inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : اشتراک تجربه ای جالب توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۳:۰۸:۵۳]


پاسخ : عرق سیب توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۲:۴۳:۲۳]


پاسخ : تهیه کونیاک به چه طریق است؟؟؟ توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۲:۴۲:۴۴]


پاسخ : تهیه هیدرومتر و مترومتر توسط milad_sh
[امروز ساعت ۰۲:۳۷:۴۸]


پاسخ : عرق گیری از شراب سیب (ودکا سیب) توسط mrock13
[امروز ساعت ۰۲:۳۷:۲۵]


اشتراک تجربه ای جالب توسط HnD
[امروز ساعت ۰۲:۰۸:۴۹]

نویسنده تاپیک: مشکل در فرایند تخمیر  (دفعات بازدید: 768 بار)

آفلاین fire...

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 16
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« در: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۲:۲۴ »
با سلام
من حدود 9 شب پیش حدود 20 کیلو انگور شانی خریدم دون کردم و با دبه وزن کردم حدود 14 کیلو بود،بعد از ابش چشیدم دیدم بد نیس ولی 7 قاشق شکر باز تو ابش تو یه کاسه با یه مقدار از خود اب انگور ریختمو خالی کردم تو دبه،خلاصه بعدش دبه رو بستم یه قفل هوا هم گذاشتم و دربشو کیپ کردم..
حدود 3 روز گذشتو خبری از قل قل نشد تو قفل هوا منم درب دبه رو باز کردم تو شب سوم و هم زدم،اون موقع گاز ها رو میدیدم لا به لای تفاله ها..
بعد 1 شب قل زدن شروع شد منم اون شب درب دبه رو باز نکردم و یه شب کاری بهش نداشتم،فرداش یعنی روز 5 قل زدن بیشتر شده بود،درب دبه رو باز کردمو هم زدم.
فردای اون روز که میشد شب 6 قل زدن کم شد،باز هم زدم..
روز هفتم به صورت کامل قطع شده بود منم باز دربو باز کردمو همون شب هم زدم
روز هشتم دیدم خبری نیست و فکر کردم قندش کم شده و مخمرها غیر فعال شدن،از ابش چشیدم دیم مزه نمیده،به راهنمایی یکه از دوستان که گفته بود 5 کیلو نبات بریز توش منم اونقدرو گوش نکردمو  1.5 کیلو نبات توش ریختم و هم زدم
روز نهم که دیشب میشه باز چشیدمو دیدم خبری نیس از قل 1.5 کیلو دیگه یعنی جمعا 3 کیلو نبات توش ریختم
حالا برام جای سواله چرا 3روزه که با امروز میشه 4 روز از قل زدن خبری نیست
در مجموع امروز روز 10 هستش از ریختن انگورا توی دبه.
درب دبه رو که هر شب باز میکنم تفاله ها رو هستن و هم میزنم از بینش گاز خارج میشه و بعد دوباره تفاله ها میاد رو
مشکل الان کجاست؟
باید چکار کنم در ادامه؟
ممنون از سایت خوبتون،من تازه با این سایت آشنا شدم و بسیار عالی است
 

