inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

نویسنده تاپیک: سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.  (دفعات بازدید: 279 بار)

آفلاین hojijon

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 57
  • تشکر شده: 30 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« در: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۴:۳۸ »
با درود فراوان خدمت اساتید و دوستان گرامی. بنده قبلا اقدام به تهیه شراب میکردم به صورت کاملا سنتی و از وقتی با این سایت خوب ودوستان واقعا دلسوز آشنا شدم واقعا خوشحال شدم و جای خسته نباشید و دست مریزاد داره.ماه گذشته اقدام به تهیه شراب کردم از دو نوع انگور سردشتی و قزوینی به نسبت مساوی به صورت سنتی  از همون ابتدا موقع له کردن چون شیرینی کمی داشت مقداری شکر اضافه کردم و به آبسنجی 1900رسوندمش.و بعد از یک روز در دبه موندن بخاطر تخمیر نشدن مخمر نان اضافه کردم و رو زی دوبار هم زدم حدود 13روز به آبسنجی 1000رسیدم بعد از صاف کردن حدود چهل لیتر شراب بهم داد کهتوی سه تا ظرف ریختم و به ازای هر ده لیتر صد گرم نبات اضافه کردم  قفل هوا رو نصب کردم قفل هوا شدت آنچنانی نداشت.تا اینکه بهد از چند روز متوقف شد.دمای هوا ی محیط 22درجه ثابت بود.تخمیر ثانویه تا امروز20روز طول کشید و کاملا محلی تاریک و با دمای ثابت درجه22بوده نا امروز.درب یکی از مخزن ها رو باز و آبسنجی کردم 995شده.بنده قبلا میزاستم تا چهل روز بمونه و باقی ماجرا که الان میبینم واقعا اشتباه هست تو این زمونه و داشتن امکانات .حالا سوالم اینه که با رسیدن به این آبسنجی آیا میتونم شیشه کنم؟واسه بیمه شدن محصول آیا مجاز به سولفیت زنی الان هستم.؟چه مقدار در لیتر؟.درضمن در نظر داشته باشین که مخزن تخمیر ثانویه باالاجبار پلاستیکی هست وشیشه های آمیزه شدن یک و دو نیم لیتری شیشه ای.با تشکر فراوان.
 

آفلاین hojijon

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 57
  • تشکر شده: 30 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #1 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۴:۰۹:۲۴ »
با درود مجدد.کسی از اسانید یا دوستان نظری نداره؟؟؟؟
 

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #2 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۴:۱۶ »
سلام . وقتی مخمر اضافه نمیکنید باید تا 3 روز هم به مخلوط زمان بدید تا بتونه خودشو بگیره و شروع بشه تخمیرش . یک روز زمان کمیه در اکثر موارد.
ابسنجی رو هم اشتباها 1900 نوشتید که 1090 درسته
بهتر بود مخمر نان استفاده نمیکردید . مخمر نان ته مزه ترشی بیشتری به نسبت مخمر طبیعی وارد شراب میکنه
اضافه کردن شیرینی جدید در تخمیر ثانویه اشتباه و بهتره انجام نشه
چون نبات(شیرینی) استفاده کردید در تخمیر ثانویه بهتر بود تا 5 روز دما 22 درجه باشه و بعدش به زیر 20 و در رنج 12 تا 15 نگهداری میکردید که هم ته نشین شدن بهتر انجام بشه و هم مخمر های مانده تا حدودی غیر فعال بشن و از تولید مواد ناخواسته و یا تلخی بیش از حد جلوگیری بشه
20 روز حداقل زمان در تخمیر ثانویه هست و بهترین زمانش برای انگور قرمز 60 روزه البته چون دبه پلاستیکی دارید میتونید 30 روزه هم جمعش کنید به شرطی که در ابتدای این مرحله خوب صافی کشیده باشید و یا سیفون رو با دقت بالایی انجام بدید که لرد وارد شیشه نشه تا حد امکان
برای امیزه شدن شخصا شیشه های 700 میلی لیتری و چندین شیشه 1.5 لیتری برای جمع های دوستانه و شیشه های 500 میلی لیتری برای مصارف شخصی رو انتخاب میکنم .
یادتون باشه شرابی که باز بشه بعد 14 روز اصلا مشابه روز اول باز شدن نیست به دلیل اکسید شدن پس بهتره هرچه بیشتر بر اساس نوع مصرفمون شیشه ای انتخاب کنیم که بعد از باز شدن در 3-4 روز مصرف بشه
در خصوص سولفیت زنی هم به دلیل  دانش و تجربه کم واگذار به دوستان دیگه میکنم .

