inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : درخواست اموزش شراب رام توسط Yonas
[امروز ساعت ۱۶:۳۳:۲۰]


پاسخ : عرق کشمش توسط ارش
[امروز ساعت ۱۵:۳۳:۲۸]


پاسخ : اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده توسط Mohamad
[امروز ساعت ۱۵:۳۲:۵۱]


تشتک زن درب نوشابه توسط H4di
[امروز ساعت ۱۵:۳۱:۴۱]


پاسخ : اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده توسط Mohamad
[امروز ساعت ۱۵:۲۳:۲۰]


پاسخ : اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده توسط ارش007
[امروز ساعت ۱۵:۱۳:۰۱]

نویسنده تاپیک: اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده  (دفعات بازدید: 395 بار)

آفلاین hakhamanesh

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 3
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« در: ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۸:۱۳ »
سلام به اساتید محترم بنده سوالاتی داشتم در خصوص دستگاه تقطیر




بنا به اندازه ی دیگ تقطیر اندازه ی لوله ی خنک کننده چقدر باید باشد؟؟؟؟مثلا اگر دیگ تقطیر ۱۰لیتری باشد چند متر لوله لازمه؟؟؟یا اگر ۵۰ لیتری باشد؟؟؟اصلا چگونه باید لوله ای متناسب با دیگ تقطیر    تهیه نمود؟؟؟؟؟


دیگ تقطیر باید بالاتر از کندانسور یا همان لوله خنک کننده قرار بگیرد یا نه دلیلش چیست؟؟؟؟؟؟

با تشکر از سروران عزیز
 

آفلاین Milad b

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 43
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #1 در: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۰:۲۰ »
با سلام خدمت دوستان یعنی طول و سایز لوله مسی برای دیگ هیچ حسابگری نداره من الان میخوام برای دیگ ۲۰۰ لیتری کندانسور بسازم اما نمیدونم چطور وچه مقدار لوله وچه سایزی میخواد اگه دوستان کسی میدونه چطور باید بسازم که کمترین مقدار مصرف آب رو داشته باشه ممنون میشم راهنمایی کنه
 

آفلاین Yonas

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 154
  • تشکر شده: 29 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #2 در: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۴:۰۸ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با سلام خدمت دوستان یعنی طول و سایز لوله مسی برای دیگ هیچ حسابگری نداره من الان میخوام برای دیگ ۲۰۰ لیتری کندانسور بسازم اما نمیدونم چطور وچه مقدار لوله وچه سایزی میخواد اگه دوستان کسی میدونه چطور باید بسازم که کمترین مقدار مصرف آب رو داشته باشه ممنون میشم راهنمایی کنه
ولا منم دقیق نمیدونم اما طبق تحقیقاتی ک کردم برا ۳۰ لیتری دومتر لوله مسی کولر میخام امروز رفتم یارو میگه شماره چند .گفتم قیمتش چجوری گفت متری ۱۵ داریم و بیست گفتم بعدا میام ...
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2462 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #3 در: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۵:۲۲ »
طول لوله مسي ربطي به سايز و حجم ديگ نداره. با هر حجمي كه ديگتون هست حدود ٢ متر لوله كافيه كه تقريبا ١/٥ مترش داخل آب باشه و سر و تهش هم براي ورودي و خروجي بيرون از آب ميمونه. قطر ٨ و ١٠ خوبه براي ديگهاي معمولي كه سايز خروجيشون در همين حدود هست.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, Milad b, farid85y

آفلاین Milad b

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 43
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #4 در: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۲:۳۶:۲۴ »
یعنی جنابyasfal من برای دیگم سایز ۸ و ۱۰ استفاده کنم
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2462 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #5 در: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۲:۵۲:۲۹ »
بله ٨ يا ١٠
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Milad b

آفلاین Milad b

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 43
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #6 در: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۹:۴۱ »
با سلام استاد yasfal یعنی برای یگ دیگ ۲۰۰ لیتری ۳متر لوله ۸یا ۱۰ جوابگو میباشد
 

