inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : دمای دماسنج توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۱:۰۴:۴۷]


پاسخ : شراب کشمش جهت تقطیر توسط واتوواتو
[امروز ساعت ۰۰:۴۹:۲۷]


پاسخ : رفع بوی بد شلنگ پس از تقطیر توسط hamid.mh64
[امروز ساعت ۰۰:۴۵:۳۰]


پاسخ : طرز تهیه ۲۰ لیتر اب و۵ کیلو شکر برای تقطیر توسط mohammad1981
[دیروز ساعت ۲۳:۵۸:۳۸]


مشكل در فرايند تخمير دوم توسط Meraj
[دیروز ساعت ۲۲:۱۴:۰۳]


پاسخ : بطری شیشه ای یا بطری پلاستیکی توسط sardar63
[دیروز ساعت ۲۲:۱۲:۲۱]

نویسنده تاپیک: مالت خانگی  (دفعات بازدید: 226 بار)

آفلاین morteza341

  • آبجوساز خانگی تازه نفس
  • *
  • تعداد پست کاربر: 8
  • تشکر شده: 1 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مالت خانگی
« در: ۱۸ تیر ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۹:۴۴ »
سلام خدمت دوستان

ایا از جو که در بازار هست می شود مالت درست کرد ؟
چه  نوع جوی برای مالت سازی خوب هست؟
ایا میشه در خانه جو خوب با پتانسیل بالا برای مالت سازی کاشت و چه جوری؟

ممنون از سایت خوب و اساتید گرام
 

انتخاب شده به عنوان بهترین پاسخ توسط morteza341 در ۱۹ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۳:۱۳

آفلاین Braumeister

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 118
  • تشکر شده: 173 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مالت خانگی
« پاسخ #1 در: ۱۹ تیر ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۱:۳۰ »
سلام دوست عزیز،

 

جوو مخصوص آبجو سازی یک جوو کاملا دیزاین شده با اصلاح نژاد هست که فقط برای ابجوسازی به کار میره .
بر خلاف جوع معمولی‌ که ۶ رجه هست این نوع در حقیقت یک نوع جوی ۲ رجه تابستانی هس.
اگه به عکس زیر توجه کنید، نمای بیرونیش کلا با نمای جوع معمولی‌ فرق می‌کنه و دانه‌های خیلی‌ درشت تری داره.
جوع و مالت مخصوص آبجو سازی باید ترجیحا این خصوصیات رو داشته باشه:

- مقدار کم پروتئین (از ۹،۵ % تا حد اکثر ۱۱،۵)
- قابلیت بالای جوونه زدن (بالای ۹۶%)
- قابلیت بالای حل شدن نشاسّه
- قابلیت تخمیر نهایی بالا
- درشتی دانه (بیشتر از ۸۵% بالای ۲،۵ میلیمتر)
- ۲ % حد اکثر دانه ریز زیر ۲،۲ میلیمتر
- حد اکثر رطوبت ۱۲ تا ۱۵%

تا اونجا که من میدونم این جوع جوو در ایران کشت نمی‌شه و فقط وارد می‌شه.
بقیه جوع‌ها که در بازار پیدا می‌شه ، راندمان و خوبی‌ این جوع بالا رو ندارند و مناسب آبجو سازی نیستند. البته نه اینکه نشه ، ولی‌ مرغوبیت رو ندارند، و معمولان درجهٔ پروتئین بسیار بالا دارند که منسب ابجوسزی نیست

پروسهٔ تبدیل جوو به مالت جوو هم کار خیلی‌ آسونی نیست، ولی‌ تو شرایط خانگی با کمی‌ تجربه و صبر قابل انجام شدن هست.
من چندین سال پیش یک بار اینکار رو انجام دادم و خودم جوو را تبدیل به مالت کردم و بعدش ازش کارا مالت درست کردم.و فکر می‌کنم بیشترین چیزی که دستم اومد این بود که یک تجربه جالبی‌ هست ولی‌ اصلا به دردسرش نمی‌ارزه.

دردسرش تقریبا مثل این میمونه که شما بخواید تو خونه نا‌ن درست کنید و بخواید گندمش رو خودتون بکارید و آرد کنید! شدنی هست. ولی‌ به چه درد سری!

