inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : مشکل در فرایند تخمیر توسط fire...
[امروز ساعت ۱۴:۳۸:۵۴]


پاسخ : ادامه داشتن تخمیر و حباب زدن قفل هوا توسط davoud
[امروز ساعت ۱۴:۰۱:۳۲]


راز ساختن شراب ناب توسط Meraj
[امروز ساعت ۱۳:۴۹:۰۹]


در مورد شراب توسط Meraj
[امروز ساعت ۱۳:۲۴:۱۲]


پاسخ : بوی سرکه و ترشی شراب لطفا جواب بدین توسط Sadegh
[امروز ساعت ۱۳:۲۲:۳۷]


پاسخ : شراب تلخ! توسط Meraj
[امروز ساعت ۱۲:۴۱:۵۵]

نویسنده تاپیک: چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر  (دفعات بازدید: 139527 بار)

آفلاین علی

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 23
  • تشکر شده: 20 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #15 در: ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۰:۰۵ »
سلام
خیلی ممنون از پاسخهایتون .
آیا oak cubes را میشه مجددا برشته کرد و ازش استفاده متوالی کرد ؟ روشی بنظرتون میرسه ؟
از پوست میوه بلوط هم میشه استفاده کرد ؟
 

آفلاین ح ر

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 140
  • تشکر شده: 230 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #16 در: ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۸:۵۱ »
درود بر استاد هدل
سلام به دوستان پیشکسوت"دوست گرامی جناب علی"در مورد استفاده مجدد از چیپس بلوط مشکلی وجود ندارد و مادامیکه طعم و رنگ به شراب خام شما انتقال میدهد قابل استفاده میباشد"حقیر از یک پک چیپس سه بار متوالی استفاده کرده و جواب داد اما هر بار از دفعه قبل زمان بیشتری جهت امیزه شدن نیاز دارد(اما در مورد استفاده از چیپس بلوط در مخزن ثانویه آبجو داستان متفاوت میباشد و شما حتما میباست قبل از استفاده مجدد انرا داخل فر برشته و ضدعفونی نمایید)"در مورد پوست میوه بلوط اطلاعی ندارم و فکر نمیکنم مناسب باشد اما میتوانید در حجم کم تست و نتیجه را اعلام فرمایید.
پاینده باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam

آفلاین Abjosaz

  • هَدَل
  • مدیر کل
  • *****
  • تعداد پست کاربر: 338
  • تشکر شده: 1205 بار
  • هَدَل هستم یک آبجوساز خانگی!
    • مشاهدۀ نمایه
    • آبجوسازی خانگی
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #17 در: ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۸:۴۹ »
نقل قول
حالا بفرمائید این خطرناکه ؟!
والا به نظر بنده احتیاط واجب این است که مصرف نکنید چون اولاً هرچند کم ولی باز احتمالش هست که خطرناک باشد نه فقط به دلیل چیزهایی که میدانیم در آن هست مثل متانول بلکه به دلیل آن چیزهایی که نمی دانیم  در آن هست یا نیست یا چقدر هست! و ثانیاً چنین محصولی اصلاً مشروب خوش خوراکی نیست که نگران از دست دادنش باشید. استفاده از شکر در ایران برای تقطیر از آن دست موضوعاتی است که نمی شود به کسی توصیه کرد یا در پاسخ به پرسشش با خیال راحت گفت که خطری ندارد هرچند در تئوری می شود بدون مشکل از شکر استفاده کرد و در عمل هم در تمام دنیا استفاده میشود و حتی از افراد مختلفی در همین ایران هم می توانید بشنوید که بدون مشکل استفاده کرده اند ولی مادامی که به دلیل معلوم نبودن نوع شکر و روش استحصال آن، ریسک سلامتی وجود دارد شخصاً ترجیح میدهم بگویم استفاده نکنید مگر اینکه مطمئن باشید شکر طبیعی است و در تمام پروسۀ تولیدش از مواد شیمیایی استفاده نشده است. و البته بارها گفته ام و بار دگر هم می گویم که ما تا وقتی منبع قندی عالی و با قیمت مناسب مثل شیرۀ خرما داریم لزومی ندارد مانند مردمان سرزمینهای دیگر که ندارند از شکر یا مواد دیگر استفاده کنیم.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ح ر, hojijon

