inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : عرق ذرت توسط ارش
[امروز ساعت ۲۲:۳۵:۴۱]


پاسخ : امکان تقطیر شراب آلوی کپک زده توسط ارش
[امروز ساعت ۲۲:۳۰:۰۶]


پاسخ : فرق نیم سوز بلوط با چیپس بلوط توسط ارش
[امروز ساعت ۲۲:۲۵:۱۱]


پاسخ : دستور ساخت عرق كشمش توسط Yonas
[امروز ساعت ۲۱:۵۷:۰۷]


فرق نیم سوز بلوط با چیپس بلوط توسط Alirezamirzaie284
[امروز ساعت ۲۱:۳۹:۱۰]


پاسخ : راجب این دیگ و دستگاه تقطیر نظر بدید و راهنمایی توسط ساکارو
[امروز ساعت ۲۱:۲۵:۳۳]

نویسنده تاپیک: دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما  (دفعات بازدید: 1073 بار)

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« در: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۱:۱۰ »
بطور كلي براي ساخت هر نوع نوشيدني تقطيري، اول بايد به روش تخمير و با كمك مخمرها، از ماده ي مورد نظر شراب بسازيم و سپس، از شرابي كه حداقل حاوي حدود ١٠ درصد الكل هست به روش تقطير عرق بگيريم و اين پروسه براي تمام نوشيدنيهاي الكلي مثل ودكا، ويسكي، رام و ... يكسان هست و تفاوت اصلي در ماده ي اوليه ميباشد. با توجه به اينكه درصد و نوع قند اين مواد و همچنين ديگر مواد تشكيل دهنده ي آنها با هم تفاوت دارد، ممكن است تغييرات مختصري در پروسه ي توليد نياز باشد كه شامل مقدار آب مورد نياز، تصحيح مقدارقند، افزودن مواد مغزي براي تقويت مخمرها، تنظيم PH و ... ميباشد.
ممكن است اين تغييرات با افزودن موادي مثل آب پرتقال يا ليمو و يا افزودن مواد شيميايي مثل دي آمونيوم فسفات(DAP) انجام شود كه معمولا اينكار براي مواد اوليه ي طبيعي مثل كشمش و خرما نياز نيست.
خرما هم يكي از مواديست كه براحتي و بدون نياز به ماده ي اضافي براي ساخت شراب بكار گرفته ميشود. براي ساخت شراب خرما ميتوان بجاي خرما از شيره ي خرما استفاده كرد چون:
-همه ي مواد مغذي خرما را داراست.
-درصد قند بالاتري دارد.
-براحتي در آب حل ميشود.
-نياز به تميز كردن ندارد.
-در تمام سال قابل دسترسيست.
شراب خرما
براي ساخت شراب خرما، از هرنوع شيره خرما كه در دسترستان هست ميتوانيد استفاده كنيد. شخصا نوع خانگي كه درصد بيشتري قند دارد را ترجيح ميدهم. نوع پاستوريزه ي كارخانه اي براي اينكار مناسب است و اگر از شيره ي خانگي استفاده ميكنيد بهتر است بعد از مخلوط كردن با آب چند دقيقه جوشانده شود كه البته اگر براي تقطير شراب ميسازيد، الزامي نيست. با توجه به اينكه قند شيره ي خرما حداقل حدود ٧٥ درصد هست (BRIX-75) و هر ليتر شيره حدود ٧٠٠ سي سي حجم دارد با مخلوط كردن هركيلو شيره با ٣ ليتر آب ٣/٧ ليتر محلول با ٢٠٠ گرم قند يعني با آبسنجي ١/٠٨ ميرسيم. آب مصرفي نيز اگر تصفيه شده نباشد، حتما بايد كلرزدايي و بهتر از آن جوشانده شود. مخمر سافلوور براي اينكار كفايت ميكند، ولي اگر از مخمر شراب استفاده ميكنيد ميتوانيد آبسنجي اوليه را تا ١/١ بيشتر كنيد و الكل حدوداً تا ١٤ درصد بيشتر ميشود و البته زمان تخمير افزايش ميابد. شيره ي خرما تقريبا همه ي مواد لازم را داراست. پس نيازي به افزودني نداريم.  PH محلول شيره ي خرما و آب، حدودا ٥/٢ هست كه در  بازه ي مجاز قرار دارد، ولي ميتوان آنرا براي كمك به تخمير با اضافه كردن اسيد يا آبليو تا ٤/٥ پايين آورد كه بدون ph سنج توصيه نميشود.
روش كار:
