inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : درخواست اموزش شراب رام توسط Yonas
[امروز ساعت ۱۶:۳۳:۲۰]


پاسخ : عرق کشمش توسط ارش
[امروز ساعت ۱۵:۳۳:۲۸]


پاسخ : اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده توسط Mohamad
[امروز ساعت ۱۵:۳۲:۵۱]


تشتک زن درب نوشابه توسط H4di
[امروز ساعت ۱۵:۳۱:۴۱]


پاسخ : اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده توسط Mohamad
[امروز ساعت ۱۵:۲۳:۲۰]


پاسخ : اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده توسط ارش007
[امروز ساعت ۱۵:۱۳:۰۱]

نویسنده تاپیک: عرق خرما  (دفعات بازدید: 1698 بار)

آفلاین kiyan

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 8
  • تشکر شده: 1 بار
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« در: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۷:۵۵ »
سلام من هفت روز تو دمای ۳۰ الی ۴۰ درجه بیرون و تو نور مستقیم آفتاب با دبه رنگی ضخیم کدر سه کیلو خرمای له و تمیز شده با مخمر نان ریختم و صافش کردم و عرقش و گرفتم رنگ عرق شفافه اما مزه اش تر شه الکل خیلی کمی داره دستگاه تقطیرم ایراد نداره. مشکل کجاست؟ لطفا منو راهنمایی کنید.
 

آفلاین ارش007

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 64
  • تشکر شده: 56 بار
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« پاسخ #1 در: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۸:۱۷ »

.....باسلام این مطلبی که شما فرمودین خیلی کلی بود و از این مطلب شاید دهها سوال توش هست که تا روشن نشه شاید به جواب کاملی نرسید...حالا یواش یواش بریم جلو..
1.فرمودین هفت روز که این مقدار زمان واسه اتمام تخمیر اولیه فقط در صورت کامل بودن شرایط تخمیر امکان پذیر است...
2.فرمودین 30 الی چهل درجه دما که این دما یکمقدار زیاد هس بهترین دما واسه تخمیری که واسه تعریق که طعم شراب حاصله مهم نیس و واسه خرما که قند تخمیری باشه حدود 25 تا 27 درجه ثابت میباشد..
3 فرمودین در نور آفتاب که دقیقا باید برعکس عمل میکردین ...در مکان تاریک مخمر بهتر رشد و نمو کرده ومحصول نهایی که الکل میباشدبهتر تولید میکند...
4..فرمودین خرمای له شده تمیز...نوع خرما چه بود..بعضی خرماها از قند و شیرینی کمتر و شیره کمی دارند که مناسب تخمیر نمیباشد....
5 .فرمودین سه کیلو خرما تمیز ایا منظورتون شستن باآب بوده که کلا شستن میوه تخمیری کار جالبی نیس مگر اینکه .......
6. ننوشتید سه کیلو خرما را با چه مقدار آب مخلوط کردین وبا هیدرومتر یا قند سنج عدد آبسنجی چه بوده...ولی به طور کلی بدون داشتن  هیدرومتر آب لازم به ازای هر کیلو خرما بسته به شیرینی آن حدود سه الی چهار لیتر میباشد ..والبته آب چشمه یا حداقل آب جوش سرد شده که کلر زدایی شده باشد.

7.نوشتین دبه کدر...آیا شما از سیفون یا قفل هوا استفاده کردین یا خیر.. و اینکه حجم دبه چقدر بوده مثلا واسه سه کیلو خرما از دبه و بشکه صدلیتری استفاده کردین با بیست لیتری...
8.نوشتین مخمر نان ...آیا مخمری که استفاده کردین کهنه بوده یا تازه...و به چه مقدار در دبه با سه کیلو ریختین..؟معمولا به قدرت مخمر به ازای هر کیلو خرما باید یک گرم مخمر استفاده بشود..
9.بعد از مرحله تخمیر فرمودین تعریق کردم...خب این دیگه یک داستان دیگه است..واینکه از چه دستگاه و چه روشی تعریقی استفاده کردین..
10.ولی ترش شدن عرق شاید به کم بودن مقدار قند و آبسنجی اولیه شما در ارتباط باشد..شاید به استفاده بیش از حد مخمر ..واینکه درصد پایین الکل ب اینکه تعریق رو چقدر ادامه دادین و فکر میکنم سه کیلو خرما حدود دولیتر عرق چهل درصد بشود از آن استحصال کرد..و شما تعریق رو تا چهار یا پنج لیتر ادامه دادین ودر انتها قطرات آب مقطر چکه میکرده..
11..خب یازده نداره همون ده تا🤔😉
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ساکارو, امید, Milad b

