inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : اشتراک تجربه ای جالب توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۳:۰۸:۵۳]


پاسخ : عرق سیب توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۲:۴۳:۲۳]


پاسخ : تهیه کونیاک به چه طریق است؟؟؟ توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۲:۴۲:۴۴]


پاسخ : تهیه هیدرومتر و مترومتر توسط milad_sh
[امروز ساعت ۰۲:۳۷:۴۸]


پاسخ : عرق گیری از شراب سیب (ودکا سیب) توسط mrock13
[امروز ساعت ۰۲:۳۷:۲۵]


اشتراک تجربه ای جالب توسط HnD
[امروز ساعت ۰۲:۰۸:۴۹]

نویسنده تاپیک: شکستگی مخزن تخمیر  (دفعات بازدید: 531 بار)

آفلاین عباس

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 24
  • تشکر شده: 23 بار
    • مشاهدۀ نمایه
شکستگی مخزن تخمیر
« در: ۲۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۳:۴۲ »
با سلام خدمت اساتید محترم
یه مشکلی برام پیش اومد، خواستم نظر دوستان رو بدونم. چند وقت پیش من حدود 17 لیتر آبجو با عصاره مالت، مالت شکلاتی، عسل، رازک و آخر پخت کمی وانیل پختم. با توجه به اینکه الان هوا گرم، شیشه 20 لیتری که از شوش خریدم داخل یه تشت که تا 1/4 ارتفاع شیشه آب بود و یک حوله دور مخزن پیچیدم و 24 ساعت یه پنکه هم روشن بود. دمای آب تشت هیچ وقت از 22 بالا نمی رفت(دمای محیط 30). البته دمای حوله که همیشه به خاطر مویینگی کمی نم داشت و بخاطر دمش هوا دمای آن 18 درجه بود(تقریبی). از یه بادکنک که یه سوراخ ریز داشت به عنوان قفل هوا استفاده کردم. همه چیز خوب بود تا روز پنجم که تخمیر شدید هم تمام شده بود(حدودا دو روز قبل حجم بادکنک کم شده بود)، شیشه 20 لیتری خودبخود از قسمت پایین تقریبا به طور کامل شکسته شده بود. راستش خیلی به هم برخورد، خواستم ببینم می تونه دلیل خاصی داشته باشه یا صرفا یه حادثه بود. ممنوم می شم راهنماییم کنید. با تشکر
 

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 1002
  • تشکر شده: 1869 بار
    • مشاهدۀ نمایه
شکستگی مخزن تخمیر
« پاسخ #1 در: ۲۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۶:۲۶ »
درود به استاد هدل  و دوستان پیشکسوت
,جناب عباس خان عزیز درود بر شما , خواهش میکنم زمان مطرح کردن مشکلات و سوالات , دقت کنید نزدیک ترین تالار به موضوع مورد بحث تان را انتخاب کنید تا در اینده برای جستجو کردن  مشکلی پیش نیاد  با سپاس از شما من تاپیک شما رو به این تالار منتقل کردم .
واما پاسخ شما :
قربان , ایا موقع خرید و یا شستشو و یا ضدعفونی کردن , کاملا شیشه را وارسی کرده و از سالم بودن ان اطمینان دارید ؟؟ چون این مشکل , تا بحال در این 4 سالی که من با وبلاک و انجمن اشنا هستم نه برای خودم و نه برای بقیه دوستان اتفاق نیافتاده  واگر هم  حادث شده , هیچگاه از طرف اونا مطرح نشده !! کل پروسه ابجو سازی(بجز اخرین مرحله که شیرینی زنی و بطر کردنه)  بعلت وجود وسیله ای بنام ایرلاک یا قفل هوا و یا قفل تخمیر ,  از خطر فشار زیاد و حادثه ترکیدن و شکسته گی مخازن شیشه ای , مصون هست حالا شما بجای قفل هوا یا قفل تخمیر از بادکنک استفاده کردید که اون هم بنوعی فشار حاصله از گاز تخمیر را شکسته و قطعا مانع از ایجاد فشار و شکستگی مخزن شما میشود .
در اینجا فقط 2 حالت میمونه که ممکنه اتفاق افتاده :
1- یا شما حریره داغ را مستقیم در مخزن شیشه ای ریخته و  در همان مخزن , حریره را خنک و هوادهی کرده و سپس مخمر به ان اضافه کرده اید , که صرف نظر از غیر اصولی بودن این پروسه, (اونهم بعلت اکسید شدن حریره داغ در زمان جابجایی ), باعث ترک خوردن مخزن شده  و زحماتتان  از دست رفته ست ..
2- اینکه در خانه فردی کنجکاو دارید که بواسطه کنجکاوی  مخزن را دستکاری و احتمالا بر اثر ضربه ای شکسته !!شاید همین بادکنک , توجه اون فرد کنجکاو رو برانگیخته باشه  ;) ,
بهر حال که جدا از اینکه قیمت مخازن شیشه ای بسیار بالا و خرید و حملش از شوش به خانه هم , دردسر های خودشو داره , و از همه بدتر زحمت شستشو و ضدعفونی کردن این مخزن سنگین و همچنین پخت ابجو با تموم عشق و زحمتش هست که همه و همه  متاسفانه از بین رفته !! امیدوارم که ضمن پیدا کردن  علت این حادثه , که بسیار عجیب هم هست , ذوق و شوقتان برای ساخت ابجو از بین نره , در دنیای ابجو سازی حوادثی از این دست زیاده وابجو سازی نیست که ادعا کنه تا بحال ابجویش از دست نرفته , پس عزم خود را جزم کرده و اینبار جدی تر از قبل شروع یک بچ جدید را استارت کنید
پاینده باشید
چو ایران نباشد تن من مباد..
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: عباس

 

anything