inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : طمع دهنده ها توسط yakoza
[امروز ساعت ۱۸:۱۱:۲۸]


پاسخ : گرفتن عرق از تفاله شراب توسط اریا
[امروز ساعت ۱۸:۰۶:۲۴]


پاسخ : طمع دهنده ها توسط ارش
[امروز ساعت ۱۸:۰۰:۵۴]


پاسخ : راجب این دیگ و دستگاه تقطیر نظر بدید و راهنمایی توسط کاسی
[امروز ساعت ۱۸:۰۰:۴۲]


پاسخ : اموزش صحیح درست کردت شراب آلباو توسط اریا
[امروز ساعت ۱۷:۵۵:۰۱]


پاسخ : اموزش صحیح درست کردت شراب آلباو توسط اریا
[امروز ساعت ۱۷:۵۱:۳۷]

نویسنده تاپیک: تهیه شیره خرما  (دفعات بازدید: 1026 بار)

آفلاین Bahrammt

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 131
  • تشکر شده: 106 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« در: ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۵:۳۹ »
سلام عزیزان
 در تاپیک های مختلف در مورد شیره خرما بحث و تبادل نظر شده ... من میخوام دست بکار بشم اما مشکلی که دارم نمیدونم چی تهیه کنم و از کجا؟
مارکهایی که در این انجمن به چشمم خورده سهیل و مینو بود که هر چی سرچ میکنم برای خرید,  آگهی های تبلیغاتی که مال چند سال پیش هستند پیدا میکنم. آیا اینا هنوز تولید میشن؟
اصلاً چه مارکی در حال حاضر در بازار پیدا میشود که شما توصیه میفرمایید؟ آیا منظور از شیره خرما و قند مایع خرما و شهد خرما یک چیز است یا فرق دارند؟
من مشهد هستم .. اگه راهنمایی بفرمایید از کجا تهیه کنم ممنون میشوم.
اگر مایل بودید در مورد قیمت و راندمان محصول هم توضیحی بفرمایید که سپاسگزار خواهم بود.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: شیراز و مراغه

آفلاین ارش007

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 64
  • تشکر شده: 57 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #1 در: ۸ تیر ۱۳۹۶ - ۰۷:۱۱:۳۴ »
باسلام....دنبال نوع مارکش نباش دنبال شیره خوب باش...اگر مشهدی برو بلوار مصلی به اولین مغازه رسیدی که روش نوشته بود خرما برو داخل و ازش بخر...همین
موفق باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, Bahrammt

آفلاین Siavash666

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 37
  • تشکر شده: 50 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #2 در: ۱۰ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۰:۲۷ »
درود
اگر قصد تقطير داريد مراقب شيره هاي صنعتي باشيد ! از نشانه هاي شيره ي خالص اينه كه شكرك ميزنه.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, Bahrammt, شیراز و مراغه

آفلاین Bahrammt

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 131
  • تشکر شده: 106 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #3 در: ۱۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۰:۲۳ »
با راهنمایی آرش خان تهیه کردم .. به گفته فروشنده سنتی بود و محصول بم .. مقداری شکرک هم داشت
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam

آفلاین Baraka

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 16
  • تشکر شده: 5 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #4 در: ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۶:۵۶ »
دوستان باتجربه
بالاخره شراب شیره خرمارو هم بزنیم یا بزاریم به حال خودش تخمیر بشه
من از دوحالت شراب گرفتم ولی هنوز نفهمیدم نیاز به هم زدن داره یا نه و اینکه فایده هم زدن و ضررش چی میتونه باشه
 

