inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

نویسنده تاپیک: مدت طولانی‌ تخمیر اولیه  (دفعات بازدید: 461 بار)

آفلاین ramo

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 5 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« در: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹:۱۰ »
درود

دوستان من انگور هارو تاریخ ۱۱ آبان له‌ کردمو ریختم تو بشکه. به روش سنتی درست کردم. هرروز هم ۲ بار هم زدم. هوای اتاق تقریبا بین ۲۲ - ۲۶ درجه هست.

انگورم سردشتی و دیم بود و خیلی‌ گوشتی، امروز صبح باز هم تاج تخمیر شکل گرفته بود ولی‌ دیگه یه مقدار خیسه و به اون خشکی روز‌های اول نیست. بنظرتون تایمش طولانی‌ نشده؟  یک کم از شراب هم چشیدم شیرینیش می‌شه گفت کم شده و الکل به نسبت خوبی‌ داره. متاسفانه هیدرومتر ندارم. نظرون چیه صبر کنم فعلا برای صاف کردن؟

یه سوال دیگه هم دارم، من اتاقم زیر ۲۵ درجه هست، برای تخمیر ثانویه می‌تونم ببرم بالکن بذارم که خوب شب‌ها احتمالا به ۱۰ درجه هم میرسه، نظرتون چیه؟
 

آفلاین پارسا

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 12
  • تشکر شده: 6 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #1 در: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۸:۵۲ »
با سلام. بنظرم شما هروقت که نسبت شیرینی و الکل مدنظر رو چشیدید تخمیر ثانویه رو انجام بدین به خصوص اگه قصد دارین تو دمای سرد بذارید دبه رو. چون زیر ۱۰ درجه کاملا متوقف میشه تخمیر.  اما درکل بالکن اصلا جای مناسبی برای شراب نیست. چون هم جریان هوا زیاده. نور و گرما در روز زیاده. و دمای زیر ۱۰ هم توصیه نمیشه برای مرحله دوم. بنظرم اتاقتون گزینه مناسب‌تری باشه.
چون عهده نمی شود کسی فردا را     حـالی خوش دار اين دل پر سودا را
می نوش به ماهتاب ای ماه که ما        بـسيار بـــگردد و نــيـابد ما را
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ramo

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #2 در: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۵:۵۰ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
درود

دوستان من انگور هارو تاریخ ۱۱ آبان له‌ کردمو ریختم تو بشکه. به روش صنعتی‌ درست کردم. هرروز هم ۲ بار هم زدم. هوای اتاق تقریبا بین ۲۲ - ۲۶ درجه هست.

انگورم سردشتی و دیم بود و خیلی‌ گوشتی، امروز صبح باز هم تاج تخمیر شکل گرفته بود ولی‌ دیگه یه مقدار خیسه و به اون خشکی روز‌های اول نیست. بنظرتون تایمش طولانی‌ نشده؟  یک کم از شراب هم چشیدم شیرینیش می‌شه گفت کم شده و الکل به نسبت خوبی‌ داره. متاسفانه هیدرومتر ندارم. نظرون چیه صبر کنم فعلا برای صاف کردن؟

یه سوال دیگه هم دارم، من اتاقم زیر ۲۵ درجه هست، برای تخمیر ثانویه می‌تونم ببرم بالکن بذارم که خوب شب‌ها احتمالا به ۱۰ درجه هم میرسه، نظرتون چیه؟


از چه مخمری استفاده کردید و مقدارشو چقدر ریختید .
زیر 10 روز خیلی خوبه صافی کشیده بشه ولی تا 22 روز هم با هم بودنش قابل  تحمله در شرایط خودش.
2 تا 3 روز دیگه ادامه بدید و بعد از اون صافی بکشید . بزارید تاج تخمیر بیشتر ابکی بشه

برای تخمیر ثانویه دمای مناسب بین 15 تا 20 درجه هست که بهترش اینه بعد از چند روز دما بین 12 تا 15 ثابت بشه تا تخمیر کم کم متوقف بشه
دمای بالای 25 هم میتونه حالت جوشیده شدن به شراب بده و از کیفیت اون بکاهه. به عد نفوذ نور و هوا هم توجه کافی داشته باشید
می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ramo

