inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : مشکل در فرایند تخمیر توسط fire...
[امروز ساعت ۱۴:۳۸:۵۴]


پاسخ : ادامه داشتن تخمیر و حباب زدن قفل هوا توسط davoud
[امروز ساعت ۱۴:۰۱:۳۲]


راز ساختن شراب ناب توسط Meraj
[امروز ساعت ۱۳:۴۹:۰۹]


در مورد شراب توسط Meraj
[امروز ساعت ۱۳:۲۴:۱۲]


پاسخ : بوی سرکه و ترشی شراب لطفا جواب بدین توسط Sadegh
[امروز ساعت ۱۳:۲۲:۳۷]


پاسخ : شراب تلخ! توسط Meraj
[امروز ساعت ۱۲:۴۱:۵۵]

نویسنده تاپیک: چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر  (دفعات بازدید: 139528 بار)

آفلاین araq

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« در: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۵:۴۹ »
سلام دوستان چند سوال در مورد تقطیر و تخمیر از دوستانی که سابقه این کارو دارن داشتم ممنون میشم حتی اگه یکی از سوالات رو میدونید راهنمایی کنید
1.در تخمیر خرما یا کشمش با مخمر نان دمای محیط باید چند باشه؟
2.در تخمیر خرما یا کشمش به ازای هر کیلو چند لیتر آب بریزم؟(بعضی جاها گفته شده دو بعضی سه بعضی چهار لیتر)
3.هم زدن شراب در مرحله تخمیر باید هر روز چند دقیقه و با چه شدتی باشه؟ چون من احساس میکنم هر موقع هم میزنم تخمیر برای چند ساعت متوقف میشه! با شدت زیاد هم میزنم دی اکسید کربنش بیاد بیرون
4.من داخل دیگ تقطیر دماسنج دارم که داخل مایع قرار میگیره. دمای شراب باید روی چند ثابت بمونه برای تقطیر؟
5.علت بوی بد عرق گرفته شده چی میتونه باشه؟ دمای تقطیر رو زیاد و کم کردم بو بود دمای تخمیر هم یبار 21 درجه و یبار 25 درجه ثابت بود بازم بو بود
6.هر کیلو خرما یا کشمش چقدر عرق 40 درصد باید بده؟
7.استفاده از فیلتر کربن اکتیو آیا ضرری برای الکل نداره و باعث تغییر ماهیتش نمیشه؟
مرسی
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ح ر, Milad b, milad_sh

آفلاین چیا

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 36
  • تشکر شده: 46 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #1 در: ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۰:۱۱ »
با سلام.
عرض کنم بنده از دوستانم و در حد اساتید بزرگوار نیستم. ولی با اجازه اساتید عزیز و استادان بزرگوار.
چند باری تقطیر انجام دادم
بنده از مخمر نان استفاده می کنم در دمای 20 تا 23 درجه زیر زمین شراب هم مشکلی نداره کیفیتش خوبه .
به ازای هر کیلو خرما از 3 لیتر آب استفاده کردم به ازای هر 1 لیتر شراب 300cc عرق 60 درجه الکل گرفتم.
بنده تقطیر رو معمولا در دمای 85 درجه تنظیم میکنم البته دمای بخار دیگ.
فکر کنم بوی بد عرق در تقطیر خانگی طبیعیه چون دستگاههای  ما ذاتش و کارش اینه مگه اینکه از برج استفاده کنید. ولی من تجربه اینو داشتم 1 : طول لوله مسی رو زیاد گرفتم 2: تقریبا لوله مسی عموده ( نه کاملا)
3:تقطیر در درجه حرارت کم به نظر من بوی کمتری داره البته باید هر چند دقیقه مزه کنید تا دستت بیاد.عرق خرما کلا بو و طعم قوی داره .
با تشکر از حضرات و استادان عزیز . ببخشید.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ح ر, araq, ساکارو, hojijon

