inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : عرق ذرت توسط ارش
[امروز ساعت ۲۲:۳۵:۴۱]


پاسخ : امکان تقطیر شراب آلوی کپک زده توسط ارش
[امروز ساعت ۲۲:۳۰:۰۶]


پاسخ : فرق نیم سوز بلوط با چیپس بلوط توسط ارش
[امروز ساعت ۲۲:۲۵:۱۱]


پاسخ : دستور ساخت عرق كشمش توسط Yonas
[امروز ساعت ۲۱:۵۷:۰۷]


فرق نیم سوز بلوط با چیپس بلوط توسط Alirezamirzaie284
[امروز ساعت ۲۱:۳۹:۱۰]


پاسخ : راجب این دیگ و دستگاه تقطیر نظر بدید و راهنمایی توسط ساکارو
[امروز ساعت ۲۱:۲۵:۳۳]

نویسنده تاپیک: تقطیر ابجو و بوی خیلی تند  (دفعات بازدید: 354 بار)

آنلاین ebi1361

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« در: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰:۰۱ »
 سلام من ابجو ام رو که به منظور ویسکی سازی درست کرده بودم رو دیشب تقطیر کردم با دمای نود درجه الکلش خیلی تند و حالت بوی بیمارستانی داره
اگر دوباره با دمای کم تقطیر کنم ایا بوش درست میشه ؟
ایا خوردنش    البته بعد از امیزه کردن با چوب بلوط  مشکلی نداره؟
اگر چند روزی بین تقطیر اول و دوم فاصله بی افته مشکلی ایجاد نمیشه؟

 

آفلاین Maziar v8

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 101
  • تشکر شده: 40 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #1 در: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۰:۰۹ »
حتما سر و ته تقطیرم جدا نکردی،ولی کلن با همون اندازه آب رقیق کن دوباره تقطیر کن ،اگر سر و تهش و جدا نکردی ،جدا کن،خوب میشه،چند سیسی اول هم که اگر دور ریخته باشی خطر نداره
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ebi1361

آنلاین ebi1361

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #2 در: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۸:۲۱ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
حتما سر و ته تقطیرم جدا نکردی،ولی کلن با همون اندازه آب رقیق کن دوباره تقطیر کن ،اگر سر و تهش و جدا نکردی ،جدا کن،خوب میشه،چند سیسی اول هم که اگر دور ریخته باشی خطر نداره

ممنون از پاسختون
چرا سر تقطیر رو اندازه ی پنجاه میلی لیتر دور ریختم و تا الکل 15 درصد ادامه دادم
 

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 357
  • تشکر شده: 500 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #3 در: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۷:۵۹ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
اگر چند روزی بین تقطیر اول و دوم فاصله بی افته مشکلی ایجاد نمیشه؟

نه مشکلی نیست حتی چند سال هم فاصله بیوفته
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
ایا خوردنش البته بعد از امیزه کردن با چوب بلوط  مشکلی نداره؟
نه هیچ مشکلی نداره چه قبل از آمیزه چه بعد از آمیزه کردن.
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
اگر دوباره با دمای کم تقطیر کنم ایا بوش درست میشه ؟
تقطیر مجدد صد در صد کیفیت محصول رو بالا میبره.
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سلام من ابجو ام رو که به منظور ویسکی سازی درست کرده بودم رو دیشب تقطیر کردم با دمای نود درجه الکلش خیلی تند و حالت بوی بیمارستانی داره
بخاطر این است که هم دمای شما بالا بوده و هم ویسکی شما تازه است و عرق تازه معمولا تند و تیز تر است.
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
سر تقطیر رو اندازه ی پنجاه میلی لیتر دور ریختم
50 میلی لیتر خیلی زیاد است و برای هرلیتر عرق نهایتاً 10 میلی لیتر کافیست...
زشت باش، ولی خودت باش
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ebi1361

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #4 در: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۷:۱۷ »
از چه نوع دستگاه تقطير استفاده ميكنيد؟ چطوري دماي تقطيرو اندازه گرفتين؟ درصد الكل محصول نهايي چقدره؟
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Milad b