آفلاین علی

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 23
  • تشکر شده: 20 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #18 در: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۷:۳۲ »
ممنون جناب هدل !
من اینجوری نتیجه گیری کردم که با این حساب اگر آب میوه را تخمیر کنیم و شراب بشه مشکلی نیست . ولی همین محصول را اگر تقطیر کنیم و برندی بگیریم احتمال خطرش هست ؟
یا همون آب میوه تخمیر شده هم مشکل داره ؟ چون منابع قندیش را نمی دونیم !
گیج شدم حسابی...
اگر دو بار تقطیر کنیم بهتر میشه ؟
کربن اکتیو میتونه ناخالصی را بگیره ؟
پس من برندی چجوری درست کنم  :'(
راستی برای شیره خرما آبسنجی را تا چقدر برسونم و چه مخمری پیشنهاد می کنید ؟ چون آبسنجی بالا بابد باشه مخمر نان بزنم یا آبجو یا شراب ؟  مونتراچت دارم و ناتینگام . شنیدم مونتراچت برای تعریق جالب نیست
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ح ر

آفلاین ح ر

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 140
  • تشکر شده: 230 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #19 در: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۰:۵۲ »
درود بر استاد هدل
سلام خدمت دوستان پیشکسوت"با کسب اجازه از استاد هدل"دوست گرامی جناب علی"استفاده از تمامی قندهای طبیعی جهت تهیه شراب خام و سپس تقطیر مشکلی ندارد اما مهم اینجاست که شما دنبال چه نوع نوشیدنی سنگینی میباشید؟اما در مورد تقطیر دوباره باید عرض کنم خیر اوضاع بدتر خواهد شد و کربن فعال نیز کاری از پیش نخواهد برد"بهترین کار تهیه شراب خام از ابجوی میباشد که در ان شکر استفاده نکرده باشید و بجای شکر از قند خرما بمنظور بالا بردن تخمیرپذیری حریره و سپس تقطیر محصول"سعی کنید ابسنجی اولیه را زیر 1.055 تنظیم نمایید و با استفاده از میزان مخمر کافی و شرایط مناسب ابسنجی نهایی را پایین بیاورید"یکی از روشها استفاده از قرص پانکراتین در مخزن تخمیر بمنظور شکستن قندهای چند ملوکولی و در نتیجه کاهش ابسنجی نهایی میباشد.
پاینده باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, علی

آفلاین farshad

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 2
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #20 در: ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۷:۳۱ »
با عرض سلام خدمت اساتید عزیز
جدیدن مقداری عرق کشمش درست کردم ولی طعم تند و تیزی داره. فکر کنم بخاطر این باشه که هنوز تفاله ها ته نشین نشده بود و من هم عجله داشتم. بعد از گرفتن چند بطر تقطیر رو کنسل کردم تا تخمیر کامل بشه. حالا میخاستم بدونم حدسم برای
طعم تند و تیز عرق درسته یا ربطی نداره؟؟  من بشکه ها رو توی گرم خونه نگه میدارم و معمولا در مدت 20 تا 25 روز اقدام به تقطیر میکنم. ولی این سری بعد از ده روز اقدام کردم که طعمش تند شد. لطفا راهنمایی بفرمائید. ممنونم
 

آفلاین چیا

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 36
  • تشکر شده: 46 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #21 در: ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۲:۳۶:۳۹ »
با سلام خدمت عزیزان و استادان
به نظر بنده تندی یا بد طعمی شراب تاثیری در تقطیر نداره و مزه آخر هر عرقی در نهایت به نحوه تقطیر و دستگاه بر میگرده.
البته چون دستگاههای ما استاندارد نداره اگه شراب بهتر باشه از هر لحاظی خوب تقطیر بهتری هم داریم.
10 روز برای شراب کشمش بنظر بنده کم هستش و باید بیشتر تحمل می کردی. ولی با تقطیر با حوصله میشه عرق خوب گرفت.
بنده شراب بعد از تخمیر کامل می ذارم 2 تا 3 روز کمی هوا بخوره و کمی مزه ترشی بگیره ، معمولا هم عرقی خوش بو و با مزه دارم.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ارش007

آفلاین ققنوس

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 3
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #22 در: ۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۸:۱۳ »
سلام خدمت دوستان اهل دل میخواستم بدونم شراب در مرحله تخمیر اولیه چند درصد الکل تولید میکنه؟  یعنی قبل از صاف کردن باید چقدر الکل داشته باشه؟  سپاس
 

آفلاین Juya

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 42
  • تشکر شده: 39 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #23 در: ۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۳:۱۳ »
درود بر همه دوستان محترم
جناب ققنوس عزیز؛ درصد الکل شراب بستگی به آبسنجی اولیه و نهایی دارد که با توجه به توان تحمل مخمر استفاده شده متغیر است.
ضمنا روال انجمن بدین صورت است که سوالتان را باید در تاپیکی جدید مطرح کنید و در زیر تاپیک دیگران سوال نکنید.
باتشکر  شاد باشید
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: araq

