آبجوسازی خانگی

تالارهای آبجوسازی مقدماتی => اصول و مبانی آبجوسازی => ساخت یا تهیۀ مواد و وسایل کار => شروع کنندۀ این تاپیک: master در ۱۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۷:۱۶

عنوان: ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: master در ۱۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۷:۱۶
سلام دوستان و هدل گرامی
طبق فعالیتهایی که انجام دادم قبلا به ذهنم رسید که دبه ی مخصوصی برای ابجو تهیه کنم تا هم با یک دبه ای ابجو بسازم هم الودگی کمتر شود و راحت تر و همچنین شفاف تر شود

شرح دبه به این صورته که یک دبه ی استیل را زیرش رو به صورت یک مخروط در اورده و یک عدد شیر در انتهای مخروط قرار دهیم
و یک عدد چهار پایه که وسطش خالیه میگذاریم برای ایستاده ماندن دبه
حال دبه ی ما اماده است
زمانی که تخمیر به اتمام رسید دیگر نیاز به دوشواری های پیش رو نیست
کافیست شیر را باز کرده و مخمر های مرده از شیر خارج میشوند و وقتی که ابجو صاف شد شیر را میبندیم تا یک هفته ی دیگر
حال برای بطری کردن هم کافیست که اول مخمر ها رو با باز کردن شیر جدا کرده و شیرینی را داخل دبه محلول مینماییم و توسط شیر به راحتی بطری ها را پر میکنیم
نمیدونم کسی ساخته یا نه
ولی من دارم یدونه میسازم که راحت شم از این همه دوشواری
البته به نظر من برای کاهش هزینه میشه دبه ی پلاستیکی رو کفش برش بدیم و یک قیف به اندازی ی کف دبه که نمیدونم پیدا میشه یا نه بچسبونیم و تو خروجی قیف هم شیر را قرار بدیم و کاملا اب بندی نماییم توسط جوش پلاستیکی
یا تفنگ حرارتی
البته دوستان اگه کسی پیشنهادی در این رابطه  داره با ما در میون بگذاره

فقط یک نکته ای که هست جناب هدل جان تماس پیدا کردن ابجو با جوش الکترود مشکلی ایجاد نمیکنه؟
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: datam در ۱۶ تیر ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۰:۵۵
با درود به استاد هدل و دوستان پیشکسوت
دوست عزیز جناب sina.m13  تاپیک شما بعلت اینکه در تالار مرتبط با موضوعش نبود به این تالار انتقال داده شد لطفا  دوستان , بزرگواری کرده و دقت کنند تاپیک ها در تالار های مرتبط با موضوعات مطرح شود   تا اگر یکی از اعضا دنبال مطلبی مشابه موضوع تاپیک شما بود براحتی بتونه با ابزار های جستجو , تاپیک شما را پیدا کرده و مطالعه کند  سپاس گذارم .
واما در مورد مخزن , قربان اکثر مخازن ابجو سازی خانگی پیشرفته و ابجوسازی کارگاهی وحتی در سطح بزرگتر ان یعنی کارخانه ای  در فرنگ , به همین صورت (مخروطی) هستند و فیلمهای بسیاری هم در این مورد در یوتیوب هست که میتونین از اونها الهام بگیرین قبلا هم حدود 3یا4 سال پیش خود استاد در وبلاگ در دیدگاه ها موضوعی در این مورد ارائه دادند که خودشان هم در پی ساخت مخزنی با همین شکل مخروط بودندکه احتمالا ساخته اند .در مورد الکترود و جوشکاری , اگر ورقتان استیل باشه قطعا الکترود جوشکاریش هم ,  استیل خواهد بود پس جای نگرانی نیست در مورد مخازن پلاستیکی هم اگر حجم کارتان تا 100 لیتر باشد دیگر نیازی به ساخت و چسبکاری حرارتی و ... ندارید براحتی میتوانید با یک سرچ در اینترنت بنام مخزن قیفی  نکا پلاستیک  به سایت این گروه فنی بروید و مخزن مورد نظرتون رو  که از جنس پلی اتیلن هست وبراحتی شیر هم رویش نصب میشه  , انتخاب و خریداری کنید ولی نکته اساسی برای این  نوع مخزن در ایران ما , تثبیت دمای زیر بیست درجه برای ان هست و با توجه به شکل این مخزن و شرایط فیزیکی ان , که با پایه همراه هست , کمی دشواره  , بهر حال اگه بتونین دمای این مخزن رو کنترل کنید ایده خیلی خوبیه نمیدونم شاید استاد راهکاری برای مهار گرما و تبیت دمایی زیر 20 درجه برای این مخزن در ذهنشون داشته باشن البته راهکار بسیار زیاده , ولی خوب هزینه و بودجه کلانی را طلب میکنه   اگه از لحاظ مالی مشکلی نداشته باشید براحتی معزل کنترل دما هم حل خواهد شد  در پایان لینک شرکت نکا پلاستیک رو هم برایتان میگزارم که راه را کوتاهتر کرده باشم موفق باشید
 http://nekaplast.com/Hokey.html
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: master در ۱۶ تیر ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۶:۰۸
بسیار سپاس از پاسختان
متاسفانه حجم کار من 20 لیتر بیشتر نیست و ظاهرا باید خودم دست بکار شم و درست کنم
اگه راهی برای تبدیل دبه ی پلاستیکی به کف قیفی شکل پیدا کردید من را راهنمایی فرمایید
از طرفی فکر کنم هزینه ی ساخت استیل بالا در بیاد.