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 113
  • تشکر شده: 104 بار
  • زشت باش، ولی خودت باش
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #3 در: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۶:۰۲ »
با درود خدمت اساتید بزرگوار
دوست عزیز اگه منظورت از روش صنعتی همون روش سنتی هست هنوز زوده برای صاف کردن شراب و چند روز دیگه باید صبر کنی
همین که میگی شیرینیش کمتر شده یعنی هنوز باید صبر کنی تا زمانی که تقریبا دیگه شیرین نباشه
برای تخمیر ثانویه هم بالکن اصلا مناسب نیست بهتره از جایی مثل زیرزمین یا انباری استفاده کنی
موفق باشی
زشت باش، ولی خودت باش
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ramo

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 1012
  • تشکر شده: 1857 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #4 در: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۱:۳۱ »
با درود
جناب ramo همونطور که دوستان گفتن یکی دوروز دیکه بهشون زمان بدید و بعد صاف کنید ضمن اینکه دما برای تخمیر اولیه و ثانویه , دما باید در یک تلورانس  و دامنه خاصی قرار بگیره وعمولا دامنه امن برای شراب در تخمیر ثانویه 20 تا 15 عنوان میشه  ولی میتونین تا 22 درجه هم اینکار رو انجام بدین ولی دامنه تغییرات دما نباید از 5 الی 7 درجه تغییر کنه یعنی نمیشه  شب در دمای 10 درجه باشه و روز در دمای 22 درجه !!!! یا باید تمهداتی مثل پیچیدن پتو در شب , بدور  دبه  انجام بدین و صبح پتو رو باز کنید تا تغیرات دما بیشتر از دامنه گفته شده نباشه
جناب واتوواتو منظور از صنعتی ,روش نوین و علمی هست نه سنتی ..
موفق باشید
چو ایران نباشد تن من مباد..
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ramo, واتوواتو

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 113
  • تشکر شده: 104 بار
  • زشت باش، ولی خودت باش
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #5 در: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۳:۱۶ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]

جناب واتوواتو منظور از صنعتی ,روش نوین و علمی هست نه سنتی ..
موفق باشید
بله حق با شماست
فقط چون ایشون اسمی از مخمر و نوع و مقدارش نیاوردند بنده احساس کردم شاید از روش سنتی استفاده کرده باشند
زشت باش، ولی خودت باش
 

آفلاین ramo

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 5 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #6 در: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۳:۱۸ »
ممنون از همه بزرگوارانی که پاسخ دادین

جناب  واتوواتو  و datam  عذر خواهی‌ می‌کنم بابت اشتباه تایپی ،منظورم سنتی بود نمی‌دونم چی‌ شد اشتباه نوشتم  :-\ خیالم راحت شد که فعلا دیر نشده.

مرسی‌ دوستان، پس برای تخمیر ثانویه هم همون میزارم تو اتاق دما رو هم زیر ۲۲-۲۳ درجه نگه میدارم .
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: واتوواتو

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #7 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۳:۳۹ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
پس برای تخمیر ثانویه هم همون میزارم تو اتاق دما رو هم زیر ۲۲-۲۳ درجه نگه میدارم .

اگر بتونید دما رو به زیر 20 بیارید بهتره . اگر تخمیرتون کاملا تمام شده و حبابی ندارید دمای رنج 12 تا 15 درجه میتونه به ته نشینی بهتر و غیر فعال کردن باکتری ها کمک کنه که باکتری ها از هم تغذیه نکنند که بوی بدی برای شراب به وجود بیارند . دمای بالای 20 عمل تخمیر رو روشن میکنه.
می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 

آفلاین ramo

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 5 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #8 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۱:۳۱ »
ممنون جناب صوفی

فعلا که امروز باز هم تاج تخمیر شکل گرفت،و به محض اینکه هم زدن تموم می‌شه باز هم صدای حباب‌ها رو می‌شه شنید ، برای همین و به گفته دوستان برای صاف کردن دست نگه داشتم.

فقط یه‌چیزی، من همین الان اگه شرابم رو صاف کنم فقط تو شیرین بودن مزهٔ شراب نهایی تاثیر میذاره ؟ یعنی‌ الان ظاهراً هنوز قند انگور‌ها توین شرابم موجوده که فعلا مخمرها فعالیت می‌کنن، اگه صاف کنم فقط این پروسه تبدیل قند به الکل متوقف می‌شه یا رو فاکتور‌های دیگه هم تاثیر میذاره؟

 

سعی‌ می‌کنم به فرمایش شما پنجره اتاق رو باز بذارم ولی‌ شرایط جوری هست که واقعا دسترسی‌ به دمای زیر ۲۰ درجه برام ممکن نیست متاسفانه ...
 

