inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

نویسنده تاپیک: تقطير  (دفعات بازدید: 1739 بار)

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 272
  • تشکر شده: 81 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #15 در: ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۸:۴۶ »
بادرود من طبق فرمايش شما دماسنج رو نصب كردم

به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
IMG_1351.JPG
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب
 

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 272
  • تشکر شده: 81 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #16 در: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۳:۵۸ »
يك پره هم براي هم زدن درست كردم البته ابتكاري براي هم زدن شراب كه به دِلِر ميبندم وچون پره ها تيزه درهنگام هم زدن با دلر وسرعت بالا كشمش ها رو خراش ميده وبه مرور له ميكنه كه گفتم اگر خوبه ديگرانم استفاده كنن
اينم عكسش

به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
IMG_1349.JPG
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam

آفلاین alijo

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 15
  • تشکر شده: 2 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #17 در: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰:۲۶ »
سلام
این پره ای که ساختید ممکنه هنگام هم زدن هسته های انگور رو بشکنه و روغن هسته ها با شرابتون قاطی بشه و شراب رو به سرکه تبدیل کنه
 

آفلاین salar_dariush

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 128
  • تشکر شده: 125 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #18 در: ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۴:۲۷ »
با سلام خسته نباشید  خدمت همه ی دوستان گل
اقا اراش همونطور که دوست عزیزمون alijo گفتن اره بخاطر اینکه پره ها تیز هستن و سرعت چرخش با دریل بالا متاسفانه دانه انگور شکسته میشه وروغنش باعث خراب شدن مایع شراب میشه.
اما در مورد سوراخ کاری و وصل کردن گیج. ببخشید دیر جواب دادم ارش جان گیج خیلی پایین وصل کردی اون قسمتی که من علامت گذاشتم مناسب ترین جا بود ولی باز هنوز خوب نبود و از روی ناچاری اون قسمت به شما گفتم علامت زدم.استاندارد وصل کردن گیج همونطور هم که استاد هدل عزیز در تاپیکهای قبل اشاره کردن باید قسمتی باشه که بخار از دیگه به داخل لوله های مسیعبور میکنه باید باشه .ولی اگر احیانا دما گیج به 79 تا 80 رسید و عرق نیومد مقداری حرارت زیاد کنید.
در مورد گیج که کاملا ابندی کردید نشتی نمیده.البته گیج های امروزی با یسری متعلقات که همرا خودشان هست بهتر میشه اببندی کردی ولی قبلا با یسری گیج ها مستلزم جوش باید میشدیم.
اقا ارش گل نمی خوام حرفی بزنم که دستگاه تقطیرت توی چشمت سیاه میشه ولی باز بگم دستگاهت مشکلی نداره خطری نداره ولی قلع یه ایراد کوچولویی که داره اونم اینه کمی عرقت سطح رویش روغن میگیره که واسه همینم میشه راهکارهای پیشنهاد داد
اقا اراش گیج چه مدلی چه سایزی و از کجا خرید کردید؟
موفق باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: محسن077

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 272
  • تشکر شده: 81 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #19 در: ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۴۸:۰۵ »
بادرود سپاس كه تجربيات گرانبهاتون رو در اختيار ما قرار ميدين👍👌
اولش رفتتم پزشكي فروشاي جمهوري اونجا بهم گفت كسي اين مدلا ماله ابگرم كن ومخزن هاي حرارتي هستش كه مقر وبورس چهار راه طالقاني هستش.همونجا كه لوازم رادياتور وشوفاژ ميفروشن.من ارزونترينش رو خريدم ٣٥تومن ولي داشت از ٣٥تا سيصد چهارصد ولي فرقشون توي درجه اي بود كه نشون ميدادن بعضياشون تا ٥٠٠تا٦٠٠درجه حتي بالاتر هم نشون ميدادن كه اونا گرون بود ولي بكار ما نميومد ولي تا ١٢٠درجش تا١٥٠هزار تومن بود كه ميگفت المانيه.ولي خودش گفت اين هم كه ٣٥تومنه درجه رو دقيق نشون ميده .البته من معادل ٣٥تومن ديگه هم هزينه سوراخكاري وابندي وواشر ومهره كردم.
دليل اينم كه پايين گذاشتم حرف تراشكار بود.چون اگر تصوير دستگاه رو از نزديك ببينيد دربالاترين قسمت ديگ ،يك حلقه استيل گذاشتن كه چند بست روش جوش داده شده كه از استيله براي محكم كردن ديگ. روي منبع اب سرد كن.يعني اون قسمت دوتكه هستش وتراشكار ميگفت اگر اونجابزنم از فاصله بين ديگ و حلقه استيل بخار مياد واب بندي نميشه واسه همين دقيقا زير اون حلقه استيل  زد كه اب بندي بشه
پس قبلا گفته بوديم دما ٧٥درجه بايد باشه الان با اين تفاصيل چند باشه خوبه؟
كلا حداقل وحداكثر دما چند باشه دگه خطر كوري ازبين ميره ؟
درسايت انتهوررا گفته. دما نبايد از٦٥بالاتر بره بااينكه ميدونيم دماي تقطير ٧٨درجه هستش چون اين دماي مايع بايد باشه ودمايي كه دماسنج نشون ميده دماي فضاي خالي بالا  ديگ هستش!كه حداقل اختلاف دماي محلول با فضاي خالي ديگ ده درجست !نظر شما چيه؟!
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب
 