شما حدود قیمت دارید؟
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: Hossein در ۱۶ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۹:۱۲
با سلام خدمت دوستان عزیز
به نظر بنده، برای حجم های کم مثل 20 لیتر، استفاده از ظروف شیشه ای قرابه که در همین سایت معرفی شده یا ظروف پلی کربنات (اگر نبود پت)، منطقی تر هستند. ظرف قیف دار بیشتر به نظر میرسه برای حجمهای بالا و اشل صنعتی مناسب باشه.اما مشکلی که "ممکنه" بهش بربخورید، خالی شدنه بخشی از آبجوی شما از انتهای قیفه که این اتفاق با توجه گل مانند بودنه مخمر ته نشین شده، و گرانروی بیشتر نسبت به سیال آبجو، به احتمال زیاد اتفاق میوفته. در ادامه از ظروفی که توسط بنده یا جناب datam ساخته و آببندی شده هم میتونید ایده بگیرید و با یک سیفون براحتی کارتون را انجام بدید.در قسمت کگ و کگراتور هم من یک نوع درب و آببند معرفی کردم که جواب گرفتم. لینک در ادامه گذاشته شده. ممنون
http://abjosaz.com/forum/index.php?topic=200.0

بنظر بهتر بود این تاپیک در قسمت ساخت تجهیزات آبجوسازی مطرح میشد.
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: master در ۱۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۲:۵۸
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با سلام خدمت دوستان عزیز
به نظر بنده، برای حجم های کم مثل 20 لیتر، استفاده از ظروف شیشه ای قرابه که در همین سایت معرفی شده یا ظروف پلی کربنات (اگر نبود پت)، منطقی تر هستند. ظرف قیف دار بیشتر به نظر میرسه برای حجمهای بالا و اشل صنعتی مناسب باشه.اما مشکلی که "ممکنه" بهش بربخورید، خالی شدنه بخشی از آبجوی شما از انتهای قیفه که این اتفاق با توجه گل مانند بودنه مخمر ته نشین شده، و گرانروی بیشتر نسبت به سیال آبجو، به احتمال زیاد اتفاق میوفته. در ادامه از ظروفی که توسط بنده یا جناب datam ساخته و آببندی شده هم میتونید ایده بگیرید و با یک سیفون براحتی کارتون را انجام بدید.در قسمت کگ و کگراتور هم من یک نوع درب و آببند معرفی کردم که جواب گرفتم. لینک در ادامه گذاشته شده. ممنون
http://abjosaz.com/forum/index.php?topic=200.0

دوست عزیز بحث من بیشتر بخاطر سهولت در سیفون زدن هست
متاسفانه چندین دفعه که من اینکار رو انجام دادم هم باعث الوده شدن ابجو شد  و هم حل شدن مخمر های ته نشین شده و در نهایت کدر شدن ابجو
وقتی شلنگ سیفون رو تا نزدیکی کف دبه فرو میکنیم در حین سیفون کردن جریان آرامی از اب در ورودی شیلنگ بوجود میاید که باعث بالا امدن ته نشین شده ها میشود
از طرفی همین که دبه را برای گذاشتن در محل سیفون جاش رو عوض میکنیم کافیست کوچکترین تکانی تخمیر ها را حل کند و همین ها باعث سخت شدن کار میشود  که نیاز به دقت و حوصله ی بالا دارد

بنظر بهتر بود این تاپیک در قسمت ساخت تجهیزات آبجوسازی مطرح میشد.