آفلاین Hamid_reza

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 132
  • تشکر شده: 148 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #1 در: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۵:۱۲ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با سلام
من حدود 9 شب پیش حدود 20 کیلو انگور شانی خریدم دون کردم و با دبه وزن کردم حدود 14 کیلو بود،بعد از ابش چشیدم دیدم بد نیس ولی 7 قاشق شکر باز تو ابش تو یه کاسه با یه مقدار از خود اب انگور ریختمو خالی کردم تو دبه،خلاصه بعدش دبه رو بستم یه قفل هوا هم گذاشتم و دربشو کیپ کردم..
حدود 3 روز گذشتو خبری از قل قل نشد تو قفل هوا منم درب دبه رو باز کردم تو شب سوم و هم زدم،اون موقع گاز ها رو میدیدم لا به لای تفاله ها..
بعد 1 شب قل زدن شروع شد منم اون شب درب دبه رو باز نکردم و یه شب کاری بهش نداشتم،فرداش یعنی روز 5 قل زدن بیشتر شده بود،درب دبه رو باز کردمو هم زدم.
فردای اون روز که میشد شب 6 قل زدن کم شد،باز هم زدم..
روز هفتم به صورت کامل قطع شده بود منم باز دربو باز کردمو همون شب هم زدم
روز هشتم دیدم خبری نیست و فکر کردم قندش کم شده و مخمرها غیر فعال شدن،از ابش چشیدم دیم مزه نمیده،به راهنمایی یکه از دوستان که گفته بود 5 کیلو نبات بریز توش منم اونقدرو گوش نکردمو  1.5 کیلو نبات توش ریختم و هم زدم
روز نهم که دیشب میشه باز چشیدمو دیدم خبری نیس از قل 1.5 کیلو دیگه یعنی جمعا 3 کیلو نبات توش ریختم
حالا برام جای سواله چرا 3روزه که با امروز میشه 4 روز از قل زدن خبری نیست
در مجموع امروز روز 10 هستش از ریختن انگورا توی دبه.
درب دبه رو که هر شب باز میکنم تفاله ها رو هستن و هم میزنم از بینش گاز خارج میشه و بعد دوباره تفاله ها میاد رو
مشکل الان کجاست؟
باید چکار کنم در ادامه؟
ممنون از سایت خوبتون،من تازه با این سایت آشنا شدم و بسیار عالی است
درود
دوست عزیز گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی
توضیحات که شما دادید  نشان از فعالیت نرمال مرحله اول تخمیر داره و شما نگرانی کاذب داشتید و باز هم قند اضافه کردید که ممکن است  باعث مشکلاتی در طعم و شراب بشود
پیرو مکالمات زنده
مرحله اول تخمیر از وقتی که انگورها را له میکنید و داخل دبه میریید  و در دبه را می بندید شروع میشود 
در این مرحله اصلا شما نیازی به استفاده از قفل هوا ندارید .    بعد از روز اول یا دوم به نسبت  مخمر های انگور شما تخمیر شروع میشود  و شما باید همان تفاله هایی که بالا می آیند را با هم زدن به داخل  مایع بفرستید . به این حالت بالا آمدن تفاله ها که به صورت منسجم  و فشره هستند تاج تخمیر گفته میشود .  و نشان از روند طبیعیه تخمیر دارد . حال اگر شما خروج گاز از قفل هوا را نمیبینید  به دلایل مختلفی است ازجکله خوب آب بند نشدن درب بشکه تخمیر  و حتی به دلیل هم زدن وقتی گاز خارج شود دیگر شما از قفل هوا خروج گازی نمیبینید.  و اصلا مهم هم نیست . نگران نباشید . و فقط بالا آمدن تاج تخمیر شما نشان از این دارد که عملیات تخمیر  به خوبی در پیش است . شما به همین روند روزی یک بار هم زدن ادامه دهید تا تاج تخمیر دیگر بالا نیایید و  شما تفاله هار و به صورت شناور روی مایع شرا ب میبینید .به این معنی است که زمرحله اول تخمیر پایان یافته و باید مرحله دوم را آغاز کنید.     این  زمان شما باید شراب خود را صاف کنید داخل ظرفی بریزید که تا نزدیک به انتها  با حدود دو سانت  فضای خالی پر شود.  و قفل هوا را نصب کنید و خوب عایق بندی کنید . شاهد کار کردن قفل هوا خواهید بود . 

در هر صورت الان که میفرمایید تاج نخمیر شکل میگیرد جای نگرانی ندارد  (فقط دقت کنید تا ج تخمیر را با شناور بودن تفاله ها روی شراب  اشتباه نگیرید  در تاج تخمیر تفاله ها منسجم و فشرده  و به حالت پف کرده هستند )
روووند کاملا طبیعی است .
 و شم چون به روش سنتی اقدام کردید  و همچنین  با اضافه کردن مجدد قند  در روز نهم ممکن است زمان تخمیرتان طولانی تر شود.  و قل زدن زا ملاک قرار ندهید.
شکیبا باشید .
 خرید یک هیدرومتر  حتی اگه به روش سنتی اقدام میکنید  بسیار کار آمد و مفید خواهد بود . 
یک جام شراب صد دل و دین ارزد / یک جرعه می مملکت چین ارزد.
جز باده لعل نیست در روی زمین  / تلخی که هزار جان شیرین ارزد
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: hojijon, Mehdi z, fire...

آفلاین fire...

