inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

نویسنده تاپیک: غلظت شراب به چی بستگی داره  (دفعات بازدید: 133 بار)

آفلاین Saji

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 44
  • تشکر شده: 3 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت شراب به چی بستگی داره
« در: ۷ آذر ۱۳۹۶ - ۰۲:۵۹:۴۴ »
دوستان غلظت شراب به چی بستگی داره؟ و کلا شراب خوب باید غلظت خاصی داشته باشه؟
 

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت شراب به چی بستگی داره
« پاسخ #1 در: ۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۶:۱۷ »
سلام .تا حد زیادی بستگی به نوع آماده سازی و نوع انگور داره . برای مثال بنده امسال بار اولی که شراب گذاشتم رنگ بسیار زلال شد و رنگ اب انار تقریبا به دست اومد(قرمز تر) . چون انگور دقیقا در بهترین زمان رسیدن انگور سنندجی خریداری شد . اما در دور دوم که گذاشتم انگور باد سرد پاییزه خورده بود و کمی کشمش هاش بیشتر بود و انگور های موجود هم کمی ابشونو از دست داده بودند . شراب دوم غلظتش کمی بالاتر شده و رنگ بسیار قرمز تیره گرفته . شاید غلظت دو شراب محسوس نباشه ولی در رنگ خروجی محسوسه.
شخصا شرابی که کمی غلظتش از اب بالاتر باشه رو میپسندم.
می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 

آفلاین Hamid_reza

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 127
  • تشکر شده: 142 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت شراب به چی بستگی داره
« پاسخ #2 در: ۸ آذر ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۰:۲۶ »
 درود بر شما
غلظث شراب  را که در اصطلاح فرنگ ( wine body)  می نامند و به حالت دهان مزه یک شراب گفته گفته میشود .
و از این  نظر شرابها را به سه دسته تقسیم میکنند . لایت بادی . مدیوم بادی و فول بادی. (light,medium and full body)
عوامل زیادی در غلظت شراب نقش دارند ولی اصلی ترین آن الکل است . و دلیل آن این است که الکل با بالا بردن ویسکوزیته شراب دهان مزه پر تری را ایجاد میکند. شراب هایی با 12.5 درصد الکل به پایین را لایت بادی میگویند . بین 12.5 تا 13.5 را مدیوم بادی و بالای 13.5 درصد الکل را فول بادی مینامند.
سایر موارد تاثیر گزار بر روی غلظت  همانطور که جناب صوفی اشاره کردن نوع انگور است
همچنین نحوه درست کردن  شراب  بر غلظت آن تاثیر گذار است . میزان تانن موجود در شراب و  همچنین تخمیر مالولاکتیک همگی تاثیراتی بر بادی یا همان غلظت شراب دارند .
یک جام شراب صد دل و دین ارزد / یک جرعه می مملکت چین ارزد.
جز باده لعل نیست در روی زمین  / تلخی که هزار جان شیرین ارزد
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: FARAVAHAR

آفلاین Saji

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 44
  • تشکر شده: 3 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت شراب به چی بستگی داره
« پاسخ #3 در: ۸ آذر ۱۳۹۶ - ۰۲:۱۷:۰۹ »
بسیار ممنونم از پاسخ کاملتون
و یک سوال دیگه در مورد طعمو مزه شراب داشتم
من الان تقریبا ۴۳روز از تخمیر ثانویه شرابم میگذره و شراب صاف شدم ۱۳/۵ لیتر شد ۱۲لیترشو توی دوتا قرابه شیشه ای ریختم و ۱/۵لیترشو توی بطری پلاستیکی نوشابه
الان بعد از ۴۳روز رفتم و در اون بطری پلاستیکی رو باز کردم و یه مقدار خوردم تلخی عجیبی داشت نمیدونم این تلخی از الکل بوده یا بخاطر چیز دیگه ای بوده کلا طعمو مزه بدی داشت، این طعم بد عموما بخاطر این بطری پلاستیکیه؟یا که عوامل دیگه ای توش دخیله؟
من به این شراب فقط ۴ ۵ گرم مخمر ساف لاور اضافه کردم و ۸۰۰ گرم شکر به مجموع ۲۰لیتر شراب با تفاله،و افزودنی دیگه ای اضافه نکردم
میترسم طعم اون شرابی که توی قرابه شیشه ایم هست همین باشه البته هنوز ازش نخوردم چون همین الان ۵ ۶ سانت بالای دهنه باریک قرابه خالیه و اگر یکم بخورم خالی تر میشه،
حالا سوالم اینه چطور تشخیص بدم که این شراب فاسد شده یا سالمه؟

 

آفلاین Saji

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 44
  • تشکر شده: 3 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت شراب به چی بستگی داره
« پاسخ #4 در: ۸ آذر ۱۳۹۶ - ۰۲:۲۴:۲۱ »
ایا تو تخمیر ثانویه گرمای مثلا ۲۱درجه باعث بدطعم شدنش میشه؟
یا مثلا اون ۶ ۷ سانتی که بالای قرابه خالیه(قرابه دهن باریکه البته) باعث شده هوا واردش بشه و طعمشو بد کرده؟؟
یا مثلا ممکنه زودتر از اتمام تخمیر اولیه شرابو صاف کنیم باعث بشه طعمش بد شه؟من شرابم ۱۴روز تو تخمیر اولیه بود و همچنان تاج تخمیر شکل میگرفت