inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

اشتراک تجربه ای جالب توسط HnD
[امروز ساعت ۰۲:۰۸:۴۹]


پاسخ : دستگاه تقطیر توسط Baraka
[دیروز ساعت ۲۲:۲۰:۱۲]


پاسخ : دستگاه تقطیر توسط Baraka
[دیروز ساعت ۲۲:۱۲:۰۸]


عرق خرما توسط slimmin
[دیروز ساعت ۱۳:۵۸:۱۱]


پاسخ : دستگاه تقطیر توسط flboy
[دیروز ساعت ۱۳:۰۶:۴۳]


تهیه هیدرومتر و مترومتر توسط مملی
[۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۴:۳۶]

نویسنده تاپیک: خارج نشدن گاز از قفل تخمیر  (دفعات بازدید: 215 بار)

آفلاین davoud

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 4
    • مشاهدۀ نمایه
خارج نشدن گاز از قفل تخمیر
« در: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۸:۱۹ »
درود بر دوستان و سروران گرامی...ضمن تشکر از سایت عالی و پاسخگویی بی نظیرتون... من یکه سوال داشتم. من دومین بار هست که شروع به درست کردن آب جو از دلستر می کنم و کاملا مبتدی و آماتورم  ::)
از دفعه اول حدود 2 هفته میگذره که آبجوی کدر با کیفیت متوسط  و الکل نسبتا کم به دست آوردم  که البته هنوز آبجو هایی رو که بطری کردم استفاده نکردم فقط یکیش رو جهت تست بوده( 12 عدد جوجو + 900 گرم شکر + 2 قاشق جای خوری مخمر فرانسوی ) در همین بار اول بعد از 24 ساعت گذشتن از مایع زنی و بستن دره دبه قفل تخمیر ( شیلنگ و ظرف آب) شروع به حباب زدن کرد و همه چی تقریبا عادی بود.
دیروز همین روند رو دوباره ادامه دادم با 12 عدد جوجو مثل دفعه قبل ولی بعد از گذشت حدود 30 ساعت هیچ حبابی از شیلنگ تخمیر در آب خارج نمیشه!!!! ولی قبل از بستن حبابهای ریز رو از داخل مایع میشد دید که از کف دبه روی سطح میان. به نظر شما مشکل کجا بوده و الان چه باید کرد؟؟؟
لازم به ذکر هست که دستور ساخت از روی یک فیلم شخصی روی یو - تیوب بوده.
 