شيره خرما غليظ هست و اگر كمي گرم شود راحتتر تخليه و حل ميشود. بد نيست مدتي آب و شيره را در محلي گرم مثلا روي شوفاژ قرار دهيم تا كمي گرم شوند و راحت مخلوط شوند. قوطيهاي شيره را بشوريد يا با دستمال الكلي تميزشان كنيد، خصوصا در قسمت درب كه با فويل بسته شده بايد ضدعفوني شود كه گردوخاك و احيانا آلودگي نداشته باشد. سپس با كمك قيف آب و شيره را در ظرف مناسب تخمير ميريزيم و خوب مخلوط ميكنيم. حداقل ١٥ سانت بالاي ظرف تخمير خالي بماند. اگر تمايل به آبسنجي داريد نمونه را جدا كنيد و در صورت لزوم مقدار قند را تصحيح كنيد. اگر از سلامت همه چيز اطمينان داريم كه وقت اضافه كردن مخمر است. ولي اگر لازم ميدانيد، (و اگر محلول را نجوشانده ايد) سولفيت زني كنيد و ٢٤ ساعت صبر كنيد و بعد ١ تا ٢ گرم مخمر به ازاي هركيلوگوم شيره را در آبي كه از قبل آماده كرديد بريزيد و ١٥ دقيقه براي فعال شدن صبر كنيد. در اين مدت براي هوادهي به محلول، آنرا به شدت هم ميزنيم به شكلي كه خوب كف كند و اكسيژن كافي در آن حل شود. اينكار براي تكثير مخمرها لازم است و حتما بايد انجام شود. بلافاصله بعد از هوادهي، مخمر را خوب هم بزنيد و به محلول اضافه كنيد. يكساعت صبر كنيد تا مخمرها در محلول حل شوند و اكسيژن را جذب كنند و بعد مجددا چند دقيقه هم بزنيد تا هم مخمر و هم مقدار بيشتري اكسيژن در محلول حل شود. اگر قفل هواي مناسب داريد نصب كنيد. در غير اينصورت در ظرف را با پلاستيك و كش ببنديد. تاريخ را يادداشت كنيد، ظرف تخمير را در محلي با دماي ٢٠ تا ٢٥ درجه بگذاريد و منتظر پايان تخمير بمانيد كه حداقل ٤ هفته طول ميكشد. از هفته ي دوم به بعد اگر ميتوانيد ظرف تخمير را روزي يكبار تكان بدهيد كه مخمرهاي تهنشين شده به چرخه ي تخمير برگردند. شراب خرما مقداري گاز را درخود نگه ميدارد. از هفته ي سوم به بعد قفل هوا كمتر كار ميكند ولي در زمان تكان دادن ظرف متوجه خروج شديد گاز و كار كردن قفل هوا ميشويد و تا زماني كه خروج گاز تمام شود تخمير ادامه دارد.
اگر قصد تقطير داريد كه تقطير را شروع كنيد و اگر بدنبال شراب هستيد، آنرا به ظرف ديگري منتقل كنيد و يكماه يا بيشتر براي تكميل تخمير و تهنشيني كامل صبر كنيد و سپس بطري كنيد. اين نوع شراب به حداقل شش ماه براي جاافتادن زمان ميخواهد و بعد براي نوشيدن حاضر است.
تقطير
اگر قصد عرقگيري داريد، بعد از پايان تخمير، بايد تقطير را شروع كنيد. اين شراب در زمان جوشيدن بشدت كف ميكند و سر ميرود، پس فضاي كافي در بالاي ديگ درنظر بگيريد. مقدار زيادي مخمر در كف ظرف تخمير وجود دارد كه بايد دور ريخته شود. به همين دليل بهتر است از يك شلنگ براي ريختن شراب به داخل ديگ استفاده كنيد. حرارت را كمي زياد كنيد و به محض داغ شدن لوله مسي كم كنيد. دور ريختن يك سي سي از سر تقطير به ازاي هر ليتر شراب فراموش نشود. اگر تقطير دو مرحله انجام ميدهيد كه تمام الكل را در تقطير اول جدا كنيد و مجددا تقطير كنيد و اگر فقط يكبار تقطير ميكنيد از الكلسنج براي جدا كردن بخش مناسب تقطير استفاده كنيد و تقطير را تا زماني كه درصد الكل در كل محصول بدست آمده به ٤٠ درصد برسد ادامه دهيد و ادامه ي تقطير را به عنوان ته تقطير جدا كنيد. حدودا از هر كيلوگرم شيره يك ليتر عرق ٤٥ درصد توليد ميشود. بالاتر بودن مقدار قند، مخصوصا با مخمر نان، باعث افزايش زمان تخمير و احتمالا تخمير ناقص ميشود. از اين دستور براي توليد عرق از شيره ي انگور هم كاربرد دارد.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: خیامی, ساکارو, ارش007, واتوواتو, امیر.ریما, nooosh, Zed12, C2h6o, Amir1357, mobin

