inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : عرق ذرت توسط ارش
[امروز ساعت ۲۲:۳۵:۴۱]


پاسخ : امکان تقطیر شراب آلوی کپک زده توسط ارش
[امروز ساعت ۲۲:۳۰:۰۶]


پاسخ : فرق نیم سوز بلوط با چیپس بلوط توسط ارش
[امروز ساعت ۲۲:۲۵:۱۱]


پاسخ : دستور ساخت عرق كشمش توسط Yonas
[امروز ساعت ۲۱:۵۷:۰۷]


فرق نیم سوز بلوط با چیپس بلوط توسط Alirezamirzaie284
[امروز ساعت ۲۱:۳۹:۱۰]


پاسخ : راجب این دیگ و دستگاه تقطیر نظر بدید و راهنمایی توسط ساکارو
[امروز ساعت ۲۱:۲۵:۳۳]

نویسنده تاپیک: دستور ساخت عرق كشمش  (دفعات بازدید: 3523 بار)

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« در: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۵:۳۹ »
روش توليد عرق كشمش با كيفيت بهتر
ميدونم كه همه ي دوستان تقريبا حرفه اي هستن، ولي روش ساخت خودم رو ميگم كه شايد به درد كسي بخوره. با اين روش سالها عرق كشمش درست كردم و تقريبا حاصل بيش از ١٠ سال تجربه هست و به همه ي مواردش اطمينان دارم.
ابزار لازم و ضدعفوني دبه و وسايل و غيره هم كه ديگه همه ميدونين.
اولا از كشمش ريزتر استفاده كنيد. انگورهاي ريز بي هسته، قند بيشتري دارند و انگورهاي سياه كه هسته دارند، هم قندشون كمتره، هم درصدي از وزنشون مربوط به هسته و پوستشون ميشه و بعلاوه، له شدن هسته ها و پوست ضخيمشون روي كيفيت تخمير و محصول، تاثير منفي ميذاره. خودم كشمش آذربايجان، ملاير و اراك رو ترجيح ميدم. كشمش حتما بايد آفتاب خشك باشه و هيچ ماده اي بهش اضافه نشده باشه. برخي توليد كننده هاي قديمي و معتقد، محصولشون رو با گوگرد آلوده ميكنن كه نشه ازش الكل ساخت. اگر از تيزاب براي خشك كردن كشمش استفاده شده باشه شستن هم كمكي نميكنه. آشغال و چوب و هرچي داره جدا كنيد. منظورم دم هاي ريز كشمش نيست. وجودشون مشكلي ايجاد نميكنه. ولي اگر حوصله دارين اونها رو هم جدا كنيد. مختصري شستشو بدين و بعد داخل دبه بريزين.
من در دبه هاي ٢٠ ليتري، ٥ كيلوگرم كشمش و حدود ١٢ ليتر آب ميريزم. آب شير هم به دليل وجود كلر، خيلي مناسب نيست و اگر از آب شير استفاده ميكنيد، حتما چند ساعت قبل آب رو داخل دبه بريزيد تا كلرش خارج بشه و بعد كشمش رو داخلش بريزين. از متابي سولفيت هم ميتونين براي كلرزدايي استفاده كنيد. بعد از ريختن آب و كشمش داخل دبه، مقدار مناسبي هوادهي كنيد. هم زدن سطحي آب با دست(البته با دستكش) به مدت ١٠ دقيقه به شكلي كه كف كنه كافيه. اگر از آب شير استفاده ميكنيد كه سرد هست حتما بايد به دماي محيط يعني بين ٢٠ تا ٢٥ درجه برسه و بعد مخمر زني بشه. اگر تمايل به سولفيت زني براي ضدعفوني كشمشها و آب دارين، الان بايد انجام بشه و ٢٤ تا ٤٨ ساعت بعد مخمر فعال و اضافه بشه.
بعد از گرم شدن آب و هوادهي، ١٠ گرم مخمر رو فعال ميكنم و مخلوط ميكنم. از مخمرهاي فله كه در عطاري و نانوايي ميفروشند اصلا استفاده نكنيد. مخمر نان فرانسوي ساف لوور كه قوطيهاي ١٢٥ گرميش حدود ١٠ تومن هست بهترين گزينه براي عرق هست.
