inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

پاسخ : راجب این دیگ و دستگاه تقطیر نظر بدید و راهنمایی توسط Yasfal
[امروز ساعت ۰۷:۵۸:۲۹]


خمیر خرما توسط Arash-z
[امروز ساعت ۰۵:۱۸:۱۷]


پاسخ : فرق طعم عرق کشمش با خرما توسط Arash-z
[امروز ساعت ۰۵:۱۲:۵۱]


پاسخ : اندازه ی متناسب دیگ تقطیر و لوله خنک کننده توسط Yasfal
[امروز ساعت ۰۳:۱۹:۲۰]


پاسخ : دستور ساخت عرق كشمش توسط yakoza
[امروز ساعت ۰۰:۴۸:۴۷]


پاسخ : اموزش صحیح درست کردت شراب آلباو توسط Yonas
[امروز ساعت ۰۰:۲۲:۵۱]

نویسنده تاپیک: نياز به اموزش براي تهيه ي استارتر با مخمر نان  (دفعات بازدید: 225 بار)

آفلاین Hosein7023

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 6
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به اموزش براي تهيه ي استارتر با مخمر نان
« در: ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۲:۰۴ »
سلام و عرض ادب خدمت اساتيد محترم
من تو سايت خيلي خوندم كه مخمر نان رو اگر استارتر كنيم و مايع روش رو بعد از ته نشيني در زمان معيني جدا كنيم در كيفيت تاثيرگذار خواهد بود
ممنون ميشم اساتيد لينك يا اموزش استار با مخمرناو براي ماالشعيرالكلي رو توضيح بدن
 

آفلاین Hosein7023

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 6
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به اموزش براي تهيه ي استارتر با مخمر نان
« پاسخ #1 در: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۲:۰۶ »
منتظر نظر و كمك دوستان و اساتيد هستم
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 834
  • تشکر شده: 2470 بار
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به اموزش براي تهيه ي استارتر با مخمر نان
« پاسخ #2 در: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۴:۱۴ »
سلام دوست عزيز
اينقدر پستهاي حاشيه اي زياد شده كه ديگه پستهاي دوستان ديده نميشه.
بگذريم
شما كجا خوندين كه مخمر نان احتياج به استارتر داره؟ فلسفه ي استارتر، افزايش تعداد مخمرهاي زنده، سالم. و فعاله و معمولا وقتي اينكارو ميكنيم كه مقدار مخمرمون از مقدار نيازمون كمتره. اتفاقا بر خلاف تصور شما، ساختن استارتر ريسكهاي خودش رو داره و همونطور كه گفتم فقط زماني مفيده كه به مخمر بيشتري احتياج داريم. مثلا وقتي فقط يك بسته مخمر آبجو داريم و ميخوايم باهاش ٦٠ ليتر آبجو درست كنيم طبق فرمول خاصي اقدام به ساخت استارتر تك مرحله اي يا چند مرحله اي ميكنيم تا تعداد سلولهاي مخمر ٣ برابر بشن. اما با توجه به قيمت پايين و وفور مخمر نان نيازي به ساخت استارتر وجود نداره، بلكه ممكنه باعث بوجود اومدن مشكلاتي هم بشه. يك بحث ديگه در مورد فعال كردن مخمر وجود داره كه براي اطمينان از سلامت و زنده شدن مخمرها انجام ميشه و در مورد مخمر نان هم صدق ميكنه.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, Amir1357

آفلاین Bahrammt

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 131
  • تشکر شده: 106 بار
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به اموزش براي تهيه ي استارتر با مخمر نان
« پاسخ #3 در: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۵:۳۱ »
نقل قولی از جناب هَدَل در مقاله مخمرزنی و استارتر:
نقل قول
نکته ی آخر را خطاب به کسانی که از مخمر نان استفاده میکنند میگوییم و آنهم اینکه استفاده از مخمر نان برای تهیه ی استارتر به زحمت و ریسک آلودگی اش نمی ارزد چون ارزان قیمت و دردسترس است و دست آبجوساز برای افزایش مقدار مخمر باز است.اما اگر جزو اشخاصی هستید که به مراتب ضدعفونی کردن اهمیت زیاد میدهید و تا به حال مشگل آلوده شدن آبجو را به شگل جدی تجربه نکرده اید ،پس تهیه ی استارتر از مخمر نان میتواند ایده ی خوبی برای شما باشد چراکه با این کار باعث میشوید کیفیت عطروطعم آبجو بهتر شود ودلیلش هم این است که میدانیم مخمر نان برای اینکار یعنی آبجوسازی ساخته نشده است و انواع و اقسام ترکیبات جنبی نامطلوب را در جریان رشد و تکثیر تولید میکند و باعث میشود آبجوی نهایی کیفیت و شخصیت درستی نداشته باشد.حال شما با ساخت استارتر، قسمتی از فرایند رشد و تکثیر را که قرار بوده در آبجوی اصلی اتفاق بیفتد در استارتر انجام میدهید و با دور ریختن آبجوی بدکیفیت داخل استارتر و استفاده از مخمر ته نشین شده، درواقع از میزان ترکیبات نامطلوب داخل آبجو کاسته اید به اضافه ی اینکه مدت زمان فاز اولیه ی تخمیر را هم کاهش داده و به باکتریها و مخمرهای وحشی مجال فعالیت نمیدهید.فقط توجه داشته باشید که مخمر نان معمولاً دارای تعداد بیشتری سلول در هر گرم است و در محاسبه باید چیزی حدود 20 میلیارد سلول در هرگرم درنظر گرفته شود.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Yasfal, ساکارو, Amir1357