آفلاین kiyan

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 8
  • تشکر شده: 1 بار
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« پاسخ #2 در: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۶:۵۴:۵۷ »
سلام و ممنون من سه کیلو خرما رو با ۱۲ لیتر آب مخلوط کردم. قفل هوا نصب نکردم. اما دبه آب بندی بود شنیدم گاز حل شده تو الکل پس از باز شدن در دبه خارج میشه. کیفیت خرما خوب بود و خرما رو قبلش نشستم هفت گرم مخمر و با دو قاشق شکر و آب ولرم قاطی کردم و ریختم داخلش. تو تقطیر هم سر ۳۰۰ سی سی وقتی دیدم الکل کم داره خاموشش کردم و ریختم دور دستگاه تقطیرم با زودپز و لوله مسی هست. اون ایراد نداره.
با توجه به پاسخی که دادین ایراد کارم و پیدا کردم دوباره با مخمر کمتر و بدون نور مستقیم اما قفل هوا رو نمیخوام نصب کنم کار و میخام شروع کنم لطفا بهم بگین البته مخمر تازه منظورتون چیه مثلا یک سال مونده باشه یا کمتر؟ مخمر من یک ساله از تاریخ تولیدش میگذره
 

آفلاین ارش007

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 64
  • تشکر شده: 56 بار
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« پاسخ #3 در: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۲۴:۱۷ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام و ممنون من سه کیلو خرما رو با ۱۲ لیتر آب مخلوط کردم. قفل هوا نصب نکردم. اما دبه آب بندی بود شنیدم گاز حل شده تو الکل پس از باز شدن در دبه خارج میشه. کیفیت خرما خوب بود و خرما رو قبلش نشستم هفت گرم مخمر و با دو قاشق شکر و آب ولرم قاطی کردم و ریختم داخلش. تو تقطیر هم سر ۳۰۰ سی سی وقتی دیدم الکل کم داره خاموشش کردم و ریختم دور دستگاه تقطیرم با زودپز و لوله مسی هست. اون ایراد نداره.
با توجه به پاسخی که دادین ایراد کارم و پیدا کردم دوباره با مخمر کمتر و بدون نور مستقیم اما قفل هوا رو نمیخوام نصب کنم کار و میخام شروع کنم لطفا بهم بگین البته مخمر تازه منظورتون چیه مثلا یک سال مونده باشه یا کمتر؟ مخمر من یک ساله از تاریخ تولیدش میگذره
دوست عزیز مخمر اگر درشرایط مناسب یعنی بدون اکسیژن و بدون رطوبت و به دور از نور نگهداری بشه حدود دوسال قابل استفاده است اما در نظر داشته باش که به ازای هر ماه حدود پنج درصد از توان مخمر کاسته میشه..
استفاده از قفل هوا یکی از ملزومات است زیراگاز دی اکسید کربن اگر از پچ شما خارج نشود هم طول مدت تخمیر افزایش پیدا میکند و هم به واسطه نبود اکسیژن استارتر برای مخمرهای نازنین توان آنها کاسته میشود و در طعم مشروب تاثیر نامطلوبی خواهد گزاشت..
و در پایان چند وسیله و ابزار از ملزومات است دماسنج...الکل سنج...هیدرومتر..و قفل هوا..
موفق باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: امید, kiyan, wolf