آفلاین ح ر

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 140
  • تشکر شده: 230 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #2 در: ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴:۳۶ »
با درود بر استاد هدل
خیر قربان فیلتر کردن با کربن اکتیو مشکلی ایجاد نمیکنه"اخیرا در جای خواندم امیزه کردن عرق بمدت یکماه با ذغال معمولی نیز جهت بو زدای مفید است که حقیر در حال تست ان میباشم و نتیجه را خدمت سرورانم اعلام خواهم نمود"و اما توصیه حقیر جهت استفاده از مخمر نان تهیه استارتر با قند مورد نظر میباشد که در عطر و طعم شراب خام تاثیر بسزای دارد"مطالب جناب چیا نیز بسیار جالب و قابل استفاده میباشد.
پاینده باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: چیا, datam, araq, ساکارو

آفلاین araq

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #3 در: ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۲:۵۹ »
تشکر میکنم از دو بزرگوار که جواب سوالات را کامل دادند
چند سوال دیگه داشتم
اول اینکه ضد عفونی وسایل در شراب سازی لازمه یا شستن با ریکا و اب داغ کفایت میکنه؟
دوم اینکه از کجا بفهمیم تخمیر تموم شده و اگر تموم نشده بود و عرق گیری کنیم چی میشه؟و بعد از اتمام میتونیم عرق بگیریم یا باید صبر کنیم بازم؟
سوم اینکه زمان حدودی تخمیر خرما با مخمر نان در دمای 22 درجه چند روز هست حدودا؟
چهارم اینکه برای دو کیلو خرما چند گرم مخمر نان باید زد؟
سپاس
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ح ر

آفلاین ح ر

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 140
  • تشکر شده: 230 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #4 در: ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۲:۴۱ »
با درود بر استاد هدل
با سلام"باید عرض کنم خدمتتان که ضدعفونی لازم میباشد اما نه با وسواسی که در مورد ابجو نیاز است"میبایست زمان لازم را جهت تخمیر مدنظر داشته باشید که حدودا برای شیره خرما 3 هفته میباشد اما در مورد تقطیر قبل از اتمام تخمیر شما درصد کمتری الکل بدست خواهید اورد"دمای تخمیر را در دامنه 22 تا 28 درجه تنظیم نمایید تا تخمیر بهتر و سریعتر انجام شود و در خاتمه برای هر لیتر حریره یک گرم مخمر نان کفایت میکند.
موفق باشید
پاینده باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: چیا, araq, Milad b, hojijon

آفلاین araq

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #5 در: ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۲:۵۸:۳۸ »
سلام بر اساتید
8 روز پیش دو کیلو خرما رو با 7 لیتر آب قاطی کردم و یک قاشق مخمر نان زدم و قفل هوا نصب کردم
هر روز دوبار حدود 5 دقیقه درشو باز میکردم و هم میزدم
از دیروز دیگه حباب نمیداد و امروز همه تفاله و گوشتهای خرما که قبلا میومد روی دبه رفته بود ته دبه و آبی شبیه بنزین اومده بود رو برای تست از دو لیترش عرق گیری کردم که فقط 200 سی سی عرق 30 درصد داد بسیار هم بد بو بود و بوی الکل نمیداد بیشتر بوی لجن و مخمر نان میداد و قابل خوردن نبود(شرابمم همین بو رو میده! ولی خفیف)
ایراد کار در کجاست ؟
محتویات رو بریزم دور و دوباره از نو شروع کنم یا بزارم شراب بمونه بازم؟
دیگم استیل و لوله تقطیرم سه متر مارپیچ آلمینیومیه. دبه شرابم هیچ بویی نمیده و از این پلاستیکای شفافه که قوطی نوشابه و آب معدنی و اینا باهاش میسازن
سپاس
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ح ر, ايمان

آفلاین ايمان

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 79
  • تشکر شده: 125 بار
  • عاشق خوردن و ساختن ابجو
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #6 در: ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۹:۰۹ »
سلام خدمت استاد هدل و دوستان ابجوساز