می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: becks, hojijon, ramo

آفلاین becks

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 99
  • تشکر شده: 45 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #3 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۱:۰۷ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام . وقتی مخمر اضافه نمیکنید باید تا 3 روز هم به مخلوط زمان بدید تا بتونه خودشو بگیره و شروع بشه تخمیرش . یک روز زمان کمیه در اکثر موارد.
ابسنجی رو هم اشتباها 1900 نوشتید که 1090 درسته
بهتر بود مخمر نان استفاده نمیکردید . مخمر نان ته مزه ترشی بیشتری به نسبت مخمر طبیعی وارد شراب میکنه
اضافه کردن شیرینی جدید در تخمیر ثانویه اشتباه و بهتره انجام نشه
چون نبات(شیرینی) استفاده کردید در تخمیر ثانویه بهتر بود تا 5 روز دما 22 درجه باشه و بعدش به زیر 20 و در رنج 12 تا 15 نگهداری میکردید که هم ته نشین شدن بهتر انجام بشه و هم مخمر های مانده تا حدودی غیر فعال بشن و از تولید مواد ناخواسته و یا تلخی بیش از حد جلوگیری بشه
20 روز حداقل زمان در تخمیر ثانویه هست و بهترین زمانش برای انگور قرمز 60 روزه البته چون دبه پلاستیکی دارید میتونید 30 روزه هم جمعش کنید به شرطی که در ابتدای این مرحله خوب صافی کشیده باشید و یا سیفون رو با دقت بالایی انجام بدید که لرد وارد شیشه نشه تا حد امکان
برای امیزه شدن شخصا شیشه های 700 میلی لیتری و چندین شیشه 1.5 لیتری برای جمع های دوستانه و شیشه های 500 میلی لیتری برای مصارف شخصی رو انتخاب میکنم .
یادتون باشه شرابی که باز بشه بعد 14 روز اصلا مشابه روز اول باز شدن نیست به دلیل اکسید شدن پس بهتره هرچه بیشتر بر اساس نوع مصرفمون شیشه ای انتخاب کنیم که بعد از باز شدن در 3-4 روز مصرف بشه
در خصوص سولفیت زنی هم به دلیل  دانش و تجربه کم واگذار به دوستان دیگه میکنم .
با درود
با سپاس از شما جناب صوفی و کسب اجازه از جناب hojijon
قربان شما بعد از 60 روز به ظرف جدید سیفون نمیکنید جهت آمیزه شدن؟ مستقیم بطری میکنید ؟
آبسنجی انجام نمیدید در این 60 روز؟
در تمام دوره 60 روزه قفل هوا برقرار هست؟
با سپاس از شما و اطلاعاتتون
پیش آر پیاله را که شب میگذرد.
 

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #4 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۵:۳۷ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با درود
با سپاس از شما جناب صوفی و کسب اجازه از جناب hojijon
قربان شما بعد از 60 روز به ظرف جدید سیفون نمیکنید جهت آمیزه شدن؟ مستقیم بطری میکنید ؟
آبسنجی انجام نمیدید در این 60 روز؟
در تمام دوره 60 روزه قفل هوا برقرار هست؟
با سپاس از شما و اطلاعاتتون