آفلاین Zed12

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 52
  • تشکر شده: 9 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #1 در: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۹:۵۹ »
سلام خدمت همه اساتید و سروران عزیز
دیروز کشمش رو انداختم فعلا که داره خوب پیش میره قفل هوا هم داره نرمال کار میکنه
امروز میخوام خرما بندازم ولی شیره نیس خود خرماس دوستی که دستگاه رو فرستاده بودن گفتن اول چرخ کنم بعد ابلیمو بریزم متاسفانه فعلا موقعیت چرخ کردنشو ندارم مشکلی پیش نمیاد اگه همینجوری بریزم تو سطل تقطیر ؟ سوال بعدی اینکه ابلیمو حتما باید طبیعی باشه ( هرچند شما گفتین نیازی نیس ) ؟!
ظرف ها رو با مایع ظرفشویی بشورم کفایت میکنه ؟
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #2 در: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۳:۴۸ »
آقاي zed12
پيدا كردن شيره خرما خيلي سخت نيست و تقريبا همه جا پيدا ميشه.
من قبلا فقط چندبار عرق از خرما درست كردم. مقدار قند خرما هم مثل كشمش هست و روشش تفاوت چنداني نداره. نميدونم PH خرما چند هست ولي مقداري آب ليموي تازه يا اسيد، هم ph رو پايين مياره هم به اينورت شدن قند ساكاروز كه نيمي از قند خرما رو تشكيل ميده كمك ميكنه.
نيازي به چرخ كردن نيست.
از خرما هاي مظافتي و صادراتي استفاده نكنيد. اون خرماهايي كه داغون و بهم چسبيده هستند مناسبن و ارزونتر هم هستن و بهتره كه هسته خرما رو جدا كنيد.
مقداري از آب رو داغ كنيد و روي خرما ها بريزيد و كمي كه خنك شد چنگ بزنيد تا كمي له بشن و بقيه ي آب رو اضافه كنيد كه خنك بشه و طبق دستور كشمش پيش بريد.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, واتوواتو, nooosh, Amir1357

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 357
  • تشکر شده: 500 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #3 در: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۵:۰۰:۰۸ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
ظرف تخمير را در محلي با دماي ٢٠ تا ٢٥ درجه بگذاريد و منتظر پايان تخمير بمانيد كه حداقل ٤ هفته  طول میکشد.
با درود خدمت همه دوستان...
.
جناب Yasfal دوتا سوال
.
سوال اول اینکه آیا برای تخمیر شیره خرما حتما به چهار هفته زمان نیاز است؟ یعنی تقریباً دوبرابر تخمیر کشمش؟
.
سوال دوم اینکه آیا مقدار شراب تاثیری در مدت زمان تخمیر دارد؟ یعنی مثلا مدت زمان لازم برای تخمیر دویست لیتر شراب با مدت زمان لازم برای تخمیر ده لیتر شراب تفاوتی دارد یا خیر؟
زشت باش، ولی خودت باش
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Zed12, Amir1357