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 16
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #2 در: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۰:۵۲ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با سلام
من حدود 9 شب پیش حدود 20 کیلو انگور شانی خریدم دون کردم و با دبه وزن کردم حدود 14 کیلو بود،بعد از ابش چشیدم دیدم بد نیس ولی 7 قاشق شکر باز تو ابش تو یه کاسه با یه مقدار از خود اب انگور ریختمو خالی کردم تو دبه،خلاصه بعدش دبه رو بستم یه قفل هوا هم گذاشتم و دربشو کیپ کردم..
حدود 3 روز گذشتو خبری از قل قل نشد تو قفل هوا منم درب دبه رو باز کردم تو شب سوم و هم زدم،اون موقع گاز ها رو میدیدم لا به لای تفاله ها..
بعد 1 شب قل زدن شروع شد منم اون شب درب دبه رو باز نکردم و یه شب کاری بهش نداشتم،فرداش یعنی روز 5 قل زدن بیشتر شده بود،درب دبه رو باز کردمو هم زدم.
فردای اون روز که میشد شب 6 قل زدن کم شد،باز هم زدم..
روز هفتم به صورت کامل قطع شده بود منم باز دربو باز کردمو همون شب هم زدم
روز هشتم دیدم خبری نیست و فکر کردم قندش کم شده و مخمرها غیر فعال شدن،از ابش چشیدم دیم مزه نمیده،به راهنمایی یکه از دوستان که گفته بود 5 کیلو نبات بریز توش منم اونقدرو گوش نکردمو  1.5 کیلو نبات توش ریختم و هم زدم
روز نهم که دیشب میشه باز چشیدمو دیدم خبری نیس از قل 1.5 کیلو دیگه یعنی جمعا 3 کیلو نبات توش ریختم
حالا برام جای سواله چرا 3روزه که با امروز میشه 4 روز از قل زدن خبری نیست
در مجموع امروز روز 10 هستش از ریختن انگورا توی دبه.
درب دبه رو که هر شب باز میکنم تفاله ها رو هستن و هم میزنم از بینش گاز خارج میشه و بعد دوباره تفاله ها میاد رو
مشکل الان کجاست؟
باید چکار کنم در ادامه؟
ممنون از سایت خوبتون،من تازه با این سایت آشنا شدم و بسیار عالی است
درود
دوست عزیز گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی
توضیحات که شما دادید  نشان از فعالیت نرمال مرحله اول تخمیر داره و شما نگرانی کاذب داشتید و باز هم قند اضافه کردید که ممکن است  باعث مشکلاتی در طعم و شراب بشود
پیرو مکالمات زنده
مرحله اول تخمیر از وقتی که انگورها را له میکنید و داخل دبه میریید  و در دبه را می بندید شروع میشود 
در این مرحله اصلا شما نیازی به استفاده از قفل هوا ندارید .    بعد از روز اول یا دوم به نسبت  مخمر های انگور شما تخمیر شروع میشود  و شما باید همان تفاله هایی که بالا می آیند را با هم زدن به داخل  مایع بفرستید . به این حالت بالا آمدن تفاله ها که به صورت منسجم  و فشره هستند تاج تخمیر گفته میشود .  و نشان از روند طبیعیه تخمیر دارد . حال اگر شما خروج گاز از قفل هوا را نمیبینید  به دلایل مختلفی است ازجکله خوب آب بند نشدن درب بشکه تخمیر  و حتی به دلیل هم زدن وقتی گاز خارج شود دیگر شما از قفل هوا خروج گازی نمیبینید.  و اصلا مهم هم نیست . نگران نباشید . و فقط بالا آمدن تاج تخمیر شما نشان از این دارد که عملیات تخمیر  به خوبی در پیش است . شما به همین روند روزی یک بار هم زدن ادامه دهید تا تاج تخمیر دیگر بالا نیایید و  شما تفاله هار و به صورت شناور روی مایع شرا ب میبینید .به این معنی است که زمرحله اول تخمیر پایان یافته و باید مرحله دوم را آغاز کنید.     این  زمان شما باید شراب خود را صاف کنید داخل ظرفی بریزید که تا نزدیک به انتها  با حدود دو سانت  فضای خالی پر شود.  و قفل هوا را نصب کنید و خوب عایق بندی کنید . شاهد کار کردن قفل هوا خواهید بود . 

