inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

نویسنده تاپیک: سوال در مورد کپک زدن دور چوب پنبه شیشه شراب  (دفعات بازدید: 175 بار)

آفلاین banalim

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 2
    • مشاهدۀ نمایه
سوال در مورد کپک زدن دور چوب پنبه شیشه شراب
« در: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۷:۲۵ »
با سلام من تابستون امسال شراب گذاشتم امروز رفتم دیدم دور چوب پنبه ها کپک زده یعنی خراب شده؟
 

آفلاین banalim

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 2
    • مشاهدۀ نمایه
کپک زدن دور چوب پنبه شیشه شراب
« پاسخ #1 در: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۲:۳۴ »
من از پارسال هم شراب دارم اینجوری نشده فقط دور چوب پنبه اونا رو سلفون پیچیده بودم اینارو نه اینا هم اونایی که شیشه رو ایستاده گذاشتم سالمن ولی اونایی که خوابیده گذاشته بودم دور چوب پنبه هاشون کپک زده
 

آفلاین ساکارو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 203
  • تشکر شده: 335 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سوال در مورد کپک زدن دور چوب پنبه شیشه شراب
« پاسخ #2 در: ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۷:۴۰ »
با درود خدمت شما و سایر اعضا

خدمتتان عرض کنم گپک ها برای رشد و تولید مثل به رطوبت نیاز دارند و به اندازه کافی جان سختند و بیشتر از هر چیزی به آب یا رطوبت نیاز دارند
شما اگر تکه ای نان در هوای ازاد قرار دهید شاید دچار کپک زدگی نشود ولی اگر آن را درون سفره قرار دهید بخار حاصل از نان میعان شده و یا رطوبت محیط به اندازه کافی حفظ میشود و با گذشت اندک زمان لازم نان غصته ما دچار کپک زدگی میشود

با خوابیده قرار دادن بطری  و رساندن رطوبت به منافذ چوب پنبه این رطوبت حاصل میشود

البته خواباندن بطری برای حفظ سلامت چوب پنبه و کیپ کردن منافذ است گویا

خلاصه هوای بیرون بطری هم گویا مرطوب بوده و همان سلفونی که از ان یاد گردید کار همان سفره نان را انجام داده است
و کپک ها از عناصر غذایی شراب شما استفاده کرده اند و تخم خود را گسترانیده اند
و کشتکار های خود را بگسترانیده و دندی  :D

داشت یادم میرفت فکر کنم باید از موم برای پوشاندن چوب پنبه ها استفاده کنید
سکوتم از رضایت نیست .. دلم اهل شکایت نیست
هزار شاکی خودش داره .. خودش    گیره   گرفتاره
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: واتوواتو

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 834
  • تشکر شده: 2470 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سوال در مورد کپک زدن دور چوب پنبه شیشه شراب
« پاسخ #3 در: ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۰:۲۲ »
دوست عزيز
همونطور كه آقاي ساكارو گفتند، كپكها كه متاسفانه در همه جا هستند، براي رشد و تكثير، به رطوبت، اكسيژن و غذا احتياج دارند. دليل كپك زدن چوب پنبه هاي شما هم وجود اين ملزومات هست.
ضدعفوني نكردن چوب پنبه، عدم تخمير كامل شراب و نفوذ هوا بداخل بطريها باعث شده كه كپك در اطراف آنها رشد و تكثير شود. در صورت استفاده از سلفون هم تماس چوب پنبه ي آلوده با شراب قطع شده و هم از ورود هوا جلوگيري ميشود. احتمالا حفره هاي موجود در چوب پنبه هاي شما زياد است و يا مناسب بطريهاي شما نيستند. در حالت عادي گفته ميشود كه بطريها بايد بصورت خوابيده نگهداري شوند كه شراب با چوب پنبه در تماس باشد. اولا بدليل ph پايين شراب، تكثير كپكها كمتر شود و ضمنا چوب پنبه اگر مرطوب باشد، هم بهتر آببندي ميشود و هم در زمان بازكردن خرد نميشود. ولي درمورد شما كه چوب پنبه ها آلوده هستند اينطور نيست. بهتر بود چوب پنبه ها قبل از استفاده، با بخار آب ضدعفوني ميشدند و همچنين از نگهدارنده هايي مثل متابي سولفيت سديم استفاده ميكرديد. در حال حاضر بنظر من شراب شما ديگر قابل استفاده نيست. حتي اگر تغييري در مزه و بوي آن حس نكنيد، باز هم بخاطر سم توليد شده توسط كپكها، كه خيلي هم خطرناك هست، بهتر است مورد استفاده قرار نگيرد. در صورت امكان بعد از تقطير به عنوان عرق مشكلي نخواهد داشت.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو

آفلاین kamran674

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 15
  • تشکر شده: 5 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سوال در مورد کپک زدن دور چوب پنبه شیشه شراب
« پاسخ #4 در: ۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۴:۰۴ »
چطوری میشه چوب پنبه هارو ضد عفونی کرد؟ایا با قرار دادن در ابجوش برای چند دقیقه یا محلول الکی 75 درصد میشه از مشکل کپک جلوگیری کرد؟..... با سپاس
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 834
  • تشکر شده: 2470 بار
    • مشاهدۀ نمایه
سوال در مورد کپک زدن دور چوب پنبه شیشه شراب
« پاسخ #5 در: ۲ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۳:۴۵:۲۳ »
يكي از راههاي ضدعفوني كردن چوب پنبه، قرار دادن آنها در يك سبد فلزي و قرار دادن آن روي بخار آب به مدت ١٥ تا ٢٠ دقيقه هست. جوشاندن هم روش بدي نيست، ولي بعد از آن براي خشك كردن آنها به زمان نياز است كه ممكن است باعث بالا رفتن ريسك آلودگي شود.
روش بعد هم خيساندن آنها در الكل براي چند دقيقه هست. استفاده از سلفون هم كار خوبيست كه قبلا استاد هدل هم به آن اشاره كرده اند. ولي خود سلفون هم بايد با الكل ضدعفوني شود.
اما اگر زودپز داريد، بهترين كار اين است كه چوب پنبه ها را در يك ظرف و داخل زودپز قرار دهيد و مقداري آب در كف زودپز بريزيد و درب آنرا ببنديد و سپس به مدت ١٥ تا ٢٠ دقيقه از زمان جوش آمدن، توسط بخار آب تحت فشار كاملا ضدعفوني كنيد.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, kamran674