آفلاین Yonas

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 154
  • تشکر شده: 29 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #7 در: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۴:۰۰ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با سلام استاد yasfal یعنی برای یگ دیگ ۲۰۰ لیتری ۳متر لوله ۸یا ۱۰ جوابگو میباشد
یاسافل تو پست قبلی جوابتون دادن  دیگ هر سایزی باشه دو متر لوله مسی ۸ یا ده جوابگوست
 

آفلاین Milad b

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 43
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #8 در: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۱:۴۹ »
دیگ ۲۰۰ لیتری با لوله سایز ۱۰ خروجی خیلی کمی داره ودر حد یک دیگ ۳۰ لیتری خروجی داره من لوله ۱۰ برای دیگم استفاده کردم که یکم زیرش رو زیاد میکردم سر دیگم میزد بالا
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: واتوواتو

آفلاین ارش007

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 64
  • تشکر شده: 56 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #9 در: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۱:۴۶ »
همچی بی حساب و کتاب نیست ..مطلبی خوندم در مورد حجم دیگ و مقدار خروجی هرچه گشتم الان پیداش نکردم ..اصلا جدول داشت و دستور عمل..
اما واسه دیگ ۲۰۰ لیتری حداقل لوله به نظرم لوله ۲۵ یا دو نیم باشه به طول ۱۳۰سانت موفق باشید
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2462 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #10 در: ۳۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۸:۰۳ »
لوله ٢٥ يعني چي دقيقا؟
يعني ٢٥ ميليمتر؟! با طول ١٣٠ سانت ؟
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 

آفلاین ارش007

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 64
  • تشکر شده: 56 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #11 در: ۳۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۲:۳۶ »
واسه دیگ ۲۰۰ لیتری بایدم خروجیش ۲۵ملیمتر باشه...
واسه دیگ زودپز ۸و ۱۰ جوابگوست...
یک سوال میپرسم دوست دارم همه با دقت بخونن و
فرض کنید یک استادیوم صدهزار نفری در حال مسابقه یک دفعه خبر بدن از بلندگو که بمب گذاری شده ..خب اگه فقط یک خروجی واسه فرار داشته باشه چه اتفاقی میفته ...از ازدهام فشار قبل از خروج خیلیا خفه میشن ...مثل حادثه منا مثلا
حالا فرض بگیرید ملکولهای الکل داخل شراب میفهمن که حرارت زیر دیگ زیاد شده و باید از یک جایی فرار کنن ..خب اگه خروجی بزرگ و مناسبی داشته باشن راحت عبور میکنن :) :)
نکته بعد سوال بعد اینکه واسه تبدیل بخار الکل به مایع که مطلوب ماست چقدر باید طول این دالان خنک یا لوله خنک مس باشه که ضمن فشاری که از پشت وارد میشه زمان لازم برای مایع شدن داشته باشه...هر چه مولکولها با دیوارهای خنک مسی بیشتر برخود کنند زودتر تبدیل به مایع میشن پس سطح بیشتر داخل لوله ...اما یک نکته داره اگه طول لوله کمتر بشه زاویه لوله باید بیشتر بشه....
و اما یک مطلب مهم دیگه....
همه ما با غذای قرمه سبزی که محبوب ما ایرانیهاست آشنا هستیم
یک سوال واسه پخت قرمه سبزی چقدر لازمه ...اکثرا میگن چهل دقیقه بعضی یک ساعت که قابلمه روی گاز باشه خورشت جا میفته و خوش طعم میشه... ;)
حالا شما یک قابلمه خورشت قرمه سبزی رو بزارین رو گاز و شش ساعت زیرش حرارت بدین و هی آب بریزین سرش...معلومه که سبزیها بافتهاشون میشکنه و قرمه سبزی مثل زهر مار تلخ میشه.... ;)
حالا شما پنج و شش ساعت لاشه های مخمر و کشمشها و یا خرماها رو هی بجوشنید..معلومه که تلخ میشه و تلخیش رو منتقل به محصولمون میکنه :o :o یادمون باشه دمای تبخیر الکل فقط در ازمایشگاه ۷۶ هست
پس هرچی سریعتر الکل از شراب خام جدا بشه عرقمون سبکتر و خوش طعم تره
در کل باید تناسب داشته باشه ...
فقط با تجربه و امتحان و شکست و دوباره امتحان و دوباره شکست نتیجه مطلوب بدست میاد
به قول ناپلئون آنقدر شکست خوردم که راه پیروزی را یافتم...
موفق باشید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ebi1361, kuku