بعد از مخمرزني در ظرف با پلاستيك و كش ميبندم.اصلا نيازي به له كردن و خيس خوردن كشمشها قبل از مخمرزني نيست و موندن كشمش در آب براي چند روز رو اصلا توصيه نميكنم.
بعد از چند ساعت، فعاليت مخمر ها شروع ميشه. از روز بعد تا زماني كه كشمشها شروع به تهنشين شدن ميكنن، حدود ٥ دقيقه، با دستكش به شكلي كه كف نكنه و هوا مخلوط نشه كشمشها رو له ميكنم و هم ميزنم. حدود ٢ هفته بعد تهنشيني كشمشها شروع ميشه. چند روز آخر كه فعاليت مخمر كم شده و كشمشها دارن تهنشين ميشن ديگه در ظرف رو باز نميكنم تا كل كشمشها تهنشين بشن. دو يا سه روز بعد از تهنشيني كامل، زمان تقطير هست. تقريبا تا الان حدود ١٨ تا ٢٠ روز گذشته. از يك همزن كه خودم ساختم كه به دريل بسته ميشه، استفاده ميكنم و چند دقيقه مخلوط رو به شدت هم ميزنم كه تا جاي ممكن، كشمشها له بشن. اين همزن شامل يك ميله بلند استيل و يك پروانه پلاستيكي هست كه از  پمپ آب كولر جدا كردم. با روشهاي ديگه هم ميتونيد اينكارو بكنيد.
بعد هم ميريزم توي ديگ براي تقطير. در مورد روش تقطير هم كه قبلا توضيح دادم كه از لوله مسي و زودپز و ... استفاده ميكنم. دستگاههاي گلابگيري اگر با دقت استفاده نشن كمي پرتي دارن. چند سي سي از اول تقطير رو دور ميريزم كه استون و متانول اگر وجود داره حذف بشه.
در تقطير اول حدود ٤ بطري يك و نيم ليتري عرق بدست مياد كه در تقطير دوم مقداري هم آب بهش اضافه ميكنم و مجدد تقطير ميكنم تا ٣ بطري عرق ناب بگيرم. گاهي اوقات دوباره بهش آب اضافه ميكنم و براي بار سوم هم تقطير ميكنم و دوباره ٣ بطري عرق ميگيرم. رقيق كردن و تقطير مجدد، باعث ميشه مقدار بيشتري از ناخالصي ها داخل ديگ بمونن و الكل با كيفيت تري توليد بشه و بوي كشمش كمتر بشه.
با اين روش حدودا از هر ٥ كيلو كشمش، نزديك سه بطري ١.٥ ليتري عرق ٥٠ درصد ميگيرم. معمولا بعد از تقطير مقداري از عرق رو با چيپس بلوط براي مدتي آميزه ميكنم كه رنگ و طعم كنياك به خودش بگيره.
عكس اول دبه ي تخميري هست كه دقيقا ١٤ روز پيش تخميرش شروع شده
عكس دوم هم عرق آميزه شده با چوب بلوط هست.

به این پست 2 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
3CCD2567-DDC4-4723-AFBF-239B138D2174.png
BA9DC1CC-CFEB-41EA-AD49-74B6AC2C50E8.jpeg
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, Meynoush, ارش007, wolf, Juya, واتوواتو, Alikhddd, مملی, امیر.ریما, slimmin, Zed12, Amir1357, tazekar, ironsepehr

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #1 در: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۰:۳۹ »
دوستان اين تاپيك منتقل شد
لطفا سوالات خودتون رو اينجا مطرح كنيد.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: wolf, Amir1357