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 272
  • تشکر شده: 81 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #20 در: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۹:۰۶ »
بادرود
دوستان من كشمشم رو تقطير كردم وقيفي سفيد روي ظروفي كه محصول توشون جمع ميشه گذاشتم بعد از مدتي كه از شروع تقطير گذشت ديدم روي قيف ان قسمتي كه قطرات محصول روش فرود مياد رنگش ميره وسياه ميشه اول فكر كردم دستم سياه بوده بعد گفتم شايد داره دوده از ديگ همراه محصول خارج ميشه ولي هيچكدام نبود ودراثر برخورد متعدد قطرات به ان قسمت رنگش ميرود وسياه ميشود هر چي هم ميشوري نميره سياهي چراكه رنگش پريده .دما رو گيج دما بين ٧٦تا٧٨متغير نشون ميده بسته به درجه اب خنك كننده.از اين كشمش هم دفعه اول ميخرم وفروشنده ميگفت تيزاب ورزين نخورده.
ميخواستم دليلش رو بدونم .ايا خطرناك نيست؟
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب
 

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 1012
  • تشکر شده: 1857 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #21 در: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۹:۳۸ »
با درود
جناب momo2205 خوش امدید
قربان لطفا سوالتون رو در غالب یک تاپیک جدید  همسو با تالار مربوطه مطرح کنید چرا که  الان سوال شما تحت نام  تاپیک تقطیر دیده میشه و ممکنه اشخاصی که در رابطه با ابسنجی یا عرق موز اطلاعاتی دارند اصلا تاپیک تقطیر را باز نکنند وشما به پاسختان نرسید پس پیشنهاد میکنم سوال در مورد ابسنجی رو در تالار اصول و مبانی ابجوسازی  و سوال عرق موز رو در تالار شراب و شراب سازی مطرح کنید ضمنا توصیه میکنم تموم تاپیک های شراب و شراب سازی را مطالعه کنید به معلوماتتان اضافه میشود
موفق باشید
چو ایران نباشد تن من مباد..
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: chivas regal