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: datam در ۱۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۳:۳۷
با درود مجدد
جناب hossein اقای عزیز , تجهیزات ابجوسازی پیشرفته , که زیر مجموعه ان, شامل : ساخت و تهیه انواع مخزن خیسانده ,وجدا ساز(نه مخزن تخمیر ) و همچنیین ساخت و تهیه انواع خنک کننده ها و اسیاب های مالت هست ,  اختصاصا مربوط به سطح پیشرفته ابجوسازی میباشند در صورتیکه ساخت مخازن تخمیر , چون مربوط به همه مراحل از مقدماتی گرفته تا پیشرفته هست , در این تالار قرار میگیرد منم دیشب نظرم بر همین بود که این تاپیک  در تجهیزات پیشرفته قرار بگیره ولی چون اساسا برای این تالار , بصراحت اسامی و عناوین ابزارها و وسایل مرحله پیشرفته , یاد شده , تالار ابجوسازی نیمه پیشرفته  را برای این تاپیک مناسب تر دیدم .سپاس از توجه تان ..
در مورد خروج ابجو از ظرفهای مخروطی , باید عرض کنم  در این روش مخمرابجو  توسط شیر های مخصوصی که به شیر اهرم دار یا کلاج دار معروف هستن از مخزن تخمیر خارج میشه و اون کلاج یا اهرم برای اینه که اولا زمانی که شیر بسته هست  توسط کودکان یا بطور سهوی بر اثر برخورد دست یا پا ,  شیر , باز نشه و همچنین وقتی شما شیر رو به همراه اهرمش 90 درجه میچرخونید که شیر را باز کنید , تا زمانی که اهرم در دستانتان تحت فشار هست جریان خروج برقرار هست و زمانی که اهرم یا کلاج را رها کنید شیر بسته خواهد شد(البته میتونین شیر را با اهرم در حالت باز قفل کنید تا بدونه نیاز به حضور شما و فشار دادن اهرم ,تمام مواد خارج شوند این کار(گذاشتن کلاج بر روی این شیر) بمنظور کنترل بیشتر روی خروج مواد (مخمر)  صورت میگیره در ضمن همیشه موقع سیفون کردن , ما باید مقداری (هرجند کم و ناچیز ) ابجو را از دست بدهیم(پرتی کار) و این مشکل خاصی نیست مهم اینه که عمده ابجوی سیفون شده ما , با رسوبات مخمری و همچنین پروتین های ته نشین شده و رسوبات رازکی , مخلوط و همگن نشود و خستگی رو تنمان نماند ایجاد مخزن مخروطی وشیر مخصوص اینکار , راهکار مناسبی برای  خروج رسوبات مخمری و رازکی و پروتئینی , از مخزن تخمیر هست و در اکثر ابجوسازی های خانگی مدرن , از این روش برای برداشت مخمر , جهت ساخت استارتر برای بچ های بعدی  استفاده میشه ..