سلام
بسته به دبه اگر نیاز باشه قبل از 60 روز به ظرف جدید سیفون میکنم . ولی کلا بیشتر از 60 روز نمیزارم کل زمان تخمیر ثانویه طول بکشه .
ابتدای 60 روز ابسنجی کردیم و چون اماده برای تخمیر ثانویه بوده وارد این مرحله شدیم پس اب سنجی دیگه نیازی نیست و تخمیر تا حد بالایی انجام شده و این زمان هم برای ته مانده تخمیر ، غیر فعال کردن باکتری ها برای اضافه کار کردن و صاف شدن شراب استفاده میشه .
در تمام این 60 روز محض اطمینان قفل هوا فعاله
مرحله آمیزه شدن هم 6 ماه صبر میکنم که درون بطری هست و  بعدش اماده مصرف میشه
البته لازم به ذکره در هنگام صافی کشی برای رفتن به تخمیر ثانویه وسواس شدیدی به خرج میدم تا نیاز به دوبار یا سه بار تغییر ظرف در مرحله تخمیر ثانویه نباشه یا بسیار کم بشه
اگر این وسواس نباشه احتمال زیاد شراب در بطری زلال نخواهد بود و با تکان دادن لرد ها در کل بطری پخش میشن .
می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: becks, hojijon, mehranmdr

آفلاین hojijon

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 57
  • تشکر شده: 30 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #5 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۸:۵۳ »
با درود فراوان خدمت دوستان گرامی.با تشکر از جناب صوفی.  دیشب بالاجبار مجبور به بطری کردن یه مخزن ده لیتری شدم . شلنگ سیفون رو از جنس شلنگ آکواریوم انتخاب کردم تاحداقل فشار ممکن رو داشته باشه.شلنگ رو کنار یه لوله مسی که قبلا ضد عفونی کرده بودم چسب کردم و حدود یک سوم پایینی دبه بصورت ثابت نگه داشتم و سیفون کردم.حدود یک سم پایینی هم با صافی پارچه ای صاف و بعد بطری و علامت گذاری کردم.به هنوز سی لیتر دیگه مونده تا بطری کنم.متابی سولفیت تهیه کردم ولی نمیدونم که آیا واسه آمیزه کردن چه مدت لازمه.توی یه تایپیک استاد خوندم که اگه دوباره سولفیت زنی کنیم شراب رو تا حداقل یک سال نمیشه استفاده کرد یا باید موقع استفاده هوا دهی کنیم.البته اون دوستمون درخواست آمیزه دو ساله رو کرده بود..اگر اشتباه نکنم حدود صد میلی گرم در یک لیتر مجاز هست واسه سولفیت زنی.البته این چهل لیتر شراب تو بهترین حالتش تا فصل انگور بعد مصرف میشه .البته بنده قبلا که شراب درست میکد نهایتا تا عید استفاده میشد وحجمش هم کمتر بود.دوستان که تجربه دارند اگه لطف کنند راهنمایی کنند واسه اینکه آیا واسه یک سال نیازی به سولفیت زنی در بطری هست؟ موفق و پیروز باشید
 

آفلاین becks

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 99
  • تشکر شده: 45 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #6 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۷:۱۱ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با درود
با سپاس از شما جناب صوفی و کسب اجازه از جناب hojijon
قربان شما بعد از 60 روز به ظرف جدید سیفون نمیکنید جهت آمیزه شدن؟ مستقیم بطری میکنید ؟
آبسنجی انجام نمیدید در این 60 روز؟
در تمام دوره 60 روزه قفل هوا برقرار هست؟
با سپاس از شما و اطلاعاتتون

