inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



نویسنده تاپیک: نياز به كمك جهت كم زدن مخمر در اول كار  (دفعات بازدید: 311 بار)

آفلاین Hosein7023

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 6
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به كمك جهت كم زدن مخمر در اول كار
« در: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۱:۵۱ »
سلام و عرض ادب خدمت همه ي دوستان و اساتيد محترم
متاسفانه من و دوستم براي ١٨٠ ليتر دلستر براي ساخت ماالشعير الكلي اقدام كرديم كه چون ميزانمون قاشق مربا خوري شده بود و اصلا به وزن دقت نكرديم به ازاي هر ١٠ ليتر ٢ گرم مخمر اضافه كرديم و ٨٠٠گرم شكر بعد ٤٨ ساعت قفل تخمير حباب نكرده بود كه دوباره چك كرديم اونجا متوجه شديم كه مشكملمون از كم زدن مخمره ولي مخمر ها داخل ظرف ها فعال بودن و قبلش هم در دماي ٣٨ اكتيو شده بودن و هواگيري ظروف كامل انجام شده بود و العا هم يك هفته از فرايند گذشته و خيلي ضعيف براي مقدار كم مخمري كه زديم فرايند انجام ميشه
حالا دوستان ممنون ميشم راه كارشونو بهم بگن كه اصلا كاري ميشه كرد؟امكانش هست دو مرحله اي سيفون كنيم و تو دبه دوم باز مخمر اضافه كنم؟ممنونم ميشم دوستان زود جوابمو بدم
 

آفلاین Maziar v8

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 101
  • تشکر شده: 40 بار
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به كمك جهت كم زدن مخمر در اول كار
« پاسخ #1 در: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۲:۴۱ »
بهتره با هیدرومتر آبسنجی کنی،هوای سرد هم میتونه ظعیفش کنه ،ولی اول آبسنجی بکن،اگر نداری ازش یکم بخور،اگر شیرین بود جات هم سرد نبود بهش مخمر اضافه کن
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به كمك جهت كم زدن مخمر در اول كار
« پاسخ #2 در: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۴:۳۱:۴۲ »
دوست عزيز
مقدار مخمر اوليه، محاسبات خودش رو داره كه مهمترين فاكتور، مقدار قند هست و نوع مخمر. اگر آبسنجي كرديد عددش و نوع مخمرتون و مقدار كل مخمر رو بگين تا بهتون بگم كه مخمر خيلي كم بوده يا نه.
كمبود اكسيژن در زمان تخمير هم ميتونه باعث كندي تخمير بشه. مخمرها بعد از شروع فعاليت، به نسبت اكسيژن موجود، تكثير ميشن و در عرض چند ساعت چند ده برابر ميشن و سپس شروع به تخمير ميكنند. پس اضافه كردن چند گرم مخمر  به تنهايي كمكي به شرايط فعلي نميكنه. چون اكسيژني وجود نداره و امكان هوادهي هم نيست.
دماي كم محيط تخمير هم عامل ديگري هست.
به نظر من شما بعد از ٤٨ ساعت كه متوجه مشكل شديد، بايد مجددا آبجو رو هوادهي ميكردين و دوباره چند گرم مخمر اضافه ميكردين. الان كمي دير شده.
كمي دماي محيط رو بيشتر كنيد و چند روز بيشتر منتظر پايان تخمير بمونيد و بعد به مرحله ي بعد بريد. اگر امكانش هست هم زدن روزانه ٢ بار هم كمك زيادي ميكنه.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: ساکارو, Amir1357

آفلاین Hosein7023

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 6
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به كمك جهت كم زدن مخمر در اول كار
« پاسخ #3 در: ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰:۵۴ »
مننونم بابت كمك و نطرات دوستان
چون حجم زياد بود ديگه ترسيدم دوباره بعد از گذشت ١٠ روز درب دبه عارو باز كنم و واسه همين با توجه به نظرات دوستان دست به دعا و مناجات برميدارم و افزايش دما دادمو زمان بيشتري واسه تخمير اوليه ميدم
حالا به نظر اساتيد با توجه به حجم كمي كه مخمر زدم(مخمر كيك)كلا صبر كنم تا مرحله بطري كردن يا بعد از رمان دادن بيشتر واسه تخمير اوليه براي تخمير قانويه اقدام و سيفون به دبه هاي جديد كنم؟
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به كمك جهت كم زدن مخمر در اول كار
« پاسخ #4 در: ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۸:۱۱ »
بهتره كه صبر كنين تا تخمير متوقف بشه بعد هم با دقت براي تخمير ثانويه بريزيد تو ظرف ديگه. اون مرحله هم كمي بيشتر از معمول صبر كنيد و بعد بطري كنيد.
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 

