inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

نویسنده تاپیک: مدت طولانی‌ تخمیر اولیه  (دفعات بازدید: 460 بار)

آفلاین ramo

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 5 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #15 در: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۴:۰۵ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام . به سلامتی
به دلیل اینکه لرد همراه شرابتون هست کمی بیشتر گاز تولید میشه و این گاز باعث خارج شدن بوی چسب میشه . هرچند بنده دور درونی رو با سلفون محکم میکنم تا بوی چسب وارد نشه تا حد ممکن .
لطفا به شدت توجه داشته باشید فاصله شراب تا بالای درب باید به کمترین میزان ممکن باشه(حدود 2تا4 سانت)

البته اگر کمی بیشتر هم شد چون گاز جاشو میگیره زیاد نگران نباشید ولی انتظار نداشته باشید از دبه 40 لیتری 10لیترش خالی باشه و شراب چون گاز تولید میکنه اکسید نشه

مشکلی از بابت لرد نیست اما برای شراب قرمز میتونید از صافی دو مرحله ای استفاده کنید در آینده . به این صورت که یکبار صافی بکشید و درب رو محکم کنید . بعد از 24 ساعت دبه رو به ظرف جدید سیفون کنید که لرد ته نشین شده وارد شراب اصلی نشه و به زلالیت بالایی برسید در مرحله شیشه کردن. البته پیشنهاد میشه کمی متابی سولفیت هم استفاده بشه برای جلوگیری از اکسید شدن ولی خود من استفاده نمیکنم و سعی میکنم اروم تر و با ملاحظه بیشتر بجاش سیفون کنم.

ممنونم جناب صوفی سلامت باشید  :D

بله حواسم بود بشکه رو ۲ ۳ سانتیمتر خالی‌ گذشتم . فقط الان که اومدم دیدم بوی این چسب زیاده متاسفانه و اذیت کنندست.

متاسفانه اصلا یادم نبود زیرش سلفون بکشم. حالا به نظرم تو این یکی‌ ۲ روز چسب سیلیکون رو کامل حذف کنم بعد چسب حرارتی  یا خمیر نون تهیه کنم و اقدام به عایق بندی جدید بکنم. اگه نظر‌ی دارین ممنون میشم بفرمایید
 

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #16 در: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۰:۳۰ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
ممنونم جناب صوفی سلامت باشید  :D
بله حواسم بود بشکه رو ۲ ۳ سانتیمتر خالی‌ گذشتم . فقط الان که اومدم دیدم بوی این چسب زیاده متاسفانه و اذیت کنندست.

متاسفانه اصلا یادم نبود زیرش سلفون بکشم. حالا به نظرم تو این یکی‌ ۲ روز چسب سیلیکون رو کامل حذف کنم بعد چسب حرارتی  یا خمیر نون تهیه کنم و اقدام به عایق بندی جدید بکنم. اگه نظر‌ی دارین ممنون میشم بفرمایید

اگر مایل به پلمپ مجدد هستید میتونید سیفون مجدد کنید . با سرعتی که بین آرامش سیفون کردن و سرعت بخشیدن به انتقال شراب تعادلی برقرار باشه
میتونید از قرابه های 6 لیتری شیشه ای هم که از کیفیت مناسبی بر خوردار هستند استفاده کنید . و باقیشو در ظروف پلاستیکی 10 یا بیست لیتری بریزید. ریختن شراب هنگام تخمیر ثانویه درون شیشه بیشتر توصیه میشه .
همچنین مزیت بزرگی که قرابه داره اینه دربش بسیار قطرش کمه و این باعث میشه شراب طی 60 روز تخمیر ثانویه بسیار اکسیژن کمی باهاش درگیر باشه و مزیت بزرگ دیگش پلمپ بسیار اسونشه که با کمترین امکانات  و کمترین مقدار چسب میشه کامل اب بندیش کرد.
همچنین میتونید لرد هارو هم در این سیفون تا حد بالایی حذف کنید.


اگر مایل به انجام این کارا هم نبودید در صورتی که فکر میکنید بوی چسب از بیرون مشخصه و احتمال نفوذ زیادش به درون دبه کمه از پلمپ مجدد صرف نظر کنید در غیر اینصورت همون سلفون از داخل و چسب حرارتی از بیرون دورش کفایت میکنه . البته سلفون رو چند لایه فقط دور درونیش میکشیم که حکم نوار اب بندی رو داشته باشه

از تجارب دیگر دوستان هم که در تاپیک عایق بندیتون قبلا استفاده کردید .