آنلاین ebi1361

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #5 در: ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۷:۰۳ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
از چه نوع دستگاه تقطير استفاده ميكنيد؟ چطوري دماي تقطيرو اندازه گرفتين؟ درصد الكل محصول نهايي چقدره؟
[ میهمانان مجاز به مشاهدۀ پیوستها نیستند.]
دماسنج میله ای بالای اون قرار میگیره یعنی بخار رو اندازه گرفته
ابسنجی اولیه 85 بود و ابسنجی نهایی 37    متاسفانه همه ی قند تبدیل نشد
و با عصاره به مالت درست کرده بودم

به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
IMG_3822.JPG
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #6 در: ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۳:۳۵:۳۸ »
درصد الكل محصول نهايي رو اندازه نگرفتين؟ چون ممكنه بخاطر درصد بالا بوي الكل بيشتر به نظرتون بياد.
هر چند در مورد اينكه قطعاً محصول شما يا هر كسي بدون مشكل و قابل نوشيدن هست، نميشه به اين صراحت نظر داد ولي به عقيده ي من اگر اصول اوليه رو رعايت كرده باين، هيچ دليلي هم وجود نداره كه در محصول شما چيزي وجود داشته باشه كه براي مصرف مناسب نباشه. در مورد بوي تند و تيز هم شما با ذائقه ي خودتون نظر ميدين و با محصولاتي كه قبلا تست كردين مقايسه ميكنيد و من هم همينطور. ممكنه همين محصول از نظر من يا شخص ديگري اصلاً تند و تيز نباشه و يا حتي خيلي هم خوش خوراك باشه. علتش هم اينه كه براي تشخيص درست و قضاوت صحيح در مورد يك محصول، بايد آموزش ديده باشين و ذائقه ي شما براي پيدا كردن عيوب احتمالي تربيت شده باشه. بنابراين بر اساس مزه و بوي محصول تصميم گيري نكنيد.
از روي اين عكس هم نميشه چيزي پيدا كرد. ولي اگر دماسنج در جاي مناسب نصب ميشه، پس دماي بخار حتماً درسته و بايد در تقطيرهاي بعدي پايينتر تنظيم بشه. وجود اون لوله ي عمودي مسي كه روي ديگ هست خيلي منطقي نيست. چون با اين قطر نه به رفلاكس خيلي كمك ميكنه و نه كار سردكننده رو انجام ميده. اگر ميتونيد، بجاش يك لوله با قطر بالاتر استفاده كنيد و داخلش رو هم با مديا پركنيد كه رفلاكس درست انجام بشه. اما اگر ذائقه ي خودتون كلاً با بوي تند الكل مشكل داره جو ترجيح ميدين عرقتون مزه ي الكل كمتر و طعم شراب بيشتري داشته باشه، ميشه كلاً حذف بشه و يا كوتاهترش كنيد كه همين مقدار رفلاكس هم نباشه و روي زمان تقطير هم تاثير كمتري بگذاره.
٥٠ ميلي ليتر دور ريز براي يك ليتر خيلي زياده. البته نميدونم اين مقدار دقيقاً از روي چقدر شراب كم شده، ولي من خودم حدود يك تا ٢ سي سي به ازاي هر ليتر شراب اوليه جدا ميكنم كه براي ضدعفوني و ... ازش استفاده ميكنم، يعني براي ١٠ ليتر شراب حدود ١٠ تا ٢٠ سي سي، كه با توجه به درصد مواد مضر در شراب، كفايت ميكنه. پس بعد از جدا كردن ٥٠ سي سي از سر تقطير، بوي محصول شما بايد كاملاً عادي باشه. چون كمي بوي تندي مربوط به مقداري اندك استون و متانول هست كه در ويسكي ذرت، بيشتر از عرق كشمش هست. ضمناً نبايد اين محصول رو با عرق خرما يا كشكش مقايسه كنيد. اگر چيپس بلوط دارين كه بهتر، اگر هم ندارين بدون اون محصول رو براي مدتي نگهداري كنيد و بعد هم نوش جان كنيد.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ebi1361, Milad b