موفق باشید
 
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: master در ۱۶ تیر ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۹:۰۵
دوستان شما ایده ای در رابطه با ساختن دبه مخروطی شکل 20 لیتری از جنس پلاستیک دارید؟
چون من تابحال درست نکردم نمیدونم واقعا عملی میشه یا نه و الکی وسایلا رو خراب نکنم
چون سیفون کردن واقعا الودگیش غیر قابل کنترله
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: datam در ۱۷ تیر ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۴:۳۶
با درود مجدد
جناب sina.m13  گرامی , در رابطه با سیفون کردن , کمی زیادی وسواس دارید سیفون کردن ابجو از دبه تخمیر اولیه به دوم و یا به دبه شیرینی زنی , کار سخت و انچنان دشواری نیست و براحتی میشه اینکار رو , با کمی دقت , بدونه وارد شدن رسوبات مخمری به داخل ابجو انجام داد  کماینکه همه ما و منجمله خود شما هم بار ها اینکار رو کرده اید در پست قبلی هم عرض کردم دبه های مخروطی شیر دار نه برای سهولت در امر سیفون کردن که صرفا برای برداشت مخمر از پایین دبه هست که مورد توجه ابجوسازان قرار گرفته  ولی اگر کماکان تاکید بر ساخت دبه مخروطی دارید با اینکه من اصلا دبه های ابمعدنی رو تایید نمیکنم ولی میتوانید یکی از انها رو سر و ته کرده بطوریکه گلوگاه ان در پایین گرفته و ته دبه بالا قرار بگیره در این حالت شما تقریبا همان دبه مخروطی را دارین فقط شیب ان کمی ملایم است ولی کارایی خود را دارد فقط بایستی ته انرا که اکنون در بالا قرار گرفته , با اره های مخصوصی که گردبر هستند به اندازه دلخواهتان ببریددقت کنید که دقیقا مرکز دبه را اره کنید  تا بعنوان درب دبه از ان استفاده کنید برای ابندی درب ان هم میتوانید از چوب پنبه های پلاستیکی بازار و یا درپوش ها فاصلاب که به کرات در وبلاگ راجع به ان صحبت شده استفاده کنید دقت کنید برای شیردار کردن پایین دبه بهتره خودتان را زیاد ازار ندهید و از دبه های شرکت سقا که خود مجهز به شیر هستند استفاده کنید هر راهکار دیگری غیر از این که قرار باشه با چسب پلاستیک ها را بهم چسبانده ومخزن درست کنید نتنها از لحاظ فیزیکی خیلی ناهمگون و دفرمه و تقریبا بد قیافه خواهد شد بلکه بعید میدونم حتی بتوانید بعد از تخمیر , دبه را شستشو دهید باز هم میگم سیفون کردن کار دشوار و پیچیده ای نیست که بخاطر ان بخواهید این کار را انجام دهید ولی صلاح مملکت خویش خسروان دانند ..
موفق باشید 
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: Abjosaz در ۱۷ تیر ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۷:۰۲
از آنجا که قیمت مخازن قیفی شکل برای خیلی از رفقای فرنگی ما بالاست و مزایای استفاده از آنها هم قابل توجه، تجربه های زیادی در این مورد یعنی ساخت اینگونه مخازن دیده ام از پلاستیک و استیل گرفته تا مس و حتی شیشه! می توانید عبارت diy conical fermenter را در تصاویر گوگل جستجو کنید تا نمونه های مختلفی را پیدا کرده و از آنها ایده بگیرید. من خودم نساخته ام که بتوانم از روی تجربه راهنماییتان کنم ولی می توانم بگویم هرچند که شدنی و از لحاظ سختی کار متوسط است ولی شخصاً اگر قرار باشد درست کردن آبجو را عقب بیندازد و وقت و هزینه ی خود را صرف درست کردن آن بکنم، ترجیح میدهم در همان مخازن معمولی تخمیر را انجام دهم و اینکار یک پروژۀ جنبی باشد. برای جوش دادن یا چسباندن چه پلاستیک و چه فلز باید دقت کنید که نوع سیم جوش یا اپوکسی فودگرید باشد هرچند اگر قطعات مناسبی گیر بیاورید حتی امکان ساخت نمونه های بدون نیاز به جوش هم وجود دارد مانند این پروژه (http://www.thebrewingnetwork.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=2102&start=0) . وارونه کردن دبه های آب سردکن یا اتصال دوتا از آنها هم همانطور که جناب datam عزیز گفتند قابل انجام است ولی شیب کم پایین آن رسوبات را به دهانه هدایت نمی کند و از اینرو زیاد مورد اقبال نبوده است. این هم چند لینک دیگر که شاید برایتان جالب باشد:
http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=202327
http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=262336
http://hickeybrewing.site40.net/conical%20diy.htm
http://hbd.org/brewniversity/engineering/conical/
http://nbforum.discoursehosting.net/t/conical-fermenter-how-much/12131
http://imgur.com/a/jw5N8
