inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

اشتراک تجربه ای جالب توسط HnD
[امروز ساعت ۰۲:۰۸:۴۹]


پاسخ : دستگاه تقطیر توسط Baraka
[دیروز ساعت ۲۲:۲۰:۱۲]


پاسخ : دستگاه تقطیر توسط Baraka
[دیروز ساعت ۲۲:۱۲:۰۸]


عرق خرما توسط slimmin
[دیروز ساعت ۱۳:۵۸:۱۱]


پاسخ : دستگاه تقطیر توسط flboy
[دیروز ساعت ۱۳:۰۶:۴۳]


تهیه هیدرومتر و مترومتر توسط مملی
[۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۴:۳۶]

نویسنده تاپیک: آبسنجی نهایی  (دفعات بازدید: 376 بار)

آفلاین nani.codename47

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« در: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۶:۵۰ »
سلام و وقت بخیر خدمت دوستان گرامی


بنده اقدام به تهییه ابجو از عصاره مایع مالت و دلستر جوجو و مخمر نان با دستور های پخت و اصول بهداشتی انجام دادم.... عصاره مایع رو از به مالت تهییه کردم و ابسنجی رو برای پتانسیل الکلی کمتر از ۸ درصد حدود ۱.۰۷ درنظر گرفتم.... اما نتیجه بسیار دلسرد کننده بود.... فارق از بوی استری بسیار شدید موز که از ابجو ساطع میشود ابسنجی نهایی به هیچ عنوان از ۱.۰۳ پایین تر نمی اید و در طول یک هفته حتی یک واحد هم کاهش نیافته...


شما تجربه و پیشنهادی ندارید، ظاهرا استفاده از شکر خیلی بهتر و نتیجه بخش تر از عصاره مالت است و شدیدا احساس دلسردی میکنم...


ابسنجی نهایی شما در استفاده از عصاره مالت چند است
 

آفلاین محمد رضاا

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 82
  • تشکر شده: 62 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« پاسخ #1 در: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۶:۲۶ »
احتمالا بقيه دوستان بهتر بتونن راهنمايي كنن، ولي به نظر من اي كاش عسل هم قاطي مخلوط ميكرديد، يا حراقل سولفات روي، استاد تو دستور تهيه استات روسي هم مقدار ١٠٠ گرم عسل داشتند
ولي در كل از مالت به مالت بهتر از اين نميشه انتظار داشت
اي كاش روزي بتونيم همه با هم جمع بشيم و يه بشكه ٢٥٠ كيلويي عصاره بريكس ٦٠ بخريم، خيلي بهتر ميشه احتمالا
من مست و تو دیوانه ما را کی برد خانه
من چند تو را  گفتم کم خور دو سه پیمانه
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: nani.codename47

آفلاین nani.codename47

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« پاسخ #2 در: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۸:۴۲ »
امیدوارم محمد رضای عزیز این یا هر راه حل ممکن دیگه پیدا بشه.... اخه اینجوری که نمیشه... این همه ادم زحمت بکشه برای محصولی که باید بریزه دور و حتی قابل خوردن نباشه...

اتانول قاطی دلستر خیلی مزه نزدیک تری به ابجو داره تا این
 

آفلاین hooman_ronin

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 26
  • تشکر شده: 9 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« پاسخ #3 در: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۳:۱۲ »
با به ملت به 1.030 رسیدی بازم خوبه ..من گاهی به 1.040 میرسم.. تنها راه استفاده از کیسه مالت داخل عصاره هست که تو تاپیک های دیگه کلی توضیح دادن.. بوی بد رو نمیدونم...
شما به جای شکر داخل ماشعیر.. مالت ریختین؟ من این دستورو تا حالا نشنیدم...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, nani.codename47

آفلاین nani.codename47

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« پاسخ #4 در: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۵:۵۸ »
ممنون هومن جان به نظر روش جالبی میاد ... میتونی بگی کجا میتونم در موردش مطالعه کنم؟
 