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 357
  • تشکر شده: 500 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #5 در: ۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۶:۱۹ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
دوستان باتجربه
بالاخره شراب شیره خرمارو هم بزنیم یا بزاریم به حال خودش تخمیر بشه
من از دوحالت شراب گرفتم ولی هنوز نفهمیدم نیاز به هم زدن داره یا نه و اینکه فایده هم زدن و ضررش چی میتونه باشه
با درود
به طور کلی هم زدن شراب در زمان تخمیر بخاطر این است که در زمان تخمیر تاج تخمیر شکل میگیرد و تفاله ها به صورت فشرده روی شراب جمع میشوند که این باعث میشود آنها به درستی تخمیر نشوند به همین خاطر باید شراب را هم بزنیم تا تفاله ها زیر و رو شوند.
اما در شرابهایی که تفاله وجود ندارد و از آب میوه یا شیره میوه استفاده شده دیگر نیازی به هم زدن شراب نیست
زشت باش، ولی خودت باش
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو

آنلاین Milad b

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 43
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #6 در: ۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۴:۲۱ »
با درود خدمت تمامی اعضا
مقدار پنجاه کیلو شیره خرما سنتی با صدو پنجاه لیتر تقریبا آب قاطی کردمه ومقدار پنجاه گرم مخمر فعال شده نان بهش اضافه کردم وآبسنجی اولیه حدود ۱۰۹۰ شد الان چهار روز از انداختنش میگذره وحبابهای ریزی روی شیره تشکیل شده بعد از چهار روز آبسنجی کردم که هنوز ۱۰۹۰هست آیا تخمیرم مشکلی پیدا کرده
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #7 در: ۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۹:۱۵ »
سلام
احتمالا بله
شما به مشكل خوردين و استارت تخمير خوب نبوده. من شراب خرما براي تقطير زياد درست ميكنم و معمولا روز چهارم در اوج تخمير هست و شدت حباب زدن زياد هست و چون تخمير خرما شديد هست، معمولا از روز دوم تا تقريبا تا چند روز بعد، روي ظرف كف زيادي شكل ميگيره. با توجه به مقدار مخمر و آبسنجي اوليه، حتما بايد تخمير تا الان به اوج رسيده باشه.
تا دير نشده بايد مشكل رو پيدا كنيد.
اين سوال ها رو جواب بدين تا شايد بشه مشكل رو پيدا كرد.
-مقدار حبابهاي ريزي كه گفتيد قابل توجه هست يا اينكه خيلي كمه؟ امكان گذاشتن قفل هوا دارين تا بشه شدت تخمير رو تشخيص داد؟
-مخمر رو قبل از اضافه كردن كاملا فعال كرديد؟ يعني فعاليت مخمر شروع شد و روي ظرف استارتر كف ديده شد؟ يا اينكه فقط با آب مخلوط كرديد و اضافه كرديد؟
-دماي محيط تخمير چند درجه هست؟ خيلي كم نيست؟
-از كيفيت شيره مطمئن هستيد؟ شايد نوعي نگهدارنده داشته كه باعث ميشه مخمرها غيرفعال بشه.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, Juya, Amir1357

آنلاین Milad b

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 43
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #8 در: ۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۳:۲۱:۰۱ »
با سلام حباب روی سطح شیره زیاد دیده میشه همچنین مخمر هم اول فعال کردم بعد داخلش ریختم قفل هوا نصب نکردم ولی مقدار کمی گاز خروجی وجود داره منتها درجه آبسنجی هیچ تغییری نکرده دمای اتاق هم حدود ۲۰  درجه هست میشه گفت تخمیر به صورت خیلی کند پیش میره
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #9 در: ۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۲:۰۱ »
سلام
اگر حبابها زياد شدن شايد مشكل از آب بندي درب بشكه باشه كه قفل هوا خيلي خوب كار نميكنه.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Amir1357

آنلاین Milad b

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 43
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #10 در: ۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۱:۵۴ »
با سلام خدمت دوستان آیا کسی میدونه که شیره خرما چقدر طول میکشه تا تمام شیرینیش به الکل تبدیل بشه وبهترین مخمر که تو بازار موجود باشه چه مخمری هست برای شیره خرما
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #11 در: ۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۲:۲۴ »
اگر خيلي درصد قند رو زياد نكنيد و مخمر و دما به اندازه باشند، حدود يكماه طول ميكشه تا تخمير كامل بشه.
اگر براي شراب از شيره ي خرما استفاده ميكنيد، بعد از يكماه تخمير اوليه، حتما بايد چند ماه شراب استراحت كنه و آميزه بشه.
در مورد مخمر هم كلا يك نوع مخمر تو بازار ايران هست و اونهمم مخمر نونه. نوع خارجيش قوطيهاي كوچيك آبي هست كه حدود ١٠ تومنه. مخمر مخصوص هم به اين راحتي گير نمياد.