دوست عزيز شما خيلي زود اقدام به داوري در مورد شراب كرده ايد،
ايا طعم ترش هم دارد؟
اين تجريه شخصي من است من هميشه به اين روش عرق خرما درست ميكردم كه عرق مطلوبي نيز بود:
ابتدا كلاهك و هسته خرما رو با دست در مياوردم بعد اونا تو يه ديگ بزرگ ميريختم و به ان تمام اب مورد نياز رو اضافه ميكردم و ان ها را انقدر ميجوشاندم كه خرما شيريني خودش را به اب دهد سپس انرا به سرعت خنك ميكردم و پس از اضافه كردن مخمر ان را درون مخزن تخمير ميريختم و قفل هوا را نصب ميكردم و روزي دو بار ان را بدون باز كردن درب  به صورت دوراني تكان ميدادم كه به اين نه هوا وارد مخزن ميشد و نه از قبل الودگي با خرما در ان ميماند و نه در روز هاي اول زياد ري ميكرد.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ح ر, araq

آفلاین araq

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #7 در: ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱:۰۱ »
سپاس از شما
طعمش دیگه شیرین نیست و شور و ترش میزنه
البته خیلی کم
جوشاندن ایده خوبیه از دور بعد اجرا میکنم
اما در مورد هم زدن به نظر شما بهتره درش باز نشه ؟
تجربه شما تخمیر در چند روزه و از هر لیتر شراب چقدر عرق بدست میارید؟چه میزان آب به هر کیلو خرما اضافه میکنید؟
سپاس
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ح ر

آفلاین ايمان

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 79
  • تشکر شده: 125 بار
  • عاشق خوردن و ساختن ابجو
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #8 در: ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۳:۰۲ »
اين اولين تجربه من بود:
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
هرچند به راحتي و به مراتب  مقدار عرق و درصد عرق بيشتر شد.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ح ر, araq

آفلاین ح ر

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 140
  • تشکر شده: 230 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #9 در: ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۷:۱۳ »
با درود بر استاد هدل
درود بر رفقای پیشکسوت"جناب araq خسته نباشید و زود میدان را خالی نکنید"حقیر قبلا هم خدمت رفقا عرض کردم بهترین گزینه جهت تهیه شراب و عرق خرما استفاده از شیره اماده خرما میباشد که یک نمونه خوب ان مارک سهیل میباشد"البته فرمایش جناب ایمان هم متین و عملی میباشد اما دردسرهای خودش را دارد
موفق باشید
پاینده باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: چیا, datam, ايمان, araq

آفلاین araq

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
  • تشکر شده: 13 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #10 در: ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۶:۰۴ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با درود بر استاد هدل
درود بر رفقای پیشکسوت"جناب araq خسته نباشید و زود میدان را خالی نکنید"حقیر قبلا هم خدمت رفقا عرض کردم بهترین گزینه جهت تهیه شراب و عرق خرما استفاده از شیره اماده خرما میباشد که یک نمونه خوب ان مارک سهیل میباشد"البته فرمایش جناب ایمان هم متین و عملی میباشد اما دردسرهای خودش را دارد
موفق باشید
سلام
از خرما نتیجه ای نگرفتم متاسفانه و بو شدید بود بعد از استفاده از فیلتر کربن فعال همه بو و طعم ها حذف میشد و انگار داشتم اتانول خالص میخوردم :D
تصمیم دارم از شیره خرما استفاده کنم و لوله های تقطیر از آلمینیوم به مس تغییر بدم
در مورد شیره خرما به ازای هر کیلو یا هر لیتر شیره چقدر آب اضافه کنم؟
در مورد لوله مسی به بهتر شدن طعم کمک میکنه یا خیر؟
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ح ر