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 272
  • تشکر شده: 81 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #24 در: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۲:۱۹ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام دوستان چند سوال در مورد تقطیر و تخمیر از دوستانی که سابقه این کارو دارن داشتم ممنون میشم حتی اگه یکی از سوالات رو میدونید راهنمایی کنید
1.در تخمیر خرما یا کشمش با مخمر نان دمای محیط باید چند باشه؟
2.در تخمیر خرما یا کشمش به ازای هر کیلو چند لیتر آب بریزم؟(بعضی جاها گفته شده دو بعضی سه بعضی چهار لیتر)
3.هم زدن شراب در مرحله تخمیر باید هر روز چند دقیقه و با چه شدتی باشه؟ چون من احساس میکنم هر موقع هم میزنم تخمیر برای چند ساعت متوقف میشه! با شدت زیاد هم میزنم دی اکسید کربنش بیاد بیرون
4.من داخل دیگ تقطیر دماسنج دارم که داخل مایع قرار میگیره. دمای شراب باید روی چند ثابت بمونه برای تقطیر؟
5.علت بوی بد عرق گرفته شده چی میتونه باشه؟ دمای تقطیر رو زیاد و کم کردم بو بود دمای تخمیر هم یبار 21 درجه و یبار 25 درجه ثابت بود بازم بو بود
6.هر کیلو خرما یا کشمش چقدر عرق 40 درصد باید بده؟
7.استفاده از فیلتر کربن اکتیو آیا ضرری برای الکل نداره و باعث تغییر ماهیتش نمیشه؟
مرسی
دماسنجتون نباید داخل مایع باشه باید دربالاترین قسمت روی دیگ ونزدیکترین قسمت به خنک کننده باشه .تاکیید میکنم گیج دماسنج نباید در شراب تخمیر شونده باشه ودمای مایع رو نشون بده بلکه باید بالای مایع باشه ودمای بخار را نشون بده(دمای بخار باید ۷۸درجه باشه نه مایع)
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب
 

آفلاین خیامی

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 26
  • تشکر شده: 14 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #25 در: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۲:۱۸ »
دماسنجتون نباید داخل مایع باشه باید دربالاترین قسمت روی دیگ ونزدیکترین قسمت به خنک کننده باشه .تاکیید میکنم گیج دماسنج نباید در شراب تخمیر شونده باشه ودمای مایع رو نشون بده بلکه باید بالای مایع باشه ودمای بخار را نشون بده(دمای بخار باید ۷۸درجه باشه نه مایع)
[/quote]

سلام بر همگی
با کسب اجازه از صاحبخانه
دوستان کسی اطلاع دقیقی دارد که اختلاف دمای مایع درون دیگ تقطیر و دمای بخار بالای آن چقدر  است . دماسنج دیگم را اشتباها در قسمت پایین و در مایع ته دیگ نصب کرده ام . ممنون 
 

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 272
  • تشکر شده: 81 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #26 در: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۳:۳۴ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
دماسنجتون نباید داخل مایع باشه باید دربالاترین قسمت روی دیگ ونزدیکترین قسمت به خنک کننده باشه .تاکیید میکنم گیج دماسنج نباید در شراب تخمیر شونده باشه ودمای مایع رو نشون بده بلکه باید بالای مایع باشه ودمای بخار را نشون بده(دمای بخار باید ۷۸درجه باشه نه مایع)

سلام بر همگی
با کسب اجازه از صاحبخانه
دوستان کسی اطلاع دقیقی دارد که اختلاف دمای مایع درون دیگ تقطیر و دمای بخار بالای آن چقدر  است . دماسنج دیگم را اشتباها در قسمت پایین و در مایع ته دیگ نصب کرده ام . ممنون
[/quote]درود اقاي خيامي من در انتهورا داشتم ميخوندم يادمه دقيقا نوشته بود ده درجه يعني دماي مايع بايد ٦٨درجه باشه  .باز من نميدونم اين سايت چقدر اطلاعاتش دقيق هيستش.اشتباه فاحش  درونش زياد پيداميشه.
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب
 

آفلاین Fmrfmr

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 98
  • تشکر شده: 43 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #27 در: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۷:۰۱ »
دوست عزیز دمای مایع تقطیر بسته به میزان الکل متغیره و نمیشه روش حساب کرد .یعنی به مرور که درصد الکل تبخیر میشه و میزان الکل مایع کمتر میشه دما بالاتر میره.یعنی اینکه اگه الکل خالص بود در دمای 78 درجه میجوشید ولی وقتی 10 درصد الکل در مایع هست مثلا در 85 درجه میجوشه و اگه الکل صفر باشه شاید نزدیکای 100 درجه.یه گراف هست که دمای جوش رو بسته به درصد الکل میده ولی کاربردی نیست.شما دماسنج رو اصلاح کنید بنظرم بهتره
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Milad b

 

anything