آنلاین ebi1361

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #7 در: ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۸:۱۸ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
درصد الكل محصول نهايي رو اندازه نگرفتين؟ چون ممكنه بخاطر درصد بالا بوي الكل بيشتر به نظرتون بياد.
هر چند در مورد اينكه قطعاً محصول شما يا هر كسي بدون مشكل و قابل نوشيدن هست، نميشه به اين صراحت نظر داد ولي به عقيده ي من اگر اصول اوليه رو رعايت كرده باين، هيچ دليلي هم وجود نداره كه در محصول شما چيزي وجود داشته باشه كه براي مصرف مناسب نباشه. در مورد بوي تند و تيز هم شما با ذائقه ي خودتون نظر ميدين و با محصولاتي كه قبلا تست كردين مقايسه ميكنيد و من هم همينطور. ممكنه همين محصول از نظر من يا شخص ديگري اصلاً تند و تيز نباشه و يا حتي خيلي هم خوش خوراك باشه. علتش هم اينه كه براي تشخيص درست و قضاوت صحيح در مورد يك محصول، بايد آموزش ديده باشين و ذائقه ي شما براي پيدا كردن عيوب احتمالي تربيت شده باشه. بنابراين بر اساس مزه و بوي محصول تصميم گيري نكنيد.
از روي اين عكس هم نميشه چيزي پيدا كرد. ولي اگر دماسنج در جاي مناسب نصب ميشه، پس دماي بخار حتماً درسته و بايد در تقطيرهاي بعدي پايينتر تنظيم بشه. وجود اون لوله ي عمودي مسي كه روي ديگ هست خيلي منطقي نيست. چون با اين قطر نه به رفلاكس خيلي كمك ميكنه و نه كار سردكننده رو انجام ميده. اگر ميتونيد، بجاش يك لوله با قطر بالاتر استفاده كنيد و داخلش رو هم با مديا پركنيد كه رفلاكس درست انجام بشه. اما اگر ذائقه ي خودتون كلاً با بوي تند الكل مشكل داره جو ترجيح ميدين عرقتون مزه ي الكل كمتر و طعم شراب بيشتري داشته باشه، ميشه كلاً حذف بشه و يا كوتاهترش كنيد كه همين مقدار رفلاكس هم نباشه و روي زمان تقطير هم تاثير كمتري بگذاره.
٥٠ ميلي ليتر دور ريز براي يك ليتر خيلي زياده. البته نميدونم اين مقدار دقيقاً از روي چقدر شراب كم شده، ولي من خودم حدود يك تا ٢ سي سي به ازاي هر ليتر شراب اوليه جدا ميكنم كه براي ضدعفوني و ... ازش استفاده ميكنم، يعني براي ١٠ ليتر شراب حدود ١٠ تا ٢٠ سي سي، كه با توجه به درصد مواد مضر در شراب، كفايت ميكنه. پس بعد از جدا كردن ٥٠ سي سي از سر تقطير، بوي محصول شما بايد كاملاً عادي باشه. چون كمي بوي تندي مربوط به مقداري اندك استون و متانول هست كه در ويسكي ذرت، بيشتر از عرق كشمش هست. ضمناً نبايد اين محصول رو با عرق خرما يا كشكش مقايسه كنيد. اگر چيپس بلوط دارين كه بهتر، اگر هم ندارين بدون اون محصول رو براي مدتي نگهداري كنيد و بعد هم نوش جان كنيد.
ممنون ار جوابتون اقای یاسفال عزیز
من کلا از 19 لیتر شرابم تونستم 3 لیتر عرق 50 درصد بگیرم چون تقریبا بیشتر از یک سوم قندم که به خاطر بی کیفتی عصاره شرکت به مالت هست تبدیل به الکل نشد