سلام
بسته به دبه اگر نیاز باشه قبل از 60 روز به ظرف جدید سیفون میکنم . ولی کلا بیشتر از 60 روز نمیزارم کل زمان تخمیر ثانویه طول بکشه .
ابتدای 60 روز ابسنجی کردیم و چون اماده برای تخمیر ثانویه بوده وارد این مرحله شدیم پس اب سنجی دیگه نیازی نیست و تخمیر تا حد بالایی انجام شده و این زمان هم برای ته مانده تخمیر ، غیر فعال کردن باکتری ها برای اضافه کار کردن و صاف شدن شراب استفاده میشه .
در تمام این 60 روز محض اطمینان قفل هوا فعاله
مرحله آمیزه شدن هم 6 ماه صبر میکنم که درون بطری هست و  بعدش اماده مصرف میشه
البته لازم به ذکره در هنگام صافی کشی برای رفتن به تخمیر ثانویه وسواس شدیدی به خرج میدم تا نیاز به دوبار یا سه بار تغییر ظرف در مرحله تخمیر ثانویه نباشه یا بسیار کم بشه
اگر این وسواس نباشه احتمال زیاد شراب در بطری زلال نخواهد بود و با تکان دادن لرد ها در کل بطری پخش میشن .
با درود مجدد
از این جهت سوال کردم خدمتتون چون با اینکه بنده روی آبسنجی ۱.۰۰۰ به مرحله تخمیر ثانویه رفتم و مشابه جنابعالی با وسواس صاف کردم و از کیسه متقال نسبتا ضخیم استفاده کردم .
در دمای ۱۶تا۲۰ درجه ثانیه ای یک حباب خارج میشود.
روشم سنتی بوده.
شما آبسنجی نهاییتون چنده معمولا؟
و اینکه چون شما هم سنتی عمل میکنید ایا لب ترش هست شرابتان؟
البته در روش شما طبق فرمایش خودتان بعد از حدود ۵ روز حتما باید به دمای پایین منتقل شود زیرا بنظرم ۶۰ روز در دمای ۱۵ تا ۲۰ از طعم مورد نظر خارج میشود (البته قسمت اخر صحبتم در حد حدس هست اگر غیر از این هست اصلاح بفرمایید)

با سپاس فراوان و مجددا از جناب hojijon عذر خواهی میکنم.
پیش آر پیاله را که شب میگذرد.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: hojijon

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #7 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۴:۴۲ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با درود فراوان خدمت دوستان گرامی.با تشکر از جناب صوفی.  دیشب بالاجبار مجبور به بطری کردن یه مخزن ده لیتری شدم . شلنگ سیفون رو از جنس شلنگ آکواریوم انتخاب کردم تاحداقل فشار ممکن رو داشته باشه.شلنگ رو کنار یه لوله مسی که قبلا ضد عفونی کرده بودم چسب کردم و حدود یک سوم پایینی دبه بصورت ثابت نگه داشتم و سیفون کردم.حدود یک سم پایینی هم با صافی پارچه ای صاف و بعد بطری و علامت گذاری کردم.به هنوز سی لیتر دیگه مونده تا بطری کنم.متابی سولفیت تهیه کردم ولی نمیدونم که آیا واسه آمیزه کردن چه مدت لازمه.توی یه تایپیک استاد خوندم که اگه دوباره سولفیت زنی کنیم شراب رو تا حداقل یک سال نمیشه استفاده کرد یا باید موقع استفاده هوا دهی کنیم.البته اون دوستمون درخواست آمیزه دو ساله رو کرده بود..اگر اشتباه نکنم حدود صد میلی گرم در یک لیتر مجاز هست واسه سولفیت زنی.البته این چهل لیتر شراب تو بهترین حالتش تا فصل انگور بعد مصرف میشه .البته بنده قبلا که شراب درست میکد نهایتا تا عید استفاده میشد وحجمش هم کمتر بود.دوستان که تجربه دارند اگه لطف کنند راهنمایی کنند واسه اینکه آیا واسه یک سال نیازی به سولفیت زنی در بطری هست؟ موفق و پیروز باشید