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #2 در: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۲:۱۴ »
سلام به دوستان عزيز
مطلب زير فقط تجربه ي چند ساله ي خودم در مورد ساخت عرق كشمش هست وگرنه نه اينكه من چقدر عرق ميگيرم و شما چقدر، خيلي تاثيري تو زندگيمون نداره.
ولي براي روشن شدن قضيه موارد زير رو بخونيد.
١-مخمر نزدن در مقدار خروجي تاثير داره و احتمال تخمير نشدن مقداري از قند وجود داره.
٢-بعد از تهنشيني تفاله ها، بازهم چندروز صبر كنيد. البته درش باز نشه. اگر رنگ ظرف تخميرتون شفاف باشه متوجه بالا اومدن انگورها ميشين ولي به سطح آب نميرسن. در عكس اول به شكاف بين تفاله ها دقت كنيد.
٣-دماي پايين باعث ميشه كه مخمرها كمتر فعاليت بكنند.
٤-هرنوع انگوري مقدار قند متفاوتي داره و كشمش هم همينطور. درصد رطوبت هم متفاوته. فقط چند درصد كم و زياد شدن قند انگورها روي محصول تاثير داره و هر كشمشي مقدار الكلش كم و زياد داره. انگورها ريز بيدانه مناسبترن.
٥-مقدار الكل داخل تفاله ها كم نيست. حتما در تقطير اول تفاله ها رو هم بريزن.
٦- تا حدي كم و زياد شدن محصول قابل قبوله و براي من هم هميشه يكسان نيست.

به این پست 1 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
2D719F2C-8F11-4986-85CE-B495867DB8C8.jpeg
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, Meynoush, Juya, واتوواتو, مملی, Amir1357

آفلاین خیامی

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 39
  • تشکر شده: 21 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #3 در: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۱:۱۹ »
سلام
  جناب Yasfal اگر  پاسخ سوالات را محبت بفرمایی استفاده کنیم سپاسگزار خواهم شد
  - آیا با توجه به استفاده از کشمش امسال که رطوبت دارد (کشمش اورمیه بدون هسته و تمیز شده و بدون دم) صلاح میدانید کمی شیرینی به کشمش ها اضافه کنیم ؟ مثلا نیم کیلو شیره خرما در هر 5 کیلو کشمش و 12  لیتر آب ؟ اگر شیرینی زدیم آب اضافه کنیم
  - برای تقطیر دوم و سوم میتوان از همان آبی که در مرحله اول استفاده کرده ایم مصرف کنیم ؟
  - به ازای یک لیتر عرق تقطیر اول چه میزان آب برای تقطیرهای دوم و سوم استفاده کنیم ؟
 -  در مورد گذاشتن کشمش های خشک  در سبزی خرد کن که کمی زخمی شوند تا شیرینی آن کامل خارج شود هم نظرتون رابفرما
سوالات زیاد شد شرمنده
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Amir1357

آفلاین saheb1368

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 94
  • تشکر شده: 46 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #4 در: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۶:۳۶ »
عکس از دبه و مخمر و ... نیست متاسفانه..از کشمش خریداری شده کاش عکس میذاشتید
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Amir1357

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #5 در: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۲:۳۱ »
سلام آقاي خيامي
اتفاقا من كشمش اروميه را ترجيح ميدم و مثل كشمش اراك انتخاب خوبيست و من هم استفاده ميكنم.
-در مورد اضافه كردن شيريني بايد بگم اينكار براي تصحيح آبسنجي شراب و آبجو انجام ميشه نه براي نوشيدنيهاي تقطيري، البته منعي هم وجود ندارد.
-من با هر ٣ بطري يك بطري هم آب بدون كلر مخلوط ميكنم و مجدد ٣ بطري عرق ميگيرم.
-نيازي به گذاشتن كشمش در خرد كن وجود ندارد و كمك چنداني نميكند، ولي ضرري هم ندارد. پوست كشمش به اندازه كافي و به مرور زمان آسيب ديده و مشكلي براي ورود مخمرها وجود ندارد.له كردن كشمشها در زمان تقطير هم راحتتر است هم به تقطير كمك ميكند.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: خیامی, ساکارو, Amir1357

