inequality

خوش آمدید, میهمان گرامی
لطفاً برای فعالیت در انجمن و استفاده از امکانات سایت ثبت نام کنید.
چنانچه قبلاً ثبت نام کرده اید، با درج مشخصات کاربری خود وارد شوید.

 

اخبار:



* آخرین پست ها

نویسنده تاپیک: غلظت بالای محلول اولیه  (دفعات بازدید: 913 بار)

این تاپیک حاوی پستی است که به عنوان بهترین پاسخ انتخاب شده است. اگر مایل به مشاهدۀ آن هستید اینجا را کلیک کنید.

آفلاین Jordano

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 21
  • تشکر شده: 4 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« در: ۸ مهر ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۲:۰۲ »
با سلام خدمت دوستان. من سه روز پیش برای بار اول شروع به تولید آبجو کردم. از عصاره مالت به مالت استفاده کردم و از پودر مخمر آبجو و رازک مخصوص این کار... چند اشتباه باعث شد که محلول نهایی (بعد از پخت, سرد کردن و اضافه کردن آب) خیلی غلیظ بشه (راستش هیدرومتر هم دارم اما برای بار اول ترجیح دادم کلیت فرآیند رو تجربه کنم و آبسنجی و فاکتورهای ریز رو بذارم برای دفعات بعد) اگر کسی من رو راهنمایی کنه ممنون میشم. دوست دارم بدونم الان باید منتظر چه اشکالاتی باشم و نتیجه نهایی چقدر بد می شه؟!... خیلی سپاسگزارم.
 

آفلاین gghali

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 75
  • تشکر شده: 48 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #1 در: ۸ مهر ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۷:۳۲ »
حتما هیدرومتری کن و عدد را اعلام کن وگرنه با علم غیب باید راهنماییت کنیم ;D
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam, امید, Bakhtiar

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 999
  • تشکر شده: 1946 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #2 در: ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۴:۵۱ »
با درود
جنابjordano  خوش امدید  قربان من متوجه منظور شما از کلیت نشدم !! ابجو سازی یک کار حساب شده و دقیق هست و نمیشه بدونه وسایل ضروری اون کار کرد هیدرومتر یکی از ضروری ترین ابزار های ابجو سازیست و کار با ان هم چندان سخت نیست و قرار نیست موشک کروز را شبیه سازی کنیم فقط کافی بود بعد از خنک شدن حریره و اکسیژن رسانی انرا ابسنجی یا هیدرومتری میکردین تا بدانید حریره تان چه مقدار غلیظ شده و نمیدونم بدونه هیدرومتر چگونه به غلیظ بودن حریره پی برده اید !! دوست عزیز با توضیحات شما هیچ کمکی از کسی ساخته نیست و بقول جناب gghali باید از علم غیب استفاده کرد !!
موفق باشید
چو ایران نباشد تن من مباد..
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: D A R Y L, Bakhtiar

آفلاین Jordano

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 21
  • تشکر شده: 4 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #3 در: ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۶:۵۲ »
سلام شاید کمی توضیح بدم متوجه عرضم بشید.
۱- بله متوجه فرمایش شما هستم که کار دقیقی است. در این مرحله می‌خواستم ببینم از پس صفر تا صد قضیه بر میام یا نه.
۲- چون خونده‌بودم در صورت رعایت اندازه‌های این دستورالعمل نیازی به آبسنجی نیست، کوتاهی کردم.
۳- تخمین غلظت رو اینطوری زدم: در دستور بنا بوده ۳ کیلوگرم عصاره با حدود ۲۰ الی ۲۲ لیتر آب مخلوط شه. من ۳/۵ کیلوگرم رو با حدود ۱۸ لیتر آب مخلوط کردم، چون تازه وقت اضافه کردن آب سرد بود که فهمیدم قرابه‌ای که خریدم، لب به لب ۱۹ لیتر گنجایش داره و فروشنده کمی به من کم‌لطفی کرده.
۴- دیشب که این مطلب رو می‌نوشتم در جریان نبودم، اما وقتی من درگیر قفل تخمیر و این داستانها بودم همسرم آبسنجی کرده؛ محض این که کار با هیدرومتر رو یاد بگیره -مثل من تصور کرده مرحله به مرحله بره جلو بهتره. ظاهرا روی ۱.۶ بوده. من الان جدول هیدرومتر رو نگاه کردم و دیدم این میزان قند در محدوده‌ی شرابه که به نظرم خبر خوبی نمی‌رسه.
۵- از همه نگران‌کننده‌تر این که الان کاملا تخمیر متوقف شده و هنوز روی سطح آبجو پر از کفه.
۶- خلاصه که من این بار اول رو گذاشته‌بودم برای تمرین و ظاهرا برای یک تمرین هم زیادی اشتباه کردم!
 