آفلاین Mohamad

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 18
  • تشکر شده: 4 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #12 در: دیروز ساعت ۱۲:۲۶:۱۳ »
Be nazar shoma kodom dastgah behtare

به این پست 2 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
435835171_53390.jpg
Screenshot_20180418-144823.png
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2462 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #13 در: دیروز ساعت ۱۵:۴۹:۳۴ »
من هم از شما يك سوال ميپرسم. فرض كنيد براي زودپز از لوله ي ٨ و ديگ ٢٠٠ ليتري قطر ٢٠ استفاده كنيم. پس بايد براي ديگ ٥٠٠ ليتري از لوله ي ٥٠ و براي ديگ ١٠٠٠ ليتري از لوله ي ١٠٠ ميل استفاده كنيم؟؟؟
چه مثال استاديوم و چه قرمه سبزي قابل تعميم به ديگ تقطير نيستند. ولي طبق مثال خود شما فرض كنيد استاديوم ١٠٠ هزار نفري يك خروجي به عرض ١ متر داشته باشه و زمان خروج مردم از استاديوم ١٠ ساعت باشه. حالا اگر عرض خروجي بشه ١٠ متر زمان خروج هم ميشه يكساعت. تا اينجا مثال شما درسته. اما فرض كنيد هر كسي كه از خروجي عبور ميكنه بايد اسمش رو در يك دفتر بنويسه. حالا ديگه اگر عرض خروجي ١٠٠ متر هم بشه ديگ روي سرعت تاثير نداره. ما غير از سرعت خروج، به زمان هم براي سرد شدن بخار احتياج داريم. اگر طول قطر لوله زياد بشه بايد طولش هم چند برابر بشه.
سرعت تقطير و خروج محصول در ديگهاي كوچك و بزرگ كه سيستم كندانسور يكسان مثل لوله مسي داشته باشن با هم برابر هست، درسته كه هرچقدر ديگ بزرگتر باشه براي رساندن دما به دماي ٨٠ درجه حرارت بيشتري لازم داره، ولي نميشه حرارت ديگ بزرگ رو تا حدي زياد كرد كه سرعت تقطير بيشتر بشه. چون حرارت بالا، بيشتر از زمان زياد جوشيدن، روي كيفيت محصول تاثير منفي ميگذاره و در هر صورت بايد دماي بخار خروجي ملاك قرار بگيره نه اندازه ديگ و سايز خروجي. قرمه سبزي رو هم هيچكس با حرارت زياد نميپزه كه سريعتر پخته بشه. اتفاقا همه حرارت رو در كمترين ميزان تنظيم ميكنن كه با حرارت كم بجوشه و خوب جا بيفته. وگرنه شعله رو تا حد آخر زياد ميكردن كه بجاي ٤٠ دقيقه تو ٢٠ دقيقه بپزه.  ديگهايي كه روشون خروجي ٢٠ گذاشتن هم به كندانسور مسي با قطر كمتر وصل ميشن كه بخار به اندازه ي كافي با آبسرد تماس داشته باشه. سرعت خروجي الكل حتي در كارخانه هايي كه از ديگهاي چند هزار ليتري استفاده ميكنند چند سي سي در ثانيه هست. براي همين بجاي ساخت يك ديگ ١٠٠ هزار ليتري، مثلا ٢٠ ديگ ٥ هزار ليتري استفاده ميكنن كه سرعت توليد كليشون، ٢٠ برابر بشه. نه اينكه سايز قطر لوله ي خروجي رو چند برابر كنند.
البته حرف شما هم در مورد تجربه كردن همه ي حالتهاي ممكن درسته. ميشه هركس خودش ٥ مدل دستگاه بسازه و هزينه كنه و آزمايش كنه ببينه كدومش بهتر جواب ميده. اما راه بهتري هم هست. اونم استفاده از تجربيات ديگران هست كه هم در وقت و هم در هزينه ها صرفه جويي ميشه.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 