به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
image.jpg
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Juya, arash74asghari@gmil.com, Amir1357

آنلاین Milad b

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 43
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #12 در: ۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۴:۲۴ »
با درود خدمت Yasfal قربان من شراب شیره خرما رو برای تقطیر میخوام بعد یه سوال دیگه چرا کشمش تقریبا دو هفته ای تخمیرش تموم میشه ولی شیره خرما یک ماه ممنون
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: واتوواتو

mohammad1981

  • میهمان گرامی
تهیه شیره خرما
« پاسخ #13 در: ۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۵:۰۹ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با درود خدمت Yasfal قربان من شراب شیره خرما رو برای تقطیر میخوام بعد یه سوال دیگه چرا کشمش تقریبا دو هفته ای تخمیرش تموم میشه ولی شیره خرما یک ماه ممنون
چون پی هاش فرق داره
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تهیه شیره خرما
« پاسخ #14 در: ۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۳:۰۳:۴۴ »
خرما داراي قند از نوع ساكاروز هست كه يك دي ساكاريد يا قند دومولكولي كه شامل يك مولكول فروكتوز و يك مولكول گلوكوز هست و براي تخمير بايد به قندهاي ساده تبديل بشه. وقتي خرما در آب ريخته ميشه با توجه به ph، تبديل به قندهاي ساده ميشه كه به اين كار اينورت شدن ميگن. براي بالابردن سرعت اينورت، اينكار در دماي بالاتر انجام ميشه. شيره ي خرما هم اگر به روش پختن درست شده باشه، نوعي قند اينورت به حساب مياد كه البته مقداري هم ساكاروز داره كه در جريان تخمير، به تدريج به قندهاي ساده تبديل و سپس تخمير ميشه. ولي كشمش، داراي قندهاي ساده بيشتري هست كه مستقيما قابل تخمير هستند.
دلايل ديگري هم هست كه شرايط رو براي عملكرد مخمرها و در نتيجه زمان تخمير براي انواع قندها متفاوت ميكنه و يكيش ph هست كه در يك رنجي براي عملكرد مخمر بهتره.
يك دليل نوع قنديه كه در مواد مختلف هست. برخي قندها تخمير پذيري بهتري دارند و برخي كمتر.
دليل ديگه مقدار قنديه كه در شرايط مختلف وجود داره و هرچي قند كمتر باشه زمان تخمير هم كمتره و بالعكس. بنابراين اگر مقدار كشمش در مقدار آب مشخص بيشتر بشه، زمان تخمير هم بيشتر ميشه. و همينطور اگر مقدار شيره خرماي كمتري استفاده كنيد و آبسنجي رو پايين تر بياريد ميتونيد زمان تخمير رو به دو هفته و حتي كمتر هم برسونيد.
دليل ديگر هم مواد موجود در ماده ي اوليه هست كه عملكرد مخمرها رو تحت تاثير قرار ميده و توانشون رو كمتر يا بيشتر ميكنه و به همين دليله كه از مواد مغذي مخمر استفاده ميكنيم.
بجز تفاوت در مواد اوليه، شرايط محيطي هم تاثير زيادي روي زمان تخمير دارند. مثل دماي محيط و نوسانات آن و نوع مخمر و مقدار اكسيژن و بطور كلي نميتوان زمان دقيقي براي پايان تخمير پيش بيني كرد.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, Juya, Amir1357