و بوی عرق انقدر تنده که حتی بعد از 5 روز هنوز او ظرفی رو که زیر خروجی تقطیر بود هنوز هم بوی تندی رو داره با اینکه چند بار شسته مش
در ضمن من اولین تجربه ی عرقگیریم بود
در مورد دستگاه تقطیرم   اون لوله ی عمود 21 میلیمتر هستش و طولش 60 سانتر به نظر شما چه قطر لوله و چه اندازه استفاده کنم ظرفش هم 25 لیتری هستش
و منظور شما از مدیا چیست و از کجا و چقدر باید تهیه کنم
باز هم ممنون و تشکر از شما
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #8 در: ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۹:۵۰ »
آقاي ebi1361
همونطور كه قبلاً هم گفتم احتمالا كمي در مورد بوي الكل اشتباه ميكنيد. درسته كه بوي الكل تند و تيز هست، ولي نبايد تا اين حد آزار دهنده باشه. جنس ظرفي كه زير خروجي بوده چيه؟ معمولا بوي الكل بعد از مدتي كاملاً از بين ميره ولي بوي عرق داخل ظروف، خصوصا در ظروف پلاستيكي باقي ميمونه. من فكر ميكنم بويي كه شما رو ناراحت كرده بوي الكل نيست و بوي خود شراب هست كه بعد از اين مدت هم قابل تشخيصه.
درسته كه عصاره ي مالت بهمالت كيفيت پاييني داره ولي معمولا بدون انجام كارهاي كمكي تا حدود ١/٠٢ تخمير پذير هست. با توجه به اعدادي كه گفتين ٣ ليتر عرق ٥٠ درصد نرمال هست و در مجموع ١٥٠٠ سي سي الكل خوبه و نهايتاً نيم ليتر عرق بيشتري ميتونستيد بگيريد. شايد كلاً فرآيند تخميرتون درست پيش نرفته و علاوه بر آبسنجي نهايي بالا، بوي بد هم گرفته و بعد از تقطير آزار دهنده شده. از فيلتر كربن اكتيو استفاده كنيد شايد موثر باشه. اين لوله مسي ٢١ ميليمتري كه گفتين سايز بيروني لوله مسي هست؟ پس يعني سايز ٣/٤ هست. اين لوله كه با توجه به طولش احتمالا بعنوان لوله ي رفلاكس نصب شده اگر اصولي باشه باعث كمتر شدن بوي شراب و خالصتر شدن الكل خروجي ميشه. ولي با اين سايز فقط زمان تخميرو زياد ميكنه و از همين مشكل عرقتون مشخصه كه رفلاكس خوبي هم نداره. معمولا سايز داخل اين لوله كمتر از يك و نيم اينچ نيست و از لوله هاي سايز ٤٠ يا ٥٠ ميليمتر استفاده ميكنند. داخلش هم بايد با موادي مثل خرده شيشه، مس، سراميك، يا استيل كه واكنشي با الكل ندارن پر بشه كه اصطلاحاً بهش پكينگ مديا ميگن و سطح تماس بخار با ستون رفلاكس تا حد ممكن زيادتر بشه. ميتونيد داخلش رو با مقداري سيم افشان مسي كه بصورت فشرده وارد بشه و حتما با ديواره ي لوله تماس داشته باشه پر كنيد. اگر حجم پكينگ كمتر يا زيادتر از حد لازم باشه درست عمل نميكنه. البته باز هم بايد بگم كه اينكار باعث بالارفتن درصد خروجي و كمتر شدن اثر بو و طعم شراب اوليه در محصول خروجي ميشه كه اگر تمايل به اين نوع محصول نداريد، لزومي نداره. اگر تصميم گرفتين اينكارو بكنين به من بگين كه بر اساس سايز لوله و جنس انتخاب، براتون مقدارش رو حساب كنم.
عكسهاي پيوست رو هم ببينيد.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ebi1361, Milad b