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 1002
  • تشکر شده: 1869 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« پاسخ #5 در: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۸:۵۱ »
با درود
جناب nani.codename47 قربان اولا  استفاده از عصاره مالت در این دستور ,خیلی زیاد بوده ضمن اینکه خود مالشعیر هم مقداری قند در خودش داره که با قند مالت مصرفی شما جمعا  به پوینت ابسنجی 1.070 رسیدین که خوب معمولا این برای یک ابجو خیلی سنگینه و یه ابجو ساز حرفه ای با امکانات خوب و داشتن وسایل و ابزار خوب و همچنین مواد خوب رو میطلبه که متاسفانه در ایران همه این فاکتور ها در اختیار ابجو ساز نیست ضمن این که مهم ترین دلیل ناکامی شما  عدم استفاده از مخمر خود ابجو هست شما همون مالشعیر الکلی رو هم که با مخمر ابجو درست کنید متوجه تفاوت مزه و طعم و بوی محصول با محصول ساخته شده با مخمر نان خواهید شد ضمن اینکه برای شکستن قند های غیر قابل تخمیر یا چند مولکولی مجود در حریره ساخته شده با عصاره مالت , راه کار های متعددی دارین که از جمله استفاده از مقداری خیسانده  مالت ساده جو در دمای 58تا 62 درجه به مدت 2 ساعت وبدنبال ان استخراج انزیم بتا امیلاز  برای شکستن قند های چند مولکولی و یا استفاده از خود انزیم (در صورت دسترسی به سایت های فروشنده خارجی و یا داخلی) و یا استفاده از قرص ها بینو که معمولا برای مشکلات معده تجویز میشن و ابجو ساز ها از ان سواستفاده انزیمی میکنند در ضمن در ایران هم نیست (میتوانید ازایالات متحده خریداری کنید)استفاده کنید ..
مهم ترین نکته در ابجو سازی اینه که هیچ ابجو سازی نیست که تا بحال ابجوش خراب نشده باشه پس دلسرد نشوید ولی برای دفعه بعد از مواد شناخته شده و استاندارد این کار استفاده کنید
موفق باشید   
چو ایران نباشد تن من مباد..
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: nani.codename47

آفلاین nani.codename47

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« پاسخ #6 در: ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۱:۲۴ »
با تشکر فراوان استاد داتام که تجربیات و وقت گرانبهاشون رو بی هیچ چشم داشت در اختیار دیگر اعضای سایت قرار میدن...

ممنون از راهنماییتون، فقط میخاستم بدونم این دو روش... یعنی خیساندن مالت ساده و یا استفاده از قرص چقدر بر روی ابسنجی نهایی تاثیر داره... مطمعن نیستم ولی جایی نوشته از استاد هدل خواندم که تنها چند شماره ابسنجی نهایی رو پایین تر میاره
 

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 1002
  • تشکر شده: 1869 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« پاسخ #7 در: ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۳:۳۷ »
با درود مجدد
جناب nani.codename47 اون نقل از استاد رو اگه بتونین بزارین بد نیست  ولی تصورم اینه که ممکنه از بابت استفاده از قرص پانکراتین یا کلا استفاده از قرص باشه ولی در مورد استفاده از خیسانده مالت جو ساده, اینطور نیست و باید دقت کنید چون اگر روش را بدرستی اجرا کنید و بتونین انزیم را از مالت جو استخراج کنید و اگر تموم قند های چند مولکولی را ساده کنید اونوقت ابجویی تند و تیز و ابکی خواهید داشت فراموش نکنید برای ابسنجی نهایی 1.030 پایین امدن چند پوینت از ابسنجی خیلی خوبه مثلا اگر ابسنجی در 1.023 قرار بگیره خیلی خوبه مضافا اینکه در ابجوسازی با عصاره مالت شما برای مقابله با ابسنجی قابل قبول (مثلا 1.023 یا 1.026 ) میتوانید از اهرمی به اسم رازک استفاده کنید که تلخ کننده هست و تا حدود زیادی اون شیرینی زننده قند های مرکب یا چند مولکولی رو  متعادل میکنه ولی اگر صرفا دنبال ابجویی با الکل بالا هستید از طریق عصاره مالت نمیتوانید به ابجویی مطلوب , با کاراکترهای استاندارد  ابجویی  دست یابید و بهتره در کلاس مالشعیر الکلی بدنبال ان الکل بالا بگردید ضمن اینکه در ساختن مالشعیر الکلی هم تا یه دامنه ای دستتان برای ساخت الکل بالا  , باز هست و بیشتر از ان باعث شیرین ماندن ابجو و بطبع ان عدم انجام عملیات کربنیزه در بطری  نیز , دردسری بزرگ خواهد شد که راهکاری هم برایش نیست ..
موفق باشید
چو ایران نباشد تن من مباد..
 

