inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

نویسنده تاپیک: وضعیت بحرانی شرابم ترش شده  (دفعات بازدید: 170 بار)

آفلاین Greajay

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 3
    • مشاهدۀ نمایه
وضعیت بحرانی شرابم ترش شده
« در: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۸:۰۰ »
سلام به همه اساتید
عزیزان من 100 کیلو انگور خریدم امادش کردم و 3 کیلو شکر اضافه کردم.له کردم ریختم داخل دبه و قفل هوا رو نصب کردم.(هیدرومتر هم خریدم ولی طریقه کار باهاشو بلد نیستم)
بعد دو روز قفل هوا فعال شد و به شدت گاز خارج میشد تقریبا بعد 15 روز غیر فعال شد و حبابی بیرو نمیومد
بعد از اینکه صاف کردم وقتی چشیدم لب ترش بود و اصلا شیرین نبود و الکلی حس نمیشد
دوباره بهش 4 کیلو شکر اضافه کردم و ریختم تو دبه و بعد از چند ساعت قفل هوا فعال شد
بعد از گذشت 20 روز از تخمیر ثانویه در دبه رو باز کردم که طعمش رو بچشم.یه مقدار ترش و یه مقدار شیرین بود ولی باز الکلی حس نردم
الانم حدود 30 رو میگذره و از شیرینیش داره کمتر میشه و ترش تر میشه.قفل هوا هم همچنان فعاله و هر 2 دقیقه حباب میده
دوستان خواهش یکنم کمک کنید.الان چیکار باید بکنم
دما حدود 18 درجه هست
 

آفلاین Greajay

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 3
    • مشاهدۀ نمایه
وضعیت بحرانی شرابم ترش شده
« پاسخ #1 در: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۵:۰۷ »
دوستان خواهش میکنم جواب بدین
زحماتم و ۱۰۰ کیلو انگور داره به از بین میره
 

آفلاین HameD07

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 96
  • تشکر شده: 48 بار
    • مشاهدۀ نمایه
وضعیت بحرانی شرابم ترش شده
« پاسخ #2 در: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۵:۴۷ »
باسلام خدمت شما دوست عزيز
واقعيتش من از شراب سر در نميارم ولي اينو ميدونم كه چه در شراب و يا چه در آبجو درصورت ترش شدن،ناشي از فعاليت باكتري هاي مزاحم و يا رسيدن اكسيژن و هوازي بودن باكتري هاي مفيد ميباشد و در صورت اضافه كردن مجدد شكر نيز بهتر نميشود كه هيچ بدتر هم ميشود بخاطر اينكه باكتري ها دوباره شروع به فعاليت ميكنند
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Greajay

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 113
  • تشکر شده: 104 بار
  • زشت باش، ولی خودت باش
    • مشاهدۀ نمایه
وضعیت بحرانی شرابم ترش شده
« پاسخ #3 در: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۳:۲۲ »
با درود
دوست عزیز دیگر شکر اضافه نکن زیرا وضعیت بدتر خواهد شد.
دمای شما مناسب است بگذارید شراب در آرامش باشد و تخمیرش تمام شود، با گذشت زمان به مرور شراب تلخ تر خواهد شد.
وقتی تخمیر انجام شده پس شراب حتما الکل دارد فقط ممکن است مقدار الکل کم باشد که شما متوجه آن نمیشوید که الکل شراب نیز با گذشت زمان به مرور چند درصدی بیشتر خواهد شد
.
فقط این طعم ترشی که گفتید چقدر است؟
چگونه است؟
آیا طعم و بوی اسیدی مثل سرکه دارد؟
زشت باش، ولی خودت باش
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Greajay

آفلاین Greajay

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 3
    • مشاهدۀ نمایه
وضعیت بحرانی شرابم ترش شده
« پاسخ #4 در: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۰:۲۰ »
خیلی ممنون
طعم ترشیش زیاد نیست
احساس میکنم از وقتی که صاف کردم و گذاشتم برای تخمیر ثانویه کمتر شده ترشیش
نه طعم و بوی سرکه نداره
اسیدی نیست
 

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 113
  • تشکر شده: 104 بار
  • زشت باش، ولی خودت باش
    • مشاهدۀ نمایه
وضعیت بحرانی شرابم ترش شده
« پاسخ #5 در: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۶:۲۴ »
با درود مجدد
اصلا نگران نباشید
آن طعمی که میگویید مشکلی ندارد
 بخاطر لِرد و تفاله شراب است که اکنون با صاف شدن شراب کمتر شده و بعدا با ته نشین و زلال شدن شراب به کلی از بین خواهد رفت
زشت باش، ولی خودت باش
 

