inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : اشتراک تجربه ای جالب توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۳:۰۸:۵۳]


پاسخ : عرق سیب توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۲:۴۳:۲۳]


پاسخ : تهیه کونیاک به چه طریق است؟؟؟ توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۲:۴۲:۴۴]


پاسخ : تهیه هیدرومتر و مترومتر توسط milad_sh
[امروز ساعت ۰۲:۳۷:۴۸]


پاسخ : عرق گیری از شراب سیب (ودکا سیب) توسط mrock13
[امروز ساعت ۰۲:۳۷:۲۵]


اشتراک تجربه ای جالب توسط HnD
[امروز ساعت ۰۲:۰۸:۴۹]

نویسنده تاپیک: آنزیم خانگی  (دفعات بازدید: 1322 بار)

این تاپیک حاوی پستی است که به عنوان بهترین پاسخ انتخاب شده است. اگر مایل به مشاهدۀ آن هستید اینجا را کلیک کنید.

farhad

  • میهمان گرامی
آنزیم خانگی
« در: ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۳:۰۱ »
با عرض سلام , مدتی است در این فکرم که آیا ممکن هست آنزیم های مورد نیاز در تخمیر را خود ما تولید کنیم ؟ مثلا مثل برداشت مخمر از آبجو تولیدی میشود راهی برای تکثیر آنزیم هم پیدا کرد؟
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ساکارو

آفلاین Abjosaz

  • هَدَل
  • مدیر کل
  • *****
  • تعداد پست کاربر: 338
  • تشکر شده: 1223 بار
  • هَدَل هستم یک آبجوساز خانگی!
    • مشاهدۀ نمایه
    • آبجوسازی خانگی
آنزیم خانگی
« پاسخ #1 در: ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۵:۱۰:۴۶ »
خیر قربان این یکی را دیگر نمی توانیم! البته می توانیم چیزهایی را پیدا کنیم که به طور طبیعی حاوی آنزیم مورد نظر ما باشند و در کنار مواد اولیه به کار ببریم ولی این داستانش با تولید آنزیم  فرق می کند.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: saeedhunter, ح ر, ساکارو

farhad

  • میهمان گرامی
آنزیم خانگی
« پاسخ #2 در: ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۹:۳۵ »
استاد لطفا این مواد طبیعی را که حاوی آنزیم های مورد نیاز جهت تخمیر هستند معرفی کنید.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ح ر