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 834
  • تشکر شده: 2470 بار
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به اموزش براي تهيه ي استارتر با مخمر نان
« پاسخ #4 در: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۲:۵۲ »
با تشكر از آقاي bahrammt
همينطور كه ميبينين استاد هدل هم حرفي از لزوم تهيه ي استارتر با مخمر نان نزدن و بجاي تهيه ي استارتر توصيه به اضافه كردن مقدار مخمر كردن و از ريسك اينكار هم صحبت كردن. به نظر خود من هرچقدر از مراحل كم كنيم و كار رو سريعتر انجام بديم، ريسك آلودگي خصوصا براي آبجو كه بخاطر درصد پايين الكل بيشتر مستعد خراب شدن هست، درصد موفقيت بيشتر ميشه. من حتي براي مخمرزني اگر از سلامت مخمر مطمئن باشم و آبسنجي اوليه خيلي بالا نباشه، مرحله ي فعال كردن مخمر رو هم كنسل ميكنم. ضمنا درصد زيادي از توليدات جانبي مخمرها كه روي عطر و طعم آبجو تاثير منفي ميذارن، در روزهاي پاياني تخمير كه غذاي كمتري در دسترسشون هست و روي هم تهنشين شدن، توليد ميشه.
از بحث ريسك آلودگي هم كه بگذريم، محاسبات استارتر اصولي هم فرمول و پيچيدگيهاي خاص خودش رو داره كه كارو سختتر ميكنه. استاد قبلا جدول كاملي براي ساخت استارتر و درصد افزايش مخمرها بعد از هر مرحله ارائه كرده بودن كه اگر ببينين متوجه منظورم خواهيد شد.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Bahrammt, ساکارو, Amir1357

آفلاین Hosein7023

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 6
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به اموزش براي تهيه ي استارتر با مخمر نان
« پاسخ #5 در: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۲:۱۲ »
ممنونم از دوستان محترم بابت پاسخ هاشون🌹🌹🌹🙏🏻🙏🏻
 

آفلاین ارش

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 324
  • تشکر شده: 123 بار
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به اموزش براي تهيه ي استارتر با مخمر نان
« پاسخ #6 در: ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۰:۳۲ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با تشكر از آقاي bahrammt
همينطور كه ميبينين استاد هدل هم حرفي از لزوم تهيه ي استارتر با مخمر نان نزدن و بجاي تهيه ي استارتر توصيه به اضافه كردن مقدار مخمر كردن و از ريسك اينكار هم صحبت كردن. به نظر خود من هرچقدر از مراحل كم كنيم و كار رو سريعتر انجام بديم، ريسك آلودگي خصوصا براي آبجو كه بخاطر درصد پايين الكل بيشتر مستعد خراب شدن هست، درصد موفقيت بيشتر ميشه. من حتي براي مخمرزني اگر از سلامت مخمر مطمئن باشم و آبسنجي اوليه خيلي بالا نباشه، مرحله ي فعال كردن مخمر رو هم كنسل ميكنم. ضمنا درصد زيادي از توليدات جانبي مخمرها كه روي عطر و طعم آبجو تاثير منفي ميذارن، در روزهاي پاياني تخمير كه غذاي كمتري در دسترسشون هست و روي هم تهنشين شدن، توليد ميشه.
از بحث ريسك آلودگي هم كه بگذريم، محاسبات استارتر اصولي هم فرمول و پيچيدگيهاي خاص خودش رو داره كه كارو سختتر ميكنه. استاد قبلا جدول كاملي براي ساخت استارتر و درصد افزايش مخمرها بعد از هر مرحله ارائه كرده بودن كه اگر ببينين متوجه منظورم خواهيد شد.
جناب یاس فال اقا داتام در تاپیکی در همین مورد توضیح داده بودن که اگر مخمرنان را هم باهاش استارتر درست کنیم و مایع رویی مخمر ته نشین را دور بریزیم حتی غبار روی مخمر رو مخمر باکیفیتی بدست میاریم چراکه تمام مواد زیادی وبد بو ازش جدا میشه .اون تاپیک راجعبه ترش شدن محصول با مخمر نان بود که اقا داتام گفتن اگر اینکار را انجام دهیم دیگه محصولون ترشوبد بو نمیشه که من خودم الان چند باره اینکار رو میکنم واز نتیجه راضی هستم.صدالبته که مخمر ایل از همه چی بهتره ولز خوب کمتر در دسرس هستش.البته فرمایش شما راجعبه رعایت بهداشت کاملا صحیح هستش و اگر میتونیم رعایت کنیم باید سمت اینکار بریم.من خودم ظروف استارتر را با واینکس خوب شسته وابکشی میکنم بعد میزارم بوش بره وخشک بشه وبعد درزمان استفاده با الکل ۷۰درصد مجددا ضد عفونی میکنم
ماييم و مي ومطرب و اين كنج خراب
جان ودل وجام و جامه پر دُرد شراب