آفلاین Hosein7023

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 6
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به كمك جهت كم زدن مخمر در اول كار
« پاسخ #5 در: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۴:۳۶ »
ممنونم بابت راهنماييتون🌹🌹
 

آفلاین Shisho_besh

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 8
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به كمك جهت كم زدن مخمر در اول كار
« پاسخ #6 در: ۱۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۹:۴۸ »
با عرض سلام خدمت دوستان
جساراتا منم مشکل مشابهی دارم ممنون میشم اگه راهنمایی کنند دوستان
من هیچ تجربه ای توی آبجوسازی ندارم و این سری سوم هستش که آبجو میزارم اما بعد از گذشت 14-15 روز الانم تقریبا 9 روز هستش که توی بطری هستن آبجو ها اما الان تست کردم گازون خیلی کمه و کاملا هم شیرین و بدون الکل هستن احتمالا مخمر ها یا فعال نشدن یا از بین رفتن آیا میشه از دوباره از همینا استفاده کرد و آبجو باون ساخت یا کلا بیخیال اینا بشم از نو یه سری دیگه بزارم (12 تا یک لیتری هستن) لازم به ذکر هستش که رویه سطح مایع بعضی از بطری ها هم یه لایه شبیه چربی جمع شده.
 

آفلاین Yasfal

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 832
  • تشکر شده: 2469 بار
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به كمك جهت كم زدن مخمر در اول كار
« پاسخ #7 در: ۱۲ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱:۰۰ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
با عرض سلام خدمت دوستان
جساراتا منم مشکل مشابهی دارم ممنون میشم اگه راهنمایی کنند دوستان
من هیچ تجربه ای توی آبجوسازی ندارم و این سری سوم هستش که آبجو میزارم اما بعد از گذشت 14-15 روز الانم تقریبا 9 روز هستش که توی بطری هستن آبجو ها اما الان تست کردم گازون خیلی کمه و کاملا هم شیرین و بدون الکل هستن احتمالا مخمر ها یا فعال نشدن یا از بین رفتن آیا میشه از دوباره از همینا استفاده کرد و آبجو باون ساخت یا کلا بیخیال اینا بشم از نو یه سری دیگه بزارم (12 تا یک لیتری هستن) لازم به ذکر هستش که رویه سطح مایع بعضی از بطری ها هم یه لایه شبیه چربی جمع شده.
دوست عزيز
به نظر من براي اصلاح و نجات اين بچ ديگه خيلي دير شده. بايد كمي زودتر كاري انجام ميدادين. احتمالا بزودي اين بچ ترش ميشه. ولي خب ضرري هم نداره كه مجدداً مخمر بزنيد و اگر دوست داشتين تجربه كنيد. اگر خيلي بچ سالم باشه بازهم احتمال نجاتش هست. ولي حتما مخمرتون رو قبلا فعال كنيد كه از سلامت مخمر مطمئن باشين بعد به آبجو اضافه كنيد. در بچ هاي بعديتون هم حتما از مخمر فعال شده استفاده كنيد. اينطوري لااقل اگر مشكلي پيش بياد ميدونين كه اشكال از مخمر نيست،
برود هر كه دلش خواست شكايت بكند!
شهر بايد به من الكلي عادت بكند...
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Shisho_besh

آفلاین Braumeister

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 123
  • تشکر شده: 198 بار
    • مشاهدۀ نمایه
نياز به كمك جهت كم زدن مخمر در اول كار
« پاسخ #8 در: ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۵:۱۴:۲۲ »
[سلام دوست عزیز
مخمر وقتی فعال میشه,  قند رو میشکنه و به تبدیل به الکل و گاز کربن یا همون اسید کربن میکنه .
اسید کربن پی اچ  یا اسیدیت رو بالا میبره و اینجوری از آسیب پذیری آبجو شما تا حدودی  جلوگیری میکنه .
الان ظاهرا  مدت زیادی آبجو شما تخمیر نشده و مسلما تا حدی   آلوده شده . حتی اگه شما اینو احساس نمیکنید.
اگه هنوز بوی مطلوب میده و به ترشی نمیزنه ,اگه امکان اینو دارید  که آبسنجی کنید و در صورت لزوم شکر بهش اضافه کنید, بعد  کل آبجو رو به مدت حد اقل ۲۰ دقیقه رو درجه حرات بالای ۷۶ درجه گرم کنید که دوباره پاستوریزه بشه . بعد از اینکه  خنک شد و به درجه حرارت درست رسید
اونوقت دوباره به اندازه کافی مخمر بهش  اضافه کنید و کار رو از اول شروع کنید. 
اینجوری احتمال اینکه نتیحه قابل قبولی داشته باشد بالا تره .

موفق باشید   
 

 

anything