inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



نویسنده تاپیک: لایه کف جدید در روز هفتم تخمیر اولیه  (دفعات بازدید: 543 بار)

hooman_ronin

  • میهمان گرامی
لایه کف جدید در روز هفتم تخمیر اولیه
« در: ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۸:۳۴ »
با سلام خدمت همه اساتید
حدود هشت رور پیش با پوذر عصاره مالت و کیسه دانه مالت خورد شده به ابسنجی 1.092 رسوندمش و با مخمر sa us 05 که با استارتر خوب فعالش کردم شروع به تخمیر شدیدی کرد . منتها کف انچنانی روی مایع ابجو دیده نمیشد ولی قفل هوا بشدت کار میکرد.
خدمت دوستان عزیز بگم دیشب دیدم روش یه لایه کف  و حباب نسبتا درشت و ژله ای فرم ظاهر شده.. امشبم دیدم همچنان هست و انگار زیاد شده... قفل هوا همچنان کار میکنه ولی شدتش در یه روند خطی این هفت روز کم شده..ولی میشه گفت الان هر ثانیه یه حباب میزنه..
در ضمن من ازظرف تخمیر دوم استفاده نخواهم کرد چون هر بار که رفتم برای ظرف دوم بعد از چند روز کپک زده..
من اولین باره که میبینم بعد یک هفته تازه کف اومده بالا جمع شده .. از دوستان کسی میدونه علت چیه ..ممنون
 

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 999
  • تشکر شده: 1945 بار
    • مشاهدۀ نمایه
لایه کف جدید در روز هفتم تخمیر اولیه
« پاسخ #1 در: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۳:۳۶ »
  • انتخاب بهترین پاسخ
  • با درود به استاد هدل و دوستان پیشکسوت
    جناب hooman _ronin عزیز , ابسنجی 1.092 ابسنجی خیلی بالایی در ابجو سازی خانگی و مخصوصا ابجوسازی در ایران , بحساب میاد و بسته به مقدار حجم حریره مالت  و عدد ابسنجی ان , باید از مخمر خیلی زیادی استفاده کنید . با توجه به توضیحاتتون 2 اتفاق بر ان محتمل است
    احتمال اول : کاهش دمای این جند روز و همچنین پوینت بیش از حد بالای ابسنجی ,  باعث اختلال در تخمیر شده و کند شدن روند تخمیر  رو بهمراه داشته که در این حالت , ممکنه تخمیر بصورت اهسته و پیوسته ادامه داشته و بناگاه تخمیر شدید که همراه با کف هست رخ بده(ای کاش تصویری از کف موجود میگذاشتید تا بهتر بشه اسیب شناسی کرد ) ..
    احتمال دوم  احتمال الودگی هست  که باز ان بدلیل پوینت ابسنجی بالای حریره و محاسبه اشتباه مخمر (کم مخمر زدن) باعث شده تا مخمر های خودی  , توان کافی برای تخمیر این همه قند نداشته باشند ضمن اینکه اکسیژن در حریره ای که چگالی ان خیلی بالاست  (بالا تر از 1.070) خیلی بسختی محلول میشود که کمبود اکسیژن در حریره را بهمراه خواهد داشت  کمبود اکسیژن باعث اختلال در کیفیت و کمیت کار سلول های مخمر میشود سنتز غشا سلولی بدرستی صورت نمیگیرد و در نتیجه تکثیر سلول های مخمر کامل انجام نمیشود وانرژی کافی برای تخمیر سالم  و کامل وجود نخواهد داشت و تخمیری ناقص و طولانی را معلول خواهد شد   که در این بین اگریکی از راههای الودگی هم باز باشد (که ظاهرا در محیط ابجو سازی شما باز هست ) برای  مخمر های وحشی که مهمان های ناخوانده ما هستند  موقعیتی فریبنده خواهد بود  , انها هجوم اورده و مشغول تجزیه قند های ساده و مرکب خواهند شد چرا که انها معمولا به اکسیژن نیازی ندارند ..
     بهترین راه برای فهمیدن این معضل  استفاده از هیدرومتر هست انرا ابسنجی کنید اگر پوینت ابسنجی در دامنه 1.050 الی 1.040 بود  و تخمیر همچنان ادامه داشت  با توجه به عدد ابسنجی اولیه 1.092 , این روند , روند نرمالی بنظر میرسه اگر ابسنجی زیر 1.025 بود و قفل هوا همچنان مشغول حباب زدن هر ثانیه یک حباب بود  احتمال الودگی بیشتر هست البته نمیدونم اون خیسانده مالت رو به چه منظوری با حریره حاصل از عصاره مالت مخلوط کردید اگر به لحاظ استفاده از انزیم های بتا امیلاز و به طبع ان بالا بردن تخمیر پذیری قند های حریره بوده  احتمال دوم (الودگی )کمی کم رنگ میشود  ولی اگر خیسانده جو را در دمای بالای 67 درجه سلیسیوس خیسانده اید  نه همان احتمال دوم پا برجاست ..
    دلیل اینکه بخاطر ترس از الودگی تخمیر را یک مرحله ای به پیش میبرید نمیفهمم !! بگفته خودتان چندین بار تخمیر دو مرحله ای انجام داده  و بخاطر الودگی ابجو را از دست داده اید !! در عجبم که چرا بجای پاک کردن صورت مسئله , نسبت به پیدا کردن دلیل الودگی اقدام نکرده اید ؟؟ اصلا از کجا متوجه شدید که ابجوی شما در مرحله تخمیر دوم  الوده شده ست ؟؟  شاید انها هم در مرحله اول دچار الودگی شده اند درست مثل این بار !! اصلا بر چه اساسی یک ابجوی خام را , الوده تصور کردید ؟ ابجوی خام طعم و رنگ نامطبوعی نسبت به ابجوی جا افتاده داره و اکثر دوستان تصور و درک اشتباهی از طعم ابجوی خام دارند و انرا الوده می پندارند !!  (البته امیدوارم  که اینبار دچار الودگی نشده باشید و ایراد و مشکل همان کم شدن دمای  محیط و پوینت بالای ابسنجی باشه )..
    بهر حال سعی کنید زمانی که ابجوی شما خراب میشود  ان را اسیب شناسی کنید تا برای دفعه بعد اشتباهات گذشته را تکرار نکنید ..
    موفق باشید
    چو ایران نباشد تن من مباد..
     
    کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو

    hooman_ronin

    • میهمان گرامی
    لایه کف جدید در روز هفتم تخمیر اولیه
    « پاسخ #2 در: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۶:۲۲ »
  • انتخاب بهترین پاسخ
  • با سلام
    ممنون از توجه و وقتی که گزاشتین
    من عصاره مالت رو با یک کیلو دانه مالت خرد شده به مدت دو ساعت در دمای 65-64 برای استفاده از انزیمهای طبیعی استفاده کردم.. در سایتهای مختلف خیلی جستجو کردم و دیدم میشه با مخمر us05 از عدد 1.095 به عدد 1.015 رسید.. الان روز دهم ابسنجی من حدود 1.033 هستش ..
    در مورد تخمیر دو مرحله ای من هر بار انجام دادم کپک زده تا جایی که سعی داشتم مراحل ضد عفونی رو انجام دادم  ولی یک مرحله اصلا این مشکلو نداشتم.. خب تخمیر دو مرحله ای فقط برای رسیدن به یک طعم ملایم تره که گفتم به ریسکش نمی ارزه.. خلاصه انکه در تخمیر یک مرحله که من هر دفعه هیچ مشکل کپک نداشتم
    دمای محیط هم رئز هفتم که یهو کف ظاهر شده بود به مدت دو روز بالا رفت که الان دوباره عادی شده..
    الان قفل هوا مشغول فعالیت و هر 5 ثانیه دو سه تا حباب بیرون میاد.
    عکس هم گرفتم که مربوط به امروز میشه
    با تشکر فراوان از جواب طولانی و با حوصلتون
     
     

    hooman_ronin

    • میهمان گرامی
    لایه کف جدید در روز هفتم تخمیر اولیه
    « پاسخ #3 در: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۳:۳۱ »
  • انتخاب بهترین پاسخ
  • عکس های روز دهم

    به این پست 2 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    barley1.jpg
    barley2.jpg
     