آفلاین gghali

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 75
  • تشکر شده: 48 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #4 در: ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹:۲۸ »
دقت کنین
آبسنجی 1/06
یا
1/6 ؟
رنج هیدرومتر شما اصلا 1/6 داره؟
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam

آفلاین gghali

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 75
  • تشکر شده: 48 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #5 در: ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۸:۲۵ »
[میهمانان مجاز به مشاهدۀ لینکها نیستند.لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید ]
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam

آفلاین Jordano

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 21
  • تشکر شده: 4 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #6 در: ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۴:۵۸ »
سلام. همون فرمایش شما صحیحه؛ من خطای تایپی داشتم. ۱.۰۶.
 

آفلاین Jordano

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 21
  • تشکر شده: 4 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #7 در: ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۴:۳۶ »
البته الان فکر می‌کنم این بحثها بی‌فایده باشه چون شواهد بهم می‌گن مخمرها از دست رفتن:-(
 

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 999
  • تشکر شده: 1946 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #8 در: ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۰:۱۰ »
با درود مجدد
قربان از کجا به این نتیجه رسیدین که تخمیر نیمه کاره تموم شده ؟ و مخمر ها از دست رفته اند ؟ ابسنجی 1.060 ابسنجی خیلی بالایی نیست و لی کم هم نیست و در عجبم که چطوری برای 22 لیتر اب و 3.5 کیلو عصاره به این ابسنجی رسیدید !! بهر حال اگر کف رو دبه هست یعنی تخمیر ادامه داره و اگر قفل هوا حباب نمیزنه به احتمال قوی سیستم قفل هوا ایراد داره اون رو چک کنید برای بهتر روشن شدن موضوع مقدار مخمر و نوع اون رو و روش  مخمر زدنتون رو هم بیان کنید اگر دبه خیلی پر شده قسمتی از ان را در یک ظرف دیگه بریزید و اگر ندارید تو چندتا  بطر مالشعیر بریزید اکر ان هم نبود بریزید دور ولی 16 الی 17 لیتر مابقی را نجات دهید هیچوقت در مورد ابجوی خام زود قضاوت نکنید
موفق باشید
چو ایران نباشد تن من مباد..
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: gghali, Jordano

آفلاین Jordano

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 21
  • تشکر شده: 4 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #9 در: ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۰:۱۲ »
عرض ارادت مجدد.
یک بسته مخمر ۱۰ گرمی آبجو استفاده کردم که برندش خاطرم نیست و باید برگردم خونه از روی بسته نگاه کنم. فعالسازی مخمر رو هم با ساده‌ترین روش انجام دادم.۱۵۰ سی‌سی آب رو جوشوندم و وقتی دما به ۲۸ درجه رسید پودر رو داخلش ریختم و نیم ساعت صبر کردم تا مایع «تقریبا» یک دست شد.
قفل تخمیرم هم خیلی ساده‌ست. یک درپوش پلاستیکی رو سوراخ کردم، یک شلنگ شفاف ۸ می‌لی‌متری رو رد کردم و بعد آب‌بندی کردم. از اون‌طرف هم سر شلنگ رو با یک خودکار بیک سنگین کردم که از ظرف آب بیرون نیاد.
اگر لطف کنید و بفرمایید چطور می‌تونم عیب‌یابی و رفع نقص کنم مدیون و ممنون می‌شم. اگه صلاح می‌دونید با قفل هوا جابجاش کنم.
 