آفلاین A M I T A T

  • آبجوساز خانگی تازه نفس
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
  • تشکر شده: 17 بار
    • مشاهدۀ نمایه
خارج نشدن گاز از قفل تخمیر
« پاسخ #1 در: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۱:۵۰ »
با سلام و عرض ادب به اساتيد گروه ببخشيد اگر من با اطلاعات ناچيزم جواب ميدهم.
داوود جان سلام، در مورد تست اولي كه انجام دادي و مزه ماءالشعير الكلي بايد بگم كه ٢ هفته زمان مناسبي براي تست مزه و حتي الكل نيست ، شما براي تخمير اول و قبل از بطري كردن نزديك به ٣ هفته زمان لازم داريد تا كف روي محصول كامل از بين رفته باشه، آب سنجي متوالي عدد ثابتي رو نشون داده باشه و مخمرها تا حد امكان ته نشين شده باشند و محلول شما صاف شده باشه ، تازه در اين مرحله بايد بطري كنيد و حداقل ٢ هفته ي ديگه صبر كنيد تا ماءالشعير الكلي شما گاز دار شده و كمي به درصد الكلش اضافه شود و از حالت خامي خارج شود، اين زمان براي تست مزه زمان مناسبي هست.
در مورد فرمول ساختتون بايد بگم توضيحات كافي نداديد تا بشه كامل  رفع مشكل كرد، اما ميزان شكر به ازاي هر ليتر ماء الشعير بين ٥٠ تا ٨٠ گرم براي مرحله اول كافي هست ، مخمر كه فرموديد ٢ قاشق چاي خوري، ابتدا بايد با ترازوي دقيق براي يك باز هم شده شما ميزان گنجايش دقيق قاشق چايي خوري مورد استفادتون رو بايد اندازه گيري كنيد سپس با آن قاشق كار كنيد چون قاشق هاي جاي خوري استانداردي ندارند و نسبت به طراحيشون حجمشون عوض ميشه
شما به مقدار نيم تا يك گرم براي هر ليتر مخمر نياز داريد.
روش فعال سازي مخمر را در  پست نگفتيد. در مورد اينكه آيا هوادهي كرديد يا خير چيزي نگفتيد لطفا در باره ي اين مسائل هم مراحلتون رو شرح بدين.
اما براي سري دوم ، ابتدا قفل هوا را حتما چك كنيد ، چون بعد از ٣٠ ساعت بايد حباب خارج بشه اگر مخمر هاي فعال و با تاريخ مصرف نگذشته اضافه كرده باشيد و در دماي ٢٠ درجه ظرف تخمير را گذاشته باشيد،اگر ظرفتان شفاف است بايد حباب زني مشاهده بشه، حباب هاي اول كار ناشي از گاز خود ماءالشعير هست، لطفا از ميزان حجم خالي بالاي ظرف تخمير خود عكس بگيريد يا بفرماييد حدودا چقدرش خالي است، مثلا ١٢ ليتر براي يك مخزن ٢٠ ليتري كم است و بايد از سري بعد تصحيح شود.
و در انتها به عرضتون برسونم كه رفتن اين مراحل از روي دستوري به جز دستور استاد هدل كه در بلاگ موجود هست ، تلف كردن عمر و پول هست، حتما اين مطلب رو مطالعه كنيد
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
تمام پست هاي انجمن در قسمت ماءالشعير الكي را هم بخوانيد ، اميدوارم در دفعات بدي موفق تر و با تجربه تر بشيد و از نوشيدن زحماتتون لذت ببريد.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Fmrfmr, davoud

آفلاین davoud

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 4
    • مشاهدۀ نمایه
خارج نشدن گاز از قفل تخمیر
« پاسخ #2 در: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۹:۴۲ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با سلام و عرض ادب به اساتيد گروه ببخشيد اگر من با اطلاعات ناچيزم جواب ميدهم.
داوود جان سلام، در مورد تست اولي كه انجام دادي و مزه ماءالشعير الكلي بايد بگم كه ٢ هفته زمان مناسبي براي تست مزه و حتي الكل نيست ، شما براي تخمير اول و قبل از بطري كردن نزديك به ٣ هفته زمان لازم داريد تا كف روي محصول كامل از بين رفته باشه، آب سنجي متوالي عدد ثابتي رو نشون داده باشه و مخمرها تا حد امكان ته نشين شده باشند و محلول شما صاف شده باشه ، تازه در اين مرحله بايد بطري كنيد و حداقل ٢ هفته ي ديگه صبر كنيد تا ماءالشعير الكلي شما گاز دار شده و كمي به درصد الكلش اضافه شود و از حالت خامي خارج شود، اين زمان براي تست مزه زمان مناسبي هست.
در مورد فرمول ساختتون بايد بگم توضيحات كافي نداديد تا بشه كامل  رفع مشكل كرد، اما ميزان شكر به ازاي هر ليتر ماء الشعير بين ٥٠ تا ٨٠ گرم براي مرحله اول كافي هست ، مخمر كه فرموديد ٢ قاشق چاي خوري، ابتدا بايد با ترازوي دقيق براي يك باز هم شده شما ميزان گنجايش دقيق قاشق چايي خوري مورد استفادتون رو بايد اندازه گيري كنيد سپس با آن قاشق كار كنيد چون قاشق هاي جاي خوري استانداردي ندارند و نسبت به طراحيشون حجمشون عوض ميشه
شما به مقدار نيم تا يك گرم براي هر ليتر مخمر نياز داريد.
روش فعال سازي مخمر را در  پست نگفتيد. در مورد اينكه آيا هوادهي كرديد يا خير چيزي نگفتيد لطفا در باره ي اين مسائل هم مراحلتون رو شرح بدين.
اما براي سري دوم ، ابتدا قفل هوا را حتما چك كنيد ، چون بعد از ٣٠ ساعت بايد حباب خارج بشه اگر مخمر هاي فعال و با تاريخ مصرف نگذشته اضافه كرده باشيد و در دماي ٢٠ درجه ظرف تخمير را گذاشته باشيد،اگر ظرفتان شفاف است بايد حباب زني مشاهده بشه، حباب هاي اول كار ناشي از گاز خود ماءالشعير هست، لطفا از ميزان حجم خالي بالاي ظرف تخمير خود عكس بگيريد يا بفرماييد حدودا چقدرش خالي است، مثلا ١٢ ليتر براي يك مخزن ٢٠ ليتري كم است و بايد از سري بعد تصحيح شود.
و در انتها به عرضتون برسونم كه رفتن اين مراحل از روي دستوري به جز دستور استاد هدل كه در بلاگ موجود هست ، تلف كردن عمر و پول هست، حتما اين مطلب رو مطالعه كنيد
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
تمام پست هاي انجمن در قسمت ماءالشعير الكي را هم بخوانيد ، اميدوارم در دفعات بدي موفق تر و با تجربه تر بشيد و از نوشيدن زحماتتون لذت ببريد.