آنلاین ebi1361

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #9 در: ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵:۵۴ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
آقاي ebi1361
همونطور كه قبلاً هم گفتم احتمالا كمي در مورد بوي الكل اشتباه ميكنيد. درسته كه بوي الكل تند و تيز هست، ولي نبايد تا اين حد آزار دهنده باشه. جنس ظرفي كه زير خروجي بوده چيه؟ معمولا بوي الكل بعد از مدتي كاملاً از بين ميره ولي بوي عرق داخل ظروف، خصوصا در ظروف پلاستيكي باقي ميمونه. من فكر ميكنم بويي كه شما رو ناراحت كرده بوي الكل نيست و بوي خود شراب هست كه بعد از اين مدت هم قابل تشخيصه.
درسته كه عصاره ي مالت بهمالت كيفيت پاييني داره ولي معمولا بدون انجام كارهاي كمكي تا حدود ١/٠٢ تخمير پذير هست. با توجه به اعدادي كه گفتين ٣ ليتر عرق ٥٠ درصد نرمال هست و در مجموع ١٥٠٠ سي سي الكل خوبه و نهايتاً نيم ليتر عرق بيشتري ميتونستيد بگيريد. شايد كلاً فرآيند تخميرتون درست پيش نرفته و علاوه بر آبسنجي نهايي بالا، بوي بد هم گرفته و بعد از تقطير آزار دهنده شده. از فيلتر كربن اكتيو استفاده كنيد شايد موثر باشه. اين لوله مسي ٢١ ميليمتري كه گفتين سايز بيروني لوله مسي هست؟ پس يعني سايز ٣/٤ هست. اين لوله كه با توجه به طولش احتمالا بعنوان لوله ي رفلاكس نصب شده اگر اصولي باشه باعث كمتر شدن بوي شراب و خالصتر شدن الكل خروجي ميشه. ولي با اين سايز فقط زمان تخميرو زياد ميكنه و از همين مشكل عرقتون مشخصه كه رفلاكس خوبي هم نداره. معمولا سايز داخل اين لوله كمتر از يك و نيم اينچ نيست و از لوله هاي سايز ٤٠ يا ٥٠ ميليمتر استفاده ميكنند. داخلش هم بايد با موادي مثل خرده شيشه، مس، سراميك، يا استيل كه واكنشي با الكل ندارن پر بشه كه اصطلاحاً بهش پكينگ مديا ميگن و سطح تماس بخار با ستون رفلاكس تا حد ممكن زيادتر بشه. ميتونيد داخلش رو با مقداري سيم افشان مسي كه بصورت فشرده وارد بشه و حتما با ديواره ي لوله تماس داشته باشه پر كنيد. اگر حجم پكينگ كمتر يا زيادتر از حد لازم باشه درست عمل نميكنه. البته باز هم بايد بگم كه اينكار باعث بالارفتن درصد خروجي و كمتر شدن اثر بو و طعم شراب اوليه در محصول خروجي ميشه كه اگر تمايل به اين نوع محصول نداريد، لزومي نداره. اگر تصميم گرفتين اينكارو بكنين به من بگين كه بر اساس سايز لوله و جنس انتخاب، براتون مقدارش رو حساب كنم.
عكسهاي پيوست رو هم ببينيد.
ظرفم استوانه ی مدرج شیشه ای هستش
فک میکنم اشتباه من در مورد عصاره این بود که مثل ابجو سازی به مدت یک ساعت پخت انجام دادم و باید به حداقل پخت یعنی بیست دقیقه میرسوندمش
بله لوله سایز کلی و به اصطلاح با گوشت لوله 21 هست و سایز داخل لوله 19 میلیمتر هستش
البته شما هم درست فرمودید خروجی تقطیر من خیلی کم بود
اگر زحمتی نیست براتون بگید که از چه سایز لوله ای و چه اندازه ای برای رفلاکس استفاده کنم و لوله ی خنک کننده و م لوله مرکزی ان که از اون عرق خارج میشه رو هم بفرمایید
قصد من ساخت تقطیریه که هم بتونم ویسکی درست کنم هم بتونم عرق کشمش با حد اقل بو تقطیر کنم و با خروجی بیشتر که زمان تقطیر رو کمتر کنه
عکسهای پیوستی رو هم که فرمودید نمیدونم کجا باید ببینم لطفا راهنماییم کنید
باز هم از جوابهای شما کمال تشکر رو دارم
؟؟؟؟؟؟؟
 