در هر صورت الان که میفرمایید تاج نخمیر شکل میگیرد جای نگرانی ندارد  (فقط دقت کنید تا ج تخمیر را با شناور بودن تفاله ها روی شراب  اشتباه نگیرید  در تاج تخمیر تفاله ها منسجم و فشرده  و به حالت پف کرده هستند )
روووند کاملا طبیعی است .
 و شم چون به روش سنتی اقدام کردید  و همچنین  با اضافه کردن مجدد قند  در روز نهم ممکن است زمان تخمیرتان طولانی تر شود.  و قل زدن زا ملاک قرار ندهید.
شکیبا باشید .
 خرید یک هیدرومتر  حتی اگه به روش سنتی اقدام میکنید  بسیار کار آمد و مفید خواهد بود .
ممنون از راهنماییتون لطف کردین
من امشب یه چک کنم ببینم تاج تخمیره یا نه
بتونم عکسم میزارم
فقط اینکه از همون دبه خودش نمیتونم استفاده کنم برای مرحله بعد؟
یه چیز دیگه اینکه من تا زمانی که تفاله ها شناور نشدن هر شب باید هم بزنم؟چون ملاکم قفل هوا بود که کار نمیکنه
البته الانم که هم میزنم بینش کف و جوش زدن هست

 

آفلاین sh428

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 28
  • تشکر شده: 3 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #3 در: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۷:۰۶ »
سلام دوست عزیز ..در جوابتون باید بگم بعله تا زمانیکه تاج تخمیر وجود داره باید هر روز به مدت یکی دو دقیقه آروم هم بزنی ....بعد هم بعد از صاف کردن و در تخمیر ثانوی سعی کن حتما حتما از ظرف شیشه ای استفاده کنی چون در دبه پلاستیکی طعم و مزه شراب خراب میشود  اگه ظرف فعلیت شیشه ای هست بعله میتونی خوب بشوری و خشکش کنی و ازش استفاده کنی فقط فرایند صاف کردن هر چه مدتش کمتر باشه و سرعتت بیشتر بهتره....موفق باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: fire...

آفلاین fire...

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 16
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #4 در: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۳:۱۵ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با سلام
من حدود 9 شب پیش حدود 20 کیلو انگور شانی خریدم دون کردم و با دبه وزن کردم حدود 14 کیلو بود،بعد از ابش چشیدم دیدم بد نیس ولی 7 قاشق شکر باز تو ابش تو یه کاسه با یه مقدار از خود اب انگور ریختمو خالی کردم تو دبه،خلاصه بعدش دبه رو بستم یه قفل هوا هم گذاشتم و دربشو کیپ کردم..
حدود 3 روز گذشتو خبری از قل قل نشد تو قفل هوا منم درب دبه رو باز کردم تو شب سوم و هم زدم،اون موقع گاز ها رو میدیدم لا به لای تفاله ها..
بعد 1 شب قل زدن شروع شد منم اون شب درب دبه رو باز نکردم و یه شب کاری بهش نداشتم،فرداش یعنی روز 5 قل زدن بیشتر شده بود،درب دبه رو باز کردمو هم زدم.
فردای اون روز که میشد شب 6 قل زدن کم شد،باز هم زدم..
روز هفتم به صورت کامل قطع شده بود منم باز دربو باز کردمو همون شب هم زدم
روز هشتم دیدم خبری نیست و فکر کردم قندش کم شده و مخمرها غیر فعال شدن،از ابش چشیدم دیم مزه نمیده،به راهنمایی یکه از دوستان که گفته بود 5 کیلو نبات بریز توش منم اونقدرو گوش نکردمو  1.5 کیلو نبات توش ریختم و هم زدم
روز نهم که دیشب میشه باز چشیدمو دیدم خبری نیس از قل 1.5 کیلو دیگه یعنی جمعا 3 کیلو نبات توش ریختم
حالا برام جای سواله چرا 3روزه که با امروز میشه 4 روز از قل زدن خبری نیست
در مجموع امروز روز 10 هستش از ریختن انگورا توی دبه.
درب دبه رو که هر شب باز میکنم تفاله ها رو هستن و هم میزنم از بینش گاز خارج میشه و بعد دوباره تفاله ها میاد رو
مشکل الان کجاست؟
باید چکار کنم در ادامه؟
ممنون از سایت خوبتون،من تازه با این سایت آشنا شدم و بسیار عالی است
درود
دوست عزیز گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی
توضیحات که شما دادید  نشان از فعالیت نرمال مرحله اول تخمیر داره و شما نگرانی کاذب داشتید و باز هم قند اضافه کردید که ممکن است  باعث مشکلاتی در طعم و شراب بشود
پیرو مکالمات زنده
مرحله اول تخمیر از وقتی که انگورها را له میکنید و داخل دبه میریید  و در دبه را می بندید شروع میشود 
در این مرحله اصلا شما نیازی به استفاده از قفل هوا ندارید .    بعد از روز اول یا دوم به نسبت  مخمر های انگور شما تخمیر شروع میشود  و شما باید همان تفاله هایی که بالا می آیند را با هم زدن به داخل  مایع بفرستید . به این حالت بالا آمدن تفاله ها که به صورت منسجم  و فشره هستند تاج تخمیر گفته میشود .  و نشان از روند طبیعیه تخمیر دارد . حال اگر شما خروج گاز از قفل هوا را نمیبینید  به دلایل مختلفی است ازجکله خوب آب بند نشدن درب بشکه تخمیر  و حتی به دلیل هم زدن وقتی گاز خارج شود دیگر شما از قفل هوا خروج گازی نمیبینید.  و اصلا مهم هم نیست . نگران نباشید . و فقط بالا آمدن تاج تخمیر شما نشان از این دارد که عملیات تخمیر  به خوبی در پیش است . شما به همین روند روزی یک بار هم زدن ادامه دهید تا تاج تخمیر دیگر بالا نیایید و  شما تفاله هار و به صورت شناور روی مایع شرا ب میبینید .به این معنی است که زمرحله اول تخمیر پایان یافته و باید مرحله دوم را آغاز کنید.     این  زمان شما باید شراب خود را صاف کنید داخل ظرفی بریزید که تا نزدیک به انتها  با حدود دو سانت  فضای خالی پر شود.  و قفل هوا را نصب کنید و خوب عایق بندی کنید . شاهد کار کردن قفل هوا خواهید بود . 