انتخاب شده به عنوان بهترین پاسخ توسط Jordano در ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۲:۱۱

آفلاین datam

  • مدیر آبجوسازی
  • ****
  • تعداد پست کاربر: 999
  • تشکر شده: 1946 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #10 در: ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۷:۳۵ »
با درود مجدد
قربان مخمرزنی که درست انجام شده و خوب , مخمر هم مخمر ابجوست و عالیه  میمونه اکسیژن رسانی به حریره (که امیدوارم انجام داده باشید) و مدت زمانی که گذشته , که اون هم معمولا اگ موقع  مخمر زدن دمای مخمر و دمای حریره در یک محدوده 10 درجه ای بوده باشند مثلا دمای حریره 30 و دمای 20 الی 22 بوده باشه معمولا بعد 24 ساعت تخمیر شروع میشه به این شکل که اول کف روی حریره که بر اثر هوادهی ایجاد شده کم کم محو میشه و سطح ابجو تقریبا روش صافه صاف میشه سپس بعد از مدت 10 الی 12 ساعت کم کم نقطه هایی بشکل کف روی سطح پدیدار میشه  که با گذشت زمان این نقطه ها بیشتر و در عین حال بزرگتر میشن تا تموم سطح حریره رو میپوشونن و این شروع تخمیر هست زمانی که بعد از 24 ساعت روی حریره شما کف هست یعنی تخمیر بخوبی جریان داره فقط با کنجکاوی هایی که برای اولین بار طبیعی هم هست مزاحمش نشوید دبه باید در جایی تاریک باشه تا امواج نور  واکنش روی حریره در حال تخمیر و مخمر ها انجام نده  قربان ظاهر امر  اینطور نشون میده که بچ شما مشکلی نداره ابسنجیتون بالاست (برای اولین تجربه)  ولی خیلی زیاد نیست و این یعنی مایع شما غلظت ش زیاد نبست  بر کنجکاویتون غلبه کنید و اجازه بدین تا مخمر ها کارشون روبدونه استرس تموم کنند درصورت امکان یک عکس از سیستم قفل تخمیر بگذارید تا ببینیم مشکل از کجاست
موفق باشید
چو ایران نباشد تن من مباد..
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: امید, D A R Y L, nani.codename47, Jordano

آفلاین Jordano

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 21
  • تشکر شده: 4 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #11 در: ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۱:۴۲ »
واقعا از وقتی که گذاشتید سپاسگزارم.
هوادهی رو دستی و به مدت ۶ دقیقه انجام دادم.
به محض این که رسیدم خونه عکسی از قفل تخمیر می‌ذارم.
 

آفلاین Jordano

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 21
  • تشکر شده: 4 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #12 در: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۵:۰۷ »
استاد datam سلام... مطالبی که می نویسم ارتباط زیادی به عنوان اصلی بحث ندارد و صرفا خواستم گزارشی از وضعیت موجود بدم. طبق فرمایش حضرتعالی صبر کردم و امروز آبجو رو وارد مرحله دوم تخمیر کردم. موقع سیفون کردن، ناخودآگاه، پنجاه شصت سی سی از آبجو رو خوردم. (قبلش دو قاشق مایع دهانشوی آنتی سپتیک رو حدود پنج دقیقه قرقره کردم) تلخیش زیاد بود که مورد علاقه منه اما چیزی که خوشحالم کرد مزه ش بود که نشون می داد چیزی که دارم آبجوئه؛ حالا westvleteren و این طور چیزها نبود اما در حد خودش مزه آبجو می داد نه توبورگ و هاینکن مزخرفی که تو بازار ما پیدا میشه. شوربختانه اونقدر ذوق زده بودم که دست و پا چلفتی بازی در آوردم و هیدرومتر از دستم افتاد و شکست... پس عدد و رقم دقیق و به درد بخور نمی تونم بهتون بدم... فقط خواستم حس پیروزیم برای اولین تجربه رو بگم... بدون عدد و رقمی خاص و حیلی پیش از نتیجه نهایی. این پیام رو به این علت می نویسم که هدف من از آبجوسازی تولید الکل و شادنوشی نبود که برای این کار تقطیر کردن بسیار بسیار ساده تره و زودتر به نتیجه می رسه، تولید آبجو برای من یه سرگرمی مهمه که همیشه دوست داشتم یاد بگیرم و هیچ وقت اعتماد به نفسشو نداشتم. حالا فهمیدم با تمرکز بالاخره روزی از پسش بر خواهم اومد. چرا که حضور شما و سایر دوستان باعث شد بالاخره خودمو جمع و جور کنم و عملی کردن این آرزوم رو شروع کنم. حالا دفعات بعد با هیدرومتر جدیدم گزارشهای دقیق تقدیم می کنم که راه و چاه رو به تدریج یاد بگیرم. ارادتمند.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: datam

آفلاین Bakhtiar

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 97
  • تشکر شده: 67 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #13 در: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۰:۵۸ »
درود مجدد بر همه دوستان و استاد هدل
جناب Jordano عزیز دوست گرامی تمام مراحل اولیه برای یک ابجو رو خوب انجام دادین و ابسنجی 1.060 هم خوبه نه کمه نه زیاد چون من خودم چون دوست دارم الکل ابجوم بالا باشه 1.068 یا حتی کمی بیشترم شده منظور این ابسنجی برای ابجو از نظر من عالیه فقط یه کاری که شما اصلا نذاشتین به خوبی انجام بشه و عجله کردین تخمیر اولیه است . من از تاریخ اولین تاپیکتون که هشتم مهرماه بود حساب کردم چهار روزه رفتین به تخمیر ثانویه و خیلی عجله کردین حداقل تخمیر اولیه اونم با مخمر مخصوص ابجو یک هفته است که البته بسته به شرایط و دمای محیطم داره ، ولی من هر جوری حساب میکنم میبینم شما نذاشتین مخمر ها کار خودشونو تموم کنند بنظر من یکبار مقالات استاد رو در مورد ابجو سازی حتی به طور اجمالی مرور کنید تا از دفعات بعدی درست و حساب شده پیش برید
البته ارزو میکنم نتیجه اخر در مورد این محصولتون خوب از اب دربیاب ، چون نتیجه در اخر مشخص میشه موفق و پیروز باشید
 

آفلاین Jordano

  • علاقمند آبجوسازی
  • *
  • تعداد پست کاربر: 21
  • تشکر شده: 4 بار
    • مشاهدۀ نمایه
غلظت بالای محلول اولیه
« پاسخ #14 در: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۸:۰۸ »
آقای بختیار سلام و متشکرم از توجهتون... چیزی که من از مقالات فهمیدم اینه که حسب دما و شرایط محیط بین پنج تا هفت روز برای تخمیر اولیه وقت لازمه... من در پنجمین روز وارد تخمیر ثانویه شدم. البته وقتی دبه اول رو می شستم حس کردم می شد وقت بیشتری به مخمرها داد و حق با شماست... باید عجله تازه کار بودن رو هم در تحلیلها لحاظ کنیم... راستش مهمترین درسی که من از تجربه اولم گرفتم شیردار بودن مخزن تخمیر اولیه ست که قطعا به نظر شما باتجربه ها خیلی مضحک و پیش پا افتاده ست اما برای من از همه مهتر بود؛ چون که آدم هر روز می تونه آب سنجی کنه و با ثابت موندن عدد بفهمه که وقت جابجاییه. من این امکان رو نداشتم و تصمیم گرفتم با جابجایی و آب سنجی و ثبت نتایج, دفعات بعدی رو اصلاح کنم که خب با شکستن آبسنج عملا این امکان رو از خودم گرفتم. می دونم این توضیحات برای شما وقت گیره اما من به دلیلی که اسمش وسواس یا هر چیز دیگه ایه , عادت به تفکیک کردن کارها به چند فاز مختلف دارم. برای من در این مرحله فاز لجستیکی ارجح بود. این که بفهمم چیزهایی که ساختم و تهیه کردم چه کم و کسری دارن و اصولا باید چه محیط و شرایطی فراهم کنم. استاد datam ذیل همین تاپیک فرمودن قرار نیست موشک کروز بسازیم. راستش اگر به من یک ریخته گر قابل بدید چند ماه بعد موشک رو تحویلتون میدم اما مطلقا از شیمی و زیست شناسی چیزی سرم نمی شه... به همین علت ترجیح دادم اول خیالم از مکانیک و تاسیسات راحت شه بعد برم سراغ فازایی که چون هیچی ازشون نمی فهمم باید تجربی بیاموزم... بنده در این بخش فقط گوشم و ممنون میشم در ادامه هم بنده رو از راهنماییهاتون محروم نکنید. خیلی مخلصیم.
 
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Bakhtiar

 

anything