بنده هم مصرفم رو برای فصل بعدی و جا افتادن شراب بعدی در نظر میگیرم . اگر مراحلو با دقت انجام بدید و در حجم های یک لیتر یا کمتر بطری کنید از کیفیت شراب کاسته نمیشه . فقط یادتون باشه بطری ها هرچه زلال تر بهتر . موم اندود کردن بطری هم برای نگهداری ۶ تا ۱۸ ماهه خوبه . اما برای بیشترش توصیه نمیشه چون شرابو به اصطلاح خفه میکنه. دمای نگهداری را بالای ۱۵ و زیر ۱۰ نزارید بشه تا کیفیت حفظ بشه . من یخچال قدیمی خالی برای این کار هم دارم. شخصا علاقه ای به افزودنی های شیمیایی ندارم و ترجیح میدم مصرف همون سالو شراب بزارم. این نکته هم ذکر کنم با اینکه شاید چند بار صاف میکنم  باز هم سعی میکنم از جایی که بطری زلال پر نشد رو به ظرف کوچک تری برگردونم و چند روز بعد سیفون کنم. کلا صبوری تو ساخت شراب خوبه.
طریقه سیفونتون هم خوبه . من هم تقریبا همین مسیرو میرمم
می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #8 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۴:۲۰ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با درود مجدد
از این جهت سوال کردم خدمتتون چون با اینکه بنده روی آبسنجی ۱.۰۰۰ به مرحله تخمیر ثانویه رفتم و مشابه جنابعالی با وسواس صاف کردم و از کیسه متقال نسبتا ضخیم استفاده کردم .
در دمای ۱۶تا۲۰ درجه ثانیه ای یک حباب خارج میشود.
روشم سنتی بوده.
شما آبسنجی نهاییتون چنده معمولا؟
و اینکه چون شما هم سنتی عمل میکنید ایا لب ترش هست شرابتان؟
البته در روش شما طبق فرمایش خودتان بعد از حدود ۵ روز حتما باید به دمای پایین منتقل شود زیرا بنظرم ۶۰ روز در دمای ۱۵ تا ۲۰ از طعم مورد نظر خارج میشود (البته قسمت اخر صحبتم در حد حدس هست اگر غیر از این هست اصلاح بفرمایید)

با سپاس فراوان و مجددا از جناب hojijon عذر خواهی میکنم.
ابسنجی معمولا زیر ۱ هست ولی امسال در دور دوم شراب ریختن  اشتباه لپی کردم و ابسنجی شد ۱.۰۴
به قول برادرم  هر آدمی سالی ۲۰ ثانیه مغز کامل از کار میافته
البته در تخمیر ثانویه اصلاح میشه این مورد لب شیرینی ولی خوب لب شیرینی خیلی کمو هم  ترجیح میدم
خیر شرابم ته مزه ترشی بسیار ناچیزی داره که بخشی از کاراکتر شرابه و نمیشه بهش لب ترش گفت.
البته نمیشه گفت سنتی به روش من چون تمام کلیات روش نوین توش لحاظ میشه فقط بجای متابی از وسواس و نظافت زیاد و عدم هوا دهی زیاد در هنگام صافی و جابجایی استفاده میکنم . بجای مخمر هم از ۱۵۰ کیلو انگور تمیز باز هم ۳۰ کیلو کشمش و خرابی و کم کیفیت جدا میکنم تا بهترین کیفیتو در خروجی داشته باشم . رو دون کردن هم حساسم تا پکتین اسیبی نبینه
امسال ۳۰ کیلو کشمش و انگور ضعیف و کمی کپک زده یا نرم شده و ابکی رو هم گذاشتم شراب بشه . اون ته مزه ترشیش به راحتی حس میشه و کیفیت پایینی داره.

بله دما رو بعد از چند روز پایین میارم تا مخمر ها اضافه بر سازمان فعال نباشند و در ته نشین شدن لرد ها هم کمک فراوانی میکنه.