در هر صورت الان که میفرمایید تاج نخمیر شکل میگیرد جای نگرانی ندارد  (فقط دقت کنید تا ج تخمیر را با شناور بودن تفاله ها روی شراب  اشتباه نگیرید  در تاج تخمیر تفاله ها منسجم و فشرده  و به حالت پف کرده هستند )
روووند کاملا طبیعی است .
 و شم چون به روش سنتی اقدام کردید  و همچنین  با اضافه کردن مجدد قند  در روز نهم ممکن است زمان تخمیرتان طولانی تر شود.  و قل زدن زا ملاک قرار ندهید.
شکیبا باشید .
 خرید یک هیدرومتر  حتی اگه به روش سنتی اقدام میکنید  بسیار کار آمد و مفید خواهد بود .
سلام مجدد
این عکس قبل از هم زدن :

[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
این موقع هم زدن :
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
اینم بعد هم زدن :
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
امشب شب ۱۰ بود،اوضاع چطوره ؟
 

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 179
  • تشکر شده: 205 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #5 در: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۱:۰۴ »
با درود فراوان
همانطور که جناب حمید رضا گفتند هیچ مشکل خاصی نیست و اینطور که در عکسها دیدم تخمیر همچنان ادامه داره و هنوزم باید صبر کنی که دلیل طولانی شدن تخمیر اولیه هم اضافه کردن نبات هست
با توجه به عکسها حباب نزدن قفل هوا هم بخاطر کیپ نبودن درب ظرف هست و چیز مهمی هم نیست اصلا این ظرف شما نیازی هم به قفل هوا ندارد
و اما برای مرحله دوم به هیچ عنوان این ظرف مناسب نیست سعی کن از ظرف شیشه ای یا درصورت نبود از ظرف پلاستیکی شفاف استفاده کنی که درب آن بطور کامل کیپ شود و عبور هوا ممکن نباشد همچنین در مرحله دوم استفاده از قفل هوا واجب است
زشت باش، ولی خودت باش
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: fire..., رِند

آفلاین mohsenr

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 7
  • تشکر شده: 2 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #6 در: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۱:۱۵ »
باسلام خدمت دوستان و اساتید
دوست عزیط این شرح حالی که از روند شراب سازی گفتس دقیقا مثل شراب های من هستش و خیلی پرسیدم که همه میگن روال عادی تخمیر داره سپری میشه موفق باشی
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: fire...

آفلاین fire...