آفلاین salar_dariush

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 128
  • تشکر شده: 125 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #22 در: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۴:۵۸ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
بادرود
دوستان من كشمشم رو تقطير كردم وقيفي سفيد روي ظروفي كه محصول توشون جمع ميشه گذاشتم بعد از مدتي كه از شروع تقطير گذشت ديدم روي قيف ان قسمتي كه قطرات محصول روش فرود مياد رنگش ميره وسياه ميشه اول فكر كردم دستم سياه بوده بعد گفتم شايد داره دوده از ديگ همراه محصول خارج ميشه ولي هيچكدام نبود ودراثر برخورد متعدد قطرات به ان قسمت رنگش ميرود وسياه ميشود هر چي هم ميشوري نميره سياهي چراكه رنگش پريده .دما رو گيج دما بين ٧٦تا٧٨متغير نشون ميده بسته به درجه اب خنك كننده.از اين كشمش هم دفعه اول ميخرم وفروشنده ميگفت تيزاب ورزين نخورده.
ميخواستم دليلش رو بدونم .ايا خطرناك نيست؟
سلام
سه تا راه دارید
ارش جان همونطور که من و خیلی از دوستان دیگه در این انجمن گفتن مشکل شما بخاطر جوشگاری قلع و اگه یادتون باشه بهتون گفتم قلع تنها بدی که داره روغن میده اونم اگه خالص نباشه اگه خالص باشه مشکلی نداره از لحاظ خطرم خظری نداره شما یک عدد پنبه و زغال بلوطی روی پنیه قرار بدید تا اکسید شدن جوش قلع طی واکنشش با الکل که منجر به تولید روغن وسیاهی میشه رو پنبه و زغال بگیره. بهترین راهکار شما در حال حاضر اینه و دومین راهکارش عوض کردن دستگاه تقطیر.چون این دستگاه فقط برای عرقیجات استفاده میشه.
یا میتونید بریم تمام جوش های قلع از بین ببرید با جوش نقره اقدام به جوش کاری کنیدو جوش ارگونم باز مناسب نیست همین مشکل دارید(بخاطر قطر ورق میگم)
لطفا یه عکس از قسمت داخل دیگ الومینیوم وجوش قلع نیچه بذارید
 

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 272
  • تشکر شده: 81 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #23 در: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۲:۲۹ »
درود
من منظورم رو نتونستم برسونم ،محصول من كاملا صاف وشفافه وروغن هم نداره ولي گويا قطرات ممتد روي قيف رنگ سفيدش روبرده وسياه كرده الان عكس قيف رواول ميزارم بعدعكس از دستگاه كه راهنمايي بفرماييد.اون سياهي روغن يا دوده نيست چون هر چي ميشورم كم رنگ هم نميشه انگار سوخته باشه
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب
 

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 272
  • تشکر شده: 81 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #24 در: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۷:۵۹ »
اين عكس قيف

به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
IMG_1409.JPG
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب
 

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 272
  • تشکر شده: 81 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #25 در: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۰:۳۷ »
اين عكس دستگاه

به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
IMG_1406.JPG
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب
 

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 272
  • تشکر شده: 81 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #26 در: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۳:۴۲ »
اين ازعكس جوش ازنماي نزديك تر

به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
IMG_1407.JPG
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب
 

آفلاین امید

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 126
  • تشکر شده: 438 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #27 در: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۵۸:۵۱ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
بادرود
دوستان من كشمشم رو تقطير كردم وقيفي سفيد روي ظروفي كه محصول توشون جمع ميشه گذاشتم بعد از مدتي كه از شروع تقطير گذشت ديدم روي قيف ان قسمتي كه قطرات محصول روش فرود مياد رنگش ميره وسياه ميشه اول فكر كردم دستم سياه بوده بعد گفتم شايد داره دوده از ديگ همراه محصول خارج ميشه ولي هيچكدام نبود ودراثر برخورد متعدد قطرات به ان قسمت رنگش ميرود وسياه ميشود هر چي هم ميشوري نميره سياهي چراكه رنگش پريده .دما رو گيج دما بين ٧٦تا٧٨متغير نشون ميده بسته به درجه اب خنك كننده.از اين كشمش هم دفعه اول ميخرم وفروشنده ميگفت تيزاب ورزين نخورده.
ميخواستم دليلش رو بدونم .ايا خطرناك نيست؟


با سلام خدمت دوستان واساتید محترم


جناب [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ] خان این مشکل عملا برای مرحله تخمیر هست و تقریبا برای سیستم های ما اجتناب نا پذیر


با عکسهایی که در ادامه گذاشتید متوجه منظور جناب عالی شدم .


در این مورد موضوع نه دمای تقطیر است و نه چیز دیگه ای


اولا در سیستم تقطیر خانگی این اتفاق میافتد


به طور کلی در سیستم های تقطیر  Reflux و  Bubble Plate ، Coffey Still ، Column still ، و کلا سیستم های حرفه ای تقطیر به گونه ای سیستم طراحی و تنظیم میشود که فقط و فقط اتانول از سیستم خارج شود . و الباقی نا خالصی ها یا اول از سیستم خارج  و دور ریخته میشود . و یا اصلا اجازه پیدا نمیکنند از سیستم خارج شوند .




ولی در سیستم های آماتوری مقدار زیادی از ناخالصی ها همراه با بخارات تقطیر همراه هست و در این مرحله تقریبا هیچ کاری نمیشود کرد .