آفلاین nani.codename47

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« پاسخ #8 در: ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۸:۳۴ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]


این اون نقل و قول هست که خدمت شما استاد بزرگوار عرض کردم... با توجه به اینکه میفرمایید راهکار مناسبی هستش میتونید اعداد و ارقامی جهت پیشبینی اینکه ابسنجی نهایی چقدر خواهد شد در اختیارم بگذارید
 

آفلاین nani.codename47

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« پاسخ #9 در: ۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۹:۰۳ »
با عرض وقت بخیر خدمت استاد داتام بزرگوار، بنده هنوز منتظر شما برای پاسخ به این پست هستم... با تشکر
 

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 1002
  • تشکر شده: 1869 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« پاسخ #10 در: ۵ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۶:۵۷ »
با درود مجدد
 قربان با پوزش از شما بخاطر تاخیر در جواب دادن ,  در مورد سوالتان دقیقا همونیست که من عرض کردم  ببینید نقل قولی که اسکرین شات انرا گذاشته اید کمی ناقص است و در قسمت بالا اصلا اسمی از قرص یا خیسانده نبرده اند حالا انکه شما میتوانید بغیر از این دو راه , از یک راه سومی نیز استفاده کنید که همانا جابجایی 1/3 از عصاره مالت دستور با یک قند ساده مثل شکر یا قند ذرت و یا عسل استفاده کنید (که تصورم اینه که منظور استاددقیقا همین روش بوده ) در این شرایط شما نهایتا از ابسنجی 1.030 به 1.025 الی 1.020 خواهید رسید ولی در مورد استفاده از انزیم ها , اگر همون مقاله رو قسمت دومش را در وبلاگ بخوانید متوجه میشوید که با استفاده از خیساندن مالت جو و  حریره مالت جو در دمای 58 تا 62 الی 65 درجه به پوینت ابسنجی مورد نظرتان خواهید رسید و مقدار کم شدن پوینت ابسنجی به چند فاکتور بستگی داره  1 - مرغوبیت مالت ساده مورد استفاده  2- مهارت ابجو ساز در استخراج انزیم ها از مالت ساده  3- میزان مدتی که شما انزیم های زنده را با حریره مالت جو  نگاه میدارید . در همین بخش از این مقاله امده که اگر بیش از 2 ساعت این انزیم ها با حریره در ارتباط باشند  باعث پایین امدن ابسنجی بیش از حد متعارف شده و اگر  حریره جوشانده نشود و باکتری کشته نشوند و حریره مخمر زنی شود ابسنجی تا  1.005 و یا بیشتر هم پایین میاید که باعث ابجویی خشک و بی قوام , وتند و تیز خواهد شد ..
موفق باشید
چو ایران نباشد تن من مباد..
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: امید, nani.codename47

آفلاین nani.codename47

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
آبسنجی نهایی
« پاسخ #11 در: ۶ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۲:۵۰ »
ممنونم استاد داتام گرامی... بنده و دوستان اینجا خیلی رو کمک شما حساب میکنیم.... ممنون از راهنماییتون... انشالله دفه بعد امتحان میکنم و اگه کسی نیاز داشت نتایجشون رو باهاتون اشتراک میزارم ... امیدوارم مثبت باشه
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam

 

anything