با سلام و درود فراوان خدمت شما دوست عزیز و ممنون بابت پاسخگویی و توضیحات شما .
در مورد روش تهیه من در سری اول من روش رو از روی یک فیلم در یوتیوب یاد گرفتم و مو به مو همون رو انجام دادم که فیلم رو براتون آپ کردم اگه امکانش هست ببینید و نظرتون رو بگید به من که خیلی خوشحال میشم... [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]در مورد رنگ و طعم آبجو ها در سری اول حق با شما هست من خودمم متوجه شدم که یک مقدار زود بطری کردم و تست کردم ( بعد از 7 روز و کم شدن حباب زدن)
مخمر هم به همون اندازه و روش که تو فیلم هست به مایع اضافه شده.
ولی خدمت شما دوست عزیز بگم که دیشب بعد از اینکه این پست رو گذاشتم.. احساس کردم شاید محیط سرد باشه برای همین در اطاقی که گالن هست یک بخاری روشن کردم و رفت و بعد از 8و 9 ساعت امروز صبح دیدم که تخمیر با حباب زنی شدید شروع شده... می خواستم بدونم ممکنه علت حباب نزدن اول به خاطره دما بوده باشه؟
عکس گالن و تجهیزات رو هم براتون میزارم...
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
مخمر فرانسوی هست و 4 یا 5 ماه به انقضاش مونده. گالن هم 20 لیتری هستش که 12 لیتر ما الشعیر داخلش خالی شده که مقدارش در عکش کاملا مشهوده.
باز هم ممنون بابت توجه و توضیحاتتون... لطفا اگر اشکالی در کار هست ( که می دونم هست  ;D) عنایت بفرمایید تا سریعتر برطرف کنم مشکل رو... باسپاس فراوان
 