http://www.homebrewchatter.com/board/showthread.php?t=12949
https://de.pinterest.com/pin/345721708864772615/

عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: master در ۱۷ تیر ۱۳۹۵ - ۰۱:۵۳:۴۸
فکر کنم البته چند مدل مخزن اب معدنی باشه
با شیب تند هم من عکسشو تو گوگل دیدم
جناب datam به نظر شما یعنی دبه های پلاستیکی کیفیت بهتری دارند نسبت به مخازن اب معدنی؟
به نظر شما امکان این هست که بجای برش دبه پلاستیکی کف دبه رو حرارت بدیم و انتهاش رو به صورت مخروطی مدل بدیم و شیر رو متصل کنیم؟
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: datam در ۱۷ تیر ۱۳۹۵ - ۰۴:۴۴:۴۴
با درود مجدد
جناب sina.m13عزیز , منظور من این بود که دبه های اب معدنی نسبت به شیشه و مخازن استیل کیفیت پایین تری دارند ولی از روی تجربه شخصا دبه های اب معدنی رو به دبه های پلاستیکی ترجیح میدم البته اگه استیل و شیشه نباشه در مورد دبه های اب معدنی , فک کنم در شرایطی خاص و متعادل میشه با حرارت دادن یکسان به قسمت اطراف دهانه وکشیدن گلویی به طرف بیرون انهم بطور یکنواخت , کمی شیب را بیشتر کرد البته اینو تجربه نکردم  ولی چون روند ساخت این دبه ها رو دیدم میدونم که پروسه ساختشون بصورت حرارت دادن و سپس باد کردن انها در قالب خودشون انجام میشه پس اگر دقت کافی و ابزار مناسب رو داشته باشید احتمال دستیابی به هدفتون زیاده ,فقط مواظب باشید که موقع حرارت دادن سوراخ نشوند !! ولی در مورد دبه های پلاستیکی معتقدم نتنها از نظر جنسیت برای تخمیر که از نظر استحکام جهت سوار کردن یک شیر روی ان هم , مناسب نیستن خاصه اینکه بخواهید انرا حرارت هم بدهید و به همین دلیل نازکترش هم بکنید ..
پیشنهادم اینه که قبل از کاری , لینک هایی که استاد معرفی کردند را سربزنید
موفق باشید
موفق باشید ..
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: Hossein در ۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۳:۵۷
با سلام خدمت دوست عزیز جناب sina
اگر مطالب وبلاگ رو ورق بزنیم، میتونیم بصورت تیتروار چند نکته در مورد شفاف شدن آبجو بیان کنیم که امیدوارم مفید واقع بشه.
1- تعویض ظرف تخمیر از اولیه به ثانویه(بسیار موثر)
2- سرد کردن ظرف ثانویه قبل از سیفون به داخل بطری ها بمدت 24-48 ساعت(آپشنال)
3- ظروف،  کل پروسه تخمیر،  یا حداقل تخمیر ثانویه رو روی یک چهار پایه طی کنند تا موقع سیفون کردن، نیاز به جابجا کردن ظروف و اختلاط مخمر ته نشین شده نباشه.
4- در هر مرحله از جابجایی ابجوها(اولیه به ثانویه و بطری کردن)،  اجازه بدید بخشی از آبجوی انتهای ظرف بعنوان پرت از بین بره.معمولا این مقدار بیشتر از دو لیتر در سی لیتر تولید نخواهد بود.
5-شیلنگ سیفون رو تا اخر داخل ظرف تخمیر نکنیدو مخمرهارو بهم نزنید.
 استفاده از یک شیر تخلیه در نزدیکی کف ظرف، استفاده از یک مفتول استیل داخل شیلنگ سیفون جهت راست ماندن شیلنگ، استفاده از یک شیر سماوری در انتهای شیلنگ سیفون،و نهایتا جلوگیری از برگشت سیال از داخل شیلنگ به مخزن، که ایجاد توربولانس و بهم خوردن مخمر ته نشین شده میکنه. دیگر نکاتیه که به ذهن بنده میرسه.
با تشکر و آرزوی موفقیت.:)
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: master در ۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۷:۱۵
بسیار سپاس دوستان
البته جای سیم مفتول میشه از لوله ی الومینیومی استفاده کرد تا سیخ بمونه
من برای سفارش دبه به بازار رفتم و مدل گالوانیزش وجود داشت ایا دبه ی گالوانیزه مشکلی برای ابجو ایجاد میکنه؟
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: چیا در ۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۶:۱۰
سلام خدمت دوستان و استادان عزیز.
دبه استیل مخروطی هزینه آنچنانی نداره.
شما ورق 2*1 استیل 0.6میل تهیه کنید حدود 150 تومان بعد بدید به استاد کار ی که کارش ساخت لوله بخاری یا بشکه گالوانیزه می سازه برش بده بعد جوشکار ساده با الکترود استیل که دونه ای 2000 تومانه جوش کاری کنه با هر نظر و ایده ای که دوس داری.
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: rubyman در ۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵:۳۴
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با سلام خدمت دوست عزیز جناب sina
اگر مطالب وبلاگ رو ورق بزنیم، میتونیم بصورت تیتروار چند نکته در مورد شفاف شدن آبجو بیان کنیم که امیدوارم مفید واقع بشه.