    آفلاین datam

    • مدیر آبجوسازی
    • ****
    • تعداد پست کاربر: 999
    • تشکر شده: 1945 بار
      • مشاهدۀ نمایه
    لایه کف جدید در روز هفتم تخمیر اولیه
    « پاسخ #4 در: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۳:۲۳ »
  • انتخاب بهترین پاسخ
  • با درود مجدد
    قربان این عکسی که گذاشتید چیزی ازش معلوم نیست تنها چیزی که معلومه اینه که فضای  خالی بالای حریره , خیلی کمه لطفا یه عکس از کنار دبه بگیرید
    در مورد اون ابسنجی که گفتین  ممکنه چنین چیزی ساخته شده باشه  و در سایتی هم عنوان شده باشه ولی نه با مالت و عصاره های ایرونی که داخل وطن موجوده !!
       ابجوی پر الکل طعم خشک و سوزاننده ای  خواهد داشت ضمن اینکه  خیلی ابکی و رقیق خواهد بود( که البته این کاملا سلیقه ای هست ) تخمیر دو مرحله ای طعم رو ملایمتر نمیکنه باعث میشه که خیلی از ترکیبات اضافی که در اثر همجواری مخمر ها و ابجو بعد از تخمیر کامل , در هفته های دوم و سوم تولید میشه وارد ابجوی ما نشه ..
    موفق باشید
    چو ایران نباشد تن من مباد..
     

    آفلاین datam

    • مدیر آبجوسازی
    • ****
    • تعداد پست کاربر: 999
    • تشکر شده: 1945 بار
      • مشاهدۀ نمایه
    لایه کف جدید در روز هفتم تخمیر اولیه
    « پاسخ #5 در: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۹:۵۱ »
  • انتخاب بهترین پاسخ
  • من اون عکس کناری رو ندیدم فک کنم زمانی که من پست شمارو دیدم هنوز اون یکی عکس اپلود نشده بود از ظواهر امر که پیداست همه چیز مرتبه ..
    نگران نباشید ..
    موفق باشید
    چو ایران نباشد تن من مباد..
     

    آفلاین Abjosaz

    • هَدَل
    • مدیر کل
    • *****
    • تعداد پست کاربر: 326
    • تشکر شده: 1306 بار
    • هَدَل هستم یک آبجوساز خانگی!
      • مشاهدۀ نمایه
      • آبجوسازی خانگی
    لایه کف جدید در روز هفتم تخمیر اولیه
    « پاسخ #6 در: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۴:۱۸ »
  • انتخاب بهترین پاسخ
  • جناب hooman_ronin عزیز درست کردن آبجوی با آبسنجی اولیه خیلی بالا مانند آبجوی شما دردسر زیاد دارد و حوصله زیاد می خواهد ولی همین که پس از ده روز آبسنجی به 1.033 رسیده نشانه خوبی است و معنی اش این است که هم آنزیمها کارشان را انجام داده اند و هم آبجویتان آلوده نشده. این نوع آبجوها مدت زیادی طول می کشد تا تخمیرشان تمام شود و مدت بیشتری هم طول می کشد تا جابیفتند. حداقل تا یک ماه کاری به کارش نداشته باشید و بعد از بطری و کربنیزه کردن باز هم یکی دو ماه صبر کنید و بعد مصرف کنید. درضمن اگر  از مخمر آبجو استفاده می کنید ایرادی ندارد که تخمیر را یک مرحله ای انجام دهید.
     
    کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, ساکارو, محمد رضاا, Bakhtiar

    آفلاین Mey Zar

    • علاقمند آبجوسازی
    • *
    • تعداد پست کاربر: 25
    • تشکر شده: 16 بار
      • مشاهدۀ نمایه
    لایه کف جدید در روز هفتم تخمیر اولیه
    « پاسخ #7 در: ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۹:۰۳ »
  • انتخاب بهترین پاسخ
  • درود
    منم به چنین مشکلی برخوردم . لطفا این کف روی ابجو ۷ روزه ما رو ببینید و بفرمائید به مرحله بعد برم یا ابجو رو بریزم ؟

    به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    4_5780417946190873326.mp4