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #4 در: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۸:۰۴ »
واتوواتو ي عزيز
بله همينطوره و طبق تجربه ي من تخمير شيره ي خرما با آبسنجي ١/٠٨ حدودا يكماه طول ميكشه. البته نظر من در مورد تخمير كامل كشمش هم سه هفته هست. برخي دوستان از هيدرومتر براي تعيين زمان پايان تخمير كشمش استفاده ميكنند و چون تخمير قند حل شده زودتر تموم ميشه، زمان تخمير رو كمتر در نظر ميگيرن در حالي كه هنوز مقداري قند در داخل خود كشمشها باقيست.
دو دليل براي اين موضوع افزايش زمان ميدونم، اوليش PH بالاتر از كشمش هست و دوميش هم مقدار قند ساكاروز هست كه حدود ٦٠ درصد قند خرماست و در كشمش و انگور نيست. البته من اينكارو تست نكردم ولي شايد اضافه كردن مقداري اسيد و كمي حرارت باعث اينورت شدن سريعتر ساكاروز موجود بشه و به بيشتر شدن سرعت تخمير كمك بكنه. بايد اينكارو تست كنيم و ببينيم تاثير داره يا نه.
ضمنا شيره ي خرما بخاطر ماهيتش مقدار زيادي گاز رو در خودش نگه ميداره و باعث ميشه قفل هوا كمتر كار بكنه ولي اگر روزانه اقدام به هم زدن كنيد متوجه حرف من خواهيد شد. البته آبسنجي هم در مورد شراب شيره خرما ميتونه زمان دقيق رو مشخص كنه. من گاها بيشتر از چهار هفته براي تخمير شيره خرما درنظر ميگيرم و تا وقتي كه با تكان دادن ظرف قفل هوا كار بكنه صبر ميكنم. من شرابها رو در منزل درست نميكنم ولي فردا براي سركشي به شرابي كه هفدهم ماه قبل درست كردم ميرم و مقدار آبسنجي رو حتما بهتون ميگم. البته مطمئن هستم كه تخمير تموم نشده ولي با آبسنجي دقيقتر مشخص ميشه.
در مورد ارتباط حجم و زمان، اگر ظرف مناسب حجم باشه، مقادير خصوصا مخمر درست محاسبه بشن و هوادهي به نسبت حجم انجام بشه تاثيري روي زمان نخواهد داشت.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, واتوواتو, Amir1357

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #5 در: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۶:۴۳:۰۹ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
ظرف ها رو با مایع ظرفشویی بشورم کفایت میکنه ؟
خير، ظرف تخمير حتما بايد ضدعفوني بشه. مقاله ي ضدعفوني استاد رو حتما بخونيد.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Zed12, Amir1357

آفلاین Zed12

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 52
  • تشکر شده: 9 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #6 در: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۰:۲۴ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
ظرف ها رو با مایع ظرفشویی بشورم کفایت میکنه ؟
خير، ظرف تخمير حتما بايد ضدعفوني بشه. مقاله ي ضدعفوني استاد رو حتما بخونيد.
‏خیلی ممنون
ظرف تخمیرم باز نمیشه اگه کسی پیشنهادی داره الان لطف کنه تا نترکیده 😁

به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
سطل-پلاستیکی-رنگ-237x165.jpg
 

آفلاین Yonas

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 159
  • تشکر شده: 30 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #7 در: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۵:۵۹ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
ظرف ها رو با مایع ظرفشویی بشورم کفایت میکنه ؟
خير، ظرف تخمير حتما بايد ضدعفوني بشه. مقاله ي ضدعفوني استاد رو حتما بخونيد.
‏خیلی ممنون
ظرف تخمیرم باز نمیشه اگه کسی پیشنهادی داره الان لطف کنه تا نترکیده 😁
تو یه تایپیک جدا میگفتی ...خب یه سوراخ کوچیک بالای درب درست کن بعد با کیسه نایلون و کشت ابندی کن
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Zed12

آفلاین Zed12

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 52
  • تشکر شده: 9 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #8 در: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۰:۵۱ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
ظرف ها رو با مایع ظرفشویی بشورم کفایت میکنه ؟
خير، ظرف تخمير حتما بايد ضدعفوني بشه. مقاله ي ضدعفوني استاد رو حتما بخونيد.
‏خیلی ممنون
ظرف تخمیرم باز نمیشه اگه کسی پیشنهادی داره الان لطف کنه تا نترکیده 😁
تو یه تایپیک جدا میگفتی ...خب یه سوراخ کوچیک بالای درب درست کن بعد با کیسه نایلون و کشت ابندی کن
گفتم چیز خاصی نیس انجمن شلوغ نشه
سوراخ داره واس قفل هوا ولی میخوام کشمش ها رو هر روز له کنم
 