می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: becks, hojijon

آفلاین Maziar v8

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 58
  • تشکر شده: 20 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #9 در: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۸:۵۴ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با درود فراوان خدمت دوستان گرامی.با تشکر از جناب صوفی.  دیشب بالاجبار مجبور به بطری کردن یه مخزن ده لیتری شدم . شلنگ سیفون رو از جنس شلنگ آکواریوم انتخاب کردم تاحداقل فشار ممکن رو داشته باشه.شلنگ رو کنار یه لوله مسی که قبلا ضد عفونی کرده بودم چسب کردم و حدود یک سوم پایینی دبه بصورت ثابت نگه داشتم و سیفون کردم.حدود یک سم پایینی هم با صافی پارچه ای صاف و بعد بطری و علامت گذاری کردم.به هنوز سی لیتر دیگه مونده تا بطری کنم.متابی سولفیت تهیه کردم ولی نمیدونم که آیا واسه آمیزه کردن چه مدت لازمه.توی یه تایپیک استاد خوندم که اگه دوباره سولفیت زنی کنیم شراب رو تا حداقل یک سال نمیشه استفاده کرد یا باید موقع استفاده هوا دهی کنیم.البته اون دوستمون درخواست آمیزه دو ساله رو کرده بود..اگر اشتباه نکنم حدود صد میلی گرم در یک لیتر مجاز هست واسه سولفیت زنی.البته این چهل لیتر شراب تو بهترین حالتش تا فصل انگور بعد مصرف میشه .البته بنده قبلا که شراب درست میکد نهایتا تا عید استفاده میشد وحجمش هم کمتر بود.دوستان که تجربه دارند اگه لطف کنند راهنمایی کنند واسه اینکه آیا واسه یک سال نیازی به سولفیت زنی در بطری هست؟ موفق و پیروز باشید

بنده هم مصرفم رو برای فصل بعدی و جا افتادن شراب بعدی در نظر میگیرم . اگر مراحلو با دقت انجام بدید و در حجم های یک لیتر یا کمتر بطری کنید از کیفیت شراب کاسته نمیشه . فقط یادتون باشه بطری ها هرچه زلال تر بهتر . موم اندود کردن بطری هم برای نگهداری ۶ تا ۱۸ ماهه خوبه . اما برای بیشترش توصیه نمیشه چون شرابو به اصطلاح خفه میکنه. دمای نگهداری را بالای ۱۵ و زیر ۱۰ نزارید بشه تا کیفیت حفظ بشه . من یخچال قدیمی خالی برای این کار هم دارم. شخصا علاقه ای به افزودنی های شیمیایی ندارم و ترجیح میدم مصرف همون سالو شراب بزارم. این نکته هم ذکر کنم با اینکه شاید چند بار صاف میکنم  باز هم سعی میکنم از جایی که بطری زلال پر نشد رو به ظرف کوچک تری برگردونم و چند روز بعد سیفون کنم. کلا صبوری تو ساخت شراب خوبه.
طریقه سیفونتون هم خوبه . من هم تقریبا همین مسیرو میرمم
دوست عزیز شرابی که تخمیرش کاملا تمام شده در دمای پایین مثل دمای یخچال مگه مشکلی پیدا میکنه؟ برای صاف شدنشم که خوبه
 

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #10 در: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۶:۲۷ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
دوست عزیز شرابی که تخمیرش کاملا تمام شده در دمای پایین مثل دمای یخچال مگه مشکلی پیدا میکنه؟ برای صاف شدنشم که خوبه

خیر مشکلی نداره ولی بهترین دمای پیشنهاد شده برای نگهداری شراب 52 درجه فارنهایت هست و دمای پایین هم میتونه به کیفیت شراب اسیب بزنه همانطور که دمای بالا میتونه باعث فعال شدن بی مورد مخمر ها بشه
دمای یخچال میتونه تا 4 درجه سانتی گراد هم برسه که بهتره شراب در این دما نگهداری نشه برای طولانی مدت . دمای یخچال قدیمی بنده هم بین 12 تا 15 تلورانس داره .

می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 

آفلاین Fmrfmr

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 98
  • تشکر شده: 43 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #11 در: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۰:۱۸ »
چون تاپیک در مورد سولفیت زنی هست شاید سوال من هم مربوط باشه.میخواستم ببینم سولفیت زنی به شراب در مرحله آمیزه چطور گاز و بوی اون خارج میشه؟
 

آفلاین ramo

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 5 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #12 در: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۱:۳۸ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]