این دبه ها هم بد نیست . فقط توجه داشته باشید این دبه چون زود قراره استفاده بشه من تا ته پرش نکردم چون شرابم  تمام شده بود .
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ramo

آفلاین ramo

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 5 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #17 در: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۴:۰۶ »
سپاسگزارم جناب صوفی از وقتی‌ که برای راهنمایی‌ کردنمون میذارید  :)
 

آفلاین becks

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 99
  • تشکر شده: 45 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #18 در: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۶:۵۰ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام . به سلامتی
به دلیل اینکه لرد همراه شرابتون هست کمی بیشتر گاز تولید میشه و این گاز باعث خارج شدن بوی چسب میشه . هرچند بنده دور درونی رو با سلفون محکم میکنم تا بوی چسب وارد نشه تا حد ممکن .
لطفا به شدت توجه داشته باشید فاصله شراب تا بالای درب باید به کمترین میزان ممکن باشه(حدود 2تا4 سانت)

البته اگر کمی بیشتر هم شد چون گاز جاشو میگیره زیاد نگران نباشید ولی انتظار نداشته باشید از دبه 40 لیتری 10لیترش خالی باشه و شراب چون گاز تولید میکنه اکسید نشه

مشکلی از بابت لرد نیست اما برای شراب قرمز میتونید از صافی دو مرحله ای استفاده کنید در آینده . به این صورت که یکبار صافی بکشید و درب رو محکم کنید . بعد از 24 ساعت دبه رو به ظرف جدید سیفون کنید که لرد ته نشین شده وارد شراب اصلی نشه و به زلالیت بالایی برسید در مرحله شیشه کردن. البته پیشنهاد میشه کمی متابی سولفیت هم استفاده بشه برای جلوگیری از اکسید شدن ولی خود من استفاده نمیکنم و سعی میکنم اروم تر و با ملاحظه بیشتر بجاش سیفون کنم.

ممنونم جناب صوفی سلامت باشید  :D

بله حواسم بود بشکه رو ۲ ۳ سانتیمتر خالی‌ گذشتم . فقط الان که اومدم دیدم بوی این چسب زیاده متاسفانه و اذیت کنندست.

متاسفانه اصلا یادم نبود زیرش سلفون بکشم. حالا به نظرم تو این یکی‌ ۲ روز چسب سیلیکون رو کامل حذف کنم بعد چسب حرارتی  یا خمیر نون تهیه کنم و اقدام به عایق بندی جدید بکنم. اگه نظر‌ی دارین ممنون میشم بفرمایید
با درود
از چه نوع چسب و با چه مار‌کی استفاده کردید؟؟
اگر چسب سیلیکونی استفاده میکنید.
چسب های سلیکونی یک نوعی دارند که بی بو هست و کمی گرانتر . تیوپی ۱۳تومن
پیش آر پیاله را که شب میگذرد.
 