البته اجمالا چند نکته را خدمت جناب عالی عرض میکنم جهت رفع مشکل


1 - در تخمیر شرابتان سعی بر این باشد که از بهینه ترین روش استفاده کنید ( چون اکثر این ناخالصی ها در عمل تخمیر به وجود میاید ) ، که خود این مطلب موضوعی کامل و جامع هست که خیلی از آن در طی این مدت در انجمن راجع به آنها بحث شده ( به طور مثال کنترل حرارت تخمیر ، استفاده از مخمر خوب و درست ( چون تقریبا برای هر نوع تخمیری مخمر اختصاصی خودش را داریم ) و ... )


2 - صاف کردن شراب قبل از تخمیر


3 - استفاده از مس در عمل تقطیر ( اگر دستگاه شما امکان تغییر به سیستم مسی ندارد از Copper Knitted یا همان سیمهای بافته شده مسی در مسیر بخارتان استفاده کنید )


4 - استفاده از فیلتر در خروجی دستگاهتان قبل از ورود به بطری ( فیلترهای ساده ای مانند پارچه پنبه ای و یا استفاده از چند تکه زغال و یا استفاده از کربن اکتیو گرانوله و یا استفاده از سنگ آذرین ( همون سنگ پای خودمون :o :o :o   ) و بهتر این که ترکیب چند مورد ذکر شده ) و خیلی موارد دیگر که حضور ذهن ندارم .

5 - پس از هر تقطیر دستگاه خود را بعد از شستن با مواد شوینده بدون اسانس با اسید سیتریک آبکشی کنید .( البته این مورد برای دستگاه شما مفید که نیست ، ضرر هم دارد ، به خاطر وجود سرب در جوش دستگاهتان )



... تقریبا اکثر دوستانی که تقطر میکنند این موردی که شما ذکر کردید را دارند و خیلی نگران نباشید


و این که میفرمایید این سیاهی ها به سادگی پاک نمیشود :

این همان چربی روغن فیوژل است ، بیشترین چیزی که باعث بد طعم شدن محصول نهایی میشود


و یک نکته مهم این که میگویید سیاهی به قیف رنگ داده و رنگ آن پاک نمیشود ، این نشان میدهد که قیف پلاستیکی استفاده میکنید که دارد با الکل واکنش نشان میدهد ، حتما این قیف را عوض کنید و یا از قیف استیل و یا از قیف با کیفیت تری استفاده کنید . چون این سیاهی ها و چربیها به سادگی باید شسته و پاک شود .


پاینده باشید .
میخانه اگر ساقی صاحب نظری داشت  -- می خواری و مستی ره و رسم دگری داشت
پیمانه نمی داد به پیمان شکنان باز -- ساقی اگر از حالت مجلس خبری داشت
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ارش, salar_dariush, Houman, Distiller9528

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 272
  • تشکر شده: 81 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #28 در: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۳:۰۸:۱۷ »
اين سيستمهاي حرفه اي كه نام برديد قابل تهيه درايران نيست؟
البته درابعاد كوچكتر نه صنعتي.اگر باشه چند هستش؟
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب
 

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 1012
  • تشکر شده: 1857 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطير
« پاسخ #29 در: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۵:۵۰ »
با درود مجدد
جناب omid567 ایا این لکه ها ناشی از واکنش روغن فیوزل با قلع و یا سربی که با ان قسمت مورد نظر را لحیم کاری کرده اند نیست ؟ من تصورم اینه که باعث و بانی  این لکه های سیاه ,  قلع و سرب ناشی از لحیم کاری مخزن استیله و همچنین خود دیگ هم که از جنس المینیوم و یا الیاژی از این فلز هست مزید بر علت شده  البته فاکتورهایی مثل صاف نکردن شراب و خود روش انداختن شراب و مواد مورد استفاده هم دخیل هست ولی بنظرم که اون قلع و المینیوم از همه مجرم ترند در این جنایت ..!!

امیدوارم که استاد هدل عزیز , [میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]  , مثل همیشه با نظر مستدل وتخصصی شان , حرف اخر رو زده و ما رو در حل این مشکل یاری دهند .

چو ایران نباشد تن من مباد..
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ارش, hosein_artist, امید, salar_dariush

 

anything