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 16
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #7 در: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۷:۰۵ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با درود فراوان
همانطور که جناب حمید رضا گفتند هیچ مشکل خاصی نیست و اینطور که در عکسها دیدم تخمیر همچنان ادامه داره و هنوزم باید صبر کنی که دلیل طولانی شدن تخمیر اولیه هم اضافه کردن نبات هست
با توجه به عکسها حباب نزدن قفل هوا هم بخاطر کیپ نبودن درب ظرف هست و چیز مهمی هم نیست اصلا این ظرف شما نیازی هم به قفل هوا ندارد
و اما برای مرحله دوم به هیچ عنوان این ظرف مناسب نیست سعی کن از ظرف شیشه ای یا درصورت نبود از ظرف پلاستیکی شفاف استفاده کنی که درب آن بطور کامل کیپ شود و عبور هوا ممکن نباشد همچنین در مرحله دوم استفاده از قفل هوا واجب است
سلام
ممنونم از راهنماییتون
من درب دبرو حسابی پلاستیک گذاشتم ولی باز در رو داره پس
پس من تا چه زمان هم بزنم،زمانی که کف کردن موقع هم زدن نداشتم؟
چون فرق قوطه ور بودن تفاله هارو با تاج تخمیر نمیفهمم
بمونم تا ته نشین بشه؟
برای ظرف هم دبه پلاستیکی شفاف بگیرم هم وزن شرابم ؟یعنی یه ظرف بگیرم که نهایت چند سانت خالی باشه بالاش؟
یه سوال دیگه اینکه توی مرحله دووم که توی ظرف شفاف ریختم دورشو باید پارچه مشکی بپیچم؟
 

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 179
  • تشکر شده: 205 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #8 در: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴:۳۹ »
زمانی که دیگه تفاله روی شراب نیایند و حباب و کف در زمان هم زدن وجود نداشته باشد تخمیر اولیه پایان یاقته
ظرف تخمیر ثانویه هم باید تقریبا پُر شود و نباید بیشتر از پنج سانت از سر آن خالی باشد
انتخاب ظرف شفاف بخاطر دیده شدن فرایند تخمیر و ته نشین شدن و زلال شدن و دیدن رنگ شراب و لذت بردن از آن است و نیازی به پارچه مشکی نیست.
فقط یادت باشه شراب اصلا نباید در معرض نور باشد حتی نور لامپ و...
سعی کن تاریک ترین جای منزل رو واسه تخمیر ثانویه انتخاب کنی مثلا زیرزمین یا انباری عالی است
موفق باشی
زشت باش، ولی خودت باش
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: hojijon, fire..., رِند

آفلاین fire...

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 16
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #9 در: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۵:۲۸ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
زمانی که دیگه تفاله روی شراب نیایند و حباب و کف در زمان هم زدن وجود نداشته باشد تخمیر اولیه پایان یاقته
ظرف تخمیر ثانویه هم باید تقریبا پُر شود و نباید بیشتر از پنج سانت از سر آن خالی باشد
انتخاب ظرف شفاف بخاطر دیده شدن فرایند تخمیر و ته نشین شدن و زلال شدن و دیدن رنگ شراب و لذت بردن از آن است و نیازی به پارچه مشکی نیست.
فقط یادت باشه شراب اصلا نباید در معرض نور باشد حتی نور لامپ و...
سعی کن تاریک ترین جای منزل رو واسه تخمیر ثانویه انتخاب کنی مثلا زیرزمین یا انباری عالی است
موفق باشی
خیلی ممنونم از راهنماییتون
من تو کابینت اشپزخونه میخوام برارمش
فقط موندم که دما باید بین ۱۷ تا ۲۰ باشه تو مرحله دوم درسته؟
و ۲ ماه بعد باید توی بطری ها سیفون کنم؟
 

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 179
  • تشکر شده: 205 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #10 در: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۲:۱۵ »
یله در تخمیر ثانویه نیازی به گرما نیست و همون دمای طبیعی منزل یا کابینت مناسب است.
فقط در صاف کردن شراب اصلا عجله نکن بگذار تخمیر اولیه به طور کامل تمام شود تا شرابی گیرا با الکل مناسب برداشت کنی و در مرحله دوم نیز شراب در معرض نور و تکان و لرزش نیاشد تا شرابی خوشرنگ و زلال برداشت کنی
زشت باش، ولی خودت باش
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: hojijon, fire..., رِند