آفلاین واتوواتو

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 357
  • تشکر شده: 500 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #6 در: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۰:۲۱ »
با درود
جناب Yasfal داشتم تاپیک قبلی شما رو میخوندم که سوالی برام پیش اومد.
در پستی گفته بودید از شرابی که بعد از پایان تقطیر توی دیگ باقی میماند دیگر نباید استفاده کرد که البته معمولا همه نیز آن را دور میریزند.
ولی بنده از آن برای کار دیگری استفاده میکنم حالا میخواستم بپرسم آیا مصرف آن ضرری دارد؟
و اینکه میزان ضرر آن تا چه اندازه و به چه دلیل است؟
با توجه به اینکه شما زیاد اهل مطالعه هستید اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید لطفا راهنمایی کنید ممنون
درضمن بنده فقط شرابهایی که از آب میوه خالص درست میکنم را پس از تقطیر دور نمیریزم و مجددا برای کاره دیگری استفاده میکنم مثل سیب پرتقال کیوی انار هلو انگور و...
و شرابهایی که در ساخت آنها از آب استفاده کردم را دور میریزم مثل کشمش و خرما
زشت باش، ولی خودت باش
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Yasfal, ساکارو, Amir1357

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #7 در: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۵:۲۴ »
واتوواتوي عزيز
من در جواب دوستي كه پرسيدن در تقطير دوم از شراب باقيمانده براي رقيق كردن الكل استفاده كنيم يا براي مخلوط كردن با تفاله ها عرض كردم كه بهتره از آب استفاده كنيم چون يك هدف از تقطير دوم، كمتر كردن بو و مزه ي ناخالصيهاست. استفاده از شراب باقيمانده مشكلي ندارد، البته نميدانم شما از آن چه استفاده اي ميكنيد، ولي اگر به عنوان خوراكي استفاده ميكنيد، به دليل جوشيدن طولاني مقدار زيادي از مواد مغذي خود را از دست داده است.
ولي اينكار يكي از راههاي كم كردن الكل در نوشيدنيهاي الكلي مثل آبجو و شراب است. مثلا در دستورهاي غذا كه از شراب استفاده ميشود، شراب مورد استفاده در اثر جوشيدن الكل خود را از دست ميدهد و شراب بدون الكل در غذا باقي ميماند.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, واتوواتو, Amir1357

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #8 در: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۴:۱۷ »
هر كيلوگرم كشمش در بدترين حالت ٦٥ درصد قند قابل تخمير(فروكتوز و گلوكوز) يعني حداقل ٦٥٠ گرم قند دارد كه براي توليد ٤٠٠ سي سي الكل ١٠٠ درصد كافيه يعني از هر كيلو كشمش حداقل بايد يك ليتر عرق ٤٠ درصد بگيريد و هرچقدر هم كه درصد قند كشمش بيشتر باشه بايد مقدار الكل هم بيشتر بشه. براي ١٠ كيلو كشمش كمتر از ٩ ليتر عرق ٤٠ درصد كمه. قطعا نوع كشمش خيلي تاثير داره و هرچه درصد قندش بيشتر باشه مقدار الكل هم بيشتر خواهد شد. طبق جدول مرجع آبسنجي اگر مقدار قند موجود ٣٠٠ گرم باشد و تخمير بطور كامل انجام شود، بيش ١٧/٥ درصد الكل توليد ميشود كه اگر مقدار قند به ٦٥٠ گرم برسد در تئوري بايد حدود ٤٠ درصد الكل توليد شود و چون توليد اين مقدار الكل در توان مخمر ها نيست، يك كيلوگرم كشمش با ٣ برابر آب مخلوط ميشود. پس توليد يك ليتر عرق ٤٠ درصد از هر كيلو كشمش خيلي چيز عجيبي نيست. اين عدد براي يك ليتر شيره ي خرما با حداقل ٧٥ درصد قند قابل تخمير، به يك ليتر عرق ٤٥ درصد ميرسد.
با توجه به تفاوت كيفيت مواد اوليه، اندكي تغيير در خروجي طبيعيست، ولي اگر اين تفاوت خيلي كمتر از اعداد فوق باشد، بايد فرآيند توليد، بازبيني و اصلاح شود.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, Amir1357