آفلاین Abjosaz

  • هَدَل
  • مدیر کل
  • *****
  • تعداد پست کاربر: 338
  • تشکر شده: 1223 بار
  • هَدَل هستم یک آبجوساز خانگی!
    • مشاهدۀ نمایه
    • آبجوسازی خانگی
آنزیم خانگی
« پاسخ #3 در: ۳۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۴:۲۷ »
فکر کنم پاسخ قبلی من خوب نبوده و کمی شما را دچار اشتباه کرده است.اجازه دهید کمی درمورد آنزیم توضیح دهیم تا موضوع روشن تر شود؛
 آنزیم ها مانند مخمرها موجود زنده نیستند، مانند کلرید کلسیم و اسید فسفریک و غیره مادۀ شیمیایی هم نیستند بلکه بیومولکولهایی به شکل پروتئین هستند که در ساختار سلولی بدن موجودات زنده وجود دارند و کارشان اصولاً تسریع و تسهیل واکنشهای شیمیایی و بیوشیمیایی به عنوان کاتالیزور برای تولید مادۀ جدید است.هر آنزیمی فقط در یک یا حداکثر چند فرایند محدود کارایی دارد و به همین دلیل تعداد آنزیمها بسیار زیاد است و هرکدام وظیفۀ منحصر به خود را دارند مثلاً آنزیم آلفا آمیلاز فقط برای تبدیل نشاسته ها به قندها و آنزیم پروتئاز برای تبدیل برخی پروتئینها به اشکال کوچکتر مانند اسیدهای آمینه کارایی دارند. پس الان منظور ما از اینکه می گوییم آنزیمها مواد طبیعی هستند مشخص تر شد. اما همانطور که گفتیم این آنزیمها در بدن ما انسانها ،حیوانات،گیاهان و سایر اشکال حیات وجود دارند و بدون حضور آنها حیات غیرقابل تصور است ولی منظور ما از کاربرد آنزیمها در مشروب سازی چیست؟ این آنزیمها را از کجا و به چه شکلی باید بدست بیاوریم و به چه کارمان می آیند؟ حتماً تا به حال برای خودتان یا اطرافیانتان پیش آمده و دیده اید که افرادی هستند که برای هضم کامل برخی غذاها و جلوگیری از نفخ و سوء هاضمه به دستور پزشک به همراه غذا از قرصها یا شربتهای مختلف استفاده می کنند.این داروها عموماً حاوی آنزیم هایی هستند که برای هضم آن غذاها لازم اند و به طور طبیعی در سیستم گوارش همه وجود دارند ولی در برخی افراد ممکن است وجود نداشته یا کم باشند و درنتیجه آن افراد در هضم بعضی غذاها دچار مشگل میشوند که از طریق دریافت آنزیمهایی که کم دارند مشگلشان حل میشود.در مشروب سازی هم ما به طور عمومی اگر مواد اولیه و عملکردمان بهینه و مطلوب باشد نیازی به افزودن آنزیم ها نداریم و آنزیمهای لازم در خود مواد اولیۀ ما وجود دارد ولی خیلی مواقع پیش می آید که مواد اولیۀ ما مثلاً مالت یا انگور ما کاستی هایی دارد یا عملکرد ما نواقصی دارد که نمی توانیم از همۀ توان آنزیمی مواد اولیه استفاده کنیم، در این مواقع می توانیم برای جبران کمبود خودمان آنزیم های مورد نظر برای هر قسمت که دچار ایراد است را اضافه کنیم مثلاً مالت جوی ما از جوی مرغوب و مناسب و یا به روش صحیح بدست نیامده و می بینیم که فرایند قندسازی به صورت نرمال انجام نمی شود و قسمت زیادی از نشاسته ها به قند تبدیل نمی شوند در اینجا با فرض اینکه عملکرد خیساندن ما صحیح بوده پس ایراد از توان آنزیمی مالت است و ما باید آنزیمهای قند ساز را به خیسانده اضافه کنیم تا جبران این کمبود بشود. انواع آنزیمهایی که امروزه در صنایع غذایی و نوشیدنی های الکلی و غیرالکلی مورد استفاده قرار می گیرند توسط لابراتورهای مجهز و بزرگ به روش استحصال آنزیم از برخی باکتریها(مانند  Bacillus licheniformis) یا قارچها(مانند Aspergillus niger) که به همین منظور پرورش داده شده اند تولید می شوند. این جانداران ذره بینی که بیشتر از بقیه مستعد تولید آنزیمهای مورد نظر ما هستند در تانکهای بزرگ تخمیر پرورش و تکثیر داده می شوند و سپس آنزیمهای مختلف از آنها استخراج می گردد که استریل و خشک شده و به صورت پودر در اختیار صنعت قرار می گیرد.این از داستان تولید آنزیم اما کاربرد این آنزیمها هم خودش داستان مفصلی است و همانطور که گفتیم هرکدام از آنها وظیفۀ مشخصی دارند به همین دلیل اینکه ما بخواهیم از مواد مختلف که حاوی این آنزیمها هستند به جای آنزیمهای صنعتی استفاده کنیم خیلی مشگل است چون مثلاً ما می خواهیم فقط نشاسته های موجود در آب سیب را شکسته و به قند تبدیل کنیم خب آنزیم لازم مثلاً در دانۀ مالت جو هست و این کار را هم برایمان می تواند انجام دهد ولی مشگل اینجاست که آنزیمها و مواد دیگری هم درون مالت هستند و آنها هم واکنشهای خودشان را باعث میشوند که جزو برنامه و مقصود ما نبوده است و درنتیجه شخصیت شراب سیب ما تغییر می کند لذا منطقی تر است که ما همان آنزیمی که کمبود داریم را تهیه و استفاده کنیم تا اتفاقات ناخواستۀ دیگری برایمان نیفتد.درمقابل برخی مواقع مثلاً شما درحال پخت آبجو با عصارۀ مالت گندم هستید و می خواهید با فعالیت آنزیمی اقدام به افزایش تخمیرپذیری آن کنید خب در اینجا چون هردو از یک خانواده هستند به راحتی می توانید از مقداری دانۀ مالت جو که حاوی آنزیمهای مورد نظر است برای این منظور استفاده کنید.ما حتی این امکان را داریم که از داروهای انسانی که حاوی آنزیمهایی که به کار ما هم می آید استفاده کنیم ولی باز هم باید به این نکته توجه کنیم که چه آنزیمها یا مواد دیگری غیر از آنچه مطلوب ماست در ترکیبات آن دارو وجود دارد و ضررش بیشتر از نفعش نباشد مثلاً در بین ویسکی سازان فرنگی استفاده از یک قرص ضد نفخ به نام بینو که حاوی آنزیم گلوکوآمیلاز است و باعث افزایش تخمیرپذیری حریره میشود متداول است.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, saeedhunter, ح ر, KEYVAN, ساکارو, مهدی ما, محمد رضاا