آفلاین imanysfnjd

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 3
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #19 در: ۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۱:۳۹ »
با سلام
من اولین باری هست که شراب میزارم و چون از خیلیا نظر پرسیدم یکمی سردرگم شدم. من توضیحات رو میدم و اشکالاتمو میپرسم ممنون میشم کمک کنین
چون اولین بارم بود 15 کیلو انگور قرمز گرفتم و دونه هاشو مرتب و ب حوصله دون کردم و به توصیه بعضی دوستان داخل دبه ( دبه 20 لیتری آبی رنگ که  معمولا برای نگهداری زیتون استفاده میشه چون بهم گفتن که نور نباید بخوره انگور و محیط تاریک تر باشه بهتره) چند تا انگور رو با خوشه انداختم تا مزه گس بودن بگیره مشروب. دستکش یکبار مصرف دست کردم و تا جایی که میشد له کردم و درب دبه رو بستم و دبه رو داخل حموم گذاشتم( به توصیه دوستان) فرداش از رو کنجکاوی در دبه رو باز کردم دیدم بوی الکل به مشام میاد و عمل تخمیر داره انجام میشه ( چون من تو بعضی تاپیکایه اینجا خوندم که بعضیا مخمر اضافه میکنن تعجب کردم در صورتیکه دوستانم به من گفتن همون گرد سفید رنگی که رو انگور هست باعث عمل تخمیر میشه  و به همین جهت انگورا رو نباید شست. در ضمن انگورهایی که من انتخاب کردم هم کاملا مشکی هم آبدار و هم بسیار شیرین هستند) هر دو روز یه بار انگورها رو هم میزدم و مابقیشونو له میکردم. چون تفاله ها کاملا بالا میومدن و آب انگور زیر تفاله ها بود و چون من سوپاپ واسه تخلیه گاز درست نکرده بودم( بهم گفته بودن لازم نیست)  هر بار که در دبه رو باز میکردم تا هم بزنم انگورارو میدیدم که آب انگورا قل قل میکنه و میجوشه البته نه با شدت زیاد اما معلوم بود قل زدنش. الان که یک هفته میگذره من سه بار تا حالا هم زدم . لطفا چند تا راهنمایی کنین
1) دوره اول یعنی تا چه زمانی باید توو دبه و با این شرایط محیطی بمونه؟ و اگر بمونه بازم باید به همین شکل هم بزنم؟ یا نه دیگه دست نزنم یا نه باید هر روز دربشو باز کنم و هم بزنم ؟
2) من هیچ شکر یا ماده شیرین کننده ای با دبه اضافه نکردم آیا بعد از اینکه از صافی رد کردم و داخل بطری ریختم میتونم اونجا بهشون اضافه کنم؟
3) از نظر زمان بندی به صورت کلی یه توضیحی بدین. مثلا 15  روز تو دبه - 30 روز توو بطری - و ...
اگه موارد ریزی هست که مهم باشن ممنون میشم راهنمایی کنین. من توو نظرات داشتم میگشتم کسی با جزییات توضیح نداده و پراکندست .مرسی
 

آفلاین FARAVAHAR

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 45
  • تشکر شده: 37 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #20 در: ۳ آذر ۱۳۹۶ - ۰۳:۲۰:۴۲ »
۱- تا زمانی که هیدرومتر عدد ۱.۰۲ رو نشون بده ( در روش سنتی چیزی حدود ۲ تا ۳ هفته)
۲- خیر
۳- تا رسیدن عدد هیدرومتر به ۱.۰۲ داخل بشکه و بعد از اون داخل قرابه شیشه‌ای (بعد از ۲ تا ۳ هفته از بشکه به قرابه شیشه‌ای منتقل کنید و حداقل استراحت ۲ ماه)
بعد از اتمام مرحله دوم و رسیدن هیدرومتر به عدد ۱.۰۰۰ و کمتر و حداقل استراحت یعنی ۶۰ روز اقدام به بطری کردن کنید
تعجب نکنید دوست عزیز
وقتی شما هم روش علمی رو به روش سنتی ترجیح بدید، در به در دنبال مخمر خواهید گشت
ضمنن در تخمیر اولیه قفل هوا لازم نیست ولی در تخمیر ثانویه از اوجب واجبات است
در آخر اینکه جزوه شراب سازی استاد هدل رو دانلود کنید بارها و بارها مطالعه‌ش کنید و مطالعه‌ش به دوستانتون هم پیشنهاد بدید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Bakhtiar, imanysfnjd

آفلاین nima77

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 1
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #21 در: ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۸:۰۷ »
سلام به همه اساتيد،من امسال بار اولي هست كه شراب گذاشتم و به دليل ماموريت ناخواسته اي كه پيش اومد ايران نبودم براي يك ماه، به توصيه يكي از دوستان ناچار شدم از روشي استفاده كنم كه خودش چندباري استفاده كرده بود يعني رختن انگورهاي له شده در دبه و زدن قفل هوا از همون ابتدا و ماندگاري براي 2 ماه. الان ديگه بايد برداشت كنم.  به تازگي با سايتتون آشنا شدم و حتما در سال اينده از همون پودر استريل كننده و مخمر استفاده خواهم كرد ولي عجالتا نگران كپك هستم براي امسال، ايا ميشه اون پودر رو الان هم استفاده كرد يه ديگه راهي نداره وهمه چيز رو به شانس واگذار كنم؟ ممنون ميشم سريعتر راهنمايي كنيد چون آخر هفته ميخوام شيشه كنم، ضمنا اين رو هم بگم كه يه مقدار انگور اضافه اومده بود كه توي دبه كوچيك ريختم و پريشب  شيشه كردم، ميزان الكل و طعم خوبي داشت نسبتا ولي معلوم بود كه بايد بيشتر جا بيوفته.
ممنون از همه