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #9 در: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۲:۳۰ »
مطلب ديگري هم در روزهاي گذشته توسط يكي از اعضا در خصوص مقدار توليد الكل از شكر مطرح شد كه فكر ميكنم براي روشن شدن ذهن دوستان بايد در موردش توضيح بدم. هرچند كه شخص مطرح كننده اطلاعات دقيقي درباره شكر و مقدار قند قابل تخميرش نداشت ولي هر كيلوگرم شكر سفيد(استاندارد) كه بيش از ٩٥ درصد و گاه تا ٩٩ درصد قند قابل تخمير دارد پتانسيل توليد حدود ٦٠٠ ميلي ليتر الكل يعني يك ليتر الكل ٦٠ درصد دارد. البته قند موجود در شكري كه در ايران بعنوان شكر سفيد توليد و بسته بندي ميشود بسيار كمتر از اين مقدار است.
عكس اول پيوست از يك محاسبه گر آنلاين است كه مقدار شكر مورد نياز براي توليد الكل مشخصي را نشان ميدهد. عكس دوم هم جدول مشخصات شكر ايراني !

به این پست 2 فایل،پیوست شده است.برای مشاهده یا دانلود لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
2BB4E8B6-13B7-4050-8D07-E7B055EED741.jpeg
8058B953-3570-4D5A-85EA-CF17903405C8.jpeg
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, sardar63, Amir1357

آفلاین امیر.ریما

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 98
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #10 در: ۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۸:۱۲ »
من تو مطالب دوستان که میخونم  بعضی از دوستان میگن کشمش شستشو ندید . بعضی ها میگن شستشو انجام بشه . اخه کشمشی که این همه خاک و گل داره یعنی موقع تخمیر اتفاقی براش نمیفته ؟ ولی کلا اگه اینجوری باشه که تقریبا یه بشکه گل داریم . 😂ولی اگه بشه شستشو نداد خیلی خوب میشد .
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Amir1357

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #11 در: ۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۵:۳۰ »
آقاي امير ريما
بطور كلي توليد كنندگان مشروب خانگي دو دسته هستند، سنتي و علمي! در روش سنتي شستشو و مخمر و چيزاي ديگه عجببه و دست خوب و بد، دست تقدير و دست سرنوشت و كار اجنه و ... در كار است و در روش علمي فقط دست علم در كاره و كنترلش هم بدست شماست. در روش علمي امكان خراب شدن نزديك صفر است و در روش سنتي بيشتر.
حالا تصميم با خودتونه كه ميخواين نتيجه رو بدست تقدير بسپرين يا خودتون نتيجه رو رقم بزنيد.
توصيه ميكنم نتيجه كار دوستاني رو كه روش سنتي رو انتخاب كردن بخونيد قطعا راحت تر تصميم ميگيرين.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Amir1357

آفلاین امیر.ریما

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 98
  • تشکر شده: 18 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #12 در: ۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸:۱۳ »
کلا میونم  با علم و حساب کتاب بهتره  . سپاس
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #13 در: ۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۲:۱۰ »
قطعا همينطوره.
اميدوارم موفق باشين.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: امیر.ریما, Amir1357

آفلاین Yonas

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 159
  • تشکر شده: 30 بار
    • مشاهدۀ نمایه
دستور ساخت عرق كشمش
« پاسخ #14 در: ۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۵:۴۲ »
استاد الان من میخام شراب کشمش درست کنم اولا با کشمش پلویی میشه ؟دوما درب دبه پلاستیکی و با درب خودش ببندم بدون قفل هوا مشکل ایجاد نمیشه دبه نمیترکه ؟سوم امروز ک دبه و گذاشتم بعد۲۰ روز میتونم عرق بکشم ...  تفاله ها هم داخل دبه بمونن این مدت