1- تعویض ظرف تخمیر از اولیه به ثانویه(بسیار موثر)
2- سرد کردن ظرف ثانویه قبل از سیفون به داخل بطری ها بمدت 24-48 ساعت(آپشنال)
3- ظروف،  کل پروسه تخمیر،  یا حداقل تخمیر ثانویه رو روی یک چهار پایه طی کنند تا موقع سیفون کردن، نیاز به جابجا کردن ظروف و اختلاط مخمر ته نشین شده نباشه.
4- در هر مرحله از جابجایی ابجوها(اولیه به ثانویه و بطری کردن)،  اجازه بدید بخشی از آبجوی انتهای ظرف بعنوان پرت از بین بره.معمولا این مقدار بیشتر از دو لیتر در سی لیتر تولید نخواهد بود.
5-شیلنگ سیفون رو تا اخر داخل ظرف تخمیر نکنیدو مخمرهارو بهم نزنید.
 استفاده از یک شیر تخلیه در نزدیکی کف ظرف، استفاده از یک مفتول استیل داخل شیلنگ سیفون جهت راست ماندن شیلنگ، استفاده از یک شیر سماوری در انتهای شیلنگ سیفون،و نهایتا جلوگیری از برگشت سیال از داخل شیلنگ به مخزن، که ایجاد توربولانس و بهم خوردن مخمر ته نشین شده میکنه. دیگر نکاتیه که به ذهن بنده میرسه.
با تشکر و آرزوی موفقیت.:)

اگه موقع شیشه کردن ما دبه رو سرد کنیم تو بخش گازدار کردن به مشکل نمیخوریم؟ مخمرها به خواب نمیرن؟
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: Hossein در ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۲:۳۳
بنده خودم کربوناسیون رو به روش شیرینی زنی انجام نمیدم، و با کگ دست ساز گاز دار میکنم. اخیرا هم دارم روی یه سیستم کالکتوری کار میکنم که داخل بطری و با کپسول آبجو رو.گاز دار کنم.
پاسخ سوال شمارو بهتره جناب هدل یا datam بدهند.
با تشکر.
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: datam در ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۰:۴۸
با درود مجدد
دوست عزیز جناب rubyman ,  شما مطالب وبلاگ رو ورق نزدید و فقط به خوندن  همین نوشته حسین اقا اکتفا کردید که اگر ورق زده بودید متوجه میشدید که در وبلاگ  توضیح تقریبا کاملی در این مورد داده شده که بعد از اینکه مخزن  تخمیر ثانویه به مدت یک هفته در یخچال ماند بایستی حداقل 24 الی 48 ساعت در دمای معمولی اطاق 20 الی 18 درجه سلیسیوس مونده تا ضمن جا افتادن و از بین رفتن بوهای نامطبوع و اضافی , بیدار شدن مخمر ها رو هم بهمراه داشته باشه . در ضمن  بهتره بدونید که یکی از مشخصه های ابجو خانگی , همین مخمر های ته نشین شده در بطریه و کمبود اونا باعث کم گاز شدن ابجو  و بلطبع کم کف بودن ان خواهد بود
موفق باشید  .
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: Yasfal در ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۰:۰۳
دوست عزيز
اگر فقط نگران آلودگي در هنگام سيفون كردن هستي، به نظرم دنبال خريد يك تلمبه اتوماتيك مخصوص سيفون كردن باشي خيلي بهتره. هم از نظر هزينه و هم از نظر آلودگي بسيار كمك ميكنه.
عنوان: پاسخ : ساخت دبه ی مخصوص ابجو
ارسال شده توسط: Pishgah در ۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۸:۰۵
سلام خدمت تمام بزرگواران
بنده تازه ثبت نام رو انجام دادم اما مطالبتون رو دنبال میکردم.
عزیزان سوالم اینه که من میخوام آبجو بندازم توی حجم 20 لیتر ولی فعلا نمیتونم ظرف شیشه ای یا فلزی (به علت قیمت بالا) خریداری کنم. تنها گزینه هایی که دارم دبه پلاستیکیه سفیده، دبه پلاستیکی از این آبی رنگ هاست و ظرف آب معدنی.
خودم مد نظرم دبه پلاستیکیه شیردار شدست.
ممنون میشم نظرتون رو بدونم