آنلاین ebi1361

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #10 در: ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۷:۱۵ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
آقاي ebi1361
همونطور كه قبلاً هم گفتم احتمالا كمي در مورد بوي الكل اشتباه ميكنيد. درسته كه بوي الكل تند و تيز هست، ولي نبايد تا اين حد آزار دهنده باشه. جنس ظرفي كه زير خروجي بوده چيه؟ معمولا بوي الكل بعد از مدتي كاملاً از بين ميره ولي بوي عرق داخل ظروف، خصوصا در ظروف پلاستيكي باقي ميمونه. من فكر ميكنم بويي كه شما رو ناراحت كرده بوي الكل نيست و بوي خود شراب هست كه بعد از اين مدت هم قابل تشخيصه.
درسته كه عصاره ي مالت بهمالت كيفيت پاييني داره ولي معمولا بدون انجام كارهاي كمكي تا حدود ١/٠٢ تخمير پذير هست. با توجه به اعدادي كه گفتين ٣ ليتر عرق ٥٠ درصد نرمال هست و در مجموع ١٥٠٠ سي سي الكل خوبه و نهايتاً نيم ليتر عرق بيشتري ميتونستيد بگيريد. شايد كلاً فرآيند تخميرتون درست پيش نرفته و علاوه بر آبسنجي نهايي بالا، بوي بد هم گرفته و بعد از تقطير آزار دهنده شده. از فيلتر كربن اكتيو استفاده كنيد شايد موثر باشه. اين لوله مسي ٢١ ميليمتري كه گفتين سايز بيروني لوله مسي هست؟ پس يعني سايز ٣/٤ هست. اين لوله كه با توجه به طولش احتمالا بعنوان لوله ي رفلاكس نصب شده اگر اصولي باشه باعث كمتر شدن بوي شراب و خالصتر شدن الكل خروجي ميشه. ولي با اين سايز فقط زمان تخميرو زياد ميكنه و از همين مشكل عرقتون مشخصه كه رفلاكس خوبي هم نداره. معمولا سايز داخل اين لوله كمتر از يك و نيم اينچ نيست و از لوله هاي سايز ٤٠ يا ٥٠ ميليمتر استفاده ميكنند. داخلش هم بايد با موادي مثل خرده شيشه، مس، سراميك، يا استيل كه واكنشي با الكل ندارن پر بشه كه اصطلاحاً بهش پكينگ مديا ميگن و سطح تماس بخار با ستون رفلاكس تا حد ممكن زيادتر بشه. ميتونيد داخلش رو با مقداري سيم افشان مسي كه بصورت فشرده وارد بشه و حتما با ديواره ي لوله تماس داشته باشه پر كنيد. اگر حجم پكينگ كمتر يا زيادتر از حد لازم باشه درست عمل نميكنه. البته باز هم بايد بگم كه اينكار باعث بالارفتن درصد خروجي و كمتر شدن اثر بو و طعم شراب اوليه در محصول خروجي ميشه كه اگر تمايل به اين نوع محصول نداريد، لزومي نداره. اگر تصميم گرفتين اينكارو بكنين به من بگين كه بر اساس سايز لوله و جنس انتخاب، براتون مقدارش رو حساب كنم.
عكسهاي پيوست رو هم ببينيد.
ظرفم استوانه ی مدرج شیشه ای هستش
فک میکنم اشتباه من در مورد عصاره این بود که مثل ابجو سازی به مدت یک ساعت پخت انجام دادم و باید به حداقل پخت یعنی بیست دقیقه میرسوندمش
بله لوله سایز کلی و به اصطلاح با گوشت لوله 21 هست و سایز داخل لوله 19 میلیمتر هستش
البته شما هم درست فرمودید خروجی تقطیر من خیلی کم بود
اگر زحمتی نیست براتون بگید که از چه سایز لوله ای و چه اندازه ای برای رفلاکس استفاده کنم و لوله ی خنک کننده و م لوله مرکزی ان که از اون عرق خارج میشه رو هم بفرمایید
قصد من ساخت تقطیریه که هم بتونم ویسکی درست کنم هم بتونم عرق کشمش با حد اقل بو تقطیر کنم و با خروجی بیشتر که زمان تقطیر رو کمتر کنه
عکسهای پیوستی رو هم که فرمودید نمیدونم کجا باید ببینم لطفا راهنماییم کنید
باز هم از جوابهای شما کمال تشکر رو دارم
؟؟؟؟؟؟؟
من هنوزم منتظر جواب هستم اقای یاسفال عزیز
 