آفلاین hojijon

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 55
  • تشکر شده: 30 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #11 در: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۹:۲۵ »
بادرود فراوان خدمت دوستان گرامی. با در نظر گرفتن اینکه شما به روش سنتی شراب تهیه کردین باید اینو در نظر داشت که نباید زیاد شراب همراه تفاله در دبه بمونه چون که باعث مشکلاتی از قبیل طعم و مزه میشه.به توصیه دوستان اهل فن بهتره یه هیدرو متر1000 رنج تا1200 تهیه و با آبسنجی کردن و رسیدن به رنج توصیه شده اقدام به صاف کردن کنید.دومین مساله تهیه دما سنج و مانیتور کردن دمای محیط ی هست که شراب در اونجا قرار داره هرچه دما بالا تر باشه تخمیر سرعت بیشتری داره عوارض خودشو روی شراب میزاره.داستان رو کوتاه کنم منتظرتاج تخمیر نشو آبسنجی کن و بعد صاف کن.اگه دسترسی نداشتی به هیدرومتر اگه دمای هوا حدود 25هست چون روش سنتی هست بعد از15روز صاف کن و برو تخمیر ثانویه .ودر مورد هم زدن اینکه چوبی رو که هم میزنی فقط با آبجوش کتری ضد عفونی کن و مساله دوم اینکه شما بنظر میاد حدود نه تا ده لیتر شراب صاف شده بدست میارین واقدام به تهیه ظرف به اندازه مورد نظر کنین.که اگر قرابه شیشه ای با کیفیت تاکید میکنم حتما با کیفیت باشه چون ممکنه بشکنه و همه زحمت و محصولتون از بین بره استفاده کنین در صورت دسترسی هم میشه از خمره لعابدار سفالی استفاده کرد که اونم  آبندیش و نصب قفل هوا خودش یه مقوله دیگه ای هست. توصیه من استفاده از ظروف آب معدنی ده لیری که روی آبسرد کن خانگی قرار میگیره هست چون دربش کاملا کیپ وآب بند میشه تخمیر ثانویه حدود یک ماه تا چهل روز طول میکشه بعد از اون حتما از ظروف  شیشه ای استفاده کنین واسه آمیزه کردن که اونم ظروف750 یایک لیتری با آب بندی صد درصدمناسب قابل استفاده هست. موفق و پیروز باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: واتوواتو, fire...

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 122
  • تشکر شده: 108 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #12 در: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۷:۰۱ »
3 نکته .
1 : زمانی که تاج تخمیر شکل میگیره هیچ مایعی از بالا دیده نمیشه و فقط تفاله های انگور که تقریبا خاکستری و خشک هستند دیده میشه . وقتی شما انگور رو کنار میزنید 3-4 سانت پایینتر اب انگور هم میبینید . این یعنی تاج تخمیر ولی اگر شما بعد چند ساعت(حدود 12 ساعت) از اخرین هم زدن وقتی در دبه رو باز میکنید و میبینید کنار اب انگور تفاله هم موجوده این دیگه اسمش تاج تخمیر نیست و اگر هیدرومتر ندارید بهتره برید برای صافی .

2:
من بنابه دلایلی در روز له کردن انگور اینقدر وسواس خرج میدم که عملا تاج تخمیرم تفاله نیست بلکه بسیار شبیه رب اناره .
از روز سوم هم شروع میکنم به جدا کردن دانه های انگور که روی سطح اومدند . ابتدا با قاشق و سپس با دست در هنگام هم زدن جمعشون میکنم . بسیار تو لطیف شدن طعم شراب به نظرم تاثیر داره . کلا گس پسند نیستم و دنبال کاراکتر خود شراب میرم.
اصلا از چوب استفاده نمیکنم ولی خیلی وسواس گونه دستامو با مایع بدون بو 30 دقیقه قبل شروع هم زدن با اب داغ میشورم و یک دقیقه قبل شروع بار هم دستمو با اب داغ ابکشی و خشک میکنم .
عکس ها با کیفیت بالا :
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]

[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]


3 : یکی از چندین دلیل 2 ماه صبر در تخمیر ثانویه غیر فعال کردن مخمر های موجود هست . در دمای 20 درجه این اتفاق نمیافته . بهتره دما 12 تا 15 درجه باشه که این موضوع هم رعایت بشه . کلا تخمیر ثانویه بهتره در دمای خنک انجام بشه . البته بهتره در روز 13 تا 16 که دیگه هیچ تخمیری صورت نمیگیره و حبابی تقریبا خارج نمیشه دما به زیر 20  کاهش داده بشه که مخمر های موجود هم غیر فعال بشند. کلا در دمای پایین تر ته نشینی بهتر صورت میگیره .
می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, hojijon, fire...

آفلاین fire...

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 16
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #13 در: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۷:۱۶ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
3 نکته .
1 : زمانی که تاج تخمیر شکل میگیره هیچ مایعی از بالا دیده نمیشه و فقط تفاله های انگور که تقریبا خاکستری و خشک هستند دیده میشه . وقتی شما انگور رو کنار میزنید 3-4 سانت پایینتر اب انگور هم میبینید . این یعنی تاج تخمیر ولی اگر شما بعد چند ساعت(حدود 12 ساعت) از اخرین هم زدن وقتی در دبه رو باز میکنید و میبینید کنار اب انگور تفاله هم موجوده این دیگه اسمش تاج تخمیر نیست و اگر هیدرومتر ندارید بهتره برید برای صافی .