آفلاین kuku

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 14
  • تشکر شده: 3 بار
    • مشاهدۀ نمایه
اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده
« پاسخ #14 در: دیروز ساعت ۱۶:۵۷:۱۷ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
من هم از شما يك سوال ميپرسم. فرض كنيد براي زودپز از لوله ي ٨ و ديگ ٢٠٠ ليتري قطر ٢٠ استفاده كنيم. پس بايد براي ديگ ٥٠٠ ليتري از لوله ي ٥٠ و براي ديگ ١٠٠٠ ليتري از لوله ي ١٠٠ ميل استفاده كنيم؟؟؟
چه مثال استاديوم و چه قرمه سبزي قابل تعميم به ديگ تقطير نيستند. ولي طبق مثال خود شما فرض كنيد استاديوم ١٠٠ هزار نفري يك خروجي به عرض ١ متر داشته باشه و زمان خروج مردم از استاديوم ١٠ ساعت باشه. حالا اگر عرض خروجي بشه ١٠ متر زمان خروج هم ميشه يكساعت. تا اينجا مثال شما درسته. اما فرض كنيد هر كسي كه از خروجي عبور ميكنه بايد اسمش رو در يك دفتر بنويسه. حالا ديگه اگر عرض خروجي ١٠٠ متر هم بشه ديگ روي سرعت تاثير نداره. ما غير از سرعت خروج، به زمان هم براي سرد شدن بخار احتياج داريم. اگر طول قطر لوله زياد بشه بايد طولش هم چند برابر بشه.
سرعت تقطير و خروج محصول در ديگهاي كوچك و بزرگ كه سيستم كندانسور يكسان مثل لوله مسي داشته باشن با هم برابر هست، درسته كه هرچقدر ديگ بزرگتر باشه براي رساندن دما به دماي ٨٠ درجه حرارت بيشتري لازم داره، ولي نميشه حرارت ديگ بزرگ رو تا حدي زياد كرد كه سرعت تقطير بيشتر بشه. چون حرارت بالا، بيشتر از زمان زياد جوشيدن، روي كيفيت محصول تاثير منفي ميگذاره و در هر صورت بايد دماي بخار خروجي ملاك قرار بگيره نه اندازه ديگ و سايز خروجي. قرمه سبزي رو هم هيچكس با حرارت زياد نميپزه كه سريعتر پخته بشه. اتفاقا همه حرارت رو در كمترين ميزان تنظيم ميكنن كه با حرارت كم بجوشه و خوب جا بيفته. وگرنه شعله رو تا حد آخر زياد ميكردن كه بجاي ٤٠ دقيقه تو ٢٠ دقيقه بپزه.  ديگهايي كه روشون خروجي ٢٠ گذاشتن هم به كندانسور مسي با قطر كمتر وصل ميشن كه بخار به اندازه ي كافي با آبسرد تماس داشته باشه. سرعت خروجي الكل حتي در كارخانه هايي كه از ديگهاي چند هزار ليتري استفاده ميكنند چند سي سي در ثانيه هست. براي همين بجاي ساخت يك ديگ ١٠٠ هزار ليتري، مثلا ٢٠ ديگ ٥ هزار ليتري استفاده ميكنن كه سرعت توليد كليشون، ٢٠ برابر بشه. نه اينكه سايز قطر لوله ي خروجي رو چند برابر كنند.
البته حرف شما هم در مورد تجربه كردن همه ي حالتهاي ممكن درسته. ميشه هركس خودش ٥ مدل دستگاه بسازه و هزينه كنه و آزمايش كنه ببينه كدومش بهتر جواب ميده. اما راه بهتري هم هست. اونم استفاده از تجربيات ديگران هست كه هم در وقت و هم در هزينه ها صرفه جويي ميشه.
سلام منم یک مثال بزنم که حرف شما غلطه
اگزوز موتور گازی رو روی خاور نمیگذارن به همین بسنده میکنم
برای حجم 200 لیتر بهتره 6 عدد لوله 12 به طول یک متر رو از یک لوله پلیکا 110 رد کنید سعی کنید 6 تا خروجی بخار باشه که دبی بخار اندازه باشه
مثال استادیوم جالب بود
با یک مقدار مطالعه قوانین سیالات متوجه اشتباهت میشی