farhad

  • میهمان گرامی
آنزیم خانگی
« پاسخ #4 در: ۳۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۸:۴۷ »
استاد عزیز, توضیحات شما مبسوط و راهگشا بودند اما مشکل در استفاده از جایگزین قرص بینو است که در ایران پانکراتین است و یک ماده شیمیایی می باشد در حالی که بینو طبق آنچه در سایت رسمی اش آمده کاملا طبیعی است. اگر احیانا از پانکراتین استفاده کنیم و سپس دست به تقطیر بزنیم آیا به تولید مواد سمی منجر نمی شود؟ مورد دیگر اینکه اگر از پانکراتین استفاده کردید حتما روکش آنرا بتراشید چون این روکش فقط برای آن است که قرص در معده باز نشود. ممنون می شم از پاسخ شما
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ح ر, KEYVAN, ساکارو

آفلاین Abjosaz

  • هَدَل
  • مدیر کل
  • *****
  • تعداد پست کاربر: 338
  • تشکر شده: 1223 بار
  • هَدَل هستم یک آبجوساز خانگی!
    • مشاهدۀ نمایه
    • آبجوسازی خانگی
آنزیم خانگی
« پاسخ #5 در: ۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۲:۱۹ »
همانطور که در پست قبلی توضیح دادم ما آنزیم شیمیایی نداریم قربان و پانکراتین هم اگر درست یادم باشد حاوی 3 نوع آنزیم مختلف(لیپاز،پروتئاز و آمیلاز) است درحالیکه بینو فقط حاوی نوعی از آنزیم آمیلاز است. یکی دو نفر از کاربران سابق وبلاگ گزارش موفقیت در استفاده از پانکراتین برای افزایش تخمیرپذیری حریرۀ مخصوص ویسکی را داده بودند استفاده از این قرص برای آبجوی معمولی به دلیل خطر کاهش قوام و دوام کف آبجو توصیه نمی شود ولی برای منظور ویسکی قابل استفاده است.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ح ر, ساکارو

انتخاب شده به عنوان بهترین پاسخ توسط در ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۸:۴۹

farhad

  • میهمان گرامی
آنزیم خانگی
« پاسخ #6 در: ۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۲:۵۴ »
  • عدم انتخاب بهترین پاسخ
  • بسیار ممنون
     

    آفلاین kafsabizarin

    • علاقمند آبجوسازی
    • *
    • تعداد پست کاربر: 1
      • مشاهدۀ نمایه
    آنزیم خانگی
    « پاسخ #7 در: ۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۶:۱۹ »
    سلام برای تولید انزیم های خانگی چه دستگاهی لازم هست ایا دستگاه سوکسله فقط پاسخگو هست   [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]

    روش استفاده شده تقطیر هست و یا جداسازی به روش جز به جز هستش؟ [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]

    از قرص هایی که نام بردی در چه مر حله ای استفاده کنیم

    [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
     

    آفلاین yasanservice

    • علاقمند آبجوسازی
    • *
    • تعداد پست کاربر: 1
      • مشاهدۀ نمایه
    آنزیم خانگی
    « پاسخ #8 در: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۰:۱۰ »
    سلام ممنون از توضیحات استاد گرامی
    [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]

    برای خالص سازی با در صد بالای الکل نیز راه هایی را پیشنهاد می کنید
    [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
    [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
     

     

    anything