2:
من بنابه دلایلی در روز له کردن انگور اینقدر وسواس خرج میدم که عملا تاج تخمیرم تفاله نیست بلکه بسیار شبیه رب اناره .
از روز سوم هم شروع میکنم به جدا کردن دانه های انگور که روی سطح اومدند . ابتدا با قاشق و سپس با دست در هنگام هم زدن جمعشون میکنم . بسیار تو لطیف شدن طعم شراب به نظرم تاثیر داره . کلا گس پسند نیستم و دنبال کاراکتر خود شراب میرم.
اصلا از چوب استفاده نمیکنم ولی خیلی وسواس گونه دستامو با مایع بدون بو 30 دقیقه قبل شروع هم زدن با اب داغ میشورم و یک دقیقه قبل شروع بار هم دستمو با اب داغ ابکشی و خشک میکنم .
عکس ها با کیفیت بالا :
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]

[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]


3 : یکی از چندین دلیل 2 ماه صبر در تخمیر ثانویه غیر فعال کردن مخمر های موجود هست . در دمای 20 درجه این اتفاق نمیافته . بهتره دما 12 تا 15 درجه باشه که این موضوع هم رعایت بشه . کلا تخمیر ثانویه بهتره در دمای خنک انجام بشه . البته بهتره در روز 13 تا 16 که دیگه هیچ تخمیری صورت نمیگیره و حبابی تقریبا خارج نمیشه دما به زیر 20  کاهش داده بشه که مخمر های موجود هم غیر فعال بشند. کلا در دمای پایین تر ته نشینی بهتر صورت میگیره .
سلام به همه دوستان
امروز 15 روز گذشته و تاج هنوز بالاست و تخمیر دارم(کف میکنه)
چکار کنم صافش کنم؟
میخوام بریزمش تو این ضرقهای پلاستیکیه 10 لیتریه درب فلکه ای
فقط اگه جاش کم اومد بریزم تو یه بطری 1.5 لیتری بقیشو ایراد نداره؟
تو انباری یکم خنکه فک کنم 16 یا 17 درجس،اوکی هست اونجا؟
 

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 122
  • تشکر شده: 108 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مشکل در فرایند تخمیر
« پاسخ #14 در: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۰:۲۹ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام به همه دوستان
امروز 15 روز گذشته و تاج هنوز بالاست و تخمیر دارم(کف میکنه)
چکار کنم صافش کنم؟
میخوام بریزمش تو این ضرقهای پلاستیکیه 10 لیتریه درب فلکه ای
فقط اگه جاش کم اومد بریزم تو یه بطری 1.5 لیتری بقیشو ایراد نداره؟
تو انباری یکم خنکه فک کنم 16 یا 17 درجس،اوکی هست اونجا؟

 سلام
اگر تاج تخمیر مثل روز اول بالاست و اصلا مایعی معلوم نیست همچنان دست نگه دارید .
روزی 2 بار هم زدنو که همیشه انجام دادید ؟ تو هم زدن خوب دقت کنید . البته یادتون باشه اگر انگور هارو خوب له نکرده باشید و انگور له نشده موجود باشه احتمال داره تا 30 روز هم همیشه بالای مایع بمونه هرچند که تخمیر تقریبا از روز 13 تمام شده باشه
هنگام ریختن تو ظرف خوب صافی بکشید با پارچه ای که دارید . همچنین تا حدود 3-4 سانت (حدی که اذیت نکنه در هنگام جابجایی اولیه و کارکرد قفل هوا-هرچی فاصله کمتر بهتر) تا بالای ظرف رو پر کنید که کمترین هوا با شراب در تماس باشه

سعی کنید اگر هزینه براتون مشکلی نیست تو این حجم کم از ظروف شیشه ای برای تخمیر ثانویه استفاده کنید . که 20 تومان هزینه ارزششو داره واقعا
2 شیشه 6 لیتری ترشی که نو خریداری شده و ضد عفونی شده برای این کار عالیه . البته قرابه هم خوبه ولی در برخی موارد شکستنش زیاد گزارش شده و استحکام مناسبی نداره میزنه کار دست ادم میده.
دمای 16 تا 17 درجه هم برای تخمیر ثانویه مناسبه
می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: behzadan, fire...

 

anything