آفلاین mobin

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 4
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #11 در: ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۴:۰۷ »
من فکر میکنم منظور شما بوی سوختگی یا به عبارتی ته گرفتی باشه و علت اون هم مشکل از کندانسور شما هست،که ارتفاع لوله خیلی زیاده تا به خنک کننده برسه و از اونجایی که هم مبرد شما از جنس مس میباشه قادر به خنک کرن مناسب نیست.
 

آفلاین ارش007

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 64
  • تشکر شده: 57 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #12 در: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۸:۱۶ »
بوی بد و سوختگی بیشتر به خاطر اشکال در سیستم تعریق است....
موفق باشید
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #13 در: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۰:۴۴:۱۵ »
آقاي ebi1361
ظاهراً من فراموش كردم عكسهارو پيوست كنم و الانم هرچي فكر ميكنم يادم نمياد چه عكسي بوده :-)
يا بايد كل بخار بعد از ديگ وارد كندانسور بشه، يا اينكه از يك ستون رفلاكس خوب عبور كنه و خالص بشه و بعد وارد كندانسور بشه.
اگر رفلاكس واقعي و اصولي ميخواين بايد از لوله مسي يا استيل به قطر ٤٠ ميليمتر و طول ٩٠ سانت استفاده كنيد كه داخلش هم با مديا پرشده(الان يادم اومد كدوم عكس..)
بعد از رفلاكس هم ٣ متر از لوله ي ٨ يا ١٠ براي عبور بخار استفاده كنيد.

به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
3A40F9CD-A16E-433D-9A6A-A13A3B3FBC6B.jpeg
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ebi1361, Milad b

آنلاین ebi1361

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 13
    • مشاهدۀ نمایه
تقطیر ابجو و بوی خیلی تند
« پاسخ #14 در: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۲:۲۴ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
آقاي ebi1361
ظاهراً من فراموش كردم عكسهارو پيوست كنم و الانم هرچي فكر ميكنم يادم نمياد چه عكسي بوده :-)
يا بايد كل بخار بعد از ديگ وارد كندانسور بشه، يا اينكه از يك ستون رفلاكس خوب عبور كنه و خالص بشه و بعد وارد كندانسور بشه.
اگر رفلاكس واقعي و اصولي ميخواين بايد از لوله مسي يا استيل به قطر ٤٠ ميليمتر و طول ٩٠ سانت استفاده كنيد كه داخلش هم با مديا پرشده(الان يادم اومد كدوم عكس..)
بعد از رفلاكس هم ٣ متر از لوله ي ٨ يا ١٠ براي عبور بخار استفاده كنيد.
ممنون از راهنمایی
پس منظور شما اینه که به جای کندانسور از سه متر لوله استفاده کنم و تقریبا دو متر اون رو مارپیچ و داخل اب قرار بدم؟
به نظر شما همون کندانسور بهتر هستش یا 3 متر لوله؟
البته به نظر من سه متر لوله اب کمتری رو مصرف میکنه.