چون نبات(شیرینی) استفاده کردید در تخمیر ثانویه بهتر بود تا 5 روز دما 22 درجه باشه و بعدش به زیر 20 و در رنج 12 تا 15 نگهداری میکردید که هم ته نشین شدن بهتر انجام بشه و هم مخمر های مانده تا حدودی غیر فعال بشن و از تولید مواد ناخواسته و یا تلخی بیش از حد جلوگیری بشه
 
 
برای امیزه شدن شخصا شیشه های 700 میلی لیتری و چندین شیشه 1.5 لیتری برای جمع های دوستانه و شیشه های 500 میلی لیتری برای مصارف شخصی رو انتخاب میکنم .
یادتون باشه شرابی که باز بشه بعد 14 روز اصلا مشابه روز اول باز شدن نیست به دلیل اکسید شدن پس بهتره هرچه بیشتر بر اساس نوع مصرفمون شیشه ای انتخاب کنیم که بعد از باز شدن در   

جناب صوفی بنده هم شراب رو با یه ته مزه بسیار کم شیرین میپسندم، برای اینکار تو مرحله تخمیر ثانویه به نظرتون شکر اضافه کنم؟

من هم دقیقا شیشه‌های ۷۰۰ سیسی و ۱.۵ لیتری دارم، فقط شما بجای چوب پنبه از در‌های معمولی‌ استفاده می‌کنید؟

و اینکه مهر و موم کردن بطری هارو می‌شه بفرمایید از چه راهی‌ انجام میدین؟ من در نظر دارم دور درب بطری رو با چسب سیلیکونی موم اندود کنم، نظرتون چیه قربان؟
 

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #13 در: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۸:۱۷ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
1510648456]
جناب صوفی بنده هم شراب رو با یه ته مزه بسیار کم شیرین میپسندم، برای اینکار تو مرحله تخمیر ثانویه به نظرتون شکر اضافه کنم؟

من هم دقیقا شیشه‌های ۷۰۰ سیسی و ۱.۵ لیتری دارم، فقط شما بجای چوب پنبه از در‌های معمولی‌ استفاده می‌کنید؟

و اینکه مهر و موم کردن بطری هارو می‌شه بفرمایید از چه راهی‌ انجام میدین؟ من در نظر دارم دور درب بطری رو با چسب سیلیکونی موم اندود کنم، نظرتون چیه قربان؟
اضافه کردن شیرینی در مرحله ثانویه توسط اساتید منع شده و توصیه نمیشه. بهتره یا از ابتدا برای شراب لب شیرین روال کار انجام بشه یا مانندکه بنده برای سیمین بری در هنگام سرو مقداری عسل میکس میکنم که تاثیرش مناسبه انجام بشه. بله با سلفون،  درب و در نهایت استفاده از چسب حرارتی و در انتها وارنیش پلمپ میکنم اما تلاش میکنم امسال چوب پنبه بتونم از فرنگ تهیه کنم
 چسب سیلیکونی زمان بره خشک شدنش اگر اشتباه نکرده باشم. 
البته اساتید پلمپ با موم رو پیشنهاد دادند که من فعلا به موم خالص دسترسی ندارم و تمایلی به استفاده از پارافین هم ندارم.
البته فکر میکنم با توجه به مقالات تاثیر مناسبی باید بشه از چوب پنبه استاندارد گرفت
می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ramo

آفلاین mehranmdr

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 2
  • تشکر شده: 2 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سولفیت زنی واسه آمیزه کردن.
« پاسخ #14 در: ۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۷:۲۸:۴۳ »
برای موم اندود کردن میتونید از مومهائی که برای طلاسازی هست استفاده کنید
در همه شهرها ابزار زرگر فروشها دارن که معمولا نزدیک بازار هر شهر هستن
تهران تو خیابان ناصر خسرو پاساژ امداد چندتا ابزار زرگری هست میتونید تهیه کنید
انواع مختلفی هم داره با رنگهای متفاوت
ایرانی هم داره که به نظر من مواد مصنوعی کمتری داره ولی بهش اسانس زدن که ممکنه به محتویات شیشه نفوذ کنه
بهتره از نوعی بخرید که بوی کمتری داره
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: واتوواتو