آفلاین Yonas

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 159
  • تشکر شده: 30 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #9 در: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۲:۲۲ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
ظرف ها رو با مایع ظرفشویی بشورم کفایت میکنه ؟
خير، ظرف تخمير حتما بايد ضدعفوني بشه. مقاله ي ضدعفوني استاد رو حتما بخونيد.
‏خیلی ممنون
ظرف تخمیرم باز نمیشه اگه کسی پیشنهادی داره الان لطف کنه تا نترکیده 😁
تو یه تایپیک جدا میگفتی ...خب یه سوراخ کوچیک بالای درب درست کن بعد با کیسه نایلون و کشت ابندی کن
گفتم چیز خاصی نیس انجمن شلوغ نشه
سوراخ داره واس قفل هوا ولی میخوام کشمش ها رو هر روز له کنم
دو تایپیک هست در مورد شراب کشمش اونجا بگو اینجا برا شراب شیره خرماست...گفتی میترسی بترکه قفل هوا داره نمیترکه
 

آفلاین Milad b

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 43
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #10 در: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۹:۳۵ »
با درود استاد Yasfal شما برای تقطیر میگین تا زمانی که درصد الکل کل محصول به ۴۰ درصد رسید ادامه دهید وبعد بقیه محصول رو به عنوان ته تقطیر جدا کنید من متوجه منظورتون نمیشم اگه بخواهیم که الکل کل محصول به ۴۰ درصد برسه باید از ته تقطیر هم استفاده کنیم بنده برای تنظیم کردن درصد محصول نهاییم از آب مقطر استفاده میکنم آیا مشکلی داره
 

آفلاین C2h6o

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 37
  • تشکر شده: 3 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #11 در: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۰:۵۳ »
با سلام و با اجازه استاد ياسفال
ميلاد جان طبق گفته هاي استاد ياسفال در مورد عرق كشمش كه اين هم مثل همون هستش زماني كه محصول شما يعني كلش به درصد مورد نظرت كه حالا ٤٠ يا ٤٥ هستش رسيد،ظرف رو جدا كرده كه به عنوان محصول اصلي هستش،بعد به ظرف ديگه ميذاري تا نزديك صفر درصد محصول رو جمع ميكني به عنوان ته تقطير،سري بعد كه شراب ريختي و تقطير كردي عمين كارو ميكني ته اون تقطير با ته اين تقطير رى با هم جمع ميكني دوباره تقطير ميكني تا باز دوباره محصول ٤٠ ٤٥ بگيري،جمع كردن ته تقطير به اين منظور هستش
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Milad b

آفلاین Milad b

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 43
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #12 در: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۴:۱۴ »
با سلام جناب c2h6o اگه بخواهیم که کل عرقمون رو به ۴۰ درصد برسونیم باید در صدای خیلی پایین هم باهاش قاطی کنیم تا تنظیم بشه درصدای پایین هم مثلن ۲۰ و۳۰ درصد خیلی تند و زننده هست که اگه بخواهیم با محصول اصلیمون قاطی کنیم خیلی بدخور میشه آیا راهکار دیگه ای هم هست ممنون
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: واتوواتو

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #13 در: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۱:۳۸ »
سلام به دوستان
جناب واتوواتو
هونطور كه قبلا گفته بودم، من در تاريخ ١٧ ماه قبل مقداري شراب خرما درست كردم و ديروز آبسنجي كردم.
بعد از گذشت ٢٥ روز آبسنجي تا ١/٠٠٣ پايين اومده و همونطور كه ميدونيد، با توجه آبسنجي اوليه ١/٠٨ در صورت تخمير كامل بايد به زير يك برسه. ولي با توجه به تفاوت يكدرصدي، ميشه امروز هم تقطير رو شروع كرد. ولي براي تخمير كامل، خصوصا براي شراب، يكماه زمان لازمه.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, واتوواتو

آفلاین ایلیا

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 8
  • تشکر شده: 1 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت شراب و عرق شيره ي خرما
« پاسخ #14 در: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۳:۴۹ »
سلام دوستان و اساتید محترم وقتتون بخیر.یه مشکل برام پیش اومده محصول تقطیرم خیلی تلخ شده علتش چی میتونه باشه.
قبلش محتویات آب کار را شرح بدم.۶۰ کیلو شیره انگور ۴۰ کیلو شیره انگور ۲ کیلو شکر و ۲ قاشق غذا خوری مخمر اینها را در ۱۰۰ لیتر آب محلول کردم تقریبا یک هفته میگذره از خوابوندنش.