inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

نویسنده تاپیک: طرز تهیه سرکه برنج  (دفعات بازدید: 50 بار)

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 113
  • تشکر شده: 104 بار
  • زشت باش، ولی خودت باش
    • مشاهدۀ نمایه
طرز تهیه سرکه برنج
« در: ۱۷ آذر ۱۳۹۶ - ۰۳:۰۷:۳۲ »
طرز تهیه سرکه برنج در منزل
.
سرکه برنج از طعم دهنده هایی است که در غذاهای آسیایی خصوصا غذاهای کره ای و ژاپنی کاربرد دارد.
سرکه برنج طعم خاص و منحصر به فردی دارد و به غذاهایی که در آن استفاده شود طعم و مزه متفاوتی می دهد.
سرکه برنج در بسته بندی های کوچک و بزرگ در فروشگاه های عرضه مواد غذایی ( البته فروشگاه های بزرگ و لوکس) موجود است ولی معمولا همه افراد به سرکه برنج دسترسی ندارند و معمولا به دنبال خرید سرکه برنج از فروشگاه های مختلف هستند. اگر علاقه مند به ایجاد تنوع در برنامه غذایی باشید و غذاهای ملل دیگر را امتحان می کنید پس حتما سرکه برنج را در منزل تهیه کنید و طعم و مزه ای خاص در غذاهای خود ایجاد کنید.
.
در این مقاله آموزش دقیق سرکه برنج را به ساده ترین روش ارائه نمودم
 .
مواد لازم تهیه سرکه برنج در منزل :
برنج سفید
شکر سفید
آب
مخمر
سفیده تخم مرغ
 .
طرز تهیه سرکه برنج:
1_برنج را به خوبی بشویید و در آب بخیسانید.
باید به ازای هر پیمانه برنج 2 پیمانه آب بریزید
 .
2_بعد از گذشت 4 ساعت دانه های خیس خورده برنج را به خوبی خرد کنید و سپس مجددا بگذارید 4 ساعت دیگر هم برنج خیس بخورد.
 .
3_بعد از 8 ساعت برنج را داخل کیسه صافی بریزید و فشار دهید تا تمام آب برنج خارج شود.
 .
4_آب برنج را در ظرفی بریزید و در یخچال بگذارید آب برنج باید یک شب کامل در یخچال بماند.
 .
5_روز بعد آب برنج را از یخچال خارج کنید و اندازه گیری نمایید.
 به ازای هر پیمانه آب برنج 3/4 پیمانه شکر سفید به آن اضافه نمایید سپس آب برنج و شکر را مخلوط کنید تا تمام شکر در آب برنج حل شود.
 .
6_سپس مخلوط آب برنج و شکر حل شده را داخل ظرفی ریخته و حدود 30 دقیقه بپزید
.
7_بعد از پخته شدن مایه بگذارید تا خنک شود و سپس در ظرف شیشه ای مناسبی بریزید
در این مرحله به ازای 4 پیمانه مایه 1/4 قاشق سوپخوری مخمر اضافه نمایید و مایه را به خوبی مخلوط کنید
 .
8_درب ظرف را محکم نکنید تا هوا در جریان باشد و در دمای محیط ( نباید زیاد سرد یا گرم باشد) قرار دهید.
زمان اولیه رسیدن سرکه برنج حدود یک هفته است
 در طی این یک هفته مایه شروع به جوشیدن می کند، بعد از گذشت یک هفته جوشیدن آن تمام میشود و در این مرحله باید ظرف سرکه را تغییر دهید
 .
9_تمام سرکه را در ظرف تمیز و خشکی بریزید و درب ظرف را ببندید. ظرف باید شیشه ای باشد و درب آن به خوبی بسته شود.
مجددا حداقل 4 روز ظرف را در دمای محیط نگهداری کنید تا سرکه برنج آماده مصرف شود.
 .
10_سپس مایه به دست آمده که بوی آن کاملا سرکه ای است را از صافی بگدرانید و حدود 15 دقیقه برای پاستوریزه شدن حرارت دهید و بپزید
.
(سرکه به دست آمده کدر است و شفاف نیست اگر می خواهید سرکه برنج کاملا شفافی داشته باشید باید در مرحله آخر قبل از پخت به ازای هر 20 پیمانه سرکه یک عدد سفیده تخم مرغ اضافه کنید و سپس سرکه را پخت نمایید
 تمام کدری سرکه به خورد سفیده تخم مرغ می رود و می توانید بعد از پخت سفیده تخم مرغ را بردارید و سرکه برنج شفاف داشته باشید)
.
موفق باشید
زشت باش، ولی خودت باش
 

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 113
  • تشکر شده: 104 بار
  • زشت باش، ولی خودت باش
    • مشاهدۀ نمایه
طرز تهیه سرکه برنج
« پاسخ #1 در: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۳:۴۶ »
توی اغلب دستور غذاهای شرق دور از سرکه برنج استفاده میشه و خوب ما هم سرزمین برنج هستیم، فکر کردم شاید کسانی که در سرکه درست کردن حرفه ای هستند امتحان کنند ببینیم واقعا" چه جور چیزی در میاد.
نکته جالبش اینه که این سرکه با آب برنج درست میشه یعنی ما هر روز ماده اولیه این سرکه رو دور میریزیم!
این سرکه از تبدیل نشاسته موجود در برنج به قند و سپس تخمیر قند به دست می‌آید. به دلیل طعم ملایم سرکه برنج از آن در تهیه دسرهای طعم‌دار با طعم‌های گیاهی، میوه و ادویه استفاده می‌شود. رنگ این سرکه معمولاً روشن و شفاف است. سرکه برنج در دستورات غذایی آسیایی رایج بوده و از آنجایی که افزودن آن به غذا به دلیل رنگ روشن آن مشخص نیست، محبوبیت خاصی دارد.
این سرکه را به غذاهایی مانند غذاهای سرخ شده و سالاد اضافه می‌کنند. مصرف این سرکه همراه با روغن کنجد طعم خوبی به غذا می‌دهد.
سرکه تهیه شده از برنج قهوه‌ای، حاوی مقدار زیادی آمینواسید است و بسیاری از خواص سلامت این سرکه نیز به دلیل وجود ۲۰ آمینواسید و یا ۱۶ اسید گیاهی حاصل می‌شود.
در سرکه تهیه شده از برنج قهوه‌ای، وجود ذرات تیره رنگ ته شیشه نشانه کیفیت بالای محصول است.
تحقیقات ژاپنی‌ها نشان داده است این سرکه در حفظ سلامتی تأثیر بسزایی داشته و روند پیری را با جلوگیری از شکل‌گیری دو نوع چربی سمی پروکساید کاهش می‌دهد.
علاوه بر این از تشکیل کلسترول در دیواره رگ‌ها نیز پیشگیری می‌کند.
صنعت تهیه سوشی نیز تا حد زیادی از این نوع سرکه بهره می‌گیرد زیرا سرکه برنج توانایی آن را دارد که از رشد میکروب‌ها در ماهی خام جلوگیری کند، از این رو با پاشیدن کمی از آن روی ماهی و همراه با سس از آن به عنوان ماده نگهدارنده ماهی خام استفاده می‌شود.
همچنین ژاپنی‌ها با افزودن کمی از این سرکه به برنج در فصل تابستان از فاسد شدن آن جلوگیری می‌کنند.
زشت باش، ولی خودت باش