آفلاین Hamid_reza

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 127
  • تشکر شده: 142 بار
    • مشاهدۀ نمایه
وضعیت بحرانی شرابم ترش شده
« پاسخ #6 در: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۷:۵۸ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام به همه اساتید
عزیزان من 100 کیلو انگور خریدم امادش کردم و 3 کیلو شکر اضافه کردم.له کردم ریختم داخل دبه و قفل هوا رو نصب کردم.(هیدرومتر هم خریدم ولی طریقه کار باهاشو بلد نیستم)
بعد دو روز قفل هوا فعال شد و به شدت گاز خارج میشد تقریبا بعد 15 روز غیر فعال شد و حبابی بیرو نمیومد
بعد از اینکه صاف کردم وقتی چشیدم لب ترش بود و اصلا شیرین نبود و الکلی حس نمیشد
دوباره بهش 4 کیلو شکر اضافه کردم و ریختم تو دبه و بعد از چند ساعت قفل هوا فعال شد
بعد از گذشت 20 روز از تخمیر ثانویه در دبه رو باز کردم که طعمش رو بچشم.یه مقدار ترش و یه مقدار شیرین بود ولی باز الکلی حس نردم
الانم حدود 30 رو میگذره و از شیرینیش داره کمتر میشه و ترش تر میشه.قفل هوا هم همچنان فعاله و هر 2 دقیقه حباب میده
دوستان خواهش یکنم کمک کنید.الان چیکار باید بکنم
دما حدود 18 درجه هست
درود بر شما
از اینکه پیغام خصوصی شما را دیر دیدم پوزش میطلبم.
حتما استفاده از هیدرومتر را  فرا بگیرید چرا که بسیار کمک خواهد کرد هم به نحوه شراب سازی خودتان هم  به درک بهتر از دلیل مشکلات به وجود امده و یافتن راهکار.
اطلاعات داده شده از طرف شما کمی ناقص است . آیا در  15 روز تخمیر اولیه اقدام به هم زدن کردید و به چه نحوی؟
از آبسنجی اّب انگور و همچنین آبسنجی به هنگام صاف کردن هم که اطلاع ندارید. بنا بر این بر اساس حدس و گمان :

شما به 100 کیلو انگور له شده 3 کیلو شکر زدید .  خوب با فرض اینکه آبسنجی اولیه آب انگور 1.07 باشد این شکر اضافه شده آبسنجی را حدودا به 1.087 میرساند. و در این آبسنجی شما حدود 10  تا 11 درصد االکل  تولید خواهید کرد . که شاید تبدیل قند به الکل باعث این بوده که شما در اولین تست مزه  احساس شیرینی نکنید و همچنین چون الکل پایین بوده  و مزه ترشی غالب تر  گمان کردید الکل ندارد.  و مرتکب اشتباه بعدی شدید که در این زمان 4 کیلو شکر اضافه کردید.
ترش بودن شراب دلایل مختلفی دارد . بخشی از آن میتواند طبیعی باشد و بخشی دیگر میتواند نشانه وجود مشکل باشد که بدلیل فعالیت سایر باکتریها موجود روی انگور باشد. که در روش سنتی چون ضد عفونی صورت نمیگیرد بسیار رایج است و همچنین این ترشی متواند نتیجه فعالیت هوازی باشد که به دلیل بیش از اندازه قرار گرفتن انگور در معرض هوا باشد . ( انگور قرمز مقاومت زیادتری دارد اما به روش هم زدن  بسیار بستگی دارد برخی از دوستان گمان میکنند منظوراز هم زدن این است که 20 دقیقه محتویات رو هم بزنیم. که با این اشتباه  به ترش شدن شراب کمک میکنند . هم زدن فقط به اندازه خروج گاز و پایین فرستادن تاج تخمیر باید صورت بگیرد. ) . و گاهی برخی از افراد وجود این ترشی را هم طبیعی میدانند د رصورتی که اصلا طبیعی نیست. وجود ته مزه ترشی در شراب را بسته به روش  شراب سازی  و برخی دیگر از شرایط میتوان   قبول کرد اما  مزه قالب نباید ترشی باشد . اگر با مزه کردن شراب ترش  است مشکل هست.
اگر به شرابی که دارای مشکل ترش شدن هست دوباره شکر اضافه شود . در واقع خوراک بیشتری به باکتریهای مشکل زا رسانده اید و مشکل چند برابر میشود  و شراب ترش تر.

بعد از عمل صاف کردن شما بخش عظیمی از مخمرها  را ازبین میبرید و با این حال حجم عظیمی شکر به آن اضافه میکنید

 در هر صورت الان که فرمودید شراب مزه ترش و شیرین دارد باید تحمل کنید تا تخمیر کاملا تمام شود . تا قند موجود مصرف شود  و همانطوریکه دوستان فرمودند  برای قضاوت در مزه زود است .
امیدوارم که مشکل ترش شدن نداشته باشید و شرابتان خراب نشده باشد .

یک جام شراب صد دل و دین ارزد / یک جرعه می مملکت چین ارزد.
جز باده لعل نیست در روی زمین  / تلخی که هزار جان شیرین ارزد
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ramo

 

anything