آفلاین ساکارو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 198
  • تشکر شده: 335 بار
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« پاسخ #4 در: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۹:۰۳ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام و ممنون من سه کیلو خرما رو با ۱۲ لیتر آب مخلوط کردم. قفل هوا نصب نکردم. اما دبه آب بندی بود شنیدم گاز حل شده تو الکل پس از باز شدن در دبه خارج میشه. کیفیت خرما خوب بود و خرما رو قبلش نشستم هفت گرم مخمر و با دو قاشق شکر و آب ولرم قاطی کردم و ریختم داخلش. تو تقطیر هم سر ۳۰۰ سی سی وقتی دیدم الکل کم داره خاموشش کردم و ریختم دور دستگاه تقطیرم با زودپز و لوله مسی هست. اون ایراد نداره.
با توجه به پاسخی که دادین ایراد کارم و پیدا کردم دوباره با مخمر کمتر و بدون نور مستقیم اما قفل هوا رو نمیخوام نصب کنم کار و میخام شروع کنم لطفا بهم بگین البته مخمر تازه منظورتون چیه مثلا یک سال مونده باشه یا کمتر؟ مخمر من یک ساله از تاریخ تولیدش میگذره

با درود خدمت دوستان و سایر اعضا
مشکل شما نه نور بوده و نه میزان مخمر .. بلکه دچار الودگی شده اید و حتی شاید اببندی مناسبی نداشته اید و گویا منبع الودگی خود خرما بوده
خرما از جمله مواردی است که دارای الودگی های قابل توجه ای ست و همچنین منبع غذای خوبی برای تمام ارگانیسم ها
هر چند که در رابطه با نور و مخمر تازه و دیگر موارد چون عدم استفاده از قفل هوا  شرایط ایده الی را رعایت نکرده اید و باید رعایت کنید
ولی دلیل اصلی: الودگی و همچنین مخمر تاریخ مصرف گذشته بوده است

و قفل هوا کاری به میزان اکسیزن ندارد بلکه فقط گاز های تخمیر را خارج میکند و میتواند به عنوان سنسوری برای تست اب بندی عمل کند
قفل هوا میتواند فقط شامل یک شلنگ پلاستیکی باشد و ظرف اب همین .. پس استفاده کنید
و همچنین از مخمر تازه نان که ارزان قیمت است
سکوتم از رضایت نیست .. دلم اهل شکایت نیست
هزار شاکی خودش داره .. خودش    گیره   گرفتاره
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, Milad b, wolf

آفلاین Alikaram

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 1
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« پاسخ #5 در: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۲:۵۸:۴۲ »
با سلام و عرض ادب
🍷من ۱ کیلو خرما رو با ۴ لیتر آب تخمیر کردم ©با یک گرم مخمر و دو قاشق شکر©بدون آبسنج🍷
سوال
🅰⬅مقدار عرق بدست آمده چند سی سی میشود❔
🅱⬅مقدار عرق بدست آمده از هر لیتر شراب چقدر باشه بهتره❔
🆎⬅ این مقدار از هر لیتر را بدون حذفیات (حذف تقطیر اولیه یا همان متانول) گفتین یا با حذفیات❔
🅾⬅ مقدار حذفیات (تقطیر اولیه یا متانول) در هر لیتر چقدر باشه بهتره❔
🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻
 

آفلاین Hossein72

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 1
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« پاسخ #6 در: ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۵:۲۷ »
سلام دوستان من ده کیلو خرما با پنج کیلو نبات شاخ رو با پنجاه لیتر آب با نصف قاشق مخمر بهداشتی انداختم الان یه ماه شده روزی یک بار هم میزنم دیگه شرابش اومده بالا و بوی الکلش هم خوبه بخاطر محرم میخوام دو ماه بزارم بعد عرقشو بگیرم به نظر تون عرق خرما سه ماه بمونه چطور میشه ساقی های با معرفت
 

آفلاین سینا

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 3
  • تشکر شده: 1 بار
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« پاسخ #7 در: ۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸:۵۶ »
سلام دوستان و اقای دهل
چند سوال دارم
۱.ایا قطردهانه دیگ تقطیر ربطی با تولید عرق داره ینی اگه من قطر مخزن تقطیرمو بزرگترکنم(ازنظر قطردهنه دیگ ن حجم) میتونم تولید عرق بیشتری داشته باشم؟
۲.من میخام ی دیگ جدید برای تقطیرم بسازم ک در زمان کمتر تولید بیشتری داشته باشه لطفا راهنمای کنید؟
۳.با چه روشی میتونم دمای دیگ رو ثابت کنم ایا سیستم حرارت غیر مستقیم یا همون حرارت با اب گرم جواب میده و راهکار خوبیه؟
۴.بنظرتون چکار کنم کمترین بو رو موقع عرق گیری داشته باشم؟
 