موفق باشید

به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
jo.jpg
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: محمد رضاا, امید, morteza341

آفلاین morteza341

  • آبجوساز خانگی تازه نفس
  • *
  • تعداد پست کاربر: 8
  • تشکر شده: 1 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مالت خانگی
« پاسخ #2 در: ۱۹ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۲:۱۰ »
ممنون از راهنمایی و توضیحات گران بهایتان


 

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 1012
  • تشکر شده: 1857 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مالت خانگی
« پاسخ #3 در: ۱۹ تیر ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۴:۳۹ »
با درود  به استاد هدل و دوستان پیشکسوت
جناب morteza341  خوش امدید ..
قربان مالت سازی در مقیاس خانگی کاری بینهایت دشوار و مستلزم داشتن امکانات خاص و ادوات خاص همچنین نیازمند داشتن  دانش و تخصص کافی و تجربه در این زمینه و همچنین داشتن زمان کافی هست که براحتی در هر خانه ای پیدا نمیشه  خاصه اینکه ,با هزینه کم هم نمیشه اون امکانات رو مهیا کرد مالت سازی نیازمند مونیتور کردن لحظه به لحظه مراحل خیساندن تا جوانه زنی و خشک کردن  ان هم در فضایی  خاص با رطوبتی خاص و دمایی خاص و بدونه نور هست  تا جایی که شرکتی مثل به مالت (که در این زمینه در ایران , مدعی و صاحب نام هست ) هم گاها در تبدیل جو به مالت جو دچار ایراد و مشکل میشه که وقتی از مالت هاش در زمان خیساندن تست ید میگیریم , تا ببینیم چه مقدار از نشاسته موجود در مالت به قند تبدیل شده , مشاهده میکنیم که این مالت اصلا فاقد نشاسته ست !!! واین یعنی که یک اشتباه ولو کوچک در روند مالت سازی رخ داده , که این مالت فاقد نشاسته برای قند سازی شده و یا به عبارت بهتر این دانه اصلا مالت نشده !!!! (این تجربه رو دوسال پیش از دانه های شرکت به مالت داشتیم و در موردش همین جا گزارش شد و بحث شد ..
البته اینو نگفتم که شرکت به مالت رو زیر سوال ببرم نه اینو به این خاطر گفتم که خاطرنشان کنم مالت سازی پروسه ای سخت و پیچیده ست و علاوه بر داشتن دانش و تخصص , نیازمند تجربه بسیار زیادی هست  تا بتوان مالت خوب تولید کرد البته این فقط مربوط به پروسه  تولیدش بود وصد البته مشکل اصلی نژاد دانه جویی هست که درصد پروتئین پایینی داشته باشه (حداقل 10درصد و حداکثر 12 درصد ) وهمچنین یک دست بودن اندازه جو ها تا 90% و فاکتور های دیگه ای که با تایید همه انها میتوان از ان دانه جو در تولید مالت استفاده کرد که خوب در ایران چون بدنبال جو برای استفاده های پروتینی مثل صنایع غذایی و همچنین برای دامداری ها هستند  توجه چندانی به جو برای مالت سازی نشده  و بیشتر عصاره های مالت چون برای شیرینی سازی مصرف میشوند پس طبعا نیازی به جوی کم پروتین در این صنعت حس نشده ولی در بخش مالت سازی برای ماالشعیر  معمولا  یا از کشور های صاحب این صنعت , وارد میشه  و یا از اقلام موجود در ایران مانند  جوی بهرخ , استفاده میشه در مورد نوع شکل جو معمولا اقلام جو را , با نام دو سر و یا 6 سر اسم گذاری میکنند جوی 6 سر دارای انزیم های بیشتری هست و از این رو برای ترکیب با مالتهای پر پروتئین مثل گندم و یا برنج (برخی از سبک های ابجو) مناسب تر هست ..
ضمن اینکه اصلا حتی اگه دانه جوی مرغوب برای کشت هم داشته باشید در مقیاس کشت در خانه , توجیح اقتصادی نداره بدردسرش هم نمیارزه (فقط کاشت) مگر اینکه خانه تان مزرعه ای باشد که بتوانید حد اقل یک تن جو برای مصرف یکسال خود کشت کنید .. ضمن اینکه کاشتن گندم در خانه و , ارد کردن  ان و سپس خمیر و پختن نان , بسیار بسیار بسیار راحت تر و متفاوت تر از کاشتن جو و مالت کردن ان و استخراج قند و عصاره از ان هست و این مثال درستی برای این کار نیست ..

موفق باشید
چو ایران نباشد تن من مباد..
 

 

anything