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #9 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۵:۵۱ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
ممنون جناب صوفی

فعلا که امروز باز هم تاج تخمیر شکل گرفت،و به محض اینکه هم زدن تموم می‌شه باز هم صدای حباب‌ها رو می‌شه شنید ، برای همین و به گفته دوستان برای صاف کردن دست نگه داشتم.

فقط یه‌چیزی، من همین الان اگه شرابم رو صاف کنم فقط تو شیرین بودن مزهٔ شراب نهایی تاثیر میذاره ؟ یعنی‌ الان ظاهراً هنوز قند انگور‌ها توین شرابم موجوده که فعلا مخمرها فعالیت می‌کنن، اگه صاف کنم فقط این پروسه تبدیل قند به الکل متوقف می‌شه یا رو فاکتور‌های دیگه هم تاثیر میذاره؟

 

سعی‌ می‌کنم به فرمایش شما پنجره اتاق رو باز بذارم ولی‌ شرایط جوری هست که واقعا دسترسی‌ به دمای زیر ۲۰ درجه برام ممکن نیست متاسفانه ...
وقتی شراب رو صاف میکنید بسیاری از مخمر ها از شراب خارج میشند و مقدار کمی همراه مایع باقی میمونه (بسته به کیفیت صافی کشیدنتون)
اگر خیلی شیرین هست میتونید کمی لرد رو هم به دبه صافی اضافه کنید تا تخمیر یکهو متوقف نشه و بعد از اتمام حباب زنی دوباره به دبه جدید صافی کنید. مزیت این کار اینه هم از شیرینی شراب کاسته میشه و هم بخش اعظمی از تفاله همراه شراب باقی نمیمونه که بو و طعم بد به شراب بده. البته این کار ایده آل نیست ولی میشه ازش استفاده کرد.
اگر شیرینی خیلی کمی حس میکنید، نیازی به این کار نیست و مخمر های مانده در مایع شراب طی 60 روز تخمیر ثانویه به راحتی اون شیرینی کم رو برطرف میکنند .
از اون جایی که شرابتون دارای شیرینی هست بهتره دما زیر 20 نیاد تا موقعی که حباب زنی دارید.
دمای 12 تا 15 برای جا افتادن شراب ایده آله ولی تو رنج 20 درجه هم مشکل حادی ایجاد نمیکنه .
می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: hojijon, ramo

آفلاین ramo

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 5 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #10 در: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۵:۰۶ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
ممنون جناب صوفی

فعلا که امروز باز هم تاج تخمیر شکل گرفت،و به محض اینکه هم زدن تموم می‌شه باز هم صدای حباب‌ها رو می‌شه شنید ، برای همین و به گفته دوستان برای صاف کردن دست نگه داشتم.

فقط یه‌چیزی، من همین الان اگه شرابم رو صاف کنم فقط تو شیرین بودن مزهٔ شراب نهایی تاثیر میذاره ؟ یعنی‌ الان ظاهراً هنوز قند انگور‌ها توین شرابم موجوده که فعلا مخمرها فعالیت می‌کنن، اگه صاف کنم فقط این پروسه تبدیل قند به الکل متوقف می‌شه یا رو فاکتور‌های دیگه هم تاثیر میذاره؟

 

سعی‌ می‌کنم به فرمایش شما پنجره اتاق رو باز بذارم ولی‌ شرایط جوری هست که واقعا دسترسی‌ به دمای زیر ۲۰ درجه برام ممکن نیست متاسفانه ...
وقتی شراب رو صاف میکنید بسیاری از مخمر ها از شراب خارج میشند و مقدار کمی همراه مایع باقی میمونه (بسته به کیفیت صافی کشیدنتون)
اگر خیلی شیرین هست میتونید کمی لرد رو هم به دبه صافی اضافه کنید تا تخمیر یکهو متوقف نشه و بعد از اتمام حباب زنی دوباره به دبه جدید صافی کنید. مزیت این کار اینه هم از شیرینی شراب کاسته میشه و هم بخش اعظمی از تفاله همراه شراب باقی نمیمونه که بو و طعم بد به شراب بده. البته این کار ایده آل نیست ولی میشه ازش استفاده کرد.
اگر شیرینی خیلی کمی حس میکنید، نیازی به این کار نیست و مخمر های مانده در مایع شراب طی 60 روز تخمیر ثانویه به راحتی اون شیرینی کم رو برطرف میکنند .
از اون جایی که شرابتون دارای شیرینی هست بهتره دما زیر 20 نیاد تا موقعی که حباب زنی دارید.
دمای 12 تا 15 برای جا افتادن شراب ایده آله ولی تو رنج 20 درجه هم مشکل حادی ایجاد نمیکنه .
ممنون جناب صوفی

البته برای دمای زیر ۲۰ درجه برای تخمیر ثانویه بود که عرض کردم، با توجه به پاسخ قبلیتون...