آفلاین مهیار مهیار

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 1
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« پاسخ #8 در: ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۱:۱۶:۳۰ »
سلام به دوستان
 

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 357
  • تشکر شده: 500 بار
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« پاسخ #9 در: ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۳:۳۷:۱۸ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام دوستان و اقای دهل
چند سوال دارم
۱.ایا قطردهانه دیگ تقطیر ربطی با تولید عرق داره ینی اگه من قطر مخزن تقطیرمو بزرگترکنم(ازنظر قطردهنه دیگ ن حجم) میتونم تولید عرق بیشتری داشته باشم؟
۲.من میخام ی دیگ جدید برای تقطیرم بسازم ک در زمان کمتر تولید بیشتری داشته باشه لطفا راهنمای کنید؟
۳.با چه روشی میتونم دمای دیگ رو ثابت کنم ایا سیستم حرارت غیر مستقیم یا همون حرارت با اب گرم جواب میده و راهکار خوبیه؟
۴.بنظرتون چکار کنم کمترین بو رو موقع عرق گیری داشته باشم؟
با درود
جواب سوال1: قطر دهانه دیگ تاثیری بر تولید بیشتر عرق ندارد
جواب سوال2: هر کاری نیاز به صرف وقت و ظرافت و حوصله داره. هیچوقت عجله باعث کیفیت و تولید بیشتر نمیشود.
جواب سوال3: بالاترین دمای آب 100 درجه سانتیگراد است که بعنوان حرارت غیر مستقیم خیلی کم است.
جواب سوال4: میتوانی هنگام عرقگیری یک تکه پوست پرتقال روی بخاری بگذاری
زشت باش، ولی خودت باش
 

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 357
  • تشکر شده: 500 بار
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« پاسخ #10 در: ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۳:۵۰:۳۷ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام دوستان من ده کیلو خرما با پنج کیلو نبات شاخ رو با پنجاه لیتر آب با نصف قاشق مخمر بهداشتی انداختم الان یه ماه شده روزی یک بار هم میزنم دیگه شرابش اومده بالا و بوی الکلش هم خوبه بخاطر محرم میخوام دو ماه بزارم بعد عرقشو بگیرم به نظر تون عرق خرما سه ماه بمونه چطور میشه ساقی های با معرفت

با درود
اول بخاطر اینکه خرما به طور طبیعی آلودگی زیادی دارد و دوم اینکه در تهیه شراب خرما از آب زیادی استفاده میشود، شراب خرما ماندگاری زیادی ندارد و به سرعت ترش میشود مگر اینکه برای ساخت آن از همان ابتدا کاملا دقیق و با اصول علمی و استفاده از ضدعفونی کننده پیش بروید
زشت باش، ولی خودت باش
 

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 357
  • تشکر شده: 500 بار
    • مشاهدۀ نمایه
عرق خرما
« پاسخ #11 در: ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۳:۵۹:۵۵ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام من هفت روز تو دمای ۳۰ الی ۴۰ درجه بیرون و تو نور مستقیم آفتاب با دبه رنگی ضخیم کدر سه کیلو خرمای له و تمیز شده با مخمر نان ریختم و صافش کردم و عرقش و گرفتم رنگ عرق شفافه اما مزه اش تر شه الکل خیلی کمی داره دستگاه تقطیرم ایراد نداره. مشکل کجاست؟ لطفا منو راهنمایی کنید.
با درود
شما از روش تولید سرکه استفاده کردید یعنی دمای 30 تا 40 درجه و زیر نور مستقیم آفتاب.
همینطور خرما بطور طبیعی بخاطر وجود آلودگی زیاد استعداد زیادی در سرکه شدن دارد.
شما با تقطیر آن در اصل سرکه تقطیری گرفتید فقط بخاطر مدت زمان کم ترشی کمی دارد اگر چند روز دیگر میماند کاملا ترش میشد
زشت باش، ولی خودت باش
 

 

anything