آفلاین ح ر

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 140
  • تشکر شده: 230 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #11 در: ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۹:۳۰ »
با درود بر استاد هدل
با سلام"قربان برای هر لیترتقریبا 300 گرم شیره خرما استفاده کنید"چنانچه از هیدرومتر استفاده میکنید عدد آبسنجی را روی 1.90 تا 1.100 تنظیم نمایید"به ازای هر لیتر یک گرم مخمر استفاده نمایید و تخمیر را در دمای 27 تا 29 درجه سانتیگراد انجام دهید"استفاده از لوله مسی خوب میباشد اما بو را از بین نمیبرد و لازم است پس از تهیه محصول را یکماه با ذغال چوب امیزه نمایید سپس با کربن اکتیو فیلتر نمایید و یکماه دیگر فرصت دهید تا استرهای بد بو تجزیه شوند"اگر طعم دارچین را دوست داشته باشید در زمان یکماه دوم مقداری دارچین نکوبیده را داخل عرق قرار دهید.
پاینده باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ايمان, araq, hojijon

آفلاین علی

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 23
  • تشکر شده: 20 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #12 در: ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۵:۳۵ »
سلام
درحال کار کردن بر روی یک روشی جهت تقطیر هستم که اگر جواب گرفتم شما را در جریان می گذارم . فعلا ناقص است .
ولی با همین روش 14 عدد آبجویی که با ماالشعیر جوجو و شکر درست کرده بودم و مزه اش دلچسب نبود را تقطیر کردم . پیش بینی ام الکل این محصول 6 درصد بود .
 تقطیری که کردم  در ابتدا الکل 57 درصد داد و بعدش به 45 که رسید متوقفش کردم چون تمام خونه را بو برداشته بود ! (این همون بخشیه که باید روش بیشتر کار کنم )
چون اولین بارم بود یادم رفته ابتدای محصول را  (متانول) دور بریزم .
کل حجمی که جمع کردم حدود 1200 سی سی است .
حالا بفرمائید این خطرناکه ؟!
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ح ر

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 1012
  • تشکر شده: 1856 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #13 در: ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۹:۳۵ »
با درود به استاد هدل و دوستان پیشکسوت
جناب علی اقا , بعید میدونم که این محصول بدست امده مشکلی داشته باشه چون اساسا درست کردن متانول کار اسان و راحتی نیست و مشکلات و سازوکار مخصوص خودشو داره ولی بهتره حتی اگه چند روز هم گذشت باز هم منتظر نظر استاد هدل بشوید
پاینده باشید
چو ایران نباشد تن من مباد..
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: علی, ح ر

آفلاین ح ر

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 140
  • تشکر شده: 230 بار
    • مشاهدۀ نمایه
چند سوال از اساتید در مورد تقطیر و تخمیر
« پاسخ #14 در: ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۶:۴۷ »
درود بر استاد هدل
با سلام خدمت دوستان پیشکسوت"جناب علی در وبلاگ مطلبی از استاد هست که توصیه میفرمایند بهتر است از شراب خامی که با شکر درست شده مشروب تقطیری درست ننماید چرا که مشخص نیست در پروسه تولید شکر از چه مواد شیمیایی استفاده شده"اما تجربه حقیر از تقطیر ابجو را خدمتتان عرض خواهم کرد:برای تهیه شراب خام ویسکی ابتدا ابجو را تخمیر نمایید سپس بعد از تخمیر اولیه بدون نیاز به صاف شدن(تخمیر ثانویه)شراب خام را تقطیر نمایید و نگران میزان متانول نباشید چرا که مقدار ان اندک است و از طرفی مسمومیت متانول با اتانول خنثی میگردد"اما مطلب مهم بعد از تهیه ویسکی خام بوی بد ان میباشد که میتوانید انرا با امیزه نمودن به مدت یکماه با ذغال چوب و پس از ان صاف کردن و مجدا امیزه نمودن با چیپس بلوط به مدت دوماه بمنظور طعم و رنگ دادن به محصولتان خواهد بود.
پاینده باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, hojijon