بله الان شیرینی شراب بسیار کم شده تا جای که می‌شه گفت دیگه‌ مزهٔ شیرینی‌ رو حس نکردم. هرچند که من خودم به شخص دوست دارم شرابم ته مزه بسیار بسیار کم شیرینی‌ داشته باشه.

ولی‌ خوب چند وقت پیش جاتون خالی‌ یه شراب تیست کردم همه‌چیش عالی‌ بود ولی‌ متاسفانه شیرینی تقریبا زیادی داشت، تا جایی‌ که واقعا متعجب شدم طرف چطور شراب با این مقدار شیرینی‌ درست کرده بود!
 

آفلاین ramo

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 5 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #11 در: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۳:۵۱ »
درود

دوستان امروز دقیقا از تاریخ له‌ کردن انگورها ۲ هفته گذشته، امروز صبح که هم زدم باز هم یه ۵ ۶ سانتی تاج تخمیر داشت ولی‌ همونطوری که گفتم تقریبا آبکی‌ بود.

با توجه به سال‌های گذشته که شراب انداختم همیشه تا ۷ ۸ روز انگورها ته نشین می‌شدن،ولی‌ امسال ۲ هفته شده و همچنان تاج شکل میگیره...البته امسال انگور سردشتی تهیه کردم که احتمال میدم به خاطره این باشه که خیلی‌ گوشتی هستن ، این پروسه انقدر طولانی‌ شده...

یکم نگران کنندست  :-\ به نظرتون تا فردا هم اگه همینطوری بود دیگه بدون توجه به تاج تخمیر اقدام به صاف کردن بکنم؟ مشکل خاصی‌ که پیش نمیاد؟ البته عرض کردم که من خودم دوست دارم مقداری شرابم لب شیرین باشه.
 

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #12 در: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵:۳۲ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
درود

دوستان امروز دقیقا از تاریخ له‌ کردن انگورها ۲ هفته گذشته، امروز صبح که هم زدم باز هم یه ۵ ۶ سانتی تاج تخمیر داشت ولی‌ همونطوری که گفتم تقریبا آبکی‌ بود.

با توجه به سال‌های گذشته که شراب انداختم همیشه تا ۷ ۸ روز انگورها ته نشین می‌شدن،ولی‌ امسال ۲ هفته شده و همچنان تاج شکل میگیره...البته امسال انگور سردشتی تهیه کردم که احتمال میدم به خاطره این باشه که خیلی‌ گوشتی هستن ، این پروسه انقدر طولانی‌ شده...

یکم نگران کنندست  :-\ به نظرتون تا فردا هم اگه همینطوری بود دیگه بدون توجه به تاج تخمیر اقدام به صاف کردن بکنم؟ مشکل خاصی‌ که پیش نمیاد؟ البته عرض کردم که من خودم دوست دارم مقداری شرابم لب شیرین باشه.
نگران نباشید . عادیه تا ۱۶ روز. میتونید اگر ابکی شده صافی بکشید و باقیشو اگر زیاد شیرین نیست به عهده تخمیر ثانویه بزارید .
حتما هیدرومتر تهیه کنید برای دور بعدی.رنج ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰

برای شیرینی در هنگام سرو میشه از میکس با عسل استفاده کرد که میکسه خوبی ازش در میاد.
می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ramo

آفلاین ramo

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 33
  • تشکر شده: 5 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #13 در: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۷:۲۱ »
درود

خوب دوستان سپاسگزارم از راهنمایی‌ هاتون :)

من دیشب بالاخره بعد از ۱۴ روز شرابم رو صاف کردم. در کل همه‌ چیز به نظر خوب بود یه مقدار ازش چشیدم رنگ و بو خوب ،الکل هم مناسب  :P فقط یه مقدار لب ترش بود که با راهنمای شما بزرگواران و خوندن تاپیک‌های دیگه از دوستان، طبق فرمایش استاد هدل و جناب datam و صوفی عزیز به این نتیجه رسیدم که تو این مرحله هیچ گونه شیرینی‌ اضافه نکنم و اینکه لب ترشی و مزه فعلی‌ این شراب به خاطر خام بودن شراب هست و در مرحله آمیز کردن امیدواریم که برطرف شه .