آفلاین A M I T A T

  • آبجوساز خانگی تازه نفس
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
  • تشکر شده: 17 بار
    • مشاهدۀ نمایه
خارج نشدن گاز از قفل تخمیر
« پاسخ #3 در: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۱:۱۷ »
سلام
فیلم رو در اولین فرصت می بینم اما شما میفرمایید مو به مو اجرا کردید، من از روی همین عکسی که شما فرستادید فعلا میگم، اولا جنس مخزنتون اصلا مناسب نیست و از سری بعد در مخزن پلاستیک شفاف یا شیشه ای اقدام کنید.
به نظر میاد شیر تخلیه رو خودتون اضافه کردید، در تخمیر اولیه نیاز به شیر ندارید اصلا برای آبجو، حتما در مرحله ی بطری باید توسط یک لوله ضد عفونی شده از بالا سیفون کنید، اگر سری قبل هم از این شیر برای بطری کردن استفاده کردید، این هم علت کدر بودن و مزه بد در آبجو می تونه باشه حتی اگر بعد از سه هفته بخواین بطری کنید ، باز به هیچ وجه از شیر استفاده نکنید.
دمای محیط تاثیر مستقیم روی فعالیت مخمر ها داره، دما حدود ۲۰ باشه خوبه، حرارت مستقیم نباشه و فقط محیط رو گرم کنه، حرارت زیاد هم آسیب های خودش رو داره.
در مورد فضای خالی بالای دبه هم همونجور که گفتم خیلی زیاده ، برای دبه ۲۰ لیتری به بیشتر از ۱۲ لیتر ماالشعیر نیاز دارید، ۱۵تا ۱۸ لیتر مناسب تره.
موفق باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: davoud

آفلاین A M I T A T

  • آبجوساز خانگی تازه نفس
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
  • تشکر شده: 17 بار
    • مشاهدۀ نمایه
خارج نشدن گاز از قفل تخمیر
« پاسخ #4 در: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۴:۰۱ »
سلام
فيلمي رو كه آپ كرده بوديد ديدم، اوقدر نكات اشتباه و خارج از اصول داره كه توي پست نميگنجه تا تايپ كنم و خدمتتونن بگم
فقط بهتون پيشنهاد ميكنم تمام چيزهايي كه اين آموزش به شما گفته را فراموش كنيد و به لينكي كه آموزش استاد هدل هست مراجعه كنيد و با خواندن آن مقاله حتما متوجه تفاوت ها خوانيد شد و بعد از تهيه ي ماءالشعير الكي تون ، متوجه تفاوت كيفيت محصول نهايي خواهيد شد
موفق باشيد
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: davoud

آفلاین davoud

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 4
    • مشاهدۀ نمایه
خارج نشدن گاز از قفل تخمیر
« پاسخ #5 در: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۱:۰۷ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام
فيلمي رو كه آپ كرده بوديد ديدم، اوقدر نكات اشتباه و خارج از اصول داره كه توي پست نميگنجه تا تايپ كنم و خدمتتونن بگم
فقط بهتون پيشنهاد ميكنم تمام چيزهايي كه اين آموزش به شما گفته را فراموش كنيد و به لينكي كه آموزش استاد هدل هست مراجعه كنيد و با خواندن آن مقاله حتما متوجه تفاوت ها خوانيد شد و بعد از تهيه ي ماءالشعير الكي تون ، متوجه تفاوت كيفيت محصول نهايي خواهيد شد
موفق باشيد

دوست عزیزم ممنون که وقت گذاشتین و پاسخ دادین... محض اطلاعتون من چند روزی نبودم.... گویا مایه بعد از حدود 48 ساعت کلا از حباب زدن افتاده و اصلا حبابی از شیر بیرون نمیاد... دلیلش رو نمی دونم چی می تونه باشه ولی الان خیلی کم جهت مزه و طعم تست کزدم ( البته می دونم خیلی زوده) که دیدم آبجو کاملا الکلی شده و اصلا شیرین نیست و حتی نسبت به قبل طعم ترشی کمتری احساس کردم ولی خوب خیلی کدر و خام هست هنوز که طبیعیه... در مورد ظرف هم حتما در دفعات آتی یکی یکی کمبود هاشو رفع می کنم و سعی می کنم طبق دستور سایت پیش برم... گالن هم به صورت آماده از بیرون خریداری شده و من فقط آببندی کردم... که فکر کنم دبه بیشتر به کار بیاد تا گالن شیر دار... با سپاس و درود فراوان از شما.