را همان دی آمونیوم فسفات دارد و اگر از آن به عنوان تنها مادۀ مغذی هم استفاده کنید جواب می دهد. برای کاهش پی هاش هم می توانید از پودر اسید سیتریک که در بقالی ها و عطاری ها به جوهر لیمو معروف است و یا اگر در دسترس دارید سایر اسیدهای خوراکی مانند اسید لاکتیک، اسید فسفریک و غیره استفاده کنید. از آب لیمو و پرتقال تازه هم می توانید استفاده نمائید. برخی از ودکاسازان از رب گوجه فرنگی هم برای این منظور استفاده می کنند.
    موفق باشید
    چو ایران نباشد تن من مباد..
     
    کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ح ر, ساکارو

    آفلاین Abjosaz

    • هَدَل
    • مدیر کل
    • *****
    • تعداد پست کاربر: 338
    • تشکر شده: 1223 بار
    • هَدَل هستم یک آبجوساز خانگی!
      • مشاهدۀ نمایه
      • آبجوسازی خانگی
    تهیه وودکا از شکر
    « پاسخ #12 در: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۷:۱۹ »
    [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
    با سلام و خسته نباشید
    ...ولی تخمیر بیشتر از 1 روز طول نکشید و محصول 2 لیتر عرق 40 % شد . و این نشان میدهد که عمل تخمیر با موفقیت صورت نگرفته...
    از کجا معلوم که مشکل از تخمیر بوده است؟ آبسنجی کردید؟ این مقدار مواد پتانسیل تولید حدود 23 لیتر شراب با حدود 12.7 درصد الکل دارد و اگر تخمیر کامل انجام نشده باشد باید آبسنجی نهایی خیلی بالا و مایع کاملاً شیرین مزه بوده باشد که اصلاً نبایست تقطیرش می کردید. مشکل تخمیری به این حد نمی تواند به خاطر کمبود مواد مغذی یا پی هاش بالا باشد تازه شما مواد مغذی کافی هم اضافه کرده بوده اید. حتی اگر دی آمونیوم را هم اضافه نکرده بودید باز هم تخمیر به این شکل ناتمام نمی ماند و فقط شاید به پتانسیل الکل هدف نمی رسید و مشکلات عطر و طعمی را سبب میشد. خطاهای جدی تری مانند مخمر بد، شوک حرارتی، وجود ماده ای که جلوی تخمیر را بگیرد یا شیرینی غیرقابل تخمیر می تواند در این حد تخمیر را متوقف کند. از طرفی ممکن است تخمیر هنوز تمام نشده بوده و شما فکر کرده اید که تمام شده یا اینکه دما خیلی بالا بوده و تخمیر زود انجام شده ولی سیستم تقطیر مشکل اساسی داشته و نتوانسته اید همۀ الکل مایع را تقطیر کنید. به هرحال باید آسیب شناسی کنید ببینید مشکل یا مشکلات چه بوده و برای اینکار از مطالب صفحۀ [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] می توانید کمک بگیرید. اکثر محصولاتی که در فرنگ به نام مادۀ مغذی مخمر فروخته می شوند فقط همین دی آمونیوم فسفات هستند البته انواع دیگری که مخلوطی از ویتامین ها، اسیدهای آمینه و غیره هستند هم وجود دارد که درموردشان[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]توضیحاتی وجود دارد ولی همانطور که گفتم مشکل شما ربطی به کمبود مواد مغذی نداشته است.
     
    کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ح ر, ساکارو, Milad b

    آفلاین mr jackson

    • علاقمند آبجوسازی
    • *
    • تعداد پست کاربر: 23
    • تشکر شده: 2 بار
      • مشاهدۀ نمایه
    تهیه وودکا از شکر
    « پاسخ #13 در: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۵:۵۴ »
    مطالب واقعا مورد توجه و کامل بود .ممنونم که لینک مرتبط را برای بنده گذاشتین .
     

    آفلاین saheb1368

    • علاقمند آبجوسازی
    • *
    • تعداد پست کاربر: 36
    • تشکر شده: 20 بار
      • مشاهدۀ نمایه
    تهیه وودکا از شکر
    « پاسخ #14 در: ۱ آذر ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۰:۳۰ »
    دوستان خواهشن از مراحل انجام کاراتون عکس بزارید تا بیشتر اشنا بشیم