حالا تو این بشکه ۴۰ لیتری که صاف کردم، یه ۴ ۵ لیتر امروز دیدم لرد ته‌نشین شده. ۲ تا سوال داشتم، اول اینکه مشکلی‌ نداره با این مقدار لرد ۳۰ ۴۰ روز مدت تخمیر ثانویه طی‌ بشه؟

و اینکه، من درب بشکه و دور لوله قفل هوا رو با چسب سیلیکونی کامل عایق بندی کردم،یه چند ساعتی‌ بو چسب زیاد بود الان دیگه‌ خیلی‌ بهتر شده و میدونم تا فردا کامل بوش میره، فقط اینکه به نظرتون این بو احیاناً به داخل شراب که منتقل نمی‌شه؟!
 

آفلاین صوفی

  • آبجوساز خانگی ماهر
  • **
  • تعداد پست کاربر: 114
  • تشکر شده: 103 بار
    • مشاهدۀ نمایه
مدت طولانی‌ تخمیر اولیه
« پاسخ #14 در: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۱:۳۸ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
درود

خوب دوستان سپاسگزارم از راهنمایی‌ هاتون :)

من دیشب بالاخره بعد از ۱۴ روز شرابم رو صاف کردم. در کل همه‌ چیز به نظر خوب بود یه مقدار ازش چشیدم رنگ و بو خوب ،الکل هم مناسب  :P فقط یه مقدار لب ترش بود که با راهنمای شما بزرگواران و خوندن تاپیک‌های دیگه از دوستان، طبق فرمایش استاد هدل و جناب datam و صوفی عزیز به این نتیجه رسیدم که تو این مرحله هیچ گونه شیرینی‌ اضافه نکنم و اینکه لب ترشی و مزه فعلی‌ این شراب به خاطر خام بودن شراب هست و در مرحله آمیز کردن امیدواریم که برطرف شه .

حالا تو این بشکه ۴۰ لیتری که صاف کردم، یه ۴ ۵ لیتر امروز دیدم لرد ته‌نشین شده. ۲ تا سوال داشتم، اول اینکه مشکلی‌ نداره با این مقدار لرد ۳۰ ۴۰ روز مدت تخمیر ثانویه طی‌ بشه؟

و اینکه، من درب بشکه و دور لوله قفل هوا رو با چسب سیلیکونی کامل عایق بندی کردم،یه چند ساعتی‌ بو چسب زیاد بود الان دیگه‌ خیلی‌ بهتر شده و میدونم تا فردا کامل بوش میره، فقط اینکه به نظرتون این بو احیاناً به داخل شراب که منتقل نمی‌شه؟!


سلام . به سلامتی
به دلیل اینکه لرد همراه شرابتون هست کمی بیشتر گاز تولید میشه و این گاز باعث خارج شدن بوی چسب میشه . هرچند بنده دور درونی رو با سلفون محکم میکنم تا بوی چسب وارد نشه تا حد ممکن .
لطفا به شدت توجه داشته باشید فاصله شراب تا بالای درب باید به کمترین میزان ممکن باشه(حدود 2تا4 سانت)

البته اگر کمی بیشتر هم شد چون گاز جاشو میگیره زیاد نگران نباشید ولی انتظار نداشته باشید از دبه 40 لیتری 10لیترش خالی باشه و شراب چون گاز تولید میکنه اکسید نشه

مشکلی از بابت لرد نیست اما برای شراب قرمز میتونید از صافی دو مرحله ای استفاده کنید در آینده . به این صورت که یکبار صافی بکشید و درب رو محکم کنید . بعد از 24 ساعت دبه رو به ظرف جدید سیفون کنید که لرد ته نشین شده وارد شراب اصلی نشه و به زلالیت بالایی برسید در مرحله شیشه کردن. البته پیشنهاد میشه کمی متابی سولفیت هم استفاده بشه برای جلوگیری از اکسید شدن ولی خود من استفاده نمیکنم و سعی میکنم اروم تر و با ملاحظه بیشتر بجاش سیفون کنم.


می خوردن و شاد بودن آيين منست
فارغ بودن ز کفر و دين؛ دین منست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ramo