1
شراب و شراب سازی / پاسخ : دما براي تخمير ثانويه
« در: ۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۷:۳۹ »با درود
سلام دوست عزیز
یک روش نیمه حرفه ای برای این کار وجود داره که البته باید یه کم دست به آچار باشید و یه کم تجهیزات لازم داره ولی خرج زیادی نداره.
شما باید یک مارپیچ از لوله پلاستیکی درست کنید و اینو دور بشکهٔ تخمیر نصب کنید و از بیرون تا حد امکان عایق کنید. . حالا داخل یخچال (یا فریزر) یه ظرف مناسب (نسبتا بزرگ) قرار بدید که آب توش خنک بشه. تنها چیزی که الان لازم دارید یک پمپ کوچیک (یک چیزی در حد پمپ آکواریوم) هست که آب یخ رو از یخچال به لوله مارپیچی که دور بشکهٔ تخمیر شما هست منتقل کنه و دوباره به یخچال برگردونه و به اصطلاح سیرکوله کنه. اگه آب تو فریزر میذارید یه کم ضدّ یخ ماشین قاطیش کنید که یخ نزنه. حالا اگه در مسیر شلنگ یه شیر کوچیک قرار بدین، میتونید سرعت آب و اینجوری دمای مورد نظر رو به دست بیارید،. اگه قبلش یه کم با آب معمولی که تو بشکه تخمیر ریختین این کار رو امتحان کنید حتما دستئون میاد که ظرف داخل یخچال یا فریزر چه قدر باید بزرگ باشه و شیر رو چجوری باید تنظیم کنید. اگه از یک لوله ظریف استفاده کنید، احتمالا لازم هم نیست که واشر دور یخچال رو خراب کنید.
در ضمن، من تو کارخونه خودم دقیقا از این روش استفاده میکنم.
برای خنک کردن حدود ۱۲۰۰۰ لیتر آبجو، احتیاج به یه منبع آب ۱۵۰۰ لیتری دارم که با ضدّ یخ به دمای منفی ۳،۵ (به کمک یک کمپرسور سرمایی) میرسونمش. و از این آب یخ برای خنک کردن منبع تخمیر ثانوی استفاده میکنم.
البته ما برای تنظیم حرارت از ترموستات استفاده میکنیم که فکر میکنم در حد خانگی زیاد لازم نباشه و بیخودی پیچیده بشه
هر چی تو عایق کردن بیشتر دقت کنید، پرتی سرما کمتری خواهید داشت
موفق باشید
ایده ی بسیار جالبی بود تا به حال چنین روشی به ذهنم نرسیده بود.
سپاس